Gtx 970 SORUN

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim çok acil yardımlarınız lazım
arkadaşlar benim kartım 1050 ti idi bu kart bana yetersiz geldiği için sattım ve gtx 970 model bi ekran kartı aldım
fakat şöyle bir sorunum var
benim power supply 450v ve sadece 6 pinli 1 tane ekran kartı giriş kablosu var
fakat gtx 970 2 tane 8+6 pin giriş istiyor .
Bende bunu öğrendiğim anda gittim ve şu ürünü sipariş verdim
Evet herşey güzel ve sıra geldi takmaya ekran kartına kabloyu taktığımda ekran da lütfen ekran kartı güç kablosunu bağlayın adlı bi hata gördüm
şaşırdım ve bilgisayarı kapatıp bidaha denedip fakat bu sefer inanılmaz bişey yaşandı
kasanın içine baktığımda dumanlar çıkıyodu hemen poweri kestim (yine aynı hatayı vermişti) ve kasayı açtım baktığımda ise yeni aldığım dönüştürücü yanmıştı .
Sebebi ne olabilir arkadaşlar lütfen yardımcı olun
Power yetersiz diyorsanız bana 8+6 veya 6+6 pin girişli bi power supply önerirmisiniz çok acil .

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Konunuz gerekli bölüme taşınmıştır. ;)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Powerin hala çalışır vaziyettemi. Diğer bi konuya 600 watt power aldığını yazmışsın. Aldığın kablo 6 pin diyorsun. 8 pin alman gerekiyordu.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Powerin hala çalışır vaziyettemi. Diğer bi konuya 600 watt power aldığını yazmışsın. Aldığın kablo 6 pin diyorsun. 8 pin alman gerekiyordu.
Hayır ekran kartının kutusunun içinde 8 pini 6 pine dönüştüren bi kablo var o yüzden 6 pin aldım diğer bir konuda 600w alacağımı değil almak istediğimi belirttim ya yardımcı olurmusuz bütçem çok yok gtx 970 i besleyecek bi power a ihtiyacım var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır ekran kartının kutusunun içinde 8 pini 6 pine dönüştüren bi kablo var o yüzden 6 pin aldım diğer bir konuda 600w alacağımı değil almak istediğimi belirttim ya yardımcı olurmusuz bütçem çok yok gtx 970 i besleyecek bi power a ihtiyacım var.
power hala çalışıyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
8 pini 6 pine ,6 pini 8 pine dönüştüren kablolardan alma. onlar doğru değil. Doğru olanlar,bir uCu direkt powerin molex dediğimiz uçlarına takılan ve diğer uçlarıda 8 pin olabilen kablolarŞunlar gibi.
8 Pin Ekran Kartı Power Güç Kablosu , özel üretim Bakır Kablo Kesinlikle Isınma Yapmaz - GittiGidiyor
Bunu kendi güç kaynağından gelen 2 adet molex uca bağlayacaksın.
Bi tanerde direkt powerden gelen tek 6 pin e.kartı kablosu olması lazım. Powerine orjinal bağlı vaziyette.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
8 pini 6 pine ,6 pini 8 pine dönüştüren kablolardan alma. onlar doğru değil. Doğru olanlar,bir uCu direkt powerin molex dediğimiz uçlarına takılan ve diğer uçlarıda 8 pin olabilen kablolarŞunlar gibi.
8 Pin Ekran Kartı Power Güç Kablosu , özel üretim Bakır Kablo Kesinlikle Isınma Yapmaz - GittiGidiyor
Bunu kendi güç kaynağından gelen 2 adet molex uca bağlayacaksın.
Bi tanerde direkt powerden gelen tek 6 pin e.kartı kablosu olması lazım. Powerine orjinal bağlı vaziyette.
Dediğiniz gibi powerimda sadece 6 pin kablo var fakat ekran kartının kutusundan çıkan 8 pini 6 pine dönüştüren kablo vardı bende belirttiğim kabloyu alınca 8 pini ekran kartına taktım 6 pin çıkışınada aldığım kabloyu taktım diğer 6 pin girişine de direk powerdan gelen 6 pini taktım fakat bilgisayarı çalıştırdığımda aldığım 6 pinli kablo yandı .

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Dediğim gibi 6 pin -8 pin olayı sağlıklı hiç değil. powerinden gelen 6 pinli kabloyu e.kartının 6 pin soketine takacaksın. Bi tanede ,bi ucu 8 pin diğer iki ucu ,powerin molexlerine bağlanacak şekilde,bi tane daha kablo alacaksın.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Dediğim gibi 6 pin -8 pin olayı sağlıklı hiç değil. powerinden gelen 6 pinli kabloyu e.kartının 6 pin soketine takacaksın. Bi tanede ,bi ucu 8 pin diğer iki ucu ,powerin molexlerine bağlanacak şekilde,bi tane daha kablo alacaksın.
Peki saolun