sadece lol icin mini pc oneriniz

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
cok oyun oynaman gunde 2-3 saat lol oynarim baskada oyun oynamam orta ayarda oynatacak maximum 1500-2300 tl arasinda bi sistem olursa sevirim laptop alamiyorum cunku yuk oluyo hem mini pc hosuma gitti tasinabilir bisey yer kaplamio hosuma gitti yalniz teknik yonunden lolu kaldirirmi bilmedigim icin size soram dedim

canburger

Asistan
Reaksiyon puanı
94
PC Hocası - AMD Raven Ridge Ryzen ™ 5 2400G 3.6GHz, 8GB DDR4 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC - KAMPANYA

İşlemci
1776600-a_ryzen5_vega_3d_lft_facing.jpg
AMD Ryzen ™ 5 2400G 3.6GHz (Turbo 3.9GHz) Vega¹¹ Graphics AM4 İşlemci
Ana Kart
13-157-767-v03.jpg
ASRock A320M-DGS AMD A320 AM4 Soket DDR4 3200MHz+(OC) Ultra M.2,USB 3.1 Gen 1 Micro-ATX Anakart - ASRA320M-DGS
Bellek (RAM)
tm4tvul240042rd.jpg
Team DDR4 8GB(4GBx2) 2400MHz T-Force Vulcan Gaming Soğutuculu Ram Bellek (TM4TVUL240042RD)
Harddisk (Sata)
st1000dm010-disgorsel-01_1.jpg
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB Cache Sata3 Masaüstü Disk ST1000DM010
Harddisk (SSD)
disgorsel-01_1.jpg
Team L5 LITE 3D NAND 120GB 470-300MB/s SSD (TMSSDL5LITE3D120G)
Kasa
dark_f40_1_1_2.jpg
Dark F40 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, 2x12cm Ultra Bright 33x Kırmızı Ledli Fanlı Pencereli Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası (DKCHF40)
Güç Kaynağı
hpe-400br-a12s-disgorsel-01.jpg
High Power 400W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-400BR-A12S)

2.005,71 TL

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
maximum 1500-2300 tl
1500TL'lik PC LOL için yeter de artar.
mini derken bunun gibi duom ne demek istedigimi anlamadiniz herhalde bole bisey dedim Asus UN62-M234M Intel Core i3 4010U 4GB 128GB SSD Freedos Fiyatı
Bu gösterdiğin PC mükemmel şekilde oynatır LOL'u. Ben de İntel HD 4600 ile oynuyorum bütün oyunlarımı. Donanımı LOL'ü maksimum ayarda oynatır, ama sen yine biraz ortalara yada yükseğe almak isteyebilirsin. Maksimum ayar = minimum FPS sonuçta. Ama diyim, Manjaro Linux üzerinde LOL'da 1600x900 çözünürlükte, maksimum ayarda sorunum yok. Kasma da yok. Donanımım
i5 4690
8GB ram
500GB hard disk
İntel HD 4600
Yazılım olarak Lutris ile kurmuştum Manjaro Linux üzerine. Merak edene link :)
https://forum.shiftdelete.net/threads/linux-uzerinde-league-of-legends-kurulumu.541291/
Windows 10'da elbette grafik sürücülerinin performansı biraz daha iyi olmalı ve bu bir Windows oyunu dolayısıyla platformunda daha bile iyi çalışacaktır :)

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
1500TL'lik PC LOL için yeter de artar.

Bu gösterdiğin PC mükemmel şekilde oynatır LOL'u. Ben de İntel HD 4600 ile oynuyorum bütün oyunlarımı. Donanımı LOL'ü maksimum ayarda oynatır, ama sen yine biraz ortalara yada yükseğe almak isteyebilirsin. Maksimum ayar = minimum FPS sonuçta. Ama diyim, Manjaro Linux üzerinde LOL'da 1600x900 çözünürlükte, maksimum ayarda sorunum yok. Kasma da yok. Donanımım
i5 4690
8GB ram
500GB hard disk
İntel HD 4600
Windows 10'da elbette grafik sürücülerinin performansı biraz daha iyi olmalı ve bu bir Windows oyunu dolayısıyla platformunda daha bile iyi çalışacaktır :)
helal be kankam
ne güzel de söylemiş değil mi Nasreddin Hoca bana damdan düşen birini bulun diye
sen hangini kullanion hangisini onerirsin bi lol icin 4000 lirayami vercem

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yalnız önerdiğim pc daha uzun ömürlü

Bunu nasıl bu kadar emin söyleyebiliyorsun ? Yani Asus, Lenovo, hatta Acer bile cihazlarını ne biçim stres testlerine sokuyorlar satmadan önce. Dayanıklılıklarını iyice ölçüyorlar ve uzun ömürlülüğünden emin oluyorlar. Asus gibi sağlam bir firmanın bu kadar disiplinli topladığı sistemin yanında bir Youtube kanal sahibinin bütçeye göre topladığı bir sistemi karşılaştırmak ne kadar doğru sence ? İstersen bakabilirsin yaptıkları stres testlerine.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Bunu nasıl bu kadar emin söyleyebiliyorsun ? Yani Asus, Lenovo, hatta Acer bile cihazlarını ne biçim stres testlerine sokuyorlar satmadan önce. Dayanıklılıklarını iyice ölçüyorlar ve uzun ömürlülüğünden emin oluyorlar. Asus gibi sağlam bir firmanın bu kadar disiplinli topladığı sistemin yanında bir Youtube kanal sahibinin bütçeye göre topladığı bir sistemi karşılaştırmak ne kadar doğru sence ? İstersen bakabilirsin yaptıkları stres testlerine.

Parçalar sağlam topladığı sistemlerde öyle hatta sitelerde bazı sistemler Donanım Arşivi etiketi taşıyor bugüne kadar sıkıntı yaşansaydı orası kapatılmıştı bile

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bunun Türkçe versiyonunu alabilir miyim ? :sweatsmile:
ya kusura bakma yanimda arkadaslar vardi ne yazdigimi unuttum kullandigin suanki mini pc varmi hangisi ve onercegin biraz daha iyi mini pc varmi demek istedim

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
ya kusura bakma yanimda arkadaslar vardi ne yazdigimi unuttum kullandigin suanki mini pc varmi hangisi ve onercegin biraz daha iyi mini pc varmi demek istedim

Benim önerdiğim sistem daha sağlıklı bir toplamadır oynatmayacağın oyun yok kolayca taşınabilir

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=RDL1wWSHdGs

Yani, HD Graphics ile "League of Legends oyununu" yüksek ayarda oynarsın. Ama HD Graphics oyun için tasarlanmamıştır ve her oyunda 60FPS düz alacan diye bir kaide yok. Yani oyun bilgisayarı istiyorsan en azından güçsüz de olsa bir grafik kartı al, ama benim gibi hafif oyunlar oynayacaksan Celeron ile bile LOL oynayan var.
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=eWcbyEI6-RU

Yani bu benim netbook'umun işlemcisi. İnternet kafelerin hepsinde LOL olması tesadüf değil, çünkü sistem gereksinimi çok çok düşük :)

---- Mesajlar birleştirildi ----

Benim kullandığım bir mini pc değil ama mini tower. Dell Optiplex 7020 kullanıyorum şu an. Netbook'um ise bir Asus TP200SA (E205SA). Daha iyisi senin ihtiyacına bakar. Sen neye ihtiyaç duyarsan senin için iyisi o dur. Piyasada herkese hitap eden mal var. Demek istediğim özelliğe çok takılma, sevdiğini al. Misal benim gibi fan sesine gıcık oluyorsundur, bilgisayarını ona göre seç gibi...
Benim önerdiğim sistem daha sağlıklı bir toplamadır oynatmayacağın oyun yok kolayca taşınabilir
Dostum, kusura bakma da tamamen konunun dışındasın :sweatsmile: Adamın belli ki koyacak yeri yok kasayı. Herkesin evinde büyük alan yok. Yada misafir odasındaki televizyona bağlayacağın bir bilgisayar diyelim ? Kasa ne kadar şık durur oraya ? Tamamen dağınıklık gibi görünür. Gibi... Eğer önereceğin daha minik bir şey var ise adama öner, onun ihtiyacı mini pc ve biz ondan iyi bilmeyiz neye ihtiyacı olduğunu. Sen ne önerirsin adamın istediği boyutlarda?

Son düzenleme:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
cok oyun oynaman gunde 2-3 saat lol oynarim baskada oyun oynamam orta ayarda oynatacak maximum 1500-2300 tl arasinda bi sistem olursa sevirim laptop alamiyorum cunku yuk oluyo hem mini pc hosuma gitti tasinabilir bisey yer kaplamio hosuma gitti yalniz teknik yonunden lolu kaldirirmi bilmedigim icin size soram dedim
Merhaba;
Turbox TR920026 AMD Ryzen 3 2200G 8GB 500GB Radeon Vega 8 Fiyatı

Şöyle bir sistem önerebilirim. GTA 5'İ dahi akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=RDL1wWSHdGs

Yani, HD Graphics ile "League of Legends oyununu" yüksek ayarda oynarsın. Ama HD Graphics oyun için tasarlanmamıştır ve her oyunda 60FPS düz alacan diye bir kaide yok. Yani oyun bilgisayarı istiyorsan en azından güçsüz de olsa bir grafik kartı al, ama benim gibi hafif oyunlar oynayacaksan Celeron ile bile LOL oynayan var.
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=eWcbyEI6-RU

Yani bu benim netbook'umun işlemcisi. İnternet kafelerin hepsinde LOL olması tesadüf değil, çünkü sistem gereksinimi çok çok düşük :)

Benim kullandığım bir mini pc değil ama mini tower. Dell Optiplex 7020 kullanıyorum şu an. Netbook'um ise bir Asus TP200SA (E205SA). Daha iyisi senin ihtiyacına bakar. Sen neye ihtiyaç duyarsan senin için iyisi o dur. Piyasada herkese hitap eden mal var. Demek istediğim özelliğe çok takılma, sevdiğini al. Misal benim gibi fan sesine gıcık oluyorsundur, bilgisayarını ona göre seç gibi...

Dostum, kusura bakma da tamamen konunun dışındasın :sweatsmile: Adamın belli ki koyacak yeri yok kasayı. Herkesin evinde büyük alan yok. Yada misafir odasındaki televizyona bağlayacağın bir bilgisayar diyelim ? Kasa ne kadar şık durur oraya ? Tamamen dağınıklık gibi görünür. Gibi... Eğer önereceğin daha minik bir şey var ise adama öner, onun ihtiyacı mini pc ve biz ondan iyi bilmeyiz neye ihtiyacı olduğunu. Sen ne önerirsin adamın istediği boyutlarda?
sadece lol oynuosan 4000 liralik makina almak nekadar mantikli hemde yerim yok bide bazen evde duruyorum bazende sehir disina cikiyorum cogu zaman elim yeterince cantalarla dolu bos vaktimde sadece lol oynuorum cantama koyabilcem yuk etmeycek bisy ariorumsu urun nasil kardes isimi gorur mu https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-mini-pc-i3-4010-4g-128g-dos-w-o-kbm-un62-m2

Merhaba;
Turbox TR920026 AMD Ryzen 3 2200G 8GB 500GB Radeon Vega 8 Fiyatı

Şöyle bir sistem önerebilirim. GTA 5'İ dahi akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.
saol kardesim omrumde gtayi hic oynanadim bana mini pc lazim kutu gibi lol oynuyorum sadece

benim yigenim pentium 3 2 gb ramle oynuoda bukadar buyuk donanim sistemi istemese gerek

benim yigenim pentium 3 ve 2 gb ramle oynuoda bukadar buyuk sistem aramiyorum ama mini yani kucuk olmasi benim icin onemli sebep

Son düzenleme:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Fazlasıyla görür :)
sadece lol oynuosan 4000 liralik makina almak nekadar mantikli hemde yerim yok bide bazen evde duruyorum bazende sehir disina cikiyorum cogu zaman elim yeterince cantalarla dolu bos vaktimde sadece lol oynuorum cantama koyabilcem yuk etmeycek bisy ariorum
Hiç netbook düşündün mü peki ? Hani seyahatte falan da kullanırsın, mini pc'de tv yada monitör bulmak sorun olabilir. Ayrıca netbook'ta klavye cihazın üstünde, mini pc'de klavye, mouse, hdmi gibi şeyleri de yük edeceksin.

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Fazlasıyla görür :)

Hiç netbook düşündün mü peki ? Hani seyahatte falan da kullanırsın, mini pc'de tv yada monitör bulmak sorun olabilir. Ayrıca netbook'ta klavye cihazın üstünde, mini pc'de klavye, mouse, hdmi gibi şeyleri de yük edeceksin.
yolda bisey yapamiyorum seyahat sirasin genelde telefon yetio onda sikinti yok benim amacim bos vaktinde genelde evde oluyorum kucuk kablosuz klavye mouse var onceden mini boxda kullaniyordum ama android sarmio yoksa tv mini olmasindan sikayetci olmadim sadece endisem lolu oynayabilcek mini pc bulamamakti dedigim gibi yigenim pentium 3 ve 2 gb ramle oynuo donmadan ekran karti onboard

abaküsbanaküsme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Lol pişmanlıktır :) Asus mini pc gördüm onu kullanabilirsin işini görecektir. Yalnız uzun süreli kullanımda cihaz ısınabilir, 7/24 çalışır durumda sadece görüntü yansıtması için dev ekranların arkalarında kullanmışlığım var. Bir fan ile ekstra soğutma burada işini görecektir. Bunun gibi link.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yalnız uzun süreli kullanımda cihaz ısınabilir, 7/24 çalışır durumda sadece görüntü yansıtması için dev ekranların arkalarında kullanmışlığım var. Bir fan ile ekstra soğutma burada işini görecektir. Bunun gibi link.
Bu biraz cihazdan cihaza değişir ama bakalım :p

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
yok bas
Lol pişmanlıktır :) Asus mini pc gördüm onu kullanabilirsin işini görecektir. Yalnız uzun süreli kullanımda cihaz ısınabilir, 7/24 çalışır durumda sadece görüntü yansıtması için dev ekranların arkalarında kullanmışlığım var. Bir fan ile ekstra soğutma burada işini görecektir. Bunun gibi link.
yok baskan gunde 3 saat bi dereceli atip cikarim ben ole takintili degilim sadece oyun diye bakiyorum plat 1 dim sattim tekrar 30 a kasmayi dusunuom

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
yok baskan gunde 3 saat bi dereceli atip cikarim ben ole takintili degilim sadece oyun diye bakiyorum plat 1 dim sattim tekrar 30 a kasmayi dusunuom
Oyunda 200-300FPS almanın bir alemi var mı sence LOL'da ? CS oynamıyoruz. LOL, CS'nin aksine yüksek FPS değil, iyi internet bağlantısı isteyen bir oyun.

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Fanı 7/24 kullanacaksan cihaz hep açık kalcaksa diye tavsiye ettim. Kısa süreli kullanımda sorun olmayacaktır fana gerek yok.
makina en az kac sac saat acik kalirsa fana gerek kalir birde iyi soguduyomu yazin sicakta bana faydali olur :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
makina en az kac sac saat acik kalirsa fana gerek kalir birde iyi soguduyomu yazin sicakta bana faydali olur :)
Saate bağlı değil ısınma. Eğer yük binerse ısınır. Ama kendin dedin, LOL çok fazla sistem istemiyor. Isınması için önce bir yük binmeli. Sürekli CPU/GPU/HDD kullanımı %100 olursa 10 dakikaya 70-90 gibi rakamlar (Nesile göre değişir) görürsün. Ama senin dediğin çok büyük bir yük değil bilgisayara. En kötü ihtimalle ısındı mı ? Görüntü ayarını maksimum'da değil, yüksekte oynayıp yükü azalt. Soğutma kendini halleder ;)

rizacan90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Saate bağlı değil ısınma. Eğer yük binerse ısınır. Ama kendin dedin, LOL çok fazla sistem istemiyor. Isınması için önce bir yük binmeli. Sürekli CPU/GPU/HDD kullanımı %100 olursa 10 dakikaya 70-90 gibi rakamlar (Nesile göre değişir) görürsün. Ama senin dediğin çok büyük bir yük değil bilgisayara. En kötü ihtimalle ısındı mı ? Görüntü ayarını maksimum'da değil, yüksekte oynayıp yükü azalt. Soğutma kendini halleder ;)
aynen nerdeyse ekran kartsiz oynanio bosa masraf harcamion bende bole oyunlari seviyorum onceden knight oynardim hesap makinasina hardisk takilsa ondada oynanirdi :)

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Boşuna dememiş arkadaş zamanında LOL :p GTA5 nereden çıktı hocam ? Bari siz yapmayın :p
LOL için ekstra birşey gerekmiyor. Bu yüzden ekran kartına gerek yok. Vega 8 grafik kartı yeterli olur dedim. GTA 5'i de belki oynar diye not düştüm. :)