İntihar etme durumuna geldim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GatsuX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4615782)

Son düzenleme:

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Yaşadığın bu zorlu günler henüz hayatın başları. Zor olduğunu biliyorum ama daha bir sürü zorluklar çıkacak karşına. Bir çok kez düşüneceksin bu durumu. Emin ol, bu forumda belli yaşı geçmiş insanlar senin düşündüklerini düşündü, geçmişlerini düşündükçe basit geliyordur bu düşünceler. Öldürmeyen şey güçlendirir, güçlendikçe zorluklara hazırlıklı olursun. Cesurca göğüs gerersin. Neden yaşıyorsun? Önce bunu sor kendine. Yaşamak ölmekten daha zor, bu yüzden yaşıyoruz. İnsan olarak zoru sevdiğimiz için. Kolayı kendimize yediremediğimiz için. Hayallerinin, hedeflerinin peşinden git, insanların ne düşündüklerini umursama. Sen istemezsen kimse sana bir şey yaptıramaz, sen hür bir varlıksın. Baskılar ve boyun eğmen geçici şeylerdir. Sonsuza kadar böyle kalmak senin tercihindir, ailenin yada çevrendekilerin değil. Yaşayıp, görülecek çok şey var.

GatsuX

Doçent
Reaksiyon puanı
324
Arkadaşlar psikologa gittim bazı tavsiyeler verdi canım sıkıldığı zaman ders çalışırdım LGS korkum vardı 410 puan aldım eskisinden daha iyiyim

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4626687)

Son düzenleme:

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
İlaç insana galiba hayal gördürüyormuş. Bence de kullanma, gerçeklik algını kaybedebilirsin.
Aynen hocam, ilaca göre, mg'ına göre etkileri değişiyor. Aptallaştırıyor. Algılarını kapatıp, yaratıcılığını ve düşünme yetini kaybediyorsun. Bırakma aşaması uyuşturucu bırakma aşamasından farksız.

Silinsin Hesabımm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
İlaç kullanmayın mecbur kalmadıkça. Ben birkaç tane antidepresan kullanmışlığım var, kullanmaya yeni başlandığında faydasını az çok görüyorsunuz ama sonrasında hiç fayda etmemeye başlıyor ya da yan etkilerinden dolayı çok kötü bir hale de gelebilirsiniz.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4638980)

Son düzenleme:

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Örneğin ne tür bir yan etkisi oldu?

Hocam ilaca ve mg'ına göre değişir. Uyku ilaçlarının (normalde şizofreni veya bipolar bozukluklarınada veriyorlar en ağırıdır) intihar ettirme etkisi olabiliyor. Anksiyete ve panik atak gibi durumların ilaçları kaygını azalttığı için boşluğa sürükleniyorsun. Bütün gün yatakta oluyorsun yarı-uykulu yarı-uyanık şekilde etkisini sürdürüyor. En sıkıntılı durumu şu; doktor kontrolünde kullanmaya başladığınız an, psikolog sürekli mg'ını arttıracaktır. Bırakma aşaması inan bana uyuşturucu bağımlılığından farksız. Vücut bağımlı oluyor. İlaç firmaları ve psikologlar kazançlı çıkıyor bu işten, sen ise psikolojinin bozulduğu ile kalıyorsun.

Not: Psikologların yazdıkları ilaçları almayın, ilaç yazma yetkileri yoktur. Psikiyatrist'ler yazabilir.

zuzu347

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Halsizlik, sürekli uyku hali, tuvalete sık çıkma, aşırı sinirlenme vs. Birçok ilacın içerisinden çıkan kağıtta (o kağıdın adını unuttum) intihar girişimleri olabilir diyor. Gerçekten oluyor bazı insanlarda.
evet prospektüste 'intihar' düşüncesini arttırabilir. Aile, arkadaş çevresi gözetiminde olursa kişi böyle bir şeyin yaşanması minimum seviyeye iner. Önemli olan kişinin ilacın kendine iyi geldiğini düşünmesi. Yoksa ilaç kullanmasının bir anlamı zaten yok.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4640027)

Son düzenleme:

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Psikiyatrist ile psikolog arasındaki fark nedir? Cahilliğimden kusura bakma abi.

Psikiyatrist, psikoloji konusunda uzmanlaşıp, tıp eğitimi almış, ruh ve sinir hastalıklarıyla ilgilenen doktora deniyor. Psikolog ise, 4 yıllık okulunu okuyan yaşam koçu gibi kişisel danışman niteliğinde bir meslek. Herkes psikolog olabilir yani ama gel görelim ki ülkede bütün psikologlar doktor havasında takılıyor çünkü milletimiz doktor zannediyor. Psikolog'un, psikolojisi de senden benden farksız. Tedavi edemez sadece yardımcı olur.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4640072)

Son düzenleme: