Taksimetre ücreti nereden başlar?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Arkadaşlar, Ticarî taksilerde taksimetre yolcunun alındığı yerden mi başlar yoksa taksinin yolcuyu almak için hareket ettiği noktadan, duraktan itibaren mi açılır?

Son düzenleyen moderatör:

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
arkadaşlar ticari taksilerde taksimetre yolcunun alındığı yerden mi başlar yoksa taksinin yolcuyu almak için hareket ettiği noktadan ,duraktan itibaren mi açılır?
Yolcunun alındığını yerden itibaren başlıyor. Aksini yapan bir taksicilerle mi karşılaştınız?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Yolcunun alındığını yerden itibaren başlıyor. Aksini yapan bir taksicilerle mi karşılaştınız?
Hayatımda sadece 2-3 kez taksiye bindim. Bir defasında taksimetre de 8 tl yazıyordu. Şoför benden 10 tl aldı. Sebebini sorduğumda durak ile bulunduğum mesafeden bahsettiğinde benden 2 tl için itiraz etmedim. Bu konuda bilgim yoktu. Benzer durumlarla karşılaştığımda şikayeti nereye yapmalıyım? Taksici fazla ücret almadığını iddia ederse bunu nasıl ispatlayabilirim.?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Öyle olsa adam öyle bir tur atar ki daha müşteri arabaya binmeden evine haciz gider :D
Evet orası öyle ama mesafeler bilindik olursa fazla alması mümkün olmaz.
örneğin benim taksiyi çağırdığım yer ile taksi durağı arasında 2 km mesafe varsa tutupta benden 4 km mesafe parası alamaz.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
hayatımda sadece 2-3 kez taksiye bindim.bir defasında taksimetre de 8 tl yazıyordu şoför benden 10 tl aldı.sebebını sorduğumda durak ile bulunduğum mesafeden bahsettiğinde benden 2 tl için itiraz etmedim.bu konuda bilgim yoktu.benzer durumlarla karşılaştığımda şikayeti nereye yapmalıyım.taksici fazla ücret almadığını iddia ederse bunu nasıl ispatlayabilirim.?

evet orası öyle ama mesafeler bilindik olursa fazla alması mümkün olmaz.
örneğin benım taksıyı çağırdığım yer ile taksi durağı arasında 2 km mesefa varsa tutupta benden 4 km mesefe parası alamaz
Saçma geliyor. Ama 2TL'den fazla almaları cidden haksızlığa girer.

sifirbakiye

Profesör
Reaksiyon puanı
436
Uber kullanın, taksici esnafı sizi üzer. Taksiye bindiniz sikayetiniz var ise taksiciler odalarına şikayet ediyorsunuz.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,921
Üstüne verecek parası yoktu ve öyle bir bahane uydurmuştur.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Uber kullanın, taksici esnafı sizi üzer. Taksiye bindiniz sikayetiniz var ise taksiciler odalarına şikayet ediyorsunuz.
Hayatımda pek taksi kullandığım yok. Dolmuş ya da otobüs kullanıyorum. Açıkçası uberi duydum ama hakkında pek bilgim yok.

Üstüne verecek parası yoktu ve öyle bir bahane uydurmuştur.
Bende öyle tahmin ettim. Her zaman kullanmadığım için sıkıntı etmedim.

sifirbakiye

Profesör
Reaksiyon puanı
436
@beyzabetül Taksimetre açmayan taksicileri de şikayet edebilirsiniz, fazla ücret isteyen taksiciyi de. Bu şikayetlerini dile getirebileceğin yer Taksiciler Esnaf Odası. Benzer olaylar yaşamış ve dile getirmiş insanları haklı bulup mağduriyetlerini giderdiklerine şahit olduğum için yazıyorum. Umarım bir daha böyle talihsiz bir olay yaşamasın.
Kötü esnaf her sektörde var Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
Taksicinin sabah uyanıp çıktığı evden itibaren başlar. :P

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
@beyzabetül Taksimetre açmayan taksicileri de şikayet edebilirsiniz, fazla ücret isteyen taksiciyi de. Bu şikayetlerini dile getirebileceğin yer Taksiciler Esnaf Odası. Benzer olaylar yaşamış ve dile getirmiş insanları haklı bulup mağduriyetlerini giderdiklerine şahit olduğum için yazıyorum. Umarım bir daha böyle talihsiz bir olay yaşamasın.
Kötü esnaf her sektörde var Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın.
teşekkürler

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
aynısı dün akşam yıne başıma geldi.duraktan taksi çağırdım.2 km mesafe için benden 20 tl para aldılar.üstelık taksımetre açmadı.kısa mesafe olduğu için böyle bır tarıf uyguluyorlarmış.500 metre ılerıdekı başka bır taksı durağına fıyat sordum 2 km için 13 tl dedıler.bunlarda taksimetreyı duraktan ıtıbaren açıyorlarmış.bednen fazla ücret alan diğerı kooperatifmı neymış.böyle bırşey olabılır mı.şoforler otomolcıler whatsap hattına yazdım hal a mesajımı bıle okumamışlar.başka nereye şikayet edılıyor bılemedım

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
aynısı dün akşam yıne başıma geldi.duraktan taksi çağırdım.2 km mesafe için benden 20 tl para aldılar.üstelık taksımetre açmadı.kısa mesafe olduğu için böyle bır tarıf uyguluyorlarmış.500 metre ılerıdekı başka bır taksı durağına fıyat sordum 2 km için 13 tl dedıler.bunlarda taksimetreyı duraktan ıtıbaren açıyorlarmış.bednen fazla ücret alan diğerı kooperatifmı neymış.böyle bırşey olabılır mı.şoforler otomolcıler whatsap hattına yazdım hal a mesajımı bıle okumamışlar.başka nereye şikayet edılıyor bılemedım
153'ü arayarak sözlü biçimde ilk olarak şikayette bulunabilirsin.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Bulunduğunuz yerin belediyesine danışın(=