Format atarken bilg sabit diski görmüyor o yüzden format işlemi ilerlemiyor

mustafb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,bilgisayarıma format atmaya çalıştım fakat;xp yi kurmaya başlayacağı sırada cd yok diyo,diski görmüyor,üreticinizle falan görüşün diyor..Ne yapmam lazım bu konuda,yardımcı olabilecekler varmı, şimdiden çook teşekkürler..:helpsmilie:

mustafb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sata disk olduğu için böyle oluyormuş,bunu bios ayarlarıdan ıd ye çevirilerek yapılıyormuşuz.Bunun nasıl yapıldığını bilen varmı peki??????????????

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
kardeşim uzun bi iş ama şu kadarını söliim.cd yi tak sonra pc ni yeniden başlat.yeniden başlama esnasında delete tuşunu üst üste devamlı bas bios açılıncaya kadar bas.açılan bios sayfasında sağ sol tuşları ile boot a gel.oradanda cdrw yi yıne ok tuşlarıyla ayarla.senın hard dikin bolunmüşse zaten tekrar bölmeye gerek yok.bott start la devam yukle o zaten senın yapacağın pek bieşy kalmaz kendı kendıne yukler.kolay gelsin:)

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunu yapabilmen için biosta o ayarın olması gerekiyor eğer yoksa bir diskete anakartın sata driwer ini at .inf dosyalarını filan sonra windows setup yaparken mavi ekranda aşağıda bişeyer yüklerken orada sata driwer yüklemek için f6 ya basın diyor o sırada f6 ya baş yükleme bitince a: disk yerleştirin diyecek disketi yerleştirdiğin zaman oradan yükleyeceksin ve yükleme bitince hdd bölümleri karşına çıkacaktır

başka bi alternatifte bilgisayarcıya götürmek, şu sıralar bilgisayarcılar kan ağlıyor bu forum sitelerinden dolayı :D

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Anakartınızın sitesinden modeli ne ise ona uygun Sata sürücüsünü indirin.

http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/43684-katilimsiz-windows-xp-cdsi-yapmak.html

Başlığındaki yazımda nLite penceresinindeki numaralandırdığım tuşlardan sadece 3. ve 8.'yi seçin. İleri dedikten sonra açılan pencereden sürücü paketini gösterin. Sonraki pencereden Açılabilir ISO'yu oluşturun ve Nero ya da türevi bir CD yazma programı ile Kalıp Yazdırma kısmından ISO dosyasını CD'nize çekip daha sonra kurabilirsiniz. Eğer olmadı ise MSN Messenger aracılığı ile yardımcı olabilirim.

kintaro@yer6.org

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Kintaro'nun tavsiye ettiği nLite işlemi, karmaşık gibi görünse de adım adım ilerlediğinizde problemsiz kolayca halledebileceğiniz bir işlem. Esas zor olan, sonrasında tüm sürücüleri denk getirebilmek. Ben de Vista yüklü dizüstü bilgisayarıma XP'yi kurdum ve işlem sırasında saçlarım değil burun kıllarım bile beyazladı.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Haklısın Alengirli. Yeni çıkan laptop XP desteği vermiyorlar ve ne içinde gelen CD'de (ne yazıkki çoğunda CD bile gelmiyor artık yedekleme bölümü ile geliyorlar) ne de sitelerinde sürücülerini bulmak imkansız. Everest ile donanımları tek tek bul, sitelerinde ara yok google'dan onlarca siteyi gez. Beyazlamayacak gibi değil gerçekten :-)

mustafb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler,sorunu hallettim :))))

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım sorunu hallettin iyi güzelde birde nasıl çözdüğünüzü anlatsanız diğer kullanıcılarda faydalansa ne güzel olacak.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
kintaro arkadaş biostaki sata disible ayarı nerde

mustafb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım sorunu hallettin iyi güzelde birde nasıl çözdüğünüzü anlatsanız diğer kullanıcılarda faydalansa ne güzel olacak.

bilgisayarcı bir arkadaş farklı bir xp cdsi verdi,onunla sorunu hallettim herhangi sorun çıkarmadı..verdiği xp cdsi biraz daha donanımlı bir cd idi,kolayca kurdum onunla :)):icon_:

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım acpı diye biyer var biosta onu ide yap sorun çözülür

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar casper nirvana laptopa format atacam win8 ama harddiski görmüyor ne yapmam lazım????