İos mu Android mi?

İos mu Android mi

• İos

• Android

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Reaksiyon puanı
5,171
Çok şükür zamanında bayağı androidle ilgilendim; root, custom rom, xposed vb.
Piyasadaki bütün antivirüsleri zevk için denediğimiz oldu arkadaşımla. Senden daha fazla bilgili ve bilinçli bir kullanıcı olduğumu idda ederim.
Saçmasapan apk indirdiğim olmadı hiç. Dediklerim tamamen bazı sitelerdeki otomatik çıkan reklamlara entegre dosyalar. Ekrana dokunmasanız bile indirme başlatma kabiliyetine sahip dosyalar var. Androide güvensiz mi dedim ben? iOS dan daha güvenli olduğu iddasını kabul etmiyorum.
Kur tuşunadamı kendiliğinden bastı:)

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Piyasadaki bütün antivirüsleri zevk için denediğimiz oldu arkadaşımla. Senden daha fazla bilgili ve bilinçli bir kullanıcı olduğumu idda ederim.
Saçmasapan apk indirdiğim olmadı hiç. Dediklerim tamamen bazı sitelerdeki otomatik çıkan reklamlara entegre dosyalar. Ekrana dokunmasanız bile indirme başlatma kabiliyetine sahip dosyalar var. Androide güvensiz mi dedim ben? iOS dan daha güvenli olduğu iddasını kabul etmiyorum.
Kur tuşunadamı kendiliğinden bastı:)

Kurulduğunu kim söyledi? İddan, android ios tan daha güvenli idi hani. Kanıtla madem bekliyorum hala.
Düşmanca tavırlar sergilemeye çalışmıyorum bu arada, eğer ki öyle bir durum varsa benim de öğrenmem iyi olur.

Reaksiyon puanı
5,171
Kurulduğunu kim söyledi? İddan, android ios tan daha güvenli idi hani. Kanıtla madem bekliyorum hala.
Benim iddam bilinmeyen kaynaklar kapalıyken geçerli idi hatırlatırım. Bu arada rootsuz bir androidde virüs niteliği taşıyan tek şey sisteme kurulmuş ve uygulama izinleri verilmiş .apk dosyasıdır.

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Sokak ağzıyla konuşmasana kardeşim, terbiyeli ol!

Orandan burandan sallayacağına sus da cahil olduğunu belli etme.
Bana sokak ağızıyla konuşuyorsun diyen kişi orandan burandan sallama cahil diyor.Öncelikle seni terbiyeye davet ediyorum.

Ben burada sıradan bir kullanıcının virüs bulaştıramayacağını savunuyorum.Sen bilinmeyen kaynakları açıp custom rom xposed apk işine girersen virüsü göze almışsın demektir.Sıradan bir kullanıcı gider Play Store'den indirir indireceğini zaten.Kullanıcı hala virüs bulaştırmayı beceriyorsa Android'i kullanmayı bırak yanından geçmemesi gerekir.Ya tuşlu kullansın ya da modern tuşlu IOS'u kullansın.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Benim iddam bilinmeyen kaynaklar kapalıyken geçerli idi hatırlatırım. Bu arada rootsuz bir androidde virüs niteliği taşıyan tek şey sisteme kurulmuş ve uygulama izinleri verilmiş .apk dosyasıdır.

Ben de iOS’ da durduk yere virüs sokacak bir açık görmüyorum. Bu durumda ikimiz de herhangi bir yargıya varamayız? Ama merak ettiğim bir soru da, neden play store’ da tonla antivirüs var :)
Daha fazla güvenlik ile ilgili bu konuşmayı uzatmaya gerek yok.

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Ben de iOS’ da durduk yere virüs sokacak bir açık görmüyorum. Bu durumda ikimiz de herhangi bir yargıya varamayız? Ama merak ettiğim bir soru da, neden play store’ da tonla antivirüs var :)
Android'de de durduk yere virüs sokacak bir durum yok.Eğer adı sanı bilinmeyen sitelerde gezip bilinmeyen kaynakları da açarsan tabii virüs girer.

Reaksiyon puanı
5,171
Bilinmeyen kaynaklardan dolayı o kadar antivirus...

Iosda virüs sokacak bir açık yok ancak herhangi bir açık kod bulunduğunda tüm ios kullanıcıları tehdit altında kalacaktır. Benim tezim buna dayalı ve üstte bu konu ile ilgili uzunca bir açıklama yaptım. Ancak haklısın konuyu uzatmak mantıksız:)

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Bilinmeyen kaynaklardan dolayı o kadar antivirus...

Iosda virüs sokacak bir açık yok ancak herhangi bir açık kod bulunduğunda tüm ios kullanıcıları tehdit altında kalacaktır. Benim tezim buna dayalı ve üstte bu konu ile ilgili uzunca bir açıklama yaptım. Ancak haklısın konuyu uzatmak mantıksız:)
Mesajla çöküyordu bi ara IOS cihazlar,hakketen ne oldu o olay?

Reaksiyon puanı
5,171
Mesajla çöküyordu bi ara IOS cihazlar,hakketen ne oldu o olay?
Yanlış anlaşılma olmasın ios cihazlara ben güvensiz demiyorum. Sadece androidi güvenli yapabiliriz diyorum. Benzeri pek çok durum androiddede meydana geliyor. Önemli olan bu açıkların ne kadar hızlı kapatıldığı ki bu konuda ios önde... En iyisi biz iosa güvenli diyelim. Androide ise güvenli yapabilirz diyelim:)

ronicfarm

Asistan
Reaksiyon puanı
118
android cihaz fiyatlarıyla iphone fiyatları denk olsa anket farklı olurdu

CxTurkO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
IOS'un menüsü kolay olabilir ama ayarları acayip karışık.Otomatik parlaklığı kapamak bu kadar zor olmamalı ya,ayardan ayara atlıyorum hangisinde olduğunu bulmak için

Ne alaka ayarlar erişebilirlik ekran kolaylıklar orda (dalga geçmiyorum) ios kullanıyorum

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Ne alaka ayarlar erişebilirlik ekran kolaylıklar orda (dalga geçmiyorum) ios kullanıyorum
Normalde denetim merkezinde olması gerek.Hadi diyelim denetim merkezine koyulmamış,ayarların ekran bölümüne koyulmalı.Ha sen diyorsan erişebilirlik daha uygun bir kategori onu bilemem.Daha geçen yıla kadar hücresel veri açılıp kapanmıyordu denetim merkezinden,şimdi de onu ekleyip wifi ve bluetoothu kapatmayı kaldırdılar.Hiç de kolay değil IOS.Ha arayüz giydirilmiş Androidlerden kolay olabilir,ancak saf Android'in yanından geçemez bana göre