İsyankar97
Asistan
Bizde köle gibi çalışalım elde var 0
Sokaklar mercedes, bmw dolu
150-200 binlik arabalar cirit atıyor.
o zenginsin ...Öyle vala cebimde 20tl ile dolaşıyorum 3900lira da öğrenim kredisi borcum kaldı dilenci para istiyor bilmiyor ki benden daha zengin..
Hayata dair plan bile yapamıyorum gelecek için çünkü hepsinin kapısı paraya çıkıyor ne yazık ki..
Gelmiş yine şükürcü biri, ya dostum bıktık artık anlamıyor musunuz ya? Bu dediğin şeyle yaşamazsın, sürünürsün. Dünya üzerinde haksız yere kazanç sağlayan bir sürü insan varken bize uygun görülen hayat bu mu yani? 1600 TL'ye ömrünü çürütmek mi? Yemin ediyorum yaşadığım ülkemden de, insanlarından da, kendimden de nefret ediyorum. Ülkeye atom bombası falan atarlar da kurtuluruz umarım.Gelir 1600 TL, 4+1 Müstakil ev kirası 425 TL faturaların toplamı en fazla 300 TL (Kışın doğal gazla beraber max 500) ıvır zıvır 200 TL (Yaz aylarında) kalan 675 TL şehir Kahramanmaraş, gelirinize uygun şehirlerde ev bulun faize girmeyin Allah'ı ve emirlerini unutmayın hayatınızı yaşayın... Üstelik öğrencilere daha avantajlı evler sunuluyor, şehir dışını bilemem ama burada öğrencilere tanınan avantajlar çok büyük. Üstelik kaldırım yapıp kaldırım söken belediye başkanı gittikten sonra gayet modernleşti, borçulara fırsat tanındı daha da yaşanılabilir hale geldi.
misal bursa'da 1+1 ev kirası 650 TL, misal Çorum'da 2+1 15 sene üzeri evlerin 700-800 civarı kirası, yeni bina'da 1100 TL üzeri 3+1. Ayrıca 60 TL elektrik tüketimi vergilerle 120 üzeri, şunu unutma sana şükredin diyen adamlar hamuduyla götürüp lüks içinde yaşıyorlar, eğer sen biraz homurdanmaya kalktığında dindarlık taslayıp şükretmeni sağlıyorlar ki kendi tekerleklerine çomak sokulmasın. Eskiden sendikalar grev yaparlardı ki istediklerini alsınlar, şimdi şükredin en azından işiniz var, memlekette iş yok, işsiz kalırdınız şükretmeyi bilmeli diyerek sendikalıyı koruyacağına, üstlerine yalakalık peşindeler. Esnaflar öğrencileri ayaklı para olarak görür. Sen şükret ki ses çıkarma yoksa aslında alman gerekenden çok daha azını olduğunu görürsün, gözün açılır. Hani 1600 TL ile hiçte lüks olmayan günü kurtarmaya ev kirası ve faturalara zar zor yetiyor buralarda, günlük 3 öğün 3 kişi bir simit yesek 270 TL eder, biz şükredelim ki bize şükrettirenler daha fazla yesin. Bu şükrettilerenlerden olan akrabamın eşi yatılı misafirliğe geldi, çilek istedi mecbur homurdana homurdana aldım 9 TL'ye bu dönemde bu pahalılıkla aldım ki fiyatı falan bilmiyor, ertesi gün 3.50'den erik alacaktım ben alıyım diye elini cüzdanına götürdü çok pahalıymış diye yarım kilo almaya kalktı. Sözün özü bu pahalılıkta şükret dediğin her an, zenginin istediğini yapıyorsun. Kaldı ki ben ne araba, ne de ev istiyoırum, ben bu sade halimle mutlu olmaya çalışıyorum, lüks peşinde koşan biri değilim ama rahmetli babamın tedavi masraflarına yaptığımız harcama yüzünden hala yüklü miktar borç içindeyim. Yalnız madem o kadar uygun şehir belki 4+1 müstakil eve 500 TL vermeye razıyım gelelim yerleşelim hep birlikteGelir 1600 TL, 4+1 Müstakil ev kirası 425 TL faturaların toplamı en fazla 300 TL (Kışın doğal gazla beraber max 500) ıvır zıvır 200 TL (Yaz aylarında) kalan 675 TL şehir Kahramanmaraş, gelirinize uygun şehirlerde ev bulun faize girmeyin Allah'ı ve emirlerini unutmayın hayatınızı yaşayın... Üstelik öğrencilere daha avantajlı evler sunuluyor, şehir dışını bilemem ama burada öğrencilere tanınan avantajlar çok büyük. Üstelik kaldırım yapıp kaldırım söken belediye başkanı gittikten sonra gayet modernleşti, borçulara fırsat tanındı daha da yaşanılabilir hale geldi.
Millet öğrencileri soymak için yer arıyor.Gelir 1600 TL, 4+1 Müstakil ev kirası 425 TL faturaların toplamı en fazla 300 TL (Kışın doğal gazla beraber max 500) ıvır zıvır 200 TL (Yaz aylarında) kalan 675 TL şehir Kahramanmaraş, gelirinize uygun şehirlerde ev bulun faize girmeyin Allah'ı ve emirlerini unutmayın hayatınızı yaşayın... Üstelik öğrencilere daha avantajlı evler sunuluyor, şehir dışını bilemem ama burada öğrencilere tanınan avantajlar çok büyük. Üstelik kaldırım yapıp kaldırım söken belediye başkanı gittikten sonra gayet modernleşti, borçulara fırsat tanındı daha da yaşanılabilir hale geldi.
Üstte yazdıklarımın detaylı bir açıklaması adeta teşekkürler.misal bursa'da 1+1 ev kirası 650 TL, misal Çorum'da 2+1 15 sene üzeri evlerin 700-800 civarı kirası, yeni bina'da 1100 TL üzeri 3+1. Ayrıca 60 TL elektrik tüketimi vergilerle 120 üzeri, şunu unutma sana şükredin diyen adamlar hamuduyla götürüp lüks içinde yaşıyorlar, eğer sen biraz homurdanmaya kalktığında dindarlık taslayıp şükretmeni sağlıyorlar ki kendi tekerleklerine çomak sokulmasın. Eskiden sendikalar grev yaparlardı ki istediklerini alsınlar, şimdi şükredin en azından işiniz var, memlekette iş yok, işsiz kalırdınız şükretmeyi bilmeli diyerek sendikalıyı koruyacağına, üstlerine yalakalık peşindeler. Esnaflar öğrencileri ayaklı para olarak görür. Sen şükret ki ses çıkarma yoksa aslında alman gerekenden çok daha azını olduğunu görürsün, gözün açılır. Hani 1600 TL ile hiçte lüks olmayan günü kurtarmaya ev kirası ve faturalara zar zor yetiyor buralarda, günlük 3 öğün 3 kişi bir simit yesek 270 TL eder, biz şükredelim ki bize şükrettirenler daha fazla yesin. Bu şükrettilerenlerden olan akrabamın eşi yatılı misafirliğe geldi, çilek istedi mecbur homurdana homurdana aldım 9 TL'ye bu dönemde bu pahalılıkla aldım ki fiyatı falan bilmiyor, ertesi gün 3.50'den erik alacaktım ben alıyım diye elini cüzdanına götürdü çok pahalıymış diye yarım kilo almaya kalktı. Sözün özü bu pahalılıkta şükret dediğin her an, zenginin istediğini yapıyorsun. Kaldı ki ben ne araba, ne de ev istiyoırum, ben bu sade halimle mutlu olmaya çalışıyorum, lüks peşinde koşan biri değilim ama rahmetli babamın tedavi masraflarına yaptığımız harcama yüzünden hala yüklü miktar borç içindeyim. Yalnız madem o kadar uygun şehir belki 4+1 müstakil eve 500 TL vermeye razıyım gelelim yerleşelim hep birlikte
Allah'ı ve emirlerini unutmamak. Haşa Allah üzerinden Prim yapmak mı? Din dediler Allah dediler kandırdılar. Müslüman daha iyisi için mi çalışır yerinde mi sayar? Bugün sen zenginleşirsen zekatını fazla verirsin. Zekatını fazla verirsen müslüman kardeşini zenginleştirirsin. Bu zincirleme şeklinde gider.Allah'ı ve emirlerini unutmayın hayatınızı yaşayın...
Gel kardeş misafir edeyim seni? Kira sözleşmesine falan da göz atarsın hemMillet öğrencileri soymak için yer arıyor.
4+1 ev kirası 425 TL haGülerler. Düşmeyin bu kadar.
---- Mesajlar birleştirildi ----
Ben öğrenciyim. Şükür bir şekilde geçiniyorum ama devletten kredi aldım devlet bana burs veremeyecek kadar aciz.Ama burs alamayan ve krediden korkan arkadaşlarım için üzülmüyor değilim. Zar zor geçiniyorlar. Türkiye'nin gerçekten iyi bir KYK yurdundan birindeyiz. Öbür türlü iyice kötü olurdu. Bizden daha kötü şartlarda yaşayan öğrenciler var fakat bizim devletimiz burs vermekten aciz.
Onlar gitsin SURİYELİLERE MAAŞ VERSİN ÖĞRENCİ NEDİR Kİ?
Üstte yazdıklarımın detaylı bir açıklaması adeta teşekkürler.
Ben bir öğrenci olarak meyve yemek istiyorum. Fakat 237 TL yurt kirası (ki Allaha çok şükür süper bir KYK yurdundayım açıkçası 237 TL'yi interneti dışında karşılıyor diyebilirim. Bu konuda sağlam yapışmış bir yurt ama böyle yurtlar tüm Türkiye'de yok çoğu KYK yurdu kötü) Onun bunun masrafı derken devletin bana verdiği kredi olan 475 TL'nin ne kadar yetebileceğini pek kestiremiyorum. Allah'tan başka yerlerden gelen gelirim var. Üniversite bittikten 2 sene sonra krediyi ödeyeceğim çünkü sevgili devletim Suriyelilere verecek parayı buluyor ama bana karşılıksız burs vermeye gücü yetmiyor.(Meyveler pahalı yahu)
ETRAFLICA DÜŞÜNDÜĞÜM VAKİT
Durumuma şükrediyorum biliyorum ki benden çok çok daha kötü durumda öğrenciler var ki tanıyorum da Allah yardımcıları olsun. Benim durumum iyi yav işte.
Ama ben bile bazen F/P hesaplyacağım diye kafamı ağrıtıyorum detaycılık bir hastalık oldu kafamı duvarlara vurasım geliyor abartma huyumun da etkisi var.
Ben iyi olduğumu iddia ettiğim durumda bile böyle iken benden daha kötü olanları bir düşünün.
Birilerinin 300 birime aldığı aleti sen 2000 birime alıyorsun ve hala şkrediyorsun. Durum şu ki sende 1600 birim alıyorsun o adam da.
Yazı pek derli toplu olmadı ama anlamak isteyenler ne dediğimi anlar zaten.
Allah'ı ve emirlerini unutmamak. Haşa Allah üzerinden Prim yapmak mı? Din dediler Allah dediler kandırdılar. Müslüman daha iyisi için mi çalışır yerinde mi sayar? Bugün sen zenginleşirsen zekatını fazla verirsin. Zekatını fazla verirsen müslüman kardeşini zenginleştirirsin. Bu zincirleme şeklinde gider.
Sümme haşa Allah ve din üzerinden prim yapanlar bugün Türkiye'yi İsrail'in 8. pazarı yaptılar. Buna karşılık geçen verilen İsrail ile ticarı anlaştmaların iptal edilmesine dair sunulan öneriyi reddettikler. Bunun yanında gittiler adeta miting havası ile Filistin'de ölen Müslümanlar üzerinden prim yaptılar.
Sandığınız adam o sandığınız adam değil. Sandığınız ülke Sandığınız kadar iyi değil. 10 sene birşeyler yaptılar deriz ama şu son 6 senenin bir hesabını veremezler.
Gel kardeşim, üstelik 500 TL'lik kiralık evleri bile sırf ödemeyezsin diye sadece memur kabul edenler var. Sanırım Kmaraş dışındaki tüm şehirlerde soygun var, Allah yardımcınız olsun.misal bursa'da 1+1 ev kirası 650 TL, misal Çorum'da 2+1 15 sene üzeri evlerin 700-800 civarı kirası, yeni bina'da 1100 TL üzeri 3+1. Ayrıca 60 TL elektrik tüketimi vergilerle 120 üzeri, şunu unutma sana şükredin diyen adamlar hamuduyla götürüp lüks içinde yaşıyorlar, eğer sen biraz homurdanmaya kalktığında dindarlık taslayıp şükretmeni sağlıyorlar ki kendi tekerleklerine çomak sokulmasın. Eskiden sendikalar grev yaparlardı ki istediklerini alsınlar, şimdi şükredin en azından işiniz var, memlekette iş yok, işsiz kalırdınız şükretmeyi bilmeli diyerek sendikalıyı koruyacağına, üstlerine yalakalık peşindeler. Esnaflar öğrencileri ayaklı para olarak görür. Sen şükret ki ses çıkarma yoksa aslında alman gerekenden çok daha azını olduğunu görürsün, gözün açılır. Hani 1600 TL ile hiçte lüks olmayan günü kurtarmaya ev kirası ve faturalara zar zor yetiyor buralarda, günlük 3 öğün 3 kişi bir simit yesek 270 TL eder, biz şükredelim ki bize şükrettirenler daha fazla yesin. Bu şükrettilerenlerden olan akrabamın eşi yatılı misafirliğe geldi, çilek istedi mecbur homurdana homurdana aldım 9 TL'ye bu dönemde bu pahalılıkla aldım ki fiyatı falan bilmiyor, ertesi gün 3.50'den erik alacaktım ben alıyım diye elini cüzdanına götürdü çok pahalıymış diye yarım kilo almaya kalktı. Sözün özü bu pahalılıkta şükret dediğin her an, zenginin istediğini yapıyorsun. Kaldı ki ben ne araba, ne de ev istiyoırum, ben bu sade halimle mutlu olmaya çalışıyorum, lüks peşinde koşan biri değilim ama rahmetli babamın tedavi masraflarına yaptığımız harcama yüzünden hala yüklü miktar borç içindeyim. Yalnız madem o kadar uygun şehir belki 4+1 müstakil eve 500 TL vermeye razıyım gelelim yerleşelim hep birlikte
Zorla tutulmuyorsun, dış ülkelere gidiş serbest yallah fransaya yallahhhGelmiş yine şükürcü biri, ya dostum bıktık artık anlamıyor musunuz ya? Bu dediğin şeyle yaşamazsın, sürünürsün. Dünya üzerinde haksız yere kazanç sağlayan bir sürü insan varken bize uygun görülen hayat bu mu yani? 1600 TL'ye ömrünü çürütmek mi? Yemin ediyorum yaşadığım ülkemden de, insanlarından da, kendimden de nefret ediyorum. Ülkeye atom bombası falan atarlar da kurtuluruz umarım.
Sen var ya adamsın.Bu devirde 7000 liradan az geliri olan bence fakirdir.
Zaten tl nin değeri bile yok peçete daha değerli
Bu dediğinden bir anlam çıkarabileceklerini hiç sanmıyorum, zeka gerektiren şeyler bunlar.O bmw lerin %90sanı baba parası ile alınmadı. Alın teri ile alındı. Eğer sende çalışırsan(çalıştıysan) elbet bir gün seninde olacaktır. Sonuçta insanların %85i milyoner olarak doğmuyor...
Maşallah zekamıza da laf geldi.Bu dediğinden bir anlam çıkarabileceklerini hiç sanmıyorum, zeka gerektiren şeyler bunlar.
Konuyu açan arkadaşın tavırları ve verdiği örnek ayrıca anlatma şekli sağlıklı olmayabilir. Fakat ekonomik olarak fakirin aşırı fakir olduğu gerçeğini değiştirmez.O bmw lerin %90sanı baba parası ile alınmadı. Alın teri ile alındı. Eğer sende çalışırsan(çalıştıysan) elbet bir gün seninde olacaktır. Sonuçta insanların %85i milyoner olarak doğmuyor...
Bizde köle gibi çalışalım elde var 0
milyarlarım olsa 100-250 bin ... milyon'u arabaya vermem.
Ben sana ekonominin mükemmel derecede olduğunu söylemiyorum, herkes gelirine göre harcama yaparsa ve gelirine göre borca girerse benim gibi asgari ücretle rahat ve maddi olarak gelişen bir hayat yaşar. Almanya ile Türkiye'yi kıyaslaman hiç mantıklı değil, iki ülkenin kullandığı para birimi bir tutulamaz. Sonuçta onları zamanında sürekli darbelerle fitne fesatla makam uğruna şerefini satan insanlarla oyalayan devletler yoktu, biz it kopukla uğraşırken adamlar üretimde seviye atlayıp durdu ve sonuç olarak para biriminde üst seviyelere ulaştı. Üstelik bize karşı örgütlenen kim varsa her türlü desteği verdiler, gelişmemizi önlemek için yolumuza koymadıkları taş kalmadı, bunları görmeyen açık ve net %100 kördür. Peki sana soruyorum, neden İslam üzerinden yürüyen ülkelerde krizler çıkarılıyor? Neden yahudisi hristiyanı birlik için keyif çatarken İslam'ı seçen ülkelerde savaş (insanlık suçu) yaşanıyor? Sizin yaptığınıza bakılırsa sırf hükümet düşmanı olduğunuz için ülkenize her türlü belayı salan insanların kuyruğuna takılıp duruyorsunuz. Olaya objektif bakmak bunu gerektirir, derdiniz vatan millet olsaydı hem maddi durumunuzu kullanarak yaşadığınız ülkeye böyle konuşmazdınız hem de tüm dünyanın ve terör örgütlerinin hedef aldığı kişiye böyle kendi canınızı hiçe sayacak kadar kin beslemezdiniz. Üretim yok diye hükümeti karalayan arkadaşlara sesleniyorum, senin üretme kapasitesine sahip olmadığın bir şey üzerinde çamur atmaya hakkın yok. Zaten o kapasite olsaydı 7/24 Öğrenciyim diye diye klavye başından oturup laf yapmazdın, benim çalıştığım iş yerinde aile kuran kişilerden çok öğrenciler var, yani öğrenciyken çalışmak imkansız bir şey de değil. Eleştirmek ayrı bir şey çamur atmak ayrı bir şey, siz resmen çamura taş sokup öyle atıyorsunuz. Ama sizin gibi zihniyetleri gördükçe şu söze olan inancım kat kat artıyor; "Meyve veren ağaç her zaman taşlanır."Maşallah zekamıza da laf geldi.
Almanya'da asgari ücret 1450 Euro S9 Plus 900 Euro
Türkiye'de asgari ücret 1600 TL S9 Plus 5200 TL
Bunu kavramak için pek zekaya gerek yok.
Konuyu açan arkadaşın tavırları ve verdiği örnek ayrıca anlatma şekli sağlıklı olmayabilir. Fakat ekonomik olarak fakirin aşırı fakir olduğu gerçeğini değiştirmez.
Sen Allah'ın istediğini vermedikten sonra Allah'ın sana bir şeyler vermesini mi bekliyorsun? Aklıma namaz falan kılıp dualar edip zengin olduktan sonra "Çok şükür Allah verdi, çok şükür çok şükür" Diyerek namazdan oruçtan kısaca Allah'tan uzaklaşan insanlar geldiSiz neyin tartırşmasını yapıyorsunuz ki ?
Boşuna tartışmayın. Biri Allahın emirlerine uy şükret falan der şimdi. Ama Allahın emirlerinde adalet vardır. Gelir adaleti var mı peki ? Yok.
16 Senedir iktidardalar güç ellerinde ama bakıyorsun fabrika satıyorlar bakıyorsun çiftçi kan ağlıyor. Ülke tarihinde kara bir leke olacak şekilde saman ithal ediyoruz. Tarım ülkesi Türkiye'nin Tarımı bile öldü.Ben sana ekonominin mükemmel derecede olduğunu söylemiyorum, herkes gelirine göre harcama yaparsa ve gelirine göre borca girerse benim gibi asgari ücretle rahat ve maddi olarak gelişen bir hayat yaşar. Almanya ile Türkiye'yi kıyaslaman hiç mantıklı değil, iki ülkenin kullandığı para birimi bir tutulamaz. Sonuçta onları zamanında sürekli darbelerle fitne fesatla makam uğruna şerefini satan insanlarla oyalayan devletler yoktu, biz it kopukla uğraşırken adamlar üretimde seviye atlayıp durdu ve sonuç olarak para biriminde üst seviyelere ulaştı. Üstelik bize karşı örgütlenen kim varsa her türlü desteği verdiler, gelişmemizi önlemek için yolumuza koymadıkları taş kalmadı, bunları görmeyen açık ve net %100 kördür.
Çünkü İslam ülkeleri şuan paramparça net. Müslümanım diyen Arabistanın sesi çıkıyor mu? Filistin için? 3. Kutsal şehirde yapılan Müslüman katliamlarına ne ses çıkardılar?Peki sana soruyorum, neden İslam üzerinden yürüyen ülkelerde krizler çıkarılıyor? Neden yahudisi hristiyanı birlik için keyif çatarken İslam'ı seçen ülkelerde savaş (insanlık suçu) yaşanıyor?
Bundan 2 sene önce kendi kendime oy verirsem baştakilere veririm diyordum. İnsan gittikçe anlıyor nasıl olduklarını. Üniversitemi bölerek eğitimimi hiç eden, üniversite seçimim hiçe sayan bir yönetime neden oyumu vereyim. Sırf rant uğruna birilerinden oy koparmak için birilerinin menfaiti için eğitimim çöp ediyorlar. Bu konuda uzun uzun başka yerlerde yazdım kısası eğitimim çöp ediyorlar. Niye oy vereyim? Şimdi ben eğitimimi çöp edenlere oy vermedim diye ülkeye bela salanların destekçisi mi oldum? Sizin gözünüzde hükümeti tasvip etmeyen herkes ülkeye bela salıcı konumunda veya onları destekleyen bir konumda mıdır?Sizin yaptığınıza bakılırsa sırf hükümet düşmanı olduğunuz için ülkenize her türlü belayı salan insanların kuyruğuna takılıp duruyorsunuz.
Kim kimi hedef alıyor yahu? Mübalağanın böylesi. Bu mu hedef alınan kişi? Muharrem İnce: Dünyada "Yahudi cesaret ödülü" alan tek Müslüman Recep Tayyip Erdoğan'dırOlaya objektif bakmak bunu gerektirir, derdiniz vatan millet olsaydı hem maddi durumunuzu kullanarak yaşadığınız ülkeye böyle konuşmazdınız hem de tüm dünyanın ve terör örgütlerinin hedef aldığı kişiye böyle kendi canınızı hiçe sayacak kadar kin beslemezdiniz.
Kendi hayatım adıma konuşuyorum benim hayatımı 7/24 takip etme olanağına sahipsiniz herhalde. Yoksa hayatım konusunda bu kadar net konuşamazdınız.Üretim yok diye hükümeti karalayan arkadaşlara sesleniyorum, senin üretme kapasitesine sahip olmadığın bir şey üzerinde çamur atmaya hakkın yok. Zaten o kapasite olsaydı 7/24 Öğrenciyim diye diye klavye başından oturup laf yapmazdın, benim çalıştığım iş yerinde aile kuran kişilerden çok öğrenciler var, yani öğrenciyken çalışmak imkansız bir şey de değil. Eleştirmek ayrı bir şey çamur atmak ayrı bir şey, siz resmen çamura taş sokup öyle atıyorsunuz. Ama sizin gibi zihniyetleri gördükçe şu söze olan inancım kat kat artıyor; "Meyve veren ağaç her zaman taşlanır."
“Güçsüzün, incitilmeksizin hakkını alamadığı bir toplum yücelemez.’’ (İbn-i Mâce, Sadakat, 17)Sen Allah'ın istediğini vermedikten sonra Allah'ın sana bir şeyler vermesini mi bekliyorsun? Aklıma namaz falan kılıp dualar edip zengin olduktan sonra "Çok şükür Allah verdi, çok şükür çok şükür" Diyerek namazdan oruçtan kısaca Allah'tan uzaklaşan insanlar geldiAllah sizin gibi zihniyetlere en güzel cevabı vermiş zaten, bana uzatmak düşmez bu konu hakkında son mesajım olsun.
- Bakara Suresi, 155. ayet: Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.