Köleyim soruları alayım ?

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Asgari ücretli bir köleyim

Sorular gelsin

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4649066)

Son düzenleme:

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Bence durumun iyi. İstediğin şeyleri yiyebiliyor musun?
Evet istediğimi yiyebiliyorum,Fakat az para alıyorum bir 2000 lira filan alsam bari

---- Mesajlar birleştirildi ----

Asgari ücret almanın sebebi nedir üniversiteyi bitirdinmi ofisde ne iş yapıyorsun
Lise mezunuyum

Görevlerim

Fotokopi çekmek
Arşive dosya yerleştirmek
Notere gitmek
Kısaca ayak işleri,bir nevi çırağım

Son düzenleme:

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Neden müdürlüğe yükselmeye çalışmadın?

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Azat edilmenin bir yolu var mı? Resmi köle misin yoksa kaçak köle mi?

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Son düzenleme:

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Bu köleliği çok yaptım. 2 ihtimal var. Ya şansın olacak ya yalakalığın olacak. Ya köle olmadığın bir iş çıkıyor karşına (ki bende 8 ay önce öyle oldu) ya da müdürün yalakası olacaksın kiiii müdür yardımcısı ol. Paticik.com Forumları anlayana.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Bende asgari ücret alıyorum hergün en az 6 7 saat 35 40derece güneşin altında ev ev geziyoruz köyde her evde köpek var bağlı değil ve saldırgan korkarak iş yapıyoruz bazı arkadaşları ısırdı mesela şuan bana göre o kadar iyi konumdasın ki hani seninki gibi iş bulsam saniye düşünmeden bırakırım işi hatta iş bulmadan bile bırakmayı düşünüyorum hergün.Üstelik 6 yıl üniversite okudum askerlik de yapıldı.Şimdi sence hangimiz köle yada daha iyi söyle bakalım?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
köle değilsin haline şükret stajerler daha kötü şartlarda çalışıyor bobinajcı olanlar benzinli vernikle cebelleşiyor 50-100kg trafoları taşıyorlar tuvalet temizliyorlar her ayak işleri onlarda...

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Bende asgari ücret alıyorum hergün en az 6 7 saat 35 40derece güneşin altında ev ev geziyoruz köyde her evde köpek var bağlı değil ve saldırgan korkarak iş yapıyoruz bazı arkadaşları ısırdı mesela şuan bana göre o kadar iyi konumdasın ki hani seninki gibi iş bulsam saniye düşünmeden bırakırım işi hatta iş bulmadan bile bırakmayı düşünüyorum hergün.Üstelik 6 yıl üniversite okudum askerlik de yapıldı.Şimdi sence hangimiz köle yada daha iyi söyle bakalım?

Arkadaşım 6 yıl üniverste okumuşsun asgari ücretle çalışıyorsun, bence suç sende, Senin en az 3000 tl kazanmak gerek

Hangi bölümü okudun ?

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Lise Mevzunusun Haline Şükretmen Lazım Ben Gün Geliyor Günde 12 Saat Çalışıyorum Asgari Ücretle O Yüzden Ağlayıp Sızlanma Kimler Ne Durumlarda Ne İşlerde Çalışıyor.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Asgari ücretli bir köleyim

Sorular gelsin

Güzel kardeşim insanın beyni köle olmasın. Gerisi gelir.

Benim babam 3 kez battı. Eksiye indi. 5 6 yaşında bana ayakkabı almak için pazarda hamallık yaptığını hatırlıyorum. Bir gün bile babamın olumsuz düşündüğünü hatırlamıyorum. Ne zorluk çekse şikayet edip zaman kaybetmek yerine çözüm üretmek için her şeyi yapıyor.

Şuan 3 tane barı var. 17 yıl içinde yaptı bunları.

O yüzden hazır beynin çalışıyorken kullanmasını bil. Sorun üretmek yerine var olan sorunlarına çözüm üret. Yoksa saçma bir paradoksun içinde tüm hayatını hiç edersin.

Git dil öğren yurt dışına çık. Hayatında risk olsun biraz. Bırak iyice batır hayatını. Ama korkakça yaşayıp yaşlanmak en büyük hata olur.

Bırak konfor alanını git yurt dışında şansını desene. Ama dene. Şunu unutma denersen %50 kaybedersin. Denemezsen %100 kaybedersin.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Arkadaşım 6 yıl üniverste okumuşsun asgari ücretle çalışıyorsun, bence suç sende, Senin en az 3000 tl kazanmak gerek

Hangi bölümü okudun ?
Bilgisayar teknolojisi ve programlama 2yıl üstüne işletmeye tamamladım 1 yılda hazırlık olduğu için 5 yıl 1 yıl da alttan ders oldu 6 yıl geçen yılda askerlik bitti işverenlere bahane bırakmadım resmen şimdi de sadece kıvırıyorlar çok kıvrak adamlar çünkü.

Reaksiyon puanı
10,315
İsyan ederek kölelikten kurtulunmuyor yeğenim, çalışarak ve tevekkül ederek kurtulabilirsin.

Scarneep

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Asla kölelik değil. Bundan 2 sene önce günde 30 liraya 10 saat fabrikada ağır işte çalışıyordum. Şimdi sinema okuyorum. O zaman ara vermiştim para lazım diye. Hayatta her şey kendimize bağlı. Sadece okulla da ilgili değil. Dil öğrenmek istesen okula gitmene gerek var mı ? Yok. Yazılım , program öğrenmek için gitmene gerek var mı ? Yok. Aslında iyi bir zamandayız çünkü biz ne istersek öğrenebiliriz bu dönemde. Gerisi bizim azmimize kalıyor. Doğru mu tam hatırlamıyorum ama Eminem ünlü olmadan önce arabasının arkasında albümlerini sattığı zamanlar olmuş. Eminem dinlemek bana güçlü olduğumu hissettiriyor. Motive olabileceğin bir şeyler bulmalısın. Şu hayatta en çok zevk aldığım şeyde başarıdır. Herkes bunun tadına varmalı.

Zeus Antonius

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Özgürlüğünüz elinizde olduğu sürece mesele yok! Azmederseniz, çalışırsanız, istediğiniz noktalara gelirsiniz. Bu dünyadaki en önemli şey özgürlüktür.Özgürlüğüm elimde olsaydı, Afrika'dan ülke satın alıp kendi ülkemi bile kurabilirdim. 42 yaşımdayım. Hayatımın 28 senesi aşağılık bir güç ile savaşarak geçti. Özgür olmak Padişah olmaya yeğdir...

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bilgisayar teknolojisi ve programlama 2yıl üstüne işletmeye tamamladım 1 yılda hazırlık olduğu için 5 yıl 1 yıl da alttan ders oldu 6 yıl geçen yılda askerlik bitti işverenlere bahane bırakmadım resmen şimdi de sadece kıvırıyorlar çok kıvrak adamlar çünkü.

Dostum bence sıkıntı sende. Seninle benzer durumunda olanlar gayet iyi şartlarda, iyi maaşlara çalışıyorlar. Yaşın çok geçmediyse mevcut işini acilen bırakıp kendini programlama alanında geliştirmeye bak.

New Type

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Senden daha kötü durumda olanlar var bak Afrika'da çikolatanın tadını bilmeden kakao üretenler mesela.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Sorun onda mı? Çevremde RTV, iktisat, kimya mühendisliği, maden mühendisliği, harita mühendisliği, metalurji bitirmiş tonla arkadaşım var. Çok samimi örnek vereyim RTV'de radyo yarışmasında derecesi olan başarılı bir arkadaşım DS Damatta kasiyer, bir diğeri Popeyesda tavuk satıyor. İyi örnek yok mu? Harita mühendisi Osman abi de (Selamlar kendisine) N1'da, Power Fm'de yayıncılık yapıyor.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Dostum bence sıkıntı sende. Seninle benzer durumunda olanlar gayet iyi şartlarda, iyi maaşlara çalışıyorlar. Yaşın çok geçmediyse mevcut işini acilen bırakıp kendini programlama alanında geliştirmeye bak.
Yaş geçti maalesef bu sene 28 oldu.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Ha bu arada Lojistik ve U.arası İlişkiler mezunu olmama ve iyi derecede İngilizce bilmeme rağmen 5 YIL TECRÜBEM olmadığı için alanımda hiç bir işte çalışamadım. Bu da mı gol değil? Galiba okumuş olmam ile birlikte yaptığım en iyi iş bir bankanın çağrı merkezinde çalışmak oldu. Şu an mı? Üniversite mezunu olarak sanayide çalışıyorum. Çok şükür dibinden sıyırdım sadece muhasebeye bakıyorum. Patronum mu? Kimya mühendisi ama meslekte tutunamamış baba mesleğini devam ettiriyor. Şimdi sorun kimde? Hepimizde mi sizde mi?

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Benim işleride yap ozaman sana zahmet??