Yaptığım sporlar vücuduma ağır mı geliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mert0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Merhaba arkadaşlar;

17 yaşındayım, 187cm boyundayim, 85 kilo civarlarında geziniyorum.
Şu an 4 farklı sporla uğraşıyorum. Profesyonel olarak basketbol oynuyorum. Antrenmanlara gidiyorum. Maçlara çıkıyorum. Arkadaşlarla dışarıda oynuyoruz. İkinci olarak Body Building ile uğraşıyorum. Onu da Full Body şeklinde çalışıyorum. Body Building konusunda bayagi bilgiliyim. Bilimsel makalelere göre çalışırım. Pzt. Çar. Cuma Full Body yapıyorum. Üçüncü olarak cumartesi ve pazar yüzmeye gidiyorum. Onda da bayagi ustalaştım fakat onu hobi olarak yaptığım için kuluplere vs. katılmadım. 4. olarakta İzmir'de yaşıyorum. Her tarafa bisikletle gidiyorum desem yeridir. Yaklaşık bu tempoyu 2 yıldır tekrarlıyorum. Fakat basketi 6 yıldır yapıyorum. Yüzmeyi aralıklı yaptım ama 4 senedir aralıksız yapıyorum. Body Building'i 3 yildir yapıyorum. Bisikleti de çocukluktan beri sürüyorum.

Asıl sorum ise uzun zamandır yapmama rağmen son zamanlarda biraz bitkin düştüğümü yorulduğumu hissediyorum. Acaba çok mu vücuduma ağır geliyor? Bilgili olanlar cevaplarsa sevinirim.

Artı olarak doktarada gittim. Sen insan mısın oğlum bi git kendini mi öldüreceksin gibi cevaplar aldım ama uzun zamandır hiç bir sorunum yoktu. Bir de oturduğum da rahat rahat 5 6 KG yiyebiliyorum. Hatta şu şu an 88 kiloyum. Yemekten yeni kalktım. :)

Sizce yaptıklarım doğru mu yoksa vücudum iflas mı edecek merak ediyorum.

Son düzenleme:

batuhan.ersan81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhaba arkadaşlar;

17 yaşındayım, 187cm boyundayim, 85 kilo civarlarında geziniyorum.
Şu an 4 farklı sporla uğraşıyorum. Profesyonel olarak basketbol oynuyorum. Antrenmanlara gidiyorum. Maçlara çıkıyorum. Arkadaşlarla dışarıda oynuyoruz. İkinci olarak Body Building ile uğraşıyorum. Onu da Full Body şeklinde çalışıyorum. Body Building konusunda bayagi bilgiliyim. Bilimsel makalelere göre çalışırım. Pzt. Çar. Cuma Full Body yapıyorum. Üçüncü olarak cumartesi ve pazar yüzmeye gidiyorum. Onda da bayagi ustalaştım fakat onu hobi olarak yaptığım için kuluplere vs. katılmadım. 4. olarakta İzmir'de yaşıyorum. Her tarafa bisikletle gidiyorum desem yeridir. Yaklaşık bu tempoyu 2 yıldır tekrarlıyorum. Fakat basketi 6 yıldır yapıyorum. Yüzmeyi aralıklı yaptım ama 4 senedir aralıksız yapıyorum. Body Building'i 3 yildir yapıyorum. Bisikleti de çocukluktan beri sürüyorum.

Asıl sorum ise uzun zamandır yapmama rağmen son zamanlarda biraz bitkin düştüğümü yorulduğumu hissediyorum. Acaba çok mu vücuduma ağır geliyor? Bilgili olanlar cevaplarsa sevinirim.

Artı olarak doktarada gittim. Sen insan mısın oğlum bi git kendini mi öldüreceksin gibi cevaplar aldım ama uzun zamandır hiç bir sorunum yoktu. Bir de oturduğum da rahat rahat 5 6 KG yiyebiliyorum. Hatta şu şu an 88 kiloyum. Yemekten yeni kalktım. :)

Sizce yaptıklarım doğru mu yoksa vücudum iflas mı edecek merak ediyorum.
Muhtemelen vitamin eksikliği tarzı bişiy yaşıyosundur biraz multivitamin dene
Olmadı kan değerlerine baktır

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Muhtemelen vitamin eksikliği tarzı bişiy yaşıyosundur biraz multivitamin dene
Olmadı kan değerlerine baktır

Durumum çokta kötü değil, bu sebeple sporcu gıdalarının da en iyisini yurtdisindan getittirip kullanıyorum. İçinde her türlü vitamin var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha öncesinde de böyle bi şey yaşamıştım.
1 Hafta kendime tatil verip halletmiştim ama kaslardan da biraz kaybetmiştim o yüzden tatil vermek yemiyor. Yarın gideceğim doktora ??

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,381
şunu unutma,bu yaşta bu tempo çok iyi gelebilir,gençsin,hızlısın, 5 6 kilo yemekten bahsediyorsun,peki bu hızı değerleri ne kadar daha götürebilirsin.
Her şeyi belli tempoda düşürmüş olsan bile esas olacak sıkıntı ki,bu çok kötüdür,şimdiden uyarayım ,mideni,yemek iştahını kontrol et yoksa ,aniden Keban barajı modeli olursun.bunu da eritmek hepsinden zordur.
Kendine tatil verdiğinde ise bisiklete binmeyi bırakma.
Bitkin düşmene gelince ,bu vücut'unun sana uyarısıdır,dikkat et yedekleri kullanıyorum,temponu düşür demektir.
Uykun kadarda ,yemekleri karışık yeme,düzenli,çok yemek yemek de fayda vermez,ayrıca bol su içmeyi ihmal etme,vücut bitkinliklerinde en büyük etken su eksikliğidir.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
şunu unutma,bu yaşta bu tempo çok iyi gelebilir,gençsin,hızlısın, 5 6 kilo yemekten bahsediyorsun,peki bu hızı değerleri ne kadar daha götürebilirsin.
Her şeyi belli tempoda düşürmüş olsan bile esas olacak sıkıntı ki,bu çok kötüdür,şimdiden uyarayım ,mideni,yemek iştahını kontrol et yoksa ,aniden Keban barajı modeli olursun.bunu da eritmek hepsinden zordur.
Kendine tatil verdiğinde ise bisiklete binmeyi bırakma.
Bitkin düşmene gelince ,bu vücut'unun sana uyarısıdır,dikkat et yedekleri kullanıyorum,temponu düşür demektir.
Uykun kadarda ,yemekleri karışık yeme,düzenli,çok yemek yemek de fayda vermez,ayrıca bol su içmeyi ihmal etme,vücut bitkinliklerinde en büyük etken su eksikliğidir.

Beslenme konusunu çok araştırdım, yabancı makaleler okudum, üniversite araştırmalarına baktım ama yemenin yaktığın sürece hiç bir zararı yok. Örneğin bugün 88 kiloyum onu yarın gym'de 85 çok rahat çekiyorum. Hiç bir sorun olmuyor. Kısaca yemekten yana da sorun. Body Building'in setlerini 1'er azaltacagim, basketi de 4 saat antrenman yerine 3 saat yapacağım bir süreliğine hayırlısı bakalım.

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Benim arkadaş ın kasığında fıtık çıktı futbpl yüzünden fazla zorlama

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Yemek konusunu çok araştırdım, yabancı makaleler, üniversite kaynakları vs. ve tek bi sonu
Her 3 günde 1 dinlenmen gerekiyor, eğer kaslarını dinlendirmezsen bu sporun sana yarardan çok zararı olur.

Beni tek yoran vücut geliştirme onu Pazartesi Çarşamba Cuma yapıyorum. 3 senede vücudum Efsane oldu bile