2 ye bölünmüş 2. HDD i birleştirip formatlama ve depo şeklinde kullanma

drbuzadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDD 2 ye bölünmüştü C ve D şeklinde, C ye Windows kurulu idi C sürücüsü çöktü C içinde bulunan belgeleri almak için yeni bir HDD aldım ona Windows kurdum yeni durumunda windowsu kurduğum yeni HDD C diski oldu diğer 2. HDD ise E ve F şeklinde gözüktü. Ben bu E ve F disklerinden gerekli belgeleri aldım. Şimdi E ve F yi tamamen formatlayıp birleştirip tek depo şeklinde kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Çok basit

Bİlgisayarıma sağ tıklayın. Yönet seçin.

Orada çıkan pencereden disk yönetimini seçin. E ve F olan diskleri görüp sağ tıklayıp partitionları silin. Sonra simsiyah bir şerit olacak o diskler yokmuş gibi. Yeni bir partition yaratın. Formatlayın. Güle güle kullanın.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
HDD 2 ye bölünmüştü C ve D şeklinde, C ye Windows kurulu idi C sürücüsü çöktü C içinde bulunan belgeleri almak için yeni bir HDD aldım ona Windows kurdum yeni durumunda windowsu kurduğum yeni HDD C diski oldu diğer 2. HDD ise E ve F şeklinde gözüktü. Ben bu E ve F disklerinden gerekli belgeleri aldım. Şimdi E ve F yi tamamen formatlayıp birleştirip tek depo şeklinde kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz.
Disk yönetiminden şu şekilde yapılıyor:
Bilgisayarım-Sağ Tık-Yönet-Disk yönetimi üzerinden f veya eyi seçip sağ tıkla birimi büyült diyeceksin.