Çocuğun gelişiminde aile mi önemli çevre mi?

çocuk gelişiminde en çok önem

• aile

• okul

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
S

SDN Okuru

SDN Okuru
her ikisininde rolü var ama aile ne dersweniz deyin ailedir !!!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
vallah ben çevre tarafındayım. ama yaptığım şeyler karşı takımı susturmaya yeter .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çevrebireyin gelişiminde en önemli unsurlardan biridir. Ailede başlayan eğitim, okul hayatının başlaması ile birlikte çevreden alınan eğitime dönüşür. İnsanlar,hayat şartları, yaşam mücadeleleri, hayatın zorlukları, kısacası yaşamak içingerekli olan; Başka bir tabirle yaşam sınavını geçmek için gerekli olanjokerlerdir. Bu jokerleri birey ne aileden alabilir, ne de okuldan. Bunlarıyaşayarak kendi öğrenir. Kendi yanlış ve doğrularını kendi belirler. Bu onuniçin yaşam sınavında bir anahtardır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tabikide çevre önemlidir yeni taşınan bir birey düşünün o mu çevreye uyum sağlıycak yoksa mahalle mi ona uyum sağlıycak demekki çevre daha iyi bir etken .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de münazara yapacağım yarın ben aile tarafını tutuyorum ve hayatımızda ilk anından beri hep aile ilk annemizin kucağına veriliyoruz yetmez mi ?

Burak bş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
aile daha önemli çünkü
toplumu aile oluşturur.aile çekirdektir.temeldir
ailedaha önemli.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Ergenlik dönemine kadar çocuğun ailesini kendine model aldığı görülüyor. Ergenlik döneminde ise arkadaşlarını, ünlü kişileri, öğretmenlerini model aldığı görülüyor. Yani sorunun net bir cevabı yok. Ayrıca bunu yüzdelik olarak da ifade edemeyiz. Kimi çocuk ailesinden daha çok özellik kaparken, kimi çocuk dışarıdan daha çok kapıyor. Ama yaş ile ilgisi aynen böyle. Kimlik oturana kadar model alma eylemini devam ettiriyor. Ayrıca ergenliğe kadar ailenin vereceği sağlam eğitim ile çocuk ergenlik döneminde model alacağı kişileri daha doğru seçer.

umut_ozand

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
çocuk gelişiminde aile mi önemlidir yoksa okul mu? bana aileyi savunur musunuz?

Unknown User

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,238
Aile tabiki de :)
Unutmayın ki eğitim ve öğretim ailede başlar okulda devam eder. Bilgisayarı açmadan oyun yükleyemezsin değil mi, oyun/program yüklemeyi okul halleder ama bilgisayarı kurmak ve açmak ailenin işidir. Ne kadar sağlam donanımlar (ram anakart işlemci ekran kartı vs) kullanırlarsa o kadar güzel oyunlar/programlar açar o bilgisayar. Umarım örnek yararlı olmuştur :)

Mahperi

Asistan
Reaksiyon puanı
410
çocuk gelişiminde aile mi önemlidir yoksa okul mu? bana aileyi savunur musunuz?

Aile tabiki, siz aile tarafındaysaniz işiniz kolay.
Bu konuda, esinlenebileceğiniz bir çok kaynak bulabilirsiniz.
Mesela;
Bir insanın hem kişilik hem de bilişsel özelliklerinin % 80 ‘i 7 yaşından önce tamamlanmış olmaktadır.Dolayısıyla bir çocuğa kazandırılacak ne varsa erken çocukluk olarak tanımlanan 0-6 yaşlar arasında değerlendirilmelidir.
Dolayısıyla aile etkeni asla göz ardı edilemez, ikinci plana atilamaz görüldüğü gibi.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Unutmayın ki eğitim ve öğretim ailede başlar okulda devam eder. Bilgisayarı açmadan oyun yükleyemezsin değil mi, oyun/program yüklemeyi okul halleder ama bilgisayarı kurmak ve açmak ailenin işidir. Ne kadar sağlam donanımlar (ram anakart işlemci ekran kartı vs) kullanırlarsa o kadar güzel oyunlar/programlar açar o bilgisayar. Umarım örnek yararlı olmuştur :)
Teknoloji forumuna yakışır bir yorum olmuş tebrikler :)))

Son düzenleme:

umut_ozand

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
çok teşekkürler yardımcı oldu

Mesela;
Bir insanın hem kişilik hem de bilişsel özelliklerinin % 80 ‘i 7 yaşından önce tamamlanmış olmaktadır.Dolayısıyla bir çocuğa kazandırılacak ne varsa erken çocukluk olarak tanımlanan 0-6 yaşlar arasında değerlendirilmelidir.
Dolayısıyla aile etkeni asla göz ardı edilemez, ikinci plana atilamaz görüldüğü gibi.

sanada çok teşekkür ederim

Son düzenleme:

Unknown User

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,238
Mesela;

Aynen teknolojiden girdik :)

Reaksiyon puanı
5,171
Çocukluk denen evre çok inişli çıkışlı bir evre. Eğer bu bahsettiğimiz çocuk ilköğretim öğrencisi ise (1-8) elbetteki aile ancak ortaöğretim (lise) öğrencisi ise malesef çocuklar kendisini bişey sanıp aileyi takmamaya başlıyorlar ve bu dönemde kötü arkadaş grubuna takılan çocuklar kayboluyorlar...

karatoprakfurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
aileyi savunur musunuz? uzun uzun

Aile önelidir tabi ki. Bir çocuk aileden ahlakı kişiliği manevi değerleri alır. Ama okulda bu geçerli değildir. Okulda çok başarılı olup kişiliği karakteri oturmamış , kötülük peşinde olan binlerce insan vardır. Aile nasılsa çocukta öyle olur. Yani kısacası aile önce gelir :)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Çocuğun içindeki neyse odur.

Mesela ben okul zamanımda uzay meraklısı olmuşumdur. Git gide bilgisayar teknolojisine kaymışımdır.

Kimseyle öyle grup topla gel kavgaya gidiyoruz diye gibi birisi değildim. Kendi kafama sakin sakin dolanıyordum. Herkesle arkadaşlığım orta düzeydeydi. Ne çok iyi, ne çok kötü.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Şunu anladımki insanın mayası temiz olacak ne aile ne cevre bi insan neyse odur. Küçük bi yegenim var 1.5 yaşında o yasta o kadar merhametliki bunu biz öğretmedik ona o öyle. Biri üzgün durunca ağlayınca gidip sarılıyo ben bunu baska hiç bi cocukta görmedim. Yani bi insanın mayası bozuksa o insan hiç bi şekilde düzeltilemez.
Söylede bi örnek vermek istiyorum.

Sarhos bi adam var ve iki oğlu var bi tanesi babası gibi oluyo diğeri ise çok düzgün saygın bi insan oluyo. İnsanlar gidip sarhos olana soruyolar sen neden böyle oldun diye. Oda babam böyle bi insan ben nasıl düzgün olayım ki diyo. Diğerine gidip soruyolar oda diyoki babam böyle bi insan ben ona bakınca ne kadar yanlış bişey oldugunu görebiliyorum aynı hataya ben nasıl düseyim ki diyor

Deatbolt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabikide cevre bir cocuğun ailesi bile cougunu hep cevreni iyi sec arkadaslarini iyi sec der yani sonuc olarak aileler bile cevreden örnek alırlar hicbir birey sigaraya alkole uyuşturucuya ailesi sayesinde baslamaz herkes cevreden ornek alir helede gunumuzde daha kotu aile aadece bi uyarici rolundedir birey kendi hayatini cevresini kendi secer cunku birey hayatinin cogunu okulda disarda cevrede yasar kardesim.

ferooş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
bizim bir münazara konumuz var. konu başlıkta da görüldüğü gibi çocuğun gelişiminde aile mi öneml çevre mi? biz çevreyi savunacağız. bana da medya başlığı verildi örn: televizyon, int. gazt. gibi iletişim araçlarının çocuklar üzerindeki olumlu olumsuz ve genel sonuçları...

ben uzuun uzuun araştırdım. bir çok döküman elde ettim... siz de bana fikirler verirseniz çok mutlu olurum:)

be5te abla ve bjk_ayse siz beni anlarsınız özellikle sizden yardım istiyorum:)

edit: bana çevreyi savunabilirmisiniz?:) tabiiki aile de... :D lütfeeen..
Yetimhanede büyümüş bir bireyin ailesi olmax gelişiminde çevre etkilidir aynı bireyin çocukken evlst edinip sadece ailesi ile görüştürüldüğünü düşün dışardan etki olmadan aradadi farkı düşün aile temeli atar ama üst katları senin arkadaş çevren çıkar