Ryzen 3 2200G vs Core i3 8100

manetif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir süre ekran kartı olmadan kullanacağım entegre edilmiş ekran kartıyla ama sonrasında ise GTX 1050 ti takacağım. Bilgisayarı oyun için topluyorum ama arada bir renderlamam gereken şeyler oluyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
Arkadaşlar bir süre ekran kartı olmadan kullanacağım entegre edilmiş ekran kartıyla ama sonrasında ise GTX 1050 ti takacağım. Bilgisayarı oyun için topluyorum ama arada bir renderlamam gereken şeyler oluyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
2200G. Soketi çok daha uzun ömürlü.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Özellikleri birbirine yakın değil mi ben öyle biliyorum

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
AM4 soketi daha uzun ömürlü. İntelde tekrar anakart alman gerekecek yeni bir işlemci vs. için. 2200G daha iyi o yüzden.
Amd eskiden çok ısınıyordu ryzen serisinfe varmı bu sorun

Ben herzaman intel seviyordum bu yüzden

manetif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2200G. Soketi çok daha uzun ömürlü.
Akıllı PC Toplama Sihirbazı
Bu iki sistemden birisini alacağım daha iyi şeklinde aynı fiyatlarda önerebileceğeiniz varsa onları da yazabilirsiniz.

---- Mesajlar birleştirildi ----

AM4 soketi daha uzun ömürlü. İntelde tekrar anakart alman gerekecek yeni bir işlemci vs. için. 2200G daha iyi o yüzden.
Tekrar değişim dert değil performans önemli zaten yakın oldukları için ryzen le i3 aynı anda çöp olacak ve ben her türlü değiştireceğim i yüzden performansı daha önemli benim için

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
Bu iki sistemden birisini alacağım daha iyi şeklinde aynı fiyatlarda önerebileceğeiniz varsa onları da yazabilirsiniz.

Tekrar değişim dert değil performans önemli zaten yakın oldukları için ryzen le i3 aynı anda çöp olacak ve ben her türlü değiştireceğim i yüzden performansı daha önemli benim için
ryzen çöp olduğunda değiştirebilecekken neden intelde yeni bir anakarta kalıyorsun?

Amd eskiden çok ısınıyordu ryzen serisinfe varmı bu sorun

Ben herzaman intel seviyordum bu yüzden
Isınma problemi Fx'lerde kaldı.

Son düzenleme: