Yeni Bilgisayara Win10 Yükleme

Ayhan Doğa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar selam elimde bir sistem var. Win10 yüklemek istiyorum. İnternette olan rehberlerin hepsini izledim. Ama bazı noktaları anlamadım. Örneğin İSO dosyası direk indirdiğimiz gibi yazılıyor mu? Veya bazı yerlerde Rufus kullanılırken bazı yerlerde uygulama olmadan FAT32'ye alıyorlar. Ben sizden sadece tek bir şey istiyorum. İnce ayrıntılı olarak elimde bulunan 16GB olan FlashDisk ile yeni sisteme Win10 yüklemek istiyorum.
Teşekkürler.
(Sistemde B450M Anakart bulunmakta.)

yiitugrass

Asistan
Reaksiyon puanı
29
sana önerim youtube technopath yaz ve onların videolarını izle hem açıklayıcı hemde öğretici videoları var ve birde bildiğim kadarıyla İSO yu direk flasha yazıyosun

Ayhan Doğa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sana önerim youtube technopath yaz ve onların videolarını izle hem açıklayıcı hemde öğretici videoları var ve birde bildiğim kadarıyla İSO yu direk flasha yazıyosun

Onu izledim. Ama benim indirdiğim Microsoft İSO dosyası ile onların verdiği İSO farklı. Yeni güncel İSO var yani elimde. Ama Rufus ile yazdırdıkları dosyalarımız farklı oluyor en sonunda da.

Ayhan Doğa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ne tür bi farklılık

Farklılıklar isim boyut gibi şeylerdi. bu videoyu örnek almayı düşünüyorum. Çünkü kendi indirdiğim İSO ile isime sahip. Sanırım bu doğru bir video olabilir.

Ekleme yapmam gerekiyor videoda inen İSO dosyası Winrar değil. Benim dosyam direk olarak Winrar. Winrar olması problem çıkarır mı?

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Windows 10 medyası doğrudan Microsoft'un sitesinden (tam) indirilmiş ise, sorun yoktur.
Bu durumda muhtemelen .iso uzantılı dosyalar varsayılan olarak WinRar ile ilişkilendirilmiştir.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Arkadaşlar selam elimde bir sistem var. Win10 yüklemek istiyorum. İnternette olan rehberlerin hepsini izledim. Ama bazı noktaları anlamadım. Örneğin İSO dosyası direk indirdiğimiz gibi yazılıyor mu? Veya bazı yerlerde Rufus kullanılırken bazı yerlerde uygulama olmadan FAT32'ye alıyorlar. Ben sizden sadece tek bir şey istiyorum. İnce ayrıntılı olarak elimde bulunan 16GB olan FlashDisk ile yeni sisteme Win10 yüklemek istiyorum.
Teşekkürler.
(Sistemde B450M Anakart bulunmakta.)
UEFI olarak Rufus'tan hazırlayın size resmini atayım:
Adsız.jpg

SEÇ kısmından seçtikten sonra bu şekilde ayarlayın. İsterseniz NTFS yapın fakat EFI Shell üzerinden bootx64.efi den boot edemezsiniz. FAT32 öneririm. BAŞLAT deyin bu kadar. Bitince Boot Menu den UEFI: USB markası şeklinde diyeni seçin. Bu kadar basit.