Performans hakkında sorum var ( daha önce test etmediğimden )

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
342
Merhabalar MacBook Pro 2014 Retina kullanıcısıyım ve macOS kullanıyorum fakat microsoft developer olduğum için windowsa gerek duyuyorum fakat macbookumda 128 gb M2 ssd var ve açıkçası bootcamp ile win kurduğumda bana yetersiz geliyor Visual Studio tek basına 50 gb yer kapladıgından. Bende çözüm olarak evde bulmuş olduğum usb 2.0 all in one a sahip olduğum 128 gb SDXC 4K UHD Samsung Evo hafıza kartımı takıp sanki flash bellekmiş gibi win to go kurdum yani portable windows yaptım. Fakat usb al in one 2.0 olduğundan çok yavaş calsıyor.
Şimdi soruma gelirsek ben usb 3.0 olan bir cardreader yani kart okuyucu alırsam acaba performansı ortalama 5400 yada 720 rpm li bir sata hdd ye ulaşımı ? onu geçmesini bıraktım o kadar performans sağlasa yeter.
Kesin bilgisi olan cevap verirse çoooook sevinirim.

Elimde usb 3.0 card reader olmadıgından test edemiyorum ama açıkçası emin olmadan gözü kapalı almakta istemiyorum

İyi forumlar

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
342
şimdi şuan usb 2.0 ile sağ tıklama 2 dakikada açılıyor artık işkenciyi hayal edin. Ama usb 3.0 ile bu normal hdd sata 5400 rpm yada 7200 rpm li win laptoplar kada performans verse bana yeter. Kesinlikle buna emin olmam lazım.

iyi forumlar

hakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
109
USB 3.0 ile Linux Mint kullanıyorum. Disk erişim hızı dahili bir sürücüye göre son derece zayıf. Bir kez de yine harici diskten VM üzerinden Windows denemiştim. Performans çok kötüydü. Bunlar tam olarak sizin yapmak istediğiniz şey değil belki. Fakat bir fikir verebilir sanırım.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
elinizdeki kart 100MB/s süre vaad ediyor bu da usb 2.0 'ın teorik hızının üstünde , mantıken aparatı alırsanız hızlanması lazım ama hızlansa bile sizi memnun eder mi bilmem.

Bu arada bende elimdeki 1gblık eski bir usb ye slax kurmuştum , temel kullanımda beni rahatsız etmemişti hatta ram üzerinden çalıştırdığımda çok iyi sonuçlar almıştım.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,014
Ucuz bir Windows kurulu Bilgisayar al. Windows (10) kullanıldıkça sürekli büyüyor. Minimum 500 GB'lık saklama alanı ister.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
342
Ucuz bir Windows kurulu Bilgisayar al. Windows (10) kullanıldıkça sürekli büyüyor. Minimum 500 GB'lık saklama alanı ister.
Evde birden fazla laptop var 1 tane i3 1 tane core duro 2 tane i5 ve macbookum ama ben tek pc de yapmam lazım o yüzden macbook aldım yanımda 2 pc tasıyamam

Teşekkürler yinede iyi forumlar

Mesaj otomatik birleştirildi:

elinizdeki kart 100MB/s süre vaad ediyor bu da usb 2.0 'ın teorik hızının üstünde , mantıken aparatı alırsanız hızlanması lazım ama hızlansa bile sizi memnun eder mi bilmem.

Bu arada bende elimdeki 1gblık eski bir usb ye slax kurmuştum , temel kullanımda beni rahatsız etmemişti hatta ram üzerinden çalıştırdığımda çok iyi sonuçlar almıştım.

Keşke emin olabilsem işin komik tarafı youtubede usb ile çalışanlara bakıyorum tolere edilebilir hızda ama emin olamadım sd card reader olacak diye

Teşekkürler iyi forumlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

USB 3.0 ile Linux Mint kullanıyorum. Disk erişim hızı dahili bir sürücüye göre son derece zayıf. Bir kez de yine harici diskten VM üzerinden Windows denemiştim. Performans çok kötüydü. Bunlar tam olarak sizin yapmak istediğiniz şey değil belki. Fakat bir fikir verebilir sanırım.

Evet durum farklı

Yinede teşekkürler iyi forumlar

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Kart okuyucunun genel özelliklerini bilmiyoruz ama Usb 2.0 vs Usb 3.0 (Harici All in One Kart Okuyucu) performansı kabaca 1,5-2,0 kat arasında fark eder sanırım.
Gerçi Windows için kaç GB ram ayrıldı, cihazda ne kadar ram yüklü, bunlar da performansı etkiler. Sadece Windows 10 ve ufak tefek şeyler çalıştırılacaksa, çok kötü bir deneyim muhtemelen olmaz, Windows üzerinde ne çalıştırılacağı, kullanılacak programların donanım gereksinimleri önemli; microSD Kart'tan maksimum verim alınsa bile, yerel disk kadar iyi olmayacaktır.

Visual Studio 2019 Sistem Gereksinimleri
*Donanım: 2 GB RAM; 8 GB RAM önerilir
*Sabit disk hızı: Performansı artırmak için Windows ve Visual Studio’yu bir katı hal sürücüsüne (SSD) yükleyin.

DipNot: Windows To Go ve Visual Studio 2019 kullanmıyorum, sadece duruma ilişkin yorumda bulundum. Kolay gelsin.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
342
Kart okuyucunun genel özelliklerini bilmiyoruz ama Usb 2.0 vs Usb 3.0 (Harici All in One Kart Okuyucu) performansı kabaca 1,5-2,0 kat arasında fark eder sanırım.
Gerçi Windows için kaç GB ram ayrıldı, cihazda ne kadar ram yüklü, bunlar da performansı etkiler. Sadece Windows 10 ve ufak tefek şeyler çalıştırılacaksa, çok kötü bir deneyim muhtemelen olmaz, Windows üzerinde ne çalıştırılacağı, kullanılacak programların donanım gereksinimleri önemli; microSD Kart'tan maksimum verim alınsa bile, yerel disk kadar iyi olmayacaktır.

Visual Studio 2019 Sistem Gereksinimleri
*Donanım: 2 GB RAM; 8 GB RAM önerilir
*Sabit disk hızı: Performansı artırmak için Windows ve Visual Studio’yu bir katı hal sürücüsüne (SSD) yükleyin.

Öncelikle merhaba sanırım konuyu tam anlamamışsınız şöyle söyliyim
Alacağım usb card reader 3.0 olacak windows fiziksel bootable yani sanal değil o yüzden ram ayırma yok hangisi ne kadar ram harcar gereksimi nedir onu zaten profesyonel iş hayatım gereği biliyorum zaten konuda o değil

Benim sorum depolayıcı olarak hız performansıdır ( en az sata 5400 rpm hıza verime razıyım yazmışım )bir usb 3.0 external sd car reader olarak

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Öncelikle merhaba sanırım konuyu tam anlamamışsınız şöyle söyliyim
Alacağım usb card reader 3.0 olacak windows fiziksel bootable yani sanal değil o yüzden ram ayırma yok hangisi ne kadar ram harcar gereksimi nedir onu zaten profesyonel iş hayatım gereği biliyorum zaten konuda o değil

Benim sorum depolayıcı olarak hız performansıdır ( en az sata 5400 rpm hıza verime razıyım yazmışım )bir usb 3.0 external sd car reader olarak

Yorumları okurken aklım sanal makineye gitmiş, Visual Studio sayfasına bakarken de bellek ile ilgili yeri yorumuma eklemişim. RAM dışında yazdıklarımı geçerli o zaman.
Muhtemelen Sata Hdd 5400 Rpm Hard Disk üzerinde Visual Studio'yu kullandınız, performansını da biliyorsunuzdur. Birinden Usb 3.0 kart okuyucu ödünç alıp test etme şansınız varsa, daha iyi olabilir. Kolay gelsin.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
342
Yorumları okurken aklım sanal makineye gitmiş, Visual Studio sayfasına bakarken de bellek ile ilgili yeri yorumuma eklemişim. RAM dışında yazdıklarımı geçerli o zaman.
Muhtemelen Sata Hdd 5400 Rpm Hard Disk üzerinde Visual Studio'yu kullandınız, performansını da biliyorsunuzdur. Birinden Usb 3.0 kart okuyucu ödünç alıp test etme şansınız varsa, daha iyi olabilir. Kolay gelsin.
işte zeytinalanı gibi bir yerdeyim urla ile izmir arası her ne kadar tatil bölgesi denilsede köy diyebilirim. İzmire inmem lazım ama bu aralar biraz zor gibi görünüyor insemde gerçi benim gibi 3.0 card reader kullanan bir arkadaş bulmam zor olacak genelde herkes harici ssd yada bootcamp misali kullanıyor harici card readerler aslında tarih oldu çünkü hepimizin laptop ve desktop larımızda entegre card reader var :)
şimdi şuan 2.0 ile 5400rpm hdd hızı bile vermediği kesin çünkü windowsta sağ tıklarken 1 dakikada geliyor menü temsili yada mecazi değil direk 1 dakika. Ben neden 5400 rpm e razıyım dersenizde zaten aslında birte Visual Studio için kullanacağım çünkü grafik ve video işlerim olduğumu macOS tarafında yapıyorum.

Birde böyle win to go işletim sistemi benim için çok ideal olacaktır eğer yeterli hızı yakalayabilirsem çünkü ben normalde sadece yazılımcı değil I.T uzmanıyım yani sistem ağ, cctv , server kısımlarında. O yüzden müşterilere giderken bazen direk kendi macbookum yerine usb götürüp ordaki bir cihazı kullanabileceğim. E zaten ben pro 2014 kullandığımdan hassas cihazlar alüminyum bazen şantiyelerde olmam gerektiğinde direk en ufak darbede içeri gömülüp çizilir. Sonra birde ben iyi fiyat geldimi al sat yaparak model yükseltiyorum ( 2012 den hiç para harcamadan 2014 yaptım tabi arada air 2015 lerde kullandım ) o yüzden windowsu her seferinde baştan Visual Studio kur derken büyük zaman kaybı oluyor.

Aslında SDN yada bu tür işler ile uğraşan bir arkadaş donanım kısmında böyle bir işlem için video çekse harika olurdu hem normal usb 3.0 flash bellekli hemde 3.0 card readerli çünkü ssd ile çeken çok var youtube de ve o konuda az çok bilgi sahibi oluyor insan.

Yani çok maliyeti yok aslında alıp denemenin ama işte elimde MacBook Air sd card yuvası ( sıfır oturması için ) sonra birtanem sd card vs kaldı ( ek depolama için kullanıyordum ) önceki macbooklardan bari buda kalmasın diye çekimser kaldım gerçi bunu yine storage yani depolama alanı olarak kullanabiliyorum ama işte ana ssd 128 olunca çift işletim sistemine yine yetersiz kalıyor.

Ayrıca değerlere baktığımda teoride usb 3.0 ın yazma okuma hızı 100-110 arasında ama işte pratikte öyle olmuyor heleki bir işletim sistemi çalıştıracaksanız o yüzden emin olamıyorum bir türlü :)

Teşekkür eder iyi forumlar dilerim

Son düzenleme:

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
342
Arkadaşlar halletim çözümü hafıza kartımı yine mevcut 2.0 ku usb çoklayıcıdaki reader ile win2go ile win yükledim ama buseder gbt uefi seçtim ve artık direk hafıza kartımla boot ediyorum :)

Teşekkürler iyi forumlar

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Bir şey yapamadık ama hayırlı olsun, kolay gelsin. :)
müşterilere giderken bazen direk kendi macbookum yerine usb götürüp ordaki bir cihazı kullanabileceğim
bu sefer gbt uefi seçtim
O zaman Legacy BIOS'u olan (sadece eski BIOS'u destekleyen) cihazlar yok sanırım?