Şehit çocuklarına sınavsız üniversite!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan quazar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
79982.jpg
23 Ekim 2008 03:59
Bir rüya gerçek oluyor... Şehit çocuklarına sınavsız üniversite hakkıgeliyor. Bu iş için her okulda en az yüzde 1 kontenjan ayrılacak.

Zübeyde Yalçın'ın haberi

AK Partili Kemal Yardımcı hazırladı

'Şehit çocuklarına sınavsız üniversite hakkı' sonunda gerçekleşiyor. Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı, terörle mücadelede görev alanların çocukları için çok önemli bir yasa teklifi hazırladı. Teklif geçerse bir rüya gerçekleşmiş olacak.

Maaş ve tazminatlar da artacak

Yasa teklifinde üniversitelerde şehit çocukları için yüzde 1 kontenjan ayrılması, bu kontenjandan geriye dönük tüm şehit çocuklarının yararlanması öngörülüyor. Terörle mücadelede görev yapanların maaşları ve tazminatları da yükselecek. Artış 300-400 YTL arasında gerçekleşecek.

Şehit çocuklarına sınav yok

Şehit emanetlerinin geleceği için önemli bir adım atıldı. AKP'li Yardımcı şehit çocuklarının üniversiteye sınavsız girebilmeleri için bir yasa teklifi hazırladı....

Türkiye terörle mücadele yasalarını tartışırken siyasilerden de güvenlik güçleri için önemli çalışmalar geliyor. AKP'li Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı, terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerinin çocukları için çok önemli bir yasa teklifi hazırladı. Yardımcı'nın teklifi yaşalaşırsa, şehit çocuklarına sınavsız üniversite yolu açılacak. Şehit çocukları için yüzde 1'den az olmamak üzere kontenjan ayrılacağını belirten Yardımcı, bu kontenjandan geriye dönük olarak bütün şehit çocuklarının yararlanabileceğini kaydetti.

TASARIDA MAAŞ ARTIŞI DA VAR

Yardımcı, "Üniversitede okumak şehit çocukları için az da olsa bir destek olacaktır" dedi. Bu arada AKP'li vekil, terörle mücadelede görev alanların maaşlarının da düzeltileceğini söyledi. Buna göre gösterge rakamları 9 binden 15 bine, 4 binden de 5 bine çıkartılacak. Böylece maaşlardaki artış 300-400 YTL arasında gerçekleşecek. Bu tazminattan sadece Güneydoğu'da görev yapanlar değil, diğer illerde de operasyonlara katılan güvenlik güçleri de yararlanacak.

Kaynak

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Neden ???

Haksızlık yaaa...

Tamam yaşadıkları çok büyük acı ama ödül saçma !!!!!!!!

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Neden ???

Haksızlık yaaa...

Feryadı figana başlamadan evvel şunlarıda düşünün.

O şehit olan o ailenin tek geçim kaynağıydı belkide. Ve kendine küçük olanlara veya evlatlarına devletin ekonomik olarak zaten yeterince sahip çıkamadığı br gerçek var. Geride kalan evlat veya küçük kardeşleri omuzlarına binen yeni yükler sayesinde normalde okuma haklarını zaten bir kenara koymak zorunda kalıyorlar, sınava dahi giremeden okumayı çocukları için bir hayal olarak saklıyorlar. Şimdi devlet onlara çok küçük bir kontenjan açmış siz buna feryat ediyorsunuz. Bunu da çok görmeyin ya!
Aradan 1 dakika geçti diye ne çabuk unuttunuz; şehit ailelerine niçin şehit dendiğini ve o şehitlerin neden şehit olduğunu! Onlar şehit olmasa sen bugün internet başında oturabilirmiydin?
18 ay askerlik yaptım bende. 18 ay bekledik bir şeyleri. 18 ay eğitim aldık. Sen ise 3 saatlik sınavımı bu sürelerle karşılaştırıyorsun. Biz çok şükür geri döndük baba ocağına ama onlarınki dönemedi. Sen hala oradasın ama! Senin sırf bayan olmandan dolayı böyle bir sorununun olmamasıda hakslızlık denirse üzerine düşeni yerine getirirmiydin?

Tamam büyük acı derken dahi aileden birinin kaybının ciddiyetini anlayamadığını gösteriyorsun. Kim demiş kadınlar daha yumuşak yüreklidir diye. Yalanın daniskasıdır bence bu.

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
tabanı söylemişler %1, peki üst sınır ne?,
ya da şu yüzde bir, her 100 kişilik kontenjanda bir şehit çocuğu o üniversiteye girebilecek mi oluyor.

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sınavsız üniversiteye giriş ile şehit çocuğu olmak arasında hiç ama hiç bir bağ yok.(bence)

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Vay bee. Ne biçim insanlar haline gelmişiz böyle utanılacak bir durum. Bu haberi buraya konu olarak açarken beklediğim mesajlar "nihayet şehit aileleri için bir şeyler yapılıyor" şeklindeki mesajlardı ama gelen mesajlar insanlığımızın bittiğini ve bencilliğimizi gösteren mesajlar maalesef. Bir an Leventin sakinleri gönderiyor sandım ama bu kadarda olmaz hani..
ŞEHİT AİLELERİNİN NELER YAŞADIĞINI BİLMEDİĞİNİZ İÇİN BİR BAĞLANTI GÖREMEMENİZ GAYET DOĞAL! Ortaya bağlantı koysak ne yazar görmek istemeyene nafile.. REZALET...

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Haberi koyan sen birde benim soruma cevap versen çok güzel olcaktı quazar,
Kendi yorumuma gelecek olursak,
Bunun şu anda yapılması tamamen oy kaygısı, şöyleki çok önemli bulduğum bir konu fakat neden şimdi diye sormadan edemiyorum, bu kadar önemli bulduğum bu konuyu değerli meclisteki şahsiyetler de önemli buluyorsa medem hemen iş başına geçince olmadı da şimdi mi oldu bu diye sormadan edemiyorum yine.
Şehit ailelerine gelecek olursak, dediğin gibi ne işse malesef ki hep yoksul ailelere denk geliyor, çünkü gördüm bunu. Bu yüzden kesin bi el atılmalıydı bu konuya.
Yöntem olarak da yanlış buluyorum şöyleki,
Burda amaç yoksul veyahut zor durumdaki şehit ailelerinin çocuklarına istihdam mı ?. üniversite mi ?
Eğer birşey yapılacaksa bu gel geç yöntemi değildir,
ne kadar geç kalınmış olsa da
"adam gibi" yöntem hazırlanmalı, altını çiziyorum "ana sınıfından başlayarak" (çünkü ölen şehitlerin çocukları daha kundakda bebekler oluyor doğal olarak), maddi manevi en güzel destekle, o üniversiteye gelecek aşamaya kadar yetiştirilmeli.
Ha ee ondan sonrası diyecek olursanız, üniversiteyi hiç ummadığınız adamın bile kazanabildiğini biliyorsunuz, o yüzden bu şekilde yetiştirilmiş birisi için üniversite kazanmak sorun olmayacak ve sen üniversitesine de yardım edersen devlet olarak üzerine düşeni yapmış olursun. Gerisi o çocuğa kalmış
devlet budur benim için.
sıkışık zamanda saçma fikirler üretmek değildir, öyleki üniversiteye soktun, hadi bide okuttun ee? zaten iş imkanın yok ki, lafta üzerine düşeni yapmış oldun.

Ha ayrıca bu yöntemin ne kadar "amaçlı" yapıldığının diğer ispatı da , haberin fotoğrafı. duygu sömürüsü ve "taraflı" gazetecilik örneği, haber yapılırken kendi fikirlerini yansıtmak istersen tarafsız şekilde yorumlarsın bu konuyu, hemen safını belli ederek değil. (bulunduğun saf doğru yer ya da yanlış yer olsa dahi)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Kimse kusura bakmasın da şehit aileleriyle dalga mı geçiyorlar?

Önerilen şey çok dolaylı bir yardım. Daha etraflı birşey hazırlansaymış. Hazırlanan şeyi ciddi anlamda "Şehit ailesine yardım" olarak görmek hata; çünkü o üniversitenin bitirilip, askerlik görevinin yapılıp yaralı ailenin yaralarını sarmaya başlaması, çocuk eğer babası şehit düştüğünde 17-18 yaşındaysa bile 5-6 yıl alacak.

Lafta güzel görünüyor da, uygulamada gerçekten bir yardım mıdır, bir destek midir, komik şehit ailesi ödeneklerini telafi etmekte midir, tartışılır. Görünüşte güzel, ama çok uzun bir vadeli girişim. Tabii, tribünler memnundur; oylarını atacaklardır.

Belki bir gün sosyal devlet oluruz.

Güzel günler dilerim.

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Neden ???

Haksızlık yaaa...

Siz niye bu kadar kafanıza takıyorsunuz ki tamam şehit aileleri dersaneye oraya buraya gidemiyor ama üni. onlarında hakkı ben çok kişi gördüm 2. yıllık yüksek okulu 4 senede anca bitiriyorlar;çalışkan olan her zaman iyi bir yerlere gelir ama tembel olanı ensesinden tutsan üni. nin içine bıraksan dahi hiç bişey yapamaz zaten.

fenerligenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bizde bu önyargılar oldukça hiç bir iyi hareketi alkışlayamayız ...
yazık çok yazık....
niye şimdi derken neyi kastediyosunuz ülkemiz hep bu yüzden ileri gidemiyor
engelliler için bir yasa hazırlanıcak bir kısım sesini yükseltip
"aman canım sırasımı şimdi binlerce dert var onlara mı sıra geldi"
başörtüsü ile ilgili bişeyler yapılacak yine birileri çıkıp
" ülkenin başka sorunu yok mu bunlarla ilgileniyoruz" vs. vs. böyle biz bir yere varamıyacağımız çok açık
burada yazılmayacak çok şey var yazık çok yazık

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bizde bu önyargılar oldukça hiç bir iyi hareketi alkışlayamayız ...
yazık çok yazık....
niye şimdi derken neyi kastediyosunuz ülkemiz hep bu yüzden ileri gidemiyor
engelliler için bir yasa hazırlanıcak bir kısım sesini yükseltip
"aman canım sırasımı şimdi binlerce dert var onlara mı sıra geldi"
başörtüsü ile ilgili bişeyler yapılacak yine birileri çıkıp
" ülkenin başka sorunu yok mu bunlarla ilgileniyoruz" vs. vs. böyle biz bir yere varamıyacağımız çok açık
burada yazılmayacak çok şey var yazık çok yazık

benim anlatmak istediğim neden şimdi, daha önemli şeyler var daha sonra bununla ığraşılsın gibi birşey değil,
benim demek istediğim böyle önemli bir konu yapılcak ilk işler sıralamasında olmalıydı
peki olmamış, şimdi yapılıyor, o zaman "adam gibi" şeyler yapılmalı
Berkin hocamın dediği gibi şehit aileleri ile dalga geçer gibi değil.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Feryadı figana başlamadan evvel şunlarıda düşünün.

O şehit olan o ailenin tek geçim kaynağıydı belkide. Ve kendine küçük olanlara veya evlatlarına devletin ekonomik olarak zaten yeterince sahip çıkamadığı br gerçek var. Geride kalan evlat veya küçük kardeşleri omuzlarına binen yeni yükler sayesinde normalde okuma haklarını zaten bir kenara koymak zorunda kalıyorlar, sınava dahi giremeden okumayı çocukları için bir hayal olarak saklıyorlar. Şimdi devlet onlara çok küçük bir kontenjan açmış siz buna feryat ediyorsunuz. Bunu da çok görmeyin ya!
Aradan 1 dakika geçti diye ne çabuk unuttunuz; şehit ailelerine niçin şehit dendiğini ve o şehitlerin neden şehit olduğunu! Onlar şehit olmasa sen bugün internet başında oturabilirmiydin?
18 ay askerlik yaptım bende. 18 ay bekledik bir şeyleri. 18 ay eğitim aldık. Sen ise 3 saatlik sınavımı bu sürelerle karşılaştırıyorsun. Biz çok şükür geri döndük baba ocağına ama onlarınki dönemedi. Sen hala oradasın ama! Senin sırf bayan olmandan dolayı böyle bir sorununun olmamasıda hakslızlık denirse üzerine düşeni yerine getirirmiydin?

Tamam büyük acı derken dahi aileden birinin kaybının ciddiyetini anlayamadığını gösteriyorsun. Kim demiş kadınlar daha yumuşak yüreklidir diye. Yalanın daniskasıdır bence bu.

Bu ülkede sadece şehit çocuklarının mı maddi imkanı kötü ???

Ekonomik durumu el vermeyenlere sadece maddi olanak sağlasın . Neyin en olduğunu çok iyi biliyorum. Onlar için en az senin kadar bende üzülüyorum. Ama şehit babaları var diye üniversiteye sınavsız alınmaları kadar saçma bir ödül olamaz.Maddi yardım yapsın olur ama bu çok saçma.

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başlığı okumak bile insana huzur veriyor. Alkışlıyorum.

HAKAN34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başlığı okumak bile insana huzur veriyor. Alkışlıyorum. inşallah lafta kalmaz!

ya kusura bakmayın. nasıl oldu bende anlayamadım. önce kabul etmedi. tekrar tıkladım.

silersiniz :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Feci derecede yanlış ve dolayısıyla haksız da bir uygulama.

Şehit ailelerine, liyakati devre dışı bırakarak sahip çıkılmaz. Yapılması gereken, şehit yakınlarına iş konusunda kolaylık sağlamaktır, okul konusunda değil. Hani örneğin bir işe 10 kişi başvurmuştur, bunların nitelikleri aynıdır, aralarından şehit yakınlarına öncelik verilir veya onlara iş bulunması için daha öncelikli davranılır, işte bu çok güzel bir uygulama olur.

Ancak okula sınavsız geçiş liyakati tamamen devre dışı bırakacağı gibi, o kişinin okuyabilip de iş bulacağı da kesin değildir. Zaten örneğin adamın tıp konusunda yeterli kapasitesi yoktur ama tıp fakültesine sınavsız girer. Okulu bitiremezse eğer çok büyük masrafların altına girmiş olur yıllarca daha çok sürünür; liyakatsiz bir şekilde okulu bitirirse bu defa da tehlikeli bir doktor olur..

Yani kimin nerede okuyacağına akrabaları değil, o kişinin kendi liyakati bilgi ve becerisi karar vermelidir.

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu ödül değil onlara yapılmış bir saygısızlık. onlar sizden kendilerini acımanızı istemiyor. toplumun geri kalanınada yapılmış haksızlıktır. hani eğitimde fırsat eşitliği vardı. sevsinler. zamanında deniz baykal ı gülüyordunuz. "diyarbakır süper ligden düşmesin.toplum barışı için bunu yapalım" demişti. şimdi bu yaptığınız aynı deniz baykal ın teklifi gibi komik ve de ayrımcılıktan başka şey değil.

mesut777

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yardım başkalarının haklarını gaspederek yapılamaz.Yardım etme konusunda hiçbir itirazım yok maddi ve manevi yardım elbette yapılmalı.Bu belki sosyal imkanlardan serbest faydalanma olur yada okula gidebilmesi için maddi yardım olur.Ancak milyonlarca insanın gece gündüz emek verdiği bir sınava doğrudan gidilmesi yardım değil başkalarının haklarına tecavüz olur.Böyle bir yardım yapılcağına tüm okul masrafları karşılansa daha mantıklı olurki.Hem sınavsız üniversiteye giden bir insan bilgi birikimi az olacağı için ne kadar faydalı olabilirki.Tamamiyle siyasi emellerine alet ediyorlar bu insanları.Oy kaygısından başka birşey değil bu.

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Haberi koyan sen birde benim soruma cevap versen çok güzel olcaktı quazar,
Kendi yorumuma gelecek olursak,
Bunun şu anda yapılması tamamen oy kaygısı, şöyleki çok önemli bulduğum bir konu fakat neden şimdi diye sormadan edemiyorum, bu kadar önemli bulduğum bu konuyu değerli meclisteki şahsiyetler de önemli buluyorsa medem hemen iş başına geçince olmadı da şimdi mi oldu bu diye sormadan edemiyorum yine.
Şehit ailelerine gelecek olursak, dediğin gibi ne işse malesef ki hep yoksul ailelere denk geliyor, çünkü gördüm bunu. Bu yüzden kesin bi el atılmalıydı bu konuya.
Yöntem olarak da yanlış buluyorum şöyleki,
Burda amaç yoksul veyahut zor durumdaki şehit ailelerinin çocuklarına istihdam mı ?. üniversite mi ?
Eğer birşey yapılacaksa bu gel geç yöntemi değildir,
ne kadar geç kalınmış olsa da
"adam gibi" yöntem hazırlanmalı, altını çiziyorum "ana sınıfından başlayarak" (çünkü ölen şehitlerin çocukları daha kundakda bebekler oluyor doğal olarak), maddi manevi en güzel destekle, o üniversiteye gelecek aşamaya kadar yetiştirilmeli.
Ha ee ondan sonrası diyecek olursanız, üniversiteyi hiç ummadığınız adamın bile kazanabildiğini biliyorsunuz, o yüzden bu şekilde yetiştirilmiş birisi için üniversite kazanmak sorun olmayacak ve sen üniversitesine de yardım edersen devlet olarak üzerine düşeni yapmış olursun. Gerisi o çocuğa kalmış
devlet budur benim için.
sıkışık zamanda saçma fikirler üretmek değildir, öyleki üniversiteye soktun, hadi bide okuttun ee? zaten iş imkanın yok ki, lafta üzerine düşeni yapmış oldun.

Ha ayrıca bu yöntemin ne kadar "amaçlı" yapıldığının diğer ispatı da , haberin fotoğrafı. duygu sömürüsü ve "taraflı" gazetecilik örneği, haber yapılırken kendi fikirlerini yansıtmak istersen tarafsız şekilde yorumlarsın bu konuyu, hemen safını belli ederek değil. (bulunduğun saf doğru yer ya da yanlış yer olsa dahi)

Artık şu niyet okuyuculuğu bırakında neticeye bakın. Yasa Teklifi aşamasında olan bir mevzuunun bu kadar ayrınıtısını sormak zaten acayipliktir. Ayrıca sizin analayışınıza göre birileri yanlış anlayacak veya başka yere çekecek diye devlet fakire fukaraya el uzatmasın ne biçim mantık bu ya. Dünyadan bu kadar kopuk olmayın lütfen. Avustralya ve Kanada'da yaşayanlar bilrler seçim öncesinde halka nakit para dağıtılıyor nakit!!! E ne yapsın hükümet? İyi bir şey yapsa seçim yatıırmı diyrousnuz. Olsun seçim yatırımı kardeşim. Zaten hükümetler bir sonraki seçim için bir önceki dönemde verdikleri sözü yerine getirmeye çalışmıyorlarmı??? İyi o zaman köprü yapmasın, fakire arkasını dönsün (nasıl olsa senin unun tuuzn kuru altta kalanın canı çıksın), şehit ailesine karşı bundan önce olduğu gibi hareketsiz kalsın e ne bişçim mantık be bu?

Merhaba,

Kimse kusura bakmasın da şehit aileleriyle dalga mı geçiyorlar?

Önerilen şey çok dolaylı bir yardım. Daha etraflı birşey hazırlansaymış. Hazırlanan şeyi ciddi anlamda "Şehit ailesine yardım" olarak görmek hata; çünkü o üniversitenin bitirilip, askerlik görevinin yapılıp yaralı ailenin yaralarını sarmaya başlaması, çocuk eğer babası şehit düştüğünde 17-18 yaşındaysa bile 5-6 yıl alacak.

Lafta güzel görünüyor da, uygulamada gerçekten bir yardım mıdır, bir destek midir, komik şehit ailesi ödeneklerini telafi etmekte midir, tartışılır. Görünüşte güzel, ama çok uzun bir vadeli girişim. Tabii, tribünler memnundur; oylarını atacaklardır.

Belki bir gün sosyal devlet oluruz.

Güzel günler dilerim.

Şehit ailelerinin evlatlarını sadece 1-2 yaşında düşünmeyin. Yaşı şu an üniversite çağına gelmiş ve kapıdan dönen binlerce genç var ve herhangi bir kursa para verecek durumda değiller. Çalışıyorlar zira yük omuzlarına bindi bir anda. Görünüşte güzel ama uzun vadeli birt girişim diyerek basireti kısaltmak bir IT mensubuna göre değil!!! Şurda teknoloji haberi diye verdiğiniz bir çok haberin gerçekleştirğini görmek için bile 10 sene beklememiz gerekiyor. En basitinden OLED için bile 6-7 seneey ihtiyaç yokmu? Çok uzun vadeli diye bunlardandamı vazgeçelim?
Sosyal devlet olam dileğinizin tam arkasındayım zira ben şua n gerçektende bir sosyal devlette yaşıyorum ve hergün birazda sinirli olarak içerden göremediğiniz ve benim dışarıdan görüğüm manzarayı haykırıyorum buralardan.
İçte kavgalardan fırsatmı kaldıki niye daha önce yapmadı diye sorular sorup duruyoruz. Daha dün kaptılma olayı bitti ondan önce muhtıra vardı hergün başka bir engel ve buna rağmen yine adamlar çalışıyorlar. Bunarl gelmeden önce internetiniz ne haldeydi hatırlayın lütfen ve şimdikiyle karşılaştırın. Biz Avustralya'da bile Türkiye'nin internetine hayran hayran bakıyoruz.
Japon gitmiş olmadık makine icaad etmiş yabancılar ayakta alkışlıyor bizimkiler tek olumsuz bakanlar sanki yoğurttan başka bir şeyimiz varmış gibi!!

AYRICA OY KAYGISI DİYE ORTALIĞA MESNETSİZ LAFLAR ATACAĞIMIZA GERÇEKTEN DÖNÜP BAKMAK LAZIM, GERÇEKTEN OY KAYGILARI VARMI? Adamların tek derdi %55 civarında olan oylarını dahada yükseltmek!! Bu mu oy kaygısı yoksa %19a mahkum olmuş olanlarınmı?

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Neden ???

Haksızlık yaaa...

Beste, öncelikle bu bir ödül değil. Söylediğin lafların nereye gidebileceğini iyi düşünmen gerekiyor. Babası öldü diye ona ödül verilmiyor canım. Bu bir haksızlık değil bir tesellidir. En azından sınava hazırlanma aşaması olmayacak onlar için. Bu aşamada biliyorsundur ki ailenin desteği çok önemlidir. Ancak onlar ailelerinden bir kişiyi gene sıralarında okuyacakları okulların devleti için kaybettiler..

Ve yukarıda bir üyenin dediği gibi, tek geçim kaynakları babasının işi olabilir bu yavruların ki haberleri izliyorsan genelde öyle olduğunu görürsün. Onlar için bence geç alınmış bir karar.

Son olarak; bu yapılan şey örnek bir olaydır. Haksızlık diyerek ne kendini küçült ne de o zavallı kardeşlerimize hakaret et. :)

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben Türkiye'yi tanıyorsam eğer bu kanun geçerse bununda suyunu çıkarırlar.
Yakında herkes kendi çocuğuna sınavsız üniversite ister.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Beste, öncelikle bu bir ödül değil. Söylediğin lafların nereye gidebileceğini iyi düşünmen gerekiyor. Babası öldü diye ona ödül verilmiyor canım. Bu bir haksızlık değil bir tesellidir. En azından sınava hazırlanma aşaması olmayacak onlar için. Bu aşamada biliyorsundur ki ailenin desteği çok önemlidir. Ancak onlar ailelerinden bir kişiyi gene sıralarında okuyacakları okulların devleti için kaybettiler..

Ve yukarıda bir üyenin dediği gibi, tek geçim kaynakları babasının işi olabilir bu yavruların ki haberleri izliyorsan genelde öyle olduğunu görürsün. Onlar için bence geç alınmış bir karar.

Son olarak; bu yapılan şey örnek bir olaydır. Haksızlık diyerek ne kendini küçült ne de o zavallı kardeşlerimize hakaret et. :)

Mervecim sana bir soru sormak istiyorum.

Türkiye 'de durumu (maddi imkanı) kötü olan sadece şehit çocukları mı ?

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
walla şehit filan fark etmez. öyle haksızlık yok... ona bakarsan askerlerin atığı mermilerden çok uçakların bombaları öldürüyolar. onların parçalarına özel bakım yapalım o zaman. sevelim okşayalım uçakları havan toplanı...

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
güzel birşey ama tek başına değil tabii. berkin bozdoğanın dediği gibi dolaylı bir yardım kapsamlı şeylerin hazırlanması lazım

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6

olmaz öyle şey chester kafası bi şeye çakmayan çocukları düşün... tabi odtü gibi yerlere almazlar ama 7/24 çalışnalara da haksızlık olyuor.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Şehit ailelerinin evlatlarını sadece 1-2 yaşında düşünmeyin. Yaşı şu an üniversite çağına gelmiş ve kapıdan dönen binlerce genç var ve herhangi bir kursa para verecek durumda değiller. Çalışıyorlar zira yük omuzlarına bindi bir anda. Görünüşte güzel ama uzun vadeli birt girişim diyerek basireti kısaltmak bir IT mensubuna göre değil!!!

Derdim de bu zaten. Daha işe yarar birşeyler de eklemek lazım. Daha hızlı daha iyi daha etkili şekilde imdatlarına koşmak lazım.

Güzel günler dilerim.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Mervecim sana bir soru sormak istiyorum.

Türkiye 'de durumu (maddi imkanı) kötü olan sadece şehit çocukları mı ?

Elbette hayır. Ama ben sana orada maddi durumdan çok bambaşka bir şeyi göstermeye çalıştım. Babalarını devlet için, vatan için kaybeden çocuklar onlar. Hani "devlet baba" terimi vardır ya, burada yapılmaya çalışılan da o olsa gerek. O ÖSS döneminden bahsettim ben sana yukarda. "Ailenin desteği" dedim. O çocukların psikolojileri düşünülerek yapılmış bir şey olsa gerek. Amaç o olmasa bile benim dediğim yolda o çocuklara yardım edebilir ancak. İşi hemen maddiyata dökmeyin. Biraz da maneviyata bakın derim. ;)