Şuanki dolar kuru ile iPhone 7 alınır mı?

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar yarın çıkıp iPhone 7 32 gb sürümü satın alacağım ama şu dolar yok mu dolar... 2 hafta önce tüm teknoloji mağazalarında 2999₺ olan iPhone 7 geçen hata 200₺ zamn yemiş. (E tabi dolar 3.5den 4.90a fırladı) ben kendimi yarın iPhone alacak şekilde hazırladım yani bu cihaz 3299₺ de olsa alıcam mecbur çünkü telefona ihtiyacım var kenarda 3000₺ var ve çıkabileceğim maksimum miktar da zaten 3199₺ yani Plus modeli zaten bana ulaşılmaz ama korkum şu dolar geri 3.5'a düşer de benim elimdeki cihaz çat diye 200 300₺ değer kaybeder mi? Şu sıralar iPhone 7 almaya uygun mu yoksa fiyat konusunda biraz daha mı sabırlı olmak gerek (2 yıl sabrettim ama 2 gün daha bekleyebilir miyim bilemiyorum şuan telefona ihtiyacım var) Görüşlerinizi bekliyorum.

Cihazı teknoloji marketlerinden birisinden alacağım ve internetten almam söz konusu dahi değil. Sıfır düşünüyorum ve ikinci ele kesinlikle sıcak bakmıyorum.

Lütfen "Plus modele yönel" gibi yorumlar yapmayın zira alabilsem plus modeli alacaktım ama para yok işte :(

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Başka telefonlarda var İllahaki İphone 7 almak konusunda eminmisin?
Fazla bir şey vadedmiyor.

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Başka telefonlarda var İllahaki İphone 7 almak konusunda eminmisin?
Fazla bir şey vadedmiyor.
Lütfen cihazdan soğutmayın. Uzun süredir araştırıyorum ve artık bunda karar kıldım. Minimum 2.5 sene sorunsuz kullanmak için iOS ekosisteminde bir cihaz almak istiyorum ayrıca farklı bir deneyim olsun istiyorum. Çok param da olmadığı için seçenek olarak zaten 3 4 cihaz var aradan iPhone 7 sıyrılıyor. Tonlarca performans, karşılaştırma ve test videosu izledim kutudan çıkan cihaz ile ilgili beklentim belirgin ve son dakikada da aklımı karıştırmak istemiyorum.

Yani alacağım cihaz belli beni endişelendiren fiyat konusu. Çünkü 2 hafta önce Mediamarkt'da 128gb iPhone 7 3.450₺'ye satılırken bugün Turkcell 32gb sürüme 3299₺ fiyat çekiyor yine Mediamarkt 128gb cihazın fiyatını 3.899₺ olarak güncellemiş. Benim korkum şimdi ben 7'yi 3199₺ye alırım da 2 hafta sonra bu geri 2.999₺ye düşerse beni üzer bu. Bu konu hakkında sizlerin fikirlerini bekliyorum.

inann

Profesör
Reaksiyon puanı
953
applenin ürünleri hızlı değer kaybetmiyor, ikinci el veya sıfır fark etmez o yüzden kolay kolay düşmez diye tahmin ediyorum.

onuryurduseven

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Dün Vatan Bilgisayar internet sitesine baktım 2.999 tl fiyatı vardı 7 nin.Şimdi 3.299 yapmışlar,keşke acele etseydin

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Dün Vatan Bilgisayar internet sitesine baktım 2.999 tl fiyatı vardı 7 nin.Şimdi 3.299 yapmışlar,keşke acele etseydin
Ben de sizin yorumunuzu görünce bir hışımla vatanbilgisayar'ı kontrol ettim şuan 3.099₺ yazıyor. Mediamarkt'da da 3.299₺

Bu fiyatlar korkunç. Cihaz 21 aylık oldu yani.

Acele konusunda da maaş gününü bekledik işte. Sağolsunlar bu konularda mağdur etmeyi seviyorlar.

Son düzenleme:

palamut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yuzde 20 zam gelecegini MOBİSAD baskani bir iki hafta once aciklanmisti.

“Dolardaki artışı belli bir noktaya kadar tüketiciye yansıtmamaya çalıştık. Perakende mağazaları da bu süreçte zam yapmadı ama gelinen bu noktada ithalattaki kur seviyeleri bizim için çok olumsuz. Mecburen zam yapmak zorundayız. Bu artış dayüzde 20 olacak” diye konuştu.

kemalcanaktuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Evet bu zamdan dolayi su siralar telefon almak mantikli bi hareket olacaktir. %20 ciddi bi oran. Telefon fiyatlarini savunmuyorum yanlis anlasilmasin[emoji28]

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar bugün Vatan bilgisayardan 3099tl'ye satın aldım cihazı. 3 saat falan kurcaladım şarjını %1'e kadar düürdüm şimdi taktım şarja bir köşede şarj oluyor. Hepinize teşekkür ederim. Kasiyer de ben aldıktan sonra zaten "ya yarın ya ertesi gün tüm cihazlara %20 zam gelecek son anda iyi aldınız" dedi benim artık içim rahat. Herkese çok teşekkür ediyorum :)

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Arkadaşlar bugün Vatan bilgisayardan 3099tl'ye satın aldım cihazı. 3 saat falan kurcaladım şarjını %1'e kadar düürdüm şimdi taktım şarja bir köşede şarj oluyor. Hepinize teşekkür ederim. Kasiyer de ben aldıktan sonra zaten "ya yarın ya ertesi gün tüm cihazlara %20 zam gelecek son anda iyi aldınız" dedi benim artık içim rahat. Herkese çok teşekkür ediyorum :)
Hayırlı olsun