Çöküş Hikayem

Ahmedodan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba içimi internette bir forumun konu dışı kısmına dökebilecek kadar yalnızlaşmayla olaylara başlıyorum.

Konu okul yıllarımdan başlıyor ortalama derecede başarılı ve hani sizde bilirsiniz ya geçmiş arkadaş çevrenizde ya da belki şimdiki arkadaşlarınızda sürekli bir aranan isim olur bulunduğum çevrenin daima aranan ismiydim çok fazla derecede ilgi görüyordum aslında hiç ön planda olma gibi bir derdim yokken baktım çevrede sürekli durum bu ön planda el üstünde tutuluyordum.

Okuduğum okulun basketbol kaptanıydım Türkiyede bir turnuvada 3. olmuştuk. bu ilgi çok artıyor insanları güldürüyor eğlendiriyor en yakın arkadaşları olarak görülüyordum.Fakat ben onların hepsini böyle görmüyor kullanıyordum çıkar ilişkilerim için harcamaya başlasamda ilgi gene azalmıyordu aksine artıyordu ilginç bir şekilde. Sadece bazıları benim arkadaş veyahut dostumdu.Daha sonra sevgili mevzuları falan filan derken birisine ciddi manada bağlandım

çooook arkadaşlarımı dostlarımı sattım o kız için kimseyi umarsamıyordum nasıl olsa onlar gene beni çağırıyor gene buluşmak vakit geçirmek istiyorlardı. liseye geçince şehir dışından bir kolejden basketbol teklifi aldım bursluda okuyacaktım fakat benim kız antalyanın en saçma liselelerinden birini kazanınca benim oraya gitmemi istemediğini söyleyince o lisede okumadım genede kızla antalyada farklı liselelere düşmüştük ilerleyen senelerde yavaş yavaş eriyişimi hissediyordum önce arkadaşlarım benden gidiyor daha sonra dostlarım en sonunda da kız ile kavgalarımız artıyor ben onun için her şeyi herkesi karşıma alırken ondan bunu göremiyordum kızın arkadaş çevresi karekteri değişiyordu gene bırakmıyor toparlamaya çalışıyor sadece onun için çabalıyorken tüm çevremi de bi taraftan kaybediyordum en sonunda üniversite sınavına hazırlanmaya yakın bir süredeyken ayrıldık çevremde kimse kalmamıştı ben o eski çevreme dönmeye çalışsamda hiç birisi beni takmıyor umursamıyordu sonrası sonrası zaten vasat ama şimdi kafaya koydum aradan zaman geçti artık kendimi 0lamak hayata yeniden başlamak istiyorum ama yapamıyorum çünkü yapım değişmiş zamanında dalga geçtiğim insanların durumuna düştüm nasıl toparlanıcam nerden başlıcam bilmiyorum bu yüzden sizlerin tavsiyelerini ihtiyacım var

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Şımarık büyüme hayat öyle bir vurur ki kalkamazsın.. Buna mı çöküş diyorsun sen.. Gel beni bir de dinle..

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Eskiden başlama, yeniden başla. Ne sen eski sensin, ne de diğerleri eskisi gibi. Herşey değişiyor, herkes değişiyor. Kendine eski dünyanı değil, yeni bir dünya kur. Üniversitede bir çevre edin. İleriki yaşlarında da İş ortamında bir çevre kur. Komşuların arasında bir çevre kur.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Herşeyin bir zamanı var.
Anlatamıyoruz
Anlatamıyoruz
Anlatamıyoruz...

Diziler, filmler öyle emrediyor çünkü!
İlkokuldan sonra herkesin sevgilisi olmalı!
Eğer yoksa eksiksin.
Eziksin!

Kendini kanıtlayacaksan en geç 6. Sınıfta kız/erkek arkadaşın olmalı!

Her şeyin zamanı var!
Bir genç 18-20 yaşını doldurmadan kız/erkek arkadaş derdine düşmemeli!

Seviyorum lafı, aşığım lafı YALAN...

Neyse daha fazla “yobazlık” yapmayayım...

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Öncelikle herkese merhaba içimi internette bir forumun konu dışı kısmına dökebilecek kadar yalnızlaşmayla olaylara başlıyorum.

Konu okul yıllarımdan başlıyor ortalama derecede başarılı ve hani sizde bilirsiniz ya geçmiş arkadaş çevrenizde ya da belki şimdiki arkadaşlarınızda sürekli bir aranan isim olur bulunduğum çevrenin daima aranan ismiydim çok fazla derecede ilgi görüyordum aslında hiç ön planda olma gibi bir derdim yokken baktım çevrede sürekli durum bu ön planda el üstünde tutuluyordum.

Okuduğum okulun basketbol kaptanıydım Türkiyede bir turnuvada 3. olmuştuk. bu ilgi çok artıyor insanları güldürüyor eğlendiriyor en yakın arkadaşları olarak görülüyordum.Fakat ben onların hepsini böyle görmüyor kullanıyordum çıkar ilişkilerim için harcamaya başlasamda ilgi gene azalmıyordu aksine artıyordu ilginç bir şekilde. Sadece bazıları benim arkadaş veyahut dostumdu.Daha sonra sevgili mevzuları falan filan derken birisine ciddi manada bağlandım

çooook arkadaşlarımı dostlarımı sattım o kız için kimseyi umarsamıyordum nasıl olsa onlar gene beni çağırıyor gene buluşmak vakit geçirmek istiyorlardı. liseye geçince şehir dışından bir kolejden basketbol teklifi aldım bursluda okuyacaktım fakat benim kız antalyanın en saçma liselelerinden birini kazanınca benim oraya gitmemi istemediğini söyleyince o lisede okumadım genede kızla antalyada farklı liselelere düşmüştük ilerleyen senelerde yavaş yavaş eriyişimi hissediyordum önce arkadaşlarım benden gidiyor daha sonra dostlarım en sonunda da kız ile kavgalarımız artıyor ben onun için her şeyi herkesi karşıma alırken ondan bunu göremiyordum kızın arkadaş çevresi karekteri değişiyordu gene bırakmıyor toparlamaya çalışıyor sadece onun için çabalıyorken tüm çevremi de bi taraftan kaybediyordum en sonunda üniversite sınavına hazırlanmaya yakın bir süredeyken ayrıldık çevremde kimse kalmamıştı ben o eski çevreme dönmeye çalışsamda hiç birisi beni takmıyor umursamıyordu sonrası sonrası zaten vasat ama şimdi kafaya koydum aradan zaman geçti artık kendimi 0lamak hayata yeniden başlamak istiyorum ama yapamıyorum çünkü yapım değişmiş zamanında dalga geçtiğim insanların durumuna düştüm nasıl toparlanıcam nerden başlıcam bilmiyorum bu yüzden sizlerin tavsiyelerini ihtiyacım var

Çok film ve dizi seyrediyorsunuz sonra hayatlarınız ile özdeşleştiriyorsunuz. Sen çöküş görmemişsin Allah ta göstermesin, zamanında insanlara nasıl davrandıysan aynı duruma düşmüşsün. Adını ne koyarsan dostluk, kankalık veya kardeş edineceğin zamanları ortamları yaşları geçmişsin. En azından seni tanıyan insanlara kendini affettirmeye bak.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Bence havalı davranarak hak etmişsin gibi

Okul döneminde kızlara bulaşmamak lazım

Reaksiyon puanı
10,315
Yamansın her zaman aldattın beni,
Kâh düşürdün kâhi kaldırdın felek!
Mecnun'sun diyerek Leylâ peşinden,
Issız vâdilere saldırdın felek!

Rehbersin dedin ben ise kördüm,
Elimle başıma çok çorap ördüm.
Kendimi bıraktım âlemi gördüm,
Hesapsız günahlar aldırdın felek!

Şifadır dedin zehir tatdırdın,
Gençliğin okunu boşa attırdın,
Körlerin yurdunda ayna sattırdın,
Çıkmaz sokaklara daldırdın felek!

Barışmadı gönlüm merd ile zenle,
Ne bir iş bilenle, ne boş gezenle
Hicran köşesinde bozuk düzenle,
NEYZEN'e her telden çaldırdın felek!

Neyzen TEVFİK/1913

Yukarıdaki yazıyı görünce yorum yazmak yerine bu şiir aklıma geldi birden işte, her ne hikmetse! :D

Ahmedodan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eskiden başlama, yeniden başla. Ne sen eski sensin, ne de diğerleri eskisi gibi. Herşey değişiyor, herkes değişiyor. Kendine eski dünyanı değil, yeni bir dünya kur. Üniversitede bir çevre edin. İleriki yaşlarında da İş ortamında bir çevre kur. Komşuların arasında bir çevre kur.
Bu o kadar iyi bir cevaptıki size teşekkür ederim gerçekten kilit cümle bu o kadar eskiye özlem vardıki her şeyin değiştiği yerde sürekli eskiyi getirmeye eski gibi olmaya çalıştırdım hem kendimi hem onları bunu yapmak zor olsa gene yaparım ama artık bu imkansız o yüzden yeni bir şekilde yeniden başlıyacağım sizi gerçekten teşekkür ederim

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
burslu koleji seçmeyip kıza aldanıp kalman en yanlışlarından biri aldığın kararların.ilkokul ,lise,üniversite çevren...hepsi farklı olur.farklı arkadaşlar edinirsin.kız arkadaşların olur vs vs. hayat şartları..mecburen çevrende değişecek.Ama kesinlikle kız olayına takılma.(Aile dışında) Nişanlın ya da karın değilse bir kız için kavga bile etme.çünkü değmez...Yeni arkadaşlıklar kur.Ve kesinlikle onları küçümseme ihmal etme diye düşünüyorum.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Abi ben senden de özür dilerim saygısızlık yaptıysam önceki konularda...