Linux Cafe

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bu muhabbetten sonra psikolojin kaldıracak mı ?
Tabii. Bu muhabbet beni daha da motive etti. Artık ilk kez bir dağıtımın kurulumunda çakrays diye bağırarak ritim tutacağım. Bu hazzı tutmaya değer.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Manjaro ve Antergos'un KDE'sini baya övüyorlar :)
Kaynak: https://youtu.be/XmfCBNeGauk?t=6m3s

Quidsup çok uzun zamandır KDE kullanan bir arkadaş. Bu arkadaş KDE'den anlar ve yuvarlanan dağıtımlarda Antergos'un KDE'sini beğendiğini söylüyor :)
Antergos kullanıyorum. Ama hiç KDE kurmaya çalışmadım. Google nasıl patron oluyor da, bu kadar kötü bir masaüstü ortamı çıkarabiliyor? SUSE ile Canonical bozuyor galiba. Uygulamalarına lafım yok. Çok kaliteli uygulamaları var çünkü.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Antergos kullanıyorum. Ama hiç KDE kurmaya çalışmadım. Google nasıl patron oluyor da, bu kadar kötü bir masaüstü ortamı çıkarabiliyor? SUSE ile Canonical bozuyor galiba. Uygulamalarına lafım yok. Çok kaliteli uygulamaları var çünkü.
Olay şu, KDE çok deneysel şeyleri masaüstünde deniyor. Sürekli yenilir peşindeler. Adamlar bir yenilikle başka bir yeniliğin bug'unu çözüyorlar. Bir sürüm çıkarıp önce bütün bug'larından arındırarak kararlı sürüm diye sunmuyorlar. KDE bu yüzden belli başlı dağıtımlar dışında çok kararız ve o dağıtımlarda kararlı olmasını da dağıtıma borçluyuz. Arch, geliştirici ne veriyorsa onu verir. openSUSE'de KDE kararlı olabilir, Debian'da yada Cent OS, hatta Fedora sürümlerinde oldukça kararlı olabilir ama bunu biz o dağıtıma borçluyuz. KDE takımına değil. Dağıtımlar yamalıyorlar, sistemlerine entegre ediyorlar falan. KDE'nin derdi çok işlevsel, güçlü bir grafik arayüz çıkarmak ama bunu yaparken kararlılığı unuttuğu için rakibi GNOME ona sağlamlık konusunda tozunu yutturdu. Her bir kaç ayda bir yeni GNOME sürümü çıkıyor ama GNOME kolay crash vermedi bana. Bir de yapacam derken batıran Ubuntu gibi dağıtımlar yamalayacam, sisteme entegre edecem, daha iyi hale getirecem diye, diye, daha bile kötü bir KDE deneyimi verebilirler. Daha da kötüsü eğer Ubuntu tabanlı bir dağıtımda bir paket;
1- komple crash vermiyorsa
2- crash veren uygulamaya bir alternatif varsa
3- geliştiriciler yeterince önemli görmediyse sorunu
bu sorun asla çözülmeyecek. Önemli bile olsa gerçekte. Şu zamana kadar Unity kullansınlar, bırakın GNOME'u mantığı ile GNOME'daki ve KDE'deki bug'ları çözmediler, şimdi de GNOME'a geçecekler, KDE üvey evlat kalacak. Umarım 18.04 ile bir şeyler yoluna girer çünkü Unity baya bağımlılıkları karıştırıyordu, şimdi öyle bir durum yok. Cinnamon'u daha kararlı görebiliriz diye umuyorum misal.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Çakra kuruyorum yaaaay

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
akşam benim antergos inmemiş yeniden indiriyorum

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bilgisayarımda bir dağıtım zaten varken neden hazırda dağıtım iso'ları indirip depoluyorsun diye sormayın, ben de bilmiyorum :p

---- Mesajlar birleştirildi ----

Fedora kurmuyorum ki... Zaten fedora da yum kullanmıyor :D
Arkadaşım, bu espirinin üzerine biz seni öldürmeden önce kendini bir yerden atarmısın lütfen ? (Tercihi olarak 7. kat ve üzeri)

Son düzenleme:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bilgisayarımda bir dağıtım zaten varken neden hazırda dağıtım iso'ları indirip depoluyorsun diye sormayın, ben de bilmiyorum :p

Arkadaşım, bu espirinin üzerine biz seni öldürmeden önce kendini bir yerden atarmısın lütfen ? (Tercihi olarak 7. kat ve üzeri)
Elveda güzel dünya...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
bende 8 tane iso dosyası var linux un biri kurulu durumda 9. cuyu indiriyorum

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
sanki 6 iso dosyası tutunca normal sin ya sadece benden biraz daha normalsin yoksa sende pek normal değilsin

TSLA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Elhamdüllillah karamsarlık DeepinOS ile içimize işledi.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
argentos kuruyorum bir an elim deepin e gitti dedim boşver kur bildiğin şeyi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Eronisin geyigi ayrı oluyormuş ya hu
800px_COLOURBOX8225644.jpg

Bu noel babanın geyiği

https://i.pinimg.com/originals/e1/72/7c/e1727c938dbb7e55b205c257fba0e09a.jpg
e1727c938dbb7e55b205c257fba0e09a.jpg

Bu da eronis'in geyiği :p

argentos kuruyorum bir an elim deepin e gitti dedim boşver kur bildiğin şeyi
Yani Xfce ? :p Sen onu bilirsin kesin (Şaka şaka, openbox kurmadıysan neyim LOL)

Son düzenleme:

TSLA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Sen söyleyince farkettim desem yeridir. Linuxtan alışkanlık antivirüs falan kurmuyorum. Geçen ingilizce dersinde antivirüs konusu geçti orda ögrendim :tonguewink::tonguewink:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Sen söyleyince farkettim desem yeridir. Linuxtan alışkanlık antivirüs falan kurmuyorum. Geçen ingilizce dersinde antivirüs konusu geçti orda ögrendim :tonguewink::tonguewink:
İngilizce dersinde antivirüsün ne olduğunu mu öğrendin ? İngilizce öğretmenini tebrik edebilirmiyim ? :P

TSLA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Linuxlar>arch tabanlı>manjaro>masaüstüleri>xfce

Kısaca bayragına ortak olurum :)