Xeon İşlemciye overlock ayarları

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
İşlemci fiyatları uçuk olmasından dolayı bence xeon x3450 yöneldim aldım overlock yapmak istiyorum ama internette bunu farklı şekilde yapan bi çok insan var nasıl yapmalıyım çözemedim, mesela bazıları Clock Ratio ve BCLK Frequency arritirip geçiyor 3.8 Mhz yapıştırıp geçiyor ama şu altaki videoda bir kaç ayarı düzenliyor sonra farklı yerlere girip farklı şekilde düzenlemeler yapıyor. Anlam veremedim en sağlıklı ve en performanslı nasıl yapabilirim bu işi ? kafam iyice karıştı.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Ooo ,soğutucunun neden alındığı ortaya çıktı.:D

Overclock basit iş,hallederiz.?

Nasıl ,işlemci modifiyelimi geldi. Taktınmı. Açıldımı sistem.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Ooo ,soğutucunun neden alındığı ortaya çıktı.:D

Overclock basit iş,hallederiz.?

Nasıl ,işlemci modifiyelimi geldi. Taktınmı. Açıldımı sistem.

Hiç umutlu değildim çalışacağıdan ama çok iyi çalışıyor şuan stabil 3.2 ghz çıkardım 35 derece. ☺ modifiye derken mod diyorsan onu bilmiyorum :D sadece taktım ve çalıştı.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Modlu bios her zaman gerekmiyebiliyor Ama genelde stabilite ve ısınma sorunlarında faydası olabiliyor.
Neyse ,şimdilik bu şekil deneyelim. Normal bios ile.
Muazzam bi iş yapmışsın. Tebrikler.Anakart ne idi.
Overclock sayfasının bi ss ni at.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Modlu bios her zaman gerekmiyebiliyor Ama genelde stabilite ve ısınma sorunlarında faydası olabiliyor.

Anakart ga-p55-us3l termal macun sürmediğim için söktüm şimdilik şu resimdekinin aynısı. mesela videodaki adam çoklu core ayarlarıyla fln filan oynuyor bazı insanlar çılgınca ayarlar yapıyor :D analadım gitti, basit yapanlar 2 ayarı yükseltip geçiyor. Termal macunsuz 3.2 ghz'de 35 derece verdi 3.8lere fln çıkarınca 40-50 derece verirse yandık :D

6NnXc.png

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

Bu arada benze izmirde oturuyorum :), bu sisteme RX570 eklemeyi düşünüyorum güncel sistemler gibi beni idare edermi acaba bi hevesle giriştik bu işe. :D

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
rx 570 Çok uygun olacaktır. Bios ayrlarına bakıyordum bende bu arada overclock için. bİOSTA İŞLEMCİ VOLTAJIN KAÇ ŞU ANDA.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
rx 570 Çok uygun olacaktır. Bios ayrlarına bakıyordum bende bu arada overclock için. bİOSTA İŞLEMCİ VOLTAJIN KAÇ ŞU ANDA.

cpu vscore yazan yer mi ? orası 1.812v olarak görünüyor. Bir soru sormak istiyorum bu donanıarşivi overlock videosuna göz attım orda voltaj ayarlarına hiç değinmiyor bu sakıncalı değilmi bir kaç araştirma yaptım voltaj değerleri ayarlanması gerekiyormuş ama bu arkadaş hiç ayarlamadan basıyor overlocku. Bu voltajin ne gibi etkileri oluyor ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Overclock ,adeta kendi dalında bi bilim gibidir. 2 tane değeri değiştirmekle, sıhhatli overclock olmaz. En ince detaylarına kadar inilmelidir.
Voltajsız overclock olmaz AUTO bırakırsan ,anakrt kafasına göre voltaj verir. Fazla fazla .

O yazdığın yer değil. 1,5 voltun altında bi değer olması lazım. cpu Vcore.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Overclock ,adeta kendi dalında bi bilim gibidir. 2 tane değeri değiştirmekle, sıhhatli overclock olmaz. En ince detaylarına kadar inilmelidir.
Voltajsız overclock olmaz AUTO bırakırsan ,anakrt kafasına göre voltaj verir. Fazla fazla .

O yazdığın yer değil. 1,5 voltun altında bi değer olması lazım. cpu Vcore.

Ben yanlış yazmışım :/ aynen orası 1.8V voltaj düşük-yüksek performansa bir etkisi oluyor mu ?, evet overlock olayı gerçekten çok karışık mesela işlemci overlock yaparken otomatik ram'lerde overlock oluyormuş el ile ayarlamazsak yanma gibi büyük sıkıntılar çıkarabilir yazıyor bazı kaynaklarda. Merak ettiğim bir diğer konu var kafayı yeme derecesine geldim :D herşeyi öğrenmek istiyorum çünkü sistemi çok uzun zaman bekledim, mesela ben ramleride azıcık OC yapmak istiyorum internetten baktığımda DİMM'lerin voltajının artırılması gerektiği yazıyor ya kardeşim işlemci overlock yaparken zaten ramler OC oluyordu neden şimdi gidip dimmlerin voltajini artiriyorum :mad: ayırca yukardaki videoda ise dimmlerin voltajini düşürüyor. Yani topladığıma pişman olucak derecedeyim zamanın varsa hem voltaj değerini hemde şu saçmalıkları bana söyleyebilirmisin :cryingcat:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Acele Etmeyeceksin ve çok sabırlı olacaksın. Bi kere yazmamla, zaten hemen overclock yapman veya konuya hakim olman mümkün değil. :)
20 senedir, ben hala daha tam, öğrenemedim.
Şimdi şunlara bi bak.
cpu clock ratio 20 görünüyo. Daha yükseğe çıkabiliyormu.
BCLK Frekansı defaultta 133 müydü.
Qpı Clock ratioya tıklayınca neler çıkıyor.
uncore clock ratio hep pasifmi. Yani değiştirilemiyormu.
voltajların olduğu yere gelip,oranın bi SS ini atarmısın.
sistem memory multipliere tıklayınca neler çıkıyor.
Aşağılarda ,load line calibration diye bi yer var mı.
ADVANCED CPU CORE FEATURESE TIKLAYINCA AÇILAN YERİN ss İ LAZIM.
RAMLERİN ORJİNAL KAÇ MHZ.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Acele Etmeyeceksin ve çok sabırlı olacaksın. Bi kere yazmamla, zaten hemen overclock yapman veya konuya hakim olman mümkün değil. :)
20 senedir, ben hala daha tam, öğrenemedim.
Şimdi şunlara bi bak.
cpu clock ratio 20 görünüyo. Daha yükseğe çıkabiliyormu.
BCLK Frekansı defaultta 133 müydü.
Qpı Clock ratioya tıklayınca neler çıkıyor.
uncore clock ratio hep pasifmi. Yani değiştirilemiyormu.
voltajların olduğu yere gelip,oranın bi SS ini atarmısın.
sistem memory multipliere tıklayınca neler çıkıyor.
Aşağılarda ,load line calibration diye bi yer var mı.
ADVANCED CPU CORE FEATURESE TIKLAYINCA AÇILAN YERİN ss İ LAZIM.
RAMLERİN ORJİNAL KAÇ MHZ.
Ramler 1600Mhz. Bu arada sistemin son parçası olan 500w kasa elime daha ulaşmadı dün sipariş verdim, şuan için overlock yapmam sorun çıkartır mı ? şuanki psu 350w eski bir psu. mavi olan kısımların hepsi pasif değiştirilemiyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Yok yapma o zaman. power patlar,yanar veya bozulur,bozulurken de bi kaç parçayı beraberinde götürebilir. e.kartı RX 570 DEMİ.
Bu arada,yazdığım yerlerin fotolarını yolla.

Son düzenleme:

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Yok yapma o zaman. power patlar,yanar veya bozulur,bozulurken de bi kaç parçayı beraberinde götürebilir. e.karı RX 570 DEMİ.
Bu arada,yazdığım yerlerin fotolarını yolla.

RX 570 Var ama takmıyorum infosunda minimum 400W yazıyor bende 350W var eski ekran kartını kullanıyorum.

6prhh.png
6pQrM.png
6pyln.md.png

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
qpı clock ratioyu 32 seç.
QPI Lİnk speed kaç olacak,
uncore clock ratio veua uncore speed de bi değişim olacak mı veya aktifleşme olaca kmı.
çarpan 20 nin üzerine çıkıyormu.
sistem memory multiplerin resmi.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
qpı clock ratioyu 32 seç.
QPI Lİnk speed kaç olacak,
uncore clock ratio veua uncore speed de bi değişim olacak mı veya aktifleşme olaca kmı.
çarpan 20 nin üzerine çıkıyormu.
sistem memory multiplerin resmi.

Maximum 21e çıkabiliyor çarpan, link speed BCLK arttırmadığım sürece değişmiyor.

Burdada hangi ayarı yapmalıyım ?
6pGye.png

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
spd yi 6 yapacaksın. Ram hızın düşecek.6 yapınca kaç oluyor.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
spd yi 6 yapacaksın. Ram hızın düşecek.6 yapınca kaç oluyor.

6 Yapınca 1333Mhz oldu, bu şekilde overlocku engelliyoruz değil mi ? bunlar bi yana verdiğin tüm infolar için diğer konuda dahil çok teşekkür ediyorum ☺. Bu qpi clock ratio'yu söylediğin değerdemi bırakıyim yoksa tekrardan auto olarakmı ayarlamalıyım ?

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
BCLK frekansını arttırınca, raminde otomatikman yani orantılı olarak artar,yani overclock olur. Ramlerin overclock olunca da ,ramlere volde voltaj vermen gerekir. Bu voltaj ya yeterli olur veya olmaz. Çok fazla overclock olursa,zaten voltajda fayda etmez. Ramini 1333 yaptık. şimdi yine hızlanacak ama, 1333 den başlayarak hızlanacak. 1600 e kadar imkanımız var,yani.
QPI ı 32 yapacağız. ÇARPANI 21 . BCLK.185. 3,9 ghz de deneyeceğiz. voltaja bi bakmam lazım. Max. ne imiş. Bi kaç ayar daha var. E.kartı gelince yaz. Nasipse gerisini de hallederiz.
185 yapınca ,ramlerinde 1850 mhz olacak. Mecburen ramlere de voltaj vereceğiz.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
BCLK frekansını arttırınca, raminde otomatikman yani orantılı olarak artar,yani overclock olur. Ramlerin overclock olunca da ,ramlere volde voltaj vermen gerekir. Bu voltaj ya yeterli olur veya olmaz. Çok fazla overclock olursa,zaten voltajda fayda etmez. Ramini 1333 yaptık. şimdi yine hızlanacak ama, 1333 den başlayarak hızlanacak. 1600 e kadar imkanımız var,yani.
QPI ı 32 yapacağız. ÇARPANI 21 . BCLK.185. 3,9 ghz de deneyeceğiz. voltaja bi bakmam lazım. Max. ne imiş. Bi kaç ayar daha var. E.kartı gelince yaz. Nasipse gerisini de hallederiz.
185 yapınca ,ramlerinde 1850 mhz olacak. Mecburen ramlere de voltaj vereceğiz.

Voltaj vermek derken yani mesela ramler 1.5V yükseltmek anlamında yoksa düşürmek mi ?. CPU Vcore karşısında 1.8V yazıyor onu 1.5V altında tutmam gerekiyor değil mi ? sistem neden bukadar yüksek bi değer veriyorki CPU'ya :D

Son düzenleme:

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
4Ghz e yükseltebilirsin biraz zırlasan 4.2 de olur. işlemci efsane zaten

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
cpu vcore 1,8 değil. Yanlış bakmışsın, 1.18. :)
1,5 verirsen yakarsın işlemciyi.

Ram voltajını 1,60 civarı yapacağız.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
cpu vcore 1,8 değil. Yanlış bakmışsın, 1.18. :)
1,5 verirsen yakarsın işlemciyi.

Ram voltajını 1,60 civarı yapacağız.
Dikkatsizim :D cpu voltajını auto yazan yere en uygun değeri bulmam gerek değil mi ?

evet. 4 çekrdek 8thread bi de ki miss Ryzen 5 1400 ü geçer anakartın mosfetlere modofiye yaptın mı soğutucunun iyi olması lazum psu nun da iyi olması gerekli

AE-VX500 Psu gelicek yeterli mi sence ?, bir de mofsetleri modifiye yapmadım nasıl yapabilirim ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
e.kartın gelsin,powerin gelsin,hallederiz.
VX 500 Yeterli.
Modifiye, sendeki anakartta çok zor. Daha doğrusu ,profesyonellerin yapacağı bi iş. onunla uğraşmazsın.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
e.kartın gelsin,powerin gelsin,hallederiz.
VX 500 Yeterli.
Modifiye, sendeki anakartta çok zor. Daha doğrusu ,profesyonellerin yapacağı bi iş. onunla uğraşmazsın.

Modifiye dediğiniz şey ısıyı büyük oranda dengeliyosa stabil çalışıyosa denemek isterim :) nekadar zor bilmiyorum ama benim yapabileceğim türde bir modifiye yok mu :D

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640