Laptop tık tık sesi ardından resetlenme?

Arandomguy

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Öncelikle bilmenizi isterim ki, bazı özel nedenlerden foruma yalnızca işim düştüğünde gelebiliyorum bunun için özür dilerim herkesten..
Şöyle ki, beraber büyüdüğümüz kuzenime geldim bu sene, yazlık gibi. Ben de buraya bilgisayarımı getirdim. Onun bilgisayarı inanılmaz yavaş bir bilgisayar olduğu için benim bilgisayarıma imrenmiş. Hatta masaüstü toplamaya karar vermiş. Laptona baktığımda ise hiçbir driver kurulmamış, bilgisayarcı tarafından korsan windows 10 yüklenmiş, virüsten boğulur halde buldum. Ben de driverlar çevrimiçi araştırılamadığı için (korsan ya ondan) driver programı kurdum bir güzel kurdum driverları. Hatta ekrandaki tearing bile kayboldu. Antivirüs yazılımı ile tüm wormları da temizledim. Daha sonra amd nin yazılımını kurmak istedim. Sitesinden yükleyip kurdum ve yeniden başlattım pc yi. İşte sorun da tam burada başladı... Bilgisayar Google Chrome'u açmaya çalıştığımda aniden kitlendi ve 2 kez tık tık sesi gelip mavi ekran yedi. Restart atıldıktan sonra yine açtım ve google açmayı denedim. Bu sefer hiçbir şekilde mavi ekran olmadan ses eşliğinde reset attı kendine. Nedenini hiç bilmiyorum ama, canım anama ve teyzeme bilgisayarı düzelttikten sonra onların da kullanabileceğine ikna etmiştim. En kötüsü de sorun olursa benden bilecek olmaları. Sadece yardım etmek istemiştim yav ben. Sorun neden olabilir? Disk kullanımı amd yazılımı indirmeden önce normaldi ama son olarak onu da kurayım deyip kurduktan sonra %100 lere ulaştı. Sorun bu olabilir mi? Lütfen acil bi destek

Alperus

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Öncelikle bilmenizi isterim ki, bazı özel nedenlerden foruma yalnızca işim düştüğünde gelebiliyorum bunun için özür dilerim herkesten..
Şöyle ki, beraber büyüdüğümüz kuzenime geldim bu sene, yazlık gibi. Ben de buraya bilgisayarımı getirdim. Onun bilgisayarı inanılmaz yavaş bir bilgisayar olduğu için benim bilgisayarıma imrenmiş. Hatta masaüstü toplamaya karar vermiş. Laptona baktığımda ise hiçbir driver kurulmamış, bilgisayarcı tarafından korsan windows 10 yüklenmiş, virüsten boğulur halde buldum. Ben de driverlar çevrimiçi araştırılamadığı için (korsan ya ondan) driver programı kurdum bir güzel kurdum driverları. Hatta ekrandaki tearing bile kayboldu. Antivirüs yazılımı ile tüm wormları da temizledim. Daha sonra amd nin yazılımını kurmak istedim. Sitesinden yükleyip kurdum ve yeniden başlattım pc yi. İşte sorun da tam burada başladı... Bilgisayar Google Chrome'u açmaya çalıştığımda aniden kitlendi ve 2 kez tık tık sesi gelip mavi ekran yedi. Restart atıldıktan sonra yine açtım ve google açmayı denedim. Bu sefer hiçbir şekilde mavi ekran olmadan ses eşliğinde reset attı kendine. Nedenini hiç bilmiyorum ama, canım anama ve teyzeme bilgisayarı düzelttikten sonra onların da kullanabileceğine ikna etmiştim. En kötüsü de sorun olursa benden bilecek olmaları. Sadece yardım etmek istemiştim yav ben. Sorun neden olabilir? Disk kullanımı amd yazılımı indirmeden önce normaldi ama son olarak onu da kurayım deyip kurduktan sonra %100 lere ulaştı. Sorun bu olabilir mi? Lütfen acil bi destek
Temiz bir windows at, driver booster programını kullandın büyük ihtimalle.. Kullanma. Driver booster saçma sapan eski driverleri bile indirebilir tek tek indirmeni öneririm,temiz format sonrası hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Durumuna üzüldüm gerçekten kötü bi durum.

Arandomguy

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Ama ben AMD'nin kendi sitesinden ekran kartına uygun driver'ları kurmadan önce sıkıntı yoktu. Hatta benchmark bile çalıştırabilmiştim. Zaten o driver booster programına yeniden düşme sebebim windows'un crack olması. Aygıt yöneticisinden güncellenmiyor driverlar. Sürücüleri nasıl kaldıracağım hakkında en ufak bir fikrim yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu an tekrar çalıştırmayı denedik, hiçbir ses gelmeden mavi ekran yedi. Görev yöneticisini de açmayı başardım. Disk her zaman %100. Ayrıca format da atamıyoruz çünkü içerisinde önemli resimler var. Mavi ekran yediğinde verdiği kod;
"SYSTEM SERVICE EXCEPTION"
Çalıştırmada başarısız olunan servis "atikmdag.sys"

Bence sorun Driver Booster'da değil. Çünkü onu ben de kurmuştum. Evet abuk subuk driverlar kurduğu doğrudur ama en azından driver kuruyor ya işte. Ben driver booster kurduğumda bir sorun yoktu. Hatta 2-3 saat açık kaldı kullandık o şekilde. Ama programları güçlü gpu yerine işlemcideki gpu'yu kullandığını görünce her programda, AMD driver kurmayı denediğimde zaten hata aldım ama yine de kurdum. O yüklendikten sonra ekran saliselik kare kare bölündü ve mavi ekran yedi. Büyük ihtimalle safe mode'da çalıştırıp driver silersem sorun kalmayacaktır fakat nasıl bilmiyorum. Safe mode daha önce çok kullandığım bir şey değil. Hatta onunla bilgisayara program yükleyip yüklenmeyeceğini dahi bilmiyorum. Safe mode aldıktan sonra nasıl driver sileceğim anlatır mısınız? ^-^

Her neyse.. Sistem geri yükleme başlattım şu an 2 gün öncesine yüklüyor. Ama umarım fotoğraflar, dosyalar hala eski yerinde kalır

Tamamdır sorunumu kendi kendime çözdüm. Sistem geri yüklemeyle her şey 2 gün önceki yerine geldi. Her şeye rağmen sağ olunn

Son düzenleme:

Arandomguy

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Şu anda gittim "lenovo" nun kendi sitesinden bu modeli girdim. Oradaki driver'ları kurdum. Mis gibi cicilendi bilgisayar. Şu anda idare ediyoruz :)