Windows Kurulmuyor

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
herkese sa ben win 7 format atarken diskleri bicimlendirdim tam o dosyalar kopyalaniyorda bir şekilde bilgisayar kapandı sonra denedim yine win 7 format atmayı diskleri bicimlendiremiyorum bicimlendirmeden geçsem bile dosyalar kopyalaniyorda bir süre yüzde 0 oluyor sonra hata veriyor var midir cozumu?

BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ
INTEL CORE 2 QUAD 2.33 GHZ 4 CEKIRDEK
RAM 2 GB 832 MHZ
ATI RADEON HD 4350
SEAGATE BARRACUDA 320 GB 7200RPM
Bu arada bilgisayar 10 yıllık sadece geçen sene ekran kartını degistirdim

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Daha önce format esnasında böyle bir sorun yaşandı mı?

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Yükleme yarıda kesilmiş anladığım kadarı ile dolayısıyla sağlıklı bir kurulum gerçekleştirememişsiniz. Hangi medya aracı ile formatı denediniz? (CD/DVD-USB) belirtiniz. Format atarken bu tür takılmalara ya elimizde olan medya sağlıklı değilse ya da disklerimiz de meydana gelen birtakım sorunlar nedeniyle rastlarız genel olarak. Makinenizin kullanım ömrünü belirtmişsiniz, 10 yıllık diyorsunuz o halde donanımsal problemlerin de görünmesi şüphesiz kaçınılmazdır. Fakat donanımsal problemden ziyade farklı bir durum oluşmuş gibi görünüyor.

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
USB ILE YAPTIM

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ayrıca bilgisayar bana lazım malum okullar aciliyor derslerde falan çok büyük ihtiyac

hocam bu arada ben öncelikle pc me vista kurmustum kurduktan 3 gün sonra onyukleme ekranindan sonra siyah ekran geliyordu mouse gözükmüyordu bu yüzden win 7 kurmaya çalıştım ve o durum... PC yi normal açtığımda win 7 ve vista secenekleri geliyor. acaba harddiskin bir sekilde içini bosaltabilsek sonra temiz bir win7 kursak sorun düzelir mi? şimdiden tesekkurler

Son düzenleme:

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Size önerim, şuradan windows7 .iso yansısını edinmeniz fakat bunun için elinizde satın alınmış anahtar bulunmalı. Zira anahtarı sayfaya işledikten sonra .iso indirme bölümüne yönlendirecektir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra .iso'yu tekrar "usb"e örneğin yazdırırsınız yeni yazılmış yansı ile bir deneme gerçekleştirirsiniz, baktınız ki yine aynı sorun oluşuyor muhtemelen disk sorun çıkartıyor diyebiliriz bu aşamada.

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer aynı sorun oluşursa satın alınmış anahtar çöpemi gider?

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu arada hard diski nasıl(windowsu açmadan)biçimlendirebilirz veya sıfırlayabiliriz?

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Bu arada hard diski nasıl(windowsu açmadan)biçimlendirebilirz veya sıfırlayabiliriz?
Recovery kipi ile konsol ekranında parametrelerden yardım alınabilir bunun için yine Windows'un yüklü olduğu usb'yi makineye takın boot ettirin sonra sırasıyla;

#1 .iso yansısı boot ettirildi ve şimdi yükle kısmına geldiniz burada altta bulunan "Bilgisayarınızı Onarın"ı seçin.
#2 Bu aşamada disk tespiti yapılacak bekleyiniz ardından, gelen pencerede üstteki seçenek seçili olsun. Diskinizin listede göründüğünden emin olduktan sonra seçin ve ileri diyin.
#3 "Kurtarma aracı seçin" ekranında ">Komut İstemi"ni seçin. Şimdi komut ekranı önünüze gelmiş olmalı.
#4 Ekranda "diskpart" (tırnaksız) komutunu okutuyoruz.
#5 DISKPART> parametre girişiniz bu şekilde olmalı emin olduktan sonra "list disk" komutunu verin.
#6 Burada biçimlendirmek istediğiniz disk'i seçeceksiniz bunun için, 1. sırada ise "select disk 1" , 2. sırada ise "select disk 2" şeklinde disk adeti ve numaralandırmadan faydalanarak bunu gerçekleştiriyoruz.
#7 "Disk is now the selected disk" çıktısını görüyoruz emin oluyoruz ardından seçili diske "clean" komutunu uyguluyoruz.
#8 "Diskpart succeeded" der ise işlem tamamdır.
#9 "Create Partition Primary" komutu bölüm oluşturacak daha sonra "Select partition 1" komutu ile bölümü seçeceksiniz.
#10 "Active" , "Format FS=NTFS" komutları ile de bölüme Ntfs disk formatını tanıyoruz, şimdi "Assign" komutu ile durum onaylanabilir halde.
#11 "Exit" komutunu okuttuktan sonra işlem tamamlanır, format işlemi tekrar sıfırdan gerçekleştirilebilir.

Son düzenleme:

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam Allah razı olsun inşallah olur deneyeceğim

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Alternatif çözüme ihtiyacın olursa;

Boot edilmiş USB takılıyken onarım bölümünden, Komut Satırı üzerinden WMİC ile işlem yapılarak direkt HDD silinebilir. Sonrasında temiz kurulum yapabilirsin. İhtiyacın olursa detaylar için mesaj atabilrisin.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
WMİC windows yönetim araşlarıdır, şöyle ki bu komutlar kullanılara cmd üzerinden Windows'a her türlü işlem yaptırılabilri.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
diskpart // Yazman gereken ilk komut.

list disk // Dislerini listeleyecek komut - Buradan işlem uygulamak istediğin diski seç.

select disk a // A senin seçtiğin disk numarası oluyor.

clean all // Bu komut disk içeriğini ve Disk türünü komple sıfırlayacaktır.

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam ben pc yi onar dedim orasıb hiç açılmadı hep bir tane imleç ve arka plan var tam 1 saattir bekliyorum

miracb01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc yi yeniden başlatırken f8 veya f12 hangisi olduğunu hatırlamıyorum bas ikisine de sonra da ağ istemiyle güvenli modu seç pc açılınca eset kur veya bir virüs programı advanced system care önerim tarama yap yeniden başlat

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir de açılsa sen problemi anlamamışın

Bir de açılsa sen problemi anlamamışın

Diskpart yazıyorum diskpart version 6.1.7600 yazıyor

Son düzenleme:

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Sistem üzerinden gerçekleştiremezsin Komut istemiyle güvenli mod olarak başlat yada Komut istemiyle onarım segmentine başvur.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
BIOS'tan başlatma seçeneklerini manuel olarak devre dışı bırakır mısın, bu seçenek sistem başlangıcında sana başlangıç türünü soracak ve ilk açılış için onarım sekmentini önerecektir. Bu çözüm olabilir, dene bakalım.

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BIOS'tan başlatma seçeneklerini manuel olarak devre dışı bırakır mısın, bu seçenek sistem başlangıcında sana başlangıç türünü soracak ve ilk açılış için onarım sekmentini önerecektir. Bu çözüm olabilir, dene bakalım.
Bıostan başlatma seçeneklerini nadıldevre dışı bırakacaz

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Kartını bilmiyorum ama şöyle yapabilirsin diye umuyorum;

"Boot Order", "Boot Options", "StartUp" hangisi diye geçiyor bilemiyorum. Bir bak bakalım. Bulduktan sonra Boot Device Priority ' i bulman gerekecek. Oradan rahatlıkla halledebilrisin.

kartalb11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam biosa giriş yaptım advaced bios features e girdim orada harddisk boot priority var ona da girdim orada ilk sırada(st3320613as) var ikinci sırada bootavle add in cards var

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
0 seçeneği olması lazım. BIOS sürümnü güncel mi? Eğer sistem izin vermiyorsa Anakart sayfadan ADVENCED BİOS opsiyonunu indirip kur. Root ayarlarını yani oraya 0 seçeneğini ekleyecektir. Kartını bilmediğim için tam yönlendirmede bulunamıyorum. İnternetten destek almanı öneririm orada her kart için bir How to m it? Videosu var.