Ülkeyi seven akpye oy vermesin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Yolları ve hava alanını hangi ülkeler yaptı merak ettim şimdi yazar mısın, hangi fabrika hangi ülkeye satılmış ,sen öyle zannediyorum ki dedikodulardan besleniyorsun, doğruları araştır önce. Biz diyoruz yerlilik oranı %23 lerden %65 lere çıktı sen ise satıldı diyorsun, gençler araştırın ki sözünüze itibar edilsin, hani meşhur bir söz vardır halk arasında Türkiye bir toplu iğne bile üretemiyor diye, bakın bu ülke çok yakında Allah'ın izniyle nükleer teknolojiye bile geçecek, kendi arabasını, kendi uçağını, kendi hızlı trenini yapıyor ve yapacak ta.
Kusurabakmayın ama çok A Haber izlemişsiniz. Kaptırmayın bu kadar kendinizi. Herşey bu kadar iyiyse neden erken seçime gidiyoruz?

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Government debt as share of GDP. (Dış borç stokunun GSYH’ya oranı)

US

2008: 73.7%
2018: 108%

France

2008: 68.7%
2018: 96.3%

UK

2008: 49.9%
2018: 86.3%

Germany

2008: 65.1%
2018: 59.8%

China

2008: 27%
2018: 51.2%

India

2008: 74.5%
2018: 68.9%

Japan

2008: 183%
2018: 236%

Indonesia

2008: 30%
2018: 29%

Turkey

2008: 38.6%
2018: 46.4%

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ülkemizde vergiler yüksek diyenler incelesin.
Gelir vergisi oranları.

Personal income tax rate.

Sweden: 61%
Japan: 56%
Netherlands: 52%
Israel: 50%
Germany: 47%
Australia: 45%
China: 45%
France: 45%
UK: 45%
Italy: 43%
Norway: 38%
US: 37%
India: 35%
Mexico: 35%
Turkey: 35%
Canada: 33%
Indonesia: 30%
Brazil: 27%
Pakistan: 20%
Russia: 13%
Saudi: 0%

Belirttiğin son istatistik gelir vergisi oranları, bu tüketicinin üzerindeki vergi yükünü doğru ifade etmez. Bizde dolaylı vergi denen bir zımbırtı var(kdv, ötv vb). Vergini verip aldığımız maaş ile alışverişe çıktığımızda bir o kadar daha vergi ödüyoruz. Dolayısıyla dolaylı vergiler dikkate alındığında vergi şampiyonluğunu kimseye kaptırmayız muhtemelen.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Kusurabakmayın ama çok A Haber izlemişsiniz. Kaptırmayın bu kadar kendinizi. Herşey bu kadar iyiyse neden erken seçime gidiyoruz?
Seçim kararının erkene alınmasının ekonomi ile alakası yok, tamamen bölgesel ve etrafımızda oluşan ve oluşabilecek olaylara karşı alınmıştır.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Türk ekonomisi ne zaman başkalarının gözüne battı işte o zaman zarfında yurt içinde türlü türlü kirli oyunlar döndü ve dönüyor. Ekonomi hep sekteye uğrasın dediler böyle düşündüler. Bunları neden görmüyoruz? Kim bu ülkenin çıkarını düşündüyse üstün tutmaya çalıştıysa hemen bir komplo hazırladılar. Ve geçmişte başkalarına boyun eğen zihniyet ve şimdi yine meydanlarda ve yine sizlerden beklenti içerisindeler.

Geçmişi büyük hatalarla dolu olan bir zihniyete ben güvenmiyorum.

Hiç bir parti dört dörtlük değil yanlışları oldu da oluyor ama bu ülkenin idaresini boyun eğenlere vermeyiz. Gördük.

Kimse güven vermiyor çok gibi görünen çürük alternatifler bizlere gelecek vaad etmiyor. En iyi olan kazansın.

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Erken seçimin başlıca sebebi Türkiye'yi bekleyen ciddi kriz.İktidar önlem almadı çünkü zamanında Türkiye'nin global krizlerden kendiliğinden sıyrılmasını kendi başarısı sandı.Şimdi krizin başındayız,seneye kadar TL daha da değersizleşicek.Eğer 2019'a kadar beklenirse insanlar artık kendi cepleri boşalmaya başladığı için AKP'ye oy vermeyecekti.Bundan korktukları için de "şimdi seçimi yapalım seçilelim,5 sene daha yönetelim" anlayışıyla seçim erkene alındı.Ha tabi TL'nin dibi göreceği gerçeğini değiştirmez bu,er ya da geç iflas edicez.

Ayrıca dolar AKP geldiğinde 1,7 civarı birşeydi,şuan 4,60'ı zorluyor.Yani basit hesaptan 16 yılda 4 kat artmış diyebiliriz.Ülkede 16 yıldır istikrarlı olan iki şey var;iktidarın değişmemesi ve doların yükselmesi

Son düzenleme:

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bütün bunları batı yapınca gelişmiş medeni ülke oluyor, biz yapmaya kalkınca felaket oluyor. Neden benim ülkem nükleer teknoloji ile gelişmesin kalkınmasın, kaldı ki bunu sadece santral olarak ta düşünmeyin , özellikle tıp alanında nükleer teknolojiye çok fazla ihtiyacımız var. Gelişmiş ülkere bakın hepsinde onlarca nükleer santral ve dahada yapmaya devam edecekler.
Siz gençler ülkenize bakış açınızı değiştirin bence, ülkenize ve milletinize güvenin ,özellikle gençlerimize bu konuda çok iş düşüyor. Artık Türkiye boğazların hasta adamı değil, 5 sente muhtaç bir ülke hiç değil, kendi ayakları üstünde durabilen ülke ve dinamik genç bir nüfusu var çok şükür.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ayrıca şunu hatırlatmak isterim, Rahmetli özal ıda aynı şekilde acımasızca eleştirdiler zamanında, yok tek adam, yok şu yolsuzluk var, yok ekonomi kötü diye gittiler eski dönemin partilerine oy verdiler ve ülkeyi tekrar koalisyon hükümetlerine ve ekonomik krizlere teslim ettiler. Değeri sonradan anlaşıldı Özalın. İşte bütün bunları bilen bu aziz millet aynı hataya düşmemek için daha iyisini bulana kadar Ak partiye ve onun kadrolarına ve Liderine güvenmeye ve desteklemeye devam ediyor.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Kimsenin 25 milyar dolar yatırım yaptığı yok o nükleer santralin maliyeti ve biz bu parayı nakit olarak ödemeyeceğiz. Ruslar bizim santrali 20 yıl işletecek yani buradan türkiyenin tek kârı az daha uygun fiyata elektirik alacağız.
Bence siz bu rte yi fazla büyütüyorsunuz. Bir çok projede aynı bunun gibi yapıyorlar. YAP İŞLET DEVRET.
Tamam bende biliyorum yap işlet olduğunu, peki bu ülkenin Ekonomik verileri kötü olsa idi gelipte yabancılar yatırım yaparlar mı, böyle devasa yatırımları kim yarını belli olmayan ülkeye yada ekonomiye yapar ki, bunu bir düşünün.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Bütün bunları batı yapınca gelişmiş medeni ülke oluyor, biz yapmaya kalkınca felaket oluyor. Neden benim ülkem nükleer teknoloji ile gelişmesin kalkınmasın, kaldı ki bunu sadece santral olarak ta düşünmeyin , özellikle tıp alanında nükleer teknolojiye çok fazla ihtiyacımız var. Gelişmiş ülkere bakın hepsinde onlarca nükleer santral ve dahada yapmaya devam edecekler.
Siz gençler ülkenize bakış açınızı değiştirin bence, ülkenize ve milletinize güvenin ,özellikle gençlerimize bu konuda çok iş düşüyor. Artık Türkiye boğazların hasta adamı değil, 5 sente muhtaç bir ülke hiç değil, kendi ayakları üstünde durabilen ülke ve dinamik genç bir nüfusu var çok şükür.
ben ne diyorum sen ne diyon? çok kirli o nükleer santral.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Allah'ım ALLAH'IM Sen akıl fikir ver. Sen vermezsen kimsenin vermeye gücü yetmez.
Screenshot_20180521-182705__01.jpg

Ben sık sık Dolar ve Euro üzerinden hesaplanan ürünlerin alışverişini yapan biri olarak (elektronik eşya falan işte herşey ithal zaten. ) Bu durumdan hiç memnun değilim. Cidden şuan 3 TL olsa razı olacak bir konumdayım. Gittikçe yükseliyor. Bunun olur bir yanı yok. Başta artık gereksiz ohal olmak üzere bastakilwr yüzünden dolar arttıkça artıyor. Ya istemiyorum gerçekten istemiyorum artık artmasını. TL DEĞERSİZLEŞİYOR. FAKİRLEŞİYORUZ.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Tamam bende biliyorum yap işlet olduğunu, peki bu ülkenin Ekonomik verileri kötü olsa idi gelipte yabancılar yatırım yaparlar mı, böyle devasa yatırımları kim yarını belli olmayan ülkeye yada ekonomiye yapar ki, bunu bir düşünün.
Sizde anormallik mi var? Bu elektrik satılmazsa bile biz mecburen alacağız. ADAMLAR HER TURLU KAZANACAK. Santral kötü demiyorum. Mühendis yetiştirmek için olmalıydı zaten. Ama şu çöp ekonomiyi savunup durmayın.

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
E kardeşim bu santral hem eski teknolojilere sahip hem Ruslar yaptı Ruslar işletiyor.Bu adamlarla savaş eşiğine gelmemizden kaç sene geçti ki güvenip santral yaptırdık ülkeye?Yapılacaksa ya Türk mühendisler yetiştirilsin Türkler yapsın da "yerli ve milli" santral diyelim,ya da güneş enerjisi gibi başka enerji çözümlerine yönelelim.Ruslar yapıyor,Ruslar işletiyor,Ruslar satıyor ancak olası bir durumda olan Türk topraklarına olucak.Yani Allah korusun Çernobil'de yaşananlar Mersin'de yaşansa zarar Ruslara mı olucak bize mi?Ancak buna rağmen parayı kazanan Ruslar.

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Allah'ım ALLAH'IM Sen akıl fikir ver. Sen vermezsen kimsenin vermeye gücü yetmez.
Ekli dosyayı görüntüle 40559
Ben sık sık Dolar ve Euro üzerinden hesaplanan ürünlerin alışverişini yapan biri olarak (elektronik eşya falan işte herşey ithal zaten. ) Bu durumdan hiç memnun değilim. Cidden şuan 3 TL olsa razı olacak bir konumdayım. Gittikçe yükseliyor. Bunun olur bir yanı yok. Başta artık gereksiz ohal olmak üzere bastakilwr yüzünden dolar arttıkça artıyor. Ya istemiyorum gerçekten istemiyorum artık artmasını. TL DEĞERSİZLEŞİYOR. FAKİRLEŞİYORUZ.
En son baktığımda 4,59'un sınırlarındaydı,gün içinde düşmesi ifade etmiyor zaten yarın daha da yükselicek.2 düşüyorsa 4 yükseliyor

Reaksiyon puanı
5,173
Kimsenin 25 milyar dolar yatırım yaptığı yok o nükleer santralin maliyeti ve biz bu parayı nakit olarak ödemeyeceğiz. Ruslar bizim santrali 20 yıl işletecek yani buradan türkiyenin tek kârı az daha uygun fiyata elektirik alacağız.
Bence siz bu rte yi fazla büyütüyorsunuz. Bir çok projede aynı bunun gibi yapıyorlar. YAP İŞLET DEVRET.

Türkiye 20 yıl elektirik alacağına dair sözleşme imzaladı. Elektirik almayıpta ne yapacağız daha ucuz bir elektirik kaynağımız yok bunu biliyorlar. Ve malesef ki türkiyede yabancı yatırımcı neredeyse yok.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Santralin kurulmasının tek iyi tarafı Türk mühendis yetiştirecek olmaları. Bu sayede ileride kendimiz adam gibi santraller yapabiliriz.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Peki ne yaptı o ülkeler, bütün nükleer santrallerini kapattılar mı, yoksa ülkelerindeki santraller çalışmaya devam ediyor mu.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491
Ya iktidarda ak parti değilde eskiden olduğu gibi yine yarını belli olmayan hükümetler olsaydı dolar kaç lira olurdu siz asıl bunu düşünün.
1TL olurdu zamanında olduğu gibi, 1TL yi aştı diye adamı öldürmediğiniz kalmıştı be

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Peki ne yaptı o ülkeler, bütün nükleer santrallerini kapattılar mı, yoksa ülkelerindeki santraller çalışmaya devam ediyor mu.
Ediyor evet ancak hem son teknoloji,hem de kendileri işletiyor başka milletlere yaptırıp onlardan satın almıyorlar.

M

Murat Burç

SDN Okuru
İşte Türkiye'ye nükleer santral yaptırıp onu Ruslar'dan satın alırsak yine hiçbir şey değişmez.Bizim kendimiz üretmemiz lazım,üretim yoksa ekonominin yükselmesi gibi bir şey de yoktur.Kendimize yetersek bir yerden sonra ihracata başlarız ve işte o zaman ekonomi gelişmeye başlar.Eskiden yerli malı günü yapıyoduk noldu bu arada ona?Artık ithal ürün katmadan yiyecek yapabiliyor mu çocukların anneleri?

Ha tabii uzun vadede düşünürsek öyle bir avantajı var.Ancak riskli olduğu gerçeğini değiştirmiyor
Bir başlangıç şarttı başlangıç bu oldu. Ama bu kadar ağır şartlarda olmamaliydi

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ediyor evet ancak hem son teknoloji,hem de kendileri işletiyor başka milletlere yaptırıp onlardan satın almıyorlar.
Senin derdin ne anlamadım, nükleer santral yapılması mı yoksa , cebimizden para çıkmadan başkasına yaptırmamız mı, açık ol açık.merak etme bizim kide en son teknoloji olacak, bu işlerden anlıyorsan gider birde sen incelersin.

Goktug14

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Senin derdin ne anlamadım, nükleer santral yapılması mı yoksa , cebimizden para çıkmadan başkasına yaptırmamız mı, açık ol açık.merak etme bizim kide en son teknoloji olacak, bu işlerden anlıyorsan gider birde sen incelersin.
Ülkemizin topraklarına elin adamına nükleer santral yaptırıp yine o enerji Türkiye'de üretilmesine rağmen elin adamından alıyorsak hiçbir anlamı yok,bunu anlatmaya çalışıyorum.Ayrıca daha geçen senelerde aramızda kriz çıkan Rusya'nın mühendislerine yaptırılması ayrı zaten.Akkuyu "yerli ve milli" olarak lanse edildi ancak Türkiye'de yapılması dışında "yerli ve milli" olan hiçbir yeri yok.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ülkemizin topraklarına elin adamına nükleer santral yaptırıp yine o enerji Türkiye'de üretilmesine rağmen elin adamından alıyorsak hiçbir anlamı yok,bunu anlatmaya çalışıyorum.Ayrıca daha geçen senelerde aramızda kriz çıkan Rusya'nın mühendislerine yaptırılması ayrı zaten.Akkuyu "yerli ve milli" olarak lanse edildi ancak Türkiye'de yapılması dışında "yerli ve milli" olan hiçbir yeri yok.
Bir kere santral yerli ve milli diye bir şey söylenmedi orada da yanlışın var, rusya ile olan kriz bir yanlış anlaşılmadan kaynaklıydı, olay anlaşıldı ve sorun çözüldü, sen neden bunlara bu kadar takılıyorsun,çözülmesemiydi.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bir kere santral yerli ve milli diye bir şey söylenmedi orada da yanlışın var, rusya ile olan kriz bir yanlış anlaşılmadan kaynaklıydı, olay anlaşıldı ve sorun çözüldü, sen neden bunlara bu kadar takılıyorsun,çözülmesemiydi.
Çatır çutur yerli ve milli denildi.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sn: Erdoğan sizi nasıl alıştırdıysa yerli ve milli lafına otomatiğe bağlandınız haliyle, ama tabikide öyle bir şey söylenmedi.inşallah bir gün oda olur.
Valla alıştırdı. Alıştırdi. Haklısınız. Öyle bir hasret kaldık ki yerli ve milli ürünlere. Habire tekrarlıyoruz.
Yerli ve milli olsaydık ekonomi bu kadar kolay yamulmazdı. Savunma sanayi öne sürülecek orası kayda deger birşeyler yapıyor itirazım yok fakat bunun dışında yüksek adetlerde ihracat yapabilecegimiz hiç bir yüksek teknoloji ürünümüz olmadığı gibi en kuvvetli elimiz olan tarımda bile ithalata başladık.

:D :D tam bir iPad alayım dedim. Dolar Kuru iyice fırladı Apple zam koyacak. :D Hoş almama sebebi olur sevmiyorum zaten pek haz etmem kendilerinden :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bugüne kadar hep AKP' ye vermiştim ama bu sefer değil. İyi hoş yol, köprü yapıyor ancak bir çalışan olarak gram faydası dokunmadı bugüne kadar hiçbir konuda. Vergi üstüne vergi.
Bir araba alacağım vardı sağolsunlar ötv denen zımbırtıyı o kadar artırdılar ki saçma sapan arabaların fiyatları uçtu gitti.
Dolar ve Euro' nun hali malum ve hiçbir şekilde müdahale ettikleride yok. Yatmışlar kulaklarının arkasına, sadece seçim. Umarım kazanamaz bu seçimi. Akıllanmaları gerekiyor.

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Bugüne kadar hep AKP' ye vermiştim ama bu sefer değil. İyi hoş yol, köprü yapıyor ancak bir çalışan olarak gram faydası dokunmadı bugüne kadar hiçbir konuda. Vergi üstüne vergi.
Bir araba alacağım vardı sağolsunlar ötv denen zımbırtıyı o kadar artırdılar ki saçma sapan arabaların fiyatları uçtu gitti.
Dolar ve Euro' nun hali malum ve hiçbir şekilde müdahale ettikleride yok. Yatmışlar kulaklarının arkasına, sadece seçim. Umarım kazanamaz bu seçimi. Akıllanmaları gerekiyor.

akp çok şımardı, kendilerini kusursuz ve vazgeçilmez görüyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...