9000 TL Bilgisayar Kasıyor ?

asilzade0212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba iyi günler arkadaşlar.

Yaklaşık 1 hafta önce vatan bilgisayardan bilgisayar topladım yaklasık 9 bin tuttu ilk önceclikle sistem özelliklerini yazazyım

İşlemci = intel core i7 8700K 3.7 hZ
Ekran kartı = MSI GTX 1060 6GB 192 Bit
Bellek = CORSAİR 16 GB (2X8) Dual kit ram 3200 Hz
Ana kart = MSI Z370-A PRO intel Z370 4000 MHz + (O.C)
Sıvı soğutma = XIGMATEK SCYLLA 120 EN8620 240MM SIVI SIPUTMA SİSTEMİ EN8620
SSD = Samsung 500 GB 960 Evo M.2 NVMe 3200 MB /1800MB MZ-V6E500BW
Kasa = Cooler master MASTERBOX LITE 5 600W 80PLUS MidT ATX PENCERELİ KASA
Monitör = BenQ XL2411 144 HZ

Sistem özelliklerim bu arkadaşlar genel olarak gayet memnunum sistemimden sadece bir oyunda sıkıntı yaşıyorum obir oyunları bilmiyorum denemedim tek oyun var bilgisayarımda PUBG ultra ayarlarda çok rahat oynaya biliyorum ama ara ara drob giriyor kasıyor bazen birden fps düşüyor sonra 1 sn takılmalar oluyor sistemden kaynaklandığını düşünmüyorum çok düşüğe aldığım zaman da ara ara drob girmeler oluyor ama bilgisayarımı ilk açtığım zaman oyuna girdiğimde hiç bir sorun yok drob girme takılma donma kasma yok donmadan kastım 1 sn 1.5 saniye gibi takılmalar acaba driverleri filan yanlışmı yükledim ilk defa toplama bilgisayar aldım tam olarak bilgim yok yardımcı olur iseniz sevinirim. ilk başta oyunu açtığımda drob girmiyor bır sıkıntı yaşamıyorum 2 3 oyun attıktan sonra sorun oluyor neden dir acaba

https://i.hizliresim.com/VrENDn.png

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
korsancı olursan kasar tabi... + spectre ve meltdown açıklarındanda performans kaybı eklenince...

cprpszx13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
pubg optizasyon sorunu var sanırım

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467

Yaklaşık 1 hafta önce vatan bilgisayardan bilgisayar topladım yaklasık 9 bin tuttu ilk önceclikle sistem özelliklerini yazazyım

Sistem özelliklerim bu arkadaşlar genel olarak gayet memnunum sistemimden sadece bir oyunda sıkıntı yaşıyorum obir oyunları bilmiyorum denemedim tek oyun var bilgisayarımda PUBG ultra ayarlarda çok rahat oynaya biliyorum ama ara ara drob giriyor kasıyor bazen birden fps düşüyor sonra 1 sn takılmalar oluyor sistemden kaynaklandığını düşünmüyorum çok düşüğe aldığım zaman da ara ara drob girmeler oluyor ama bilgisayarımı ilk açtığım zaman oyuna girdiğimde hiç bir sorun yok drob girme takılma donma kasma yok donmadan kastım 1 sn 1.5 saniye gibi takılmalar acaba driverleri filan yanlışmı yükledim ilk defa toplama bilgisayar aldım tam olarak bilgim yok yardımcı olur iseniz sevinirim. ilk başta oyunu açtığımda drob girmiyor bır sıkıntı yaşamıyorum 2 3 oyun attıktan sonra sorun oluyor neden dir acaba

PUBG'yi 1060 ultrada zorlanır grafik ayarlarını biraz daha kısarmısın mümkünse OEM windows 10 pro kullan sistemini tekrardan formatla GeForce Experience'i kur en son sürümü kurduğundan emin ol

asilzade0212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
korsancı olursan kasar tabi... + spectre ve meltdown açıklarındanda performans kaybı eklenince...
:D ne korsanı kardeşim bildiğin lisanslı işletim sistemi bu universite ücretsiz veriyor hiç üniversite okumadınmı :D

---- Mesajlar birleştirildi ----

pubg optizasyon sorunu var sanırım
var ama drob girmesi biraz aklıma yatmadı en düşük ayarlada bile ara ara çok nadir drob giriyor laptop kullanıyordum orta seviye 2000 tl almıştım hp onda bile drob yoktu :D

PUBG'yi 1060 ultrada zorlanır grafik ayarlarını biraz daha kısarmısın mümkünse OEM windows 10 pro kullan sistemini tekrardan formatla GeForce Experience'i kur en son sürümü kurduğundan emin ol
anladım hocam grafik ayarlarını çok düşüğe getirdiğim zamanda yine ara ara drob veriyor ultrada pc zorlamıyor pek sadece gölgelendirmeyi orta seviyeye getirdiğimde bir sorun oluşmuyor ama yine çok düşük grafiklerde oynadığım gibi drob veriyor fps aşşağı yukarı aynı çok düşük ile ultrada

anladım hocam grafik ayarlarını çok düşüğe getirdiğim zamanda yine ara ara drob veriyor ultrada pc zorlamıyor pek sadece gölgelendirmeyi orta seviyeye getirdiğimde bir sorun oluşmuyor ama yine çok düşük grafiklerde oynadığım gibi drob veriyor fps aşşağı yukarı aynı çok düşük ile ultrada

Son düzenleme:

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
:D ne korsanı kardeşim bildiğin lisanslı işletim sistemi bu universite ücretsiz veriyor hiç üniversite okumadınmı :D

var ama drob girmesi biraz aklıma yatmadı en düşük ayarlada bile ara ara çok nadir drob giriyor laptop kullanıyordum orta seviye 2000 tl almıştım hp onda bile drob yoktu :D

Oyundada problem var gölgelendirmeyi falan kapat

alcasar

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Bilgisayar toplamak uzmanlık işidir. Kağıt üzerinde sistem uçuyo gibi görünebilir. Ama kullanılan malzemelerin uyumu ve kalitesi performansı belirler.

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192

oyunlardan söz ediyorum... + ramlere detay ver...

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Pubg aynı GTA 4 gibi optimizasyon özürlü bir oyun.GTX 1070 de alsan, 1080ti de alsan aynı sorunların olması kaçınılmaz.Bu durum oyun sunucularıyla da alakalı olabilir bunu da düşünmek lazım.Yani donanımdan yana bir sıkıntınız yok minimumu geçtim, tavsiye edilen sistem gereksiniminden bile fazla yani şuan ki sisteminiz.Sizin yapabileceğiniz şey artık yazılımsaldır.Sürücü güncelleme artık çocuk oyuncağı bunları geçelim.Oyun içi ayarları yapıp, Nvidia denetim masası ayarlarını da oyuna göre ayarladıktan sonra bu sorunu azaltabilirsiniz.Oyun korsan mı steamdan orijinal mi indirdiniz bilgim yok fakat bir sitede yazılanı alıntı yapacağım;

Steam üzerinden ayarları değiştirerek FPS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Gelin bu detayı birlikte inceleyelim. Bu ayarları yaparken komut olarak giriş yapacağınızı unutmayınız.

Öncelikle oyun kapalı iken ayarlarınızı yapmanız gerekiyor. Steam giriş yaparak kütüphanenizi açınız. Oyun bölümden PUBG’e sağ tıklayarak özellikler sekmesini açın. Genel bölümüne girerek “Başlatma seçeneklerini ayarla” bölümünü açınız. Açtıktan sonra kod bölümü aşağıda verdiğimiz gibi girin. Son olarak ayarları kayıt ederek, çıkış yapınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatarak oyuna giriş yapın.

-malloc=systemOyunu Windows’a optimize ederek açar.
-USEALLAVAILABLECORESBilgisayarınızın tüm işlemcisini kullanmasını sağlar
.-maxMem=(Örnek: -maxMem=8192)Ram’inizin tamamını kullanmayı sağlar, kaç GB raminiz varsa, MB cinsinden yazın.-highOyun açıldığı zaman, tüm işlemcinizin PUBG’ye odaklanmasını sağlar.
ALINTIDIR

Arcath

Asistan
Reaksiyon puanı
60

Kasa içerisinde 600W güç kaynağı var görünüyor.
Bu kadar güçlü donanımın ne kadarını çalıştırabiliyor 600W lık güç? İşlemci ya da ekran kartına giden güç mü kısıldı?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Elinde 1080 ekran kartı olup da drop ve düşük FPS sorunu yaşayan ne yayıncılar gördüm PUBG de.Sıkıntı sadece bu oyundaysa makineden olamaz zaten.

asilzade0212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pubg aynı GTA 4 gibi optimizasyon özürlü bir oyun.GTX 1070 de alsan, 1080ti de alsan aynı sorunların olması kaçınılmaz.Bu durum oyun sunucularıyla da alakalı olabilir bunu da düşünmek lazım.Yani donanımdan yana bir sıkıntınız yok minimumu geçtim, tavsiye edilen sistem gereksiniminden bile fazla yani şuan ki sisteminiz.Sizin yapabileceğiniz şey artık yazılımsaldır.Sürücü güncelleme artık çocuk oyuncağı bunları geçelim.Oyun içi ayarları yapıp, Nvidia denetim masası ayarlarını da oyuna göre ayarladıktan sonra bu sorunu azaltabilirsiniz.Oyun korsan mı steamdan orijinal mi indirdiniz bilgim yok fakat bir sitede yazılanı alıntı yapacağım;

Steam üzerinden ayarları değiştirerek FPS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Gelin bu detayı birlikte inceleyelim. Bu ayarları yaparken komut olarak giriş yapacağınızı unutmayınız.

Öncelikle oyun kapalı iken ayarlarınızı yapmanız gerekiyor. Steam giriş yaparak kütüphanenizi açınız. Oyun bölümden PUBG’e sağ tıklayarak özellikler sekmesini açın. Genel bölümüne girerek “Başlatma seçeneklerini ayarla” bölümünü açınız. Açtıktan sonra kod bölümü aşağıda verdiğimiz gibi girin. Son olarak ayarları kayıt ederek, çıkış yapınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatarak oyuna giriş yapın.

-malloc=systemOyunu Windows’a optimize ederek açar.
-USEALLAVAILABLECORESBilgisayarınızın tüm işlemcisini kullanmasını sağlar
.-maxMem=(Örnek: -maxMem=8192)Ram’inizin tamamını kullanmayı sağlar, kaç GB raminiz varsa, MB cinsinden yazın.-highOyun açıldığı zaman, tüm işlemcinizin PUBG’ye odaklanmasını sağlar.
ALINTIDIR
Çok teşekkür ederim kardeşim böyle yazdım
-malloc=system-USEALLAVAILABLECORES-maxMem=13000 Doğrumudur arada boşluklar filan varmıdır ?

Bu kadar güçlü donanımın ne kadarını çalıştırabiliyor 600W lık güç? İşlemci ya da ekran kartına giden güç mü kısıldı?
sanmıyorum ama nereden bakılıyor ki vatan bilgisayardaki adam rahatlıkla yeter dedi YALAn söyleyeceğini sanmıyorum bin defa dedim psu değiştirelim diye gerek yok dedi zaten 2 aydır konuşuyoruz

sanmıyorum ama nereden bakılıyor ki vatan bilgisayardaki adam rahatlıkla yeter dedi YALAn söyleyeceğini sanmıyorum bin defa dedim psu değiştirelim diye gerek yok dedi zaten 2 aydır konuşuyo
Elinde 1080 ekran kartı olup da drop ve düşük FPS sorunu yaşayan ne yayıncılar gördüm PUBG de.Sıkıntı sadece bu oyundaysa makineden olamaz zaten.
Anladım bi bakalım hayırlısı

Son düzenleme:

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Çok teşekkür ederim kardeşim böyle yazdım
-malloc=system-USEALLAVAILABLECORES-maxMem=13000 Doğrumudur arada boşluklar filan varmıdır ?

Tire işaretinden önce boşluk var diye biliyorum.Yani yazıyorsun ilk kodu boşluk -2.Kod boşluk -3.Kod şeklinde olması lazım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
pubg'yi yapanlar gta4'ü yapıp beter edip kovulanlar ondan böyle gene kovulcaklar yeni katliam oyunları star wars olabilir...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
pubg'yi yapanlar gta4'ü yapıp beter edip kovulanlar ondan böyle gene kovulcaklar yeni katliam oyunları star wars olabilir...
Hocam PUBG gibi bir oyunun optimizasyonunu yapmak çok zor ve zaman isteyen bir şey.Oyun daha betadan çıkalı 1 ay oldu zamanla düzelecektir.Birde ellerinde bir database yoktu sıfırdan kurdular.GTA gibi oyunlarda en azından adamların ellerinde database var.

Arcath

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Donanımların güç ihtiyaçlarına tek tek bakmış olmalarını umuyorum.
Ya diğer markalar, firmalar ahmak. Tutup 1000W -1200W güç kaynağı koyuyorlar. Yahut bu adamlar bir zamanlar casper ın yaptığını yapıyor.

Casper ne yapıyordu: İşlemci i7, ekran kartı birinci sınıf en iyilerinden, donanımda herşey yüksek görünüyor. Makineyi zorluyorsunuz, zorlayamıyorsunuz çünkü gücü öyle bir ayarlanmış ki ne işlemci ne başka birşey kendini oc yapamıyor. Minimum güç ile çalışmaya devam ediyor. Onlara sorarsak hata yok, problem yok, ancak makinede performans yok.

Brynquadel

Asistan
Reaksiyon puanı
49
PUBG Optimizasyon sorunları ile uğraşıyor. Yakın zaman önce bu durum daha beterdi. İlgili oyunun firması, texture ve sistemleri güncelledi, böylelikle paket boyutu artmış olsa da halen çözülebilmiş değil.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Dediğimiz gibi sorunları hala devam ediyor bizlerin yapabileceği bir şey yok

Lexa Silverhand

Asistan
Reaksiyon puanı
134
PUBG'da oyun sorunları var ne kadar iyi bilgisayarın olsa da kasa bilir. PUBG oynarken ultra ayarları açma normal veya low da oyna hem daha iyi olur. Sadece oyuncuya odaklanırsın . Oyunda optimizasyon sorunu var . GTA 5 gibi Call Of Duty WWII gibi oyunları ultra oynayabilirsin. Yani sorun bilgisayarında değil merak etme.

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
sanmıyorum ama nereden bakılıyor ki vatan bilgisayardaki adam rahatlıkla yeter dedi YALAn söyleyeceğini sanmıyorum bin defa dedim psu değiştirelim diye gerek yok dedi zaten 2 aydır konuşuyo

kardeşim kafanmı güzel bildiğin birşey varsa söyle yoksa sus insanın kafasına çomak sokma amq deli ettin beni
korsancı olduğun belli işletim sistemin original olsada oyunlar korsan... eksik dosya v.s. sorunu pubg mi pupg m ne o oyunda sorunlu oyunlardan ne kullanırsan kullan sorun çıkartıyor... GTA4 gibi...

cprpszx13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
son zamanlarda oynadıgım tüm oyunlarda bi optimizasyon sorunu var bıktım artık bence bu kasıtlı yapılan birşey donanımları güncellemeye zorunda bırakma gibi bi nevi planlı eskitme yeter artık bıktık optimizasyon sorunundan