Teknolojinin Dünya Ve Ülkemiz İçin Önemi

Makaleme katılıyormusunuz

  • Evet

    Kullanılan: 2 100.0%
  • Hayır

    Kullanılan: 0 0.0%
  • İki Yönlü

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    2

Bu konuyu okuyanlar

Hakan KARAGÖZ

Öğrenci
Katılım
9 Mart 2018
Mesajlar
14
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
21
Makaleme başlamadan önce bunun benim ilk forum makalem olduğunu belirtmek isterim. İyi veya kötü her türlü eleştiriye açığım.

Hepimiz böyle bir zamanda teknolojinin içinde bulunuyoruz. teknolojiyi yararlı ya da zararlı her türlü yönlerinden faydalanmaktayız. Durum böyle olunca insanlarda ruhsal, sosyal ve hatta fiziksel yönden olumsuz etkileniyor. Şimdi burada bunları konuşmanın bir anlamı yok, çünkü teknolojinin zararlarını yani, yanlış kullanımlarındaki zararlarını bildiğinizi düşünüyorum. Peki ya dünyamız veya ülkeler teknolojik gelişmelerden nasıl etkileniyor?

Teknoloji günümüz ekonomisi de dahil olmak üzere ekonomilerin çok daha gelişmesine ve eğlence sınıfının yükselişine de yardımcı oldu. Birçok teknolojik süreç ile birlikte istenmeyen ürünler nedeniyle, çevre kirliliği olarak da bilinen Dünya'nın doğal çevre sorunları oluştu. Doğal kaynaklar tükenmeye başladı.

Tarih boyunca matbaa ve basım konusundaki gelişmeler, telefon ve internet insanların iletişime geçmelerini sağladı. Askerî teknolojinin sürekli ilerlemesi dünyada yıkıcı güce sahip olan büyük nükleer silahlar gibi teknolojilerin gelişmesini de sağladı.

Atatürk bir konuşmasında cumhuriyet öncesi geri kalmışlığın nedeninin bilim ve teknolojiden ayrılmak olduğuna değinmiş ve uygar, çağdaş bir ulus olabilmek için bilimin önemli olduğunu vurgulamıştır.

Şu anda terörün çevresini sardığı bu coğrafyada teknolojik gelişmeler bizler ve geleceğimiz için çok önemlidir. Teknoloji sadece telefonun başında sosyal medya sitelerinde "Bugün ne olmuş?" demekle geçmez. Biz gece veya gündüz haberimiz olmadan internette binlerce siber saldırı meydana geliyor. Teknolojiyi biz Türk'ler daha fazla bilinçli bir şekilde kullanıp, öğrenerek; kendi programlarımızı, uygulamalarımızı yayınlamalıyız. İnternette sosyal medya sitelerini bırakıp programlama, kodlama gibi bilişim dallarına yönelmeliyiz. Teknolojiyi eğitimde daha fazla kullanıp herkesin teknoloji ile tanışıp, öğrenmesini sağlamalıyız ki ülke olarak daha ilerilere gidelim. Ve şunu herkes biliyor ki on yıl önceki telefonla şimdiki telefon aynı değil; ama on yıl önceki -hatta daha fazla- eğitim sistemi ile şimdiki eğitim sistemi aynı. Artık bir şeylerin değişmesi lazım.

Gelecekte artık teknolojik açıdan ileride olan devletler zafere ulaşacak. Teknolojiyi savaş için kullanalım demiyorum ama bize karşı yapılan teknolojik ataklara yine teknolojik açıdan karşı koymak zorunda olacağız.
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Anlamlı bir makale olmuş ellerine sağlık.
 
Üst