• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 Pro Mavi Ekran Hatası (DRİVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)

rakican36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Adsız.png
Herkese merhabalar 4 aylık Monster Laptop kullanıcısıyım aldığımdan beri sıkıntı yaşıyorum durduk yere ya synaptics touchpadden mavi ekran hatası alıyorum , Monster teknik sevisini defalarca aradım defalarca teamvieverden baglanıp sürücüyü kaldırıp bir daha kurdular ama eminim en güncel sürümü yüklü en son adam format atın temiz kurulum yapın dedi ssd , harddisk hepsini sildim tertemiz kurdum tekrar gene çözülmedi sorunum , bide son zamanlarda dikkat ettim ben counter girerken elim touchpade degmesin diye kapatıyorum touchpadi ve genelde touchpadi kapattıgım zaman bu hatayı alıyorum monsterde bu klavye ışığı touchpad açma kapama işleri için control center diye uygulama var acaba omu yapıyor bilmiyorum ama lütfen yardım edin saygıdeger teknoloji üstadları şimdiden teşekkürler

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bu hata çok kapsamlı. Microsoft sürücülerden kaynaklandığını söylemekte ama geçen yine bu forumda birine yazmıştım ramleri değiştirin diye çözüldü sorunu. Ramlerin yerlerini değiştirmek gerekebilir.

rakican36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
5597e0bb-4672-4e6b-b5f2-e92b36ffec74.jpg

Memtest 86+ indirdim flash bellegi biçimlendirip fat32 yaptım içine kurdu yazılım fakat pc açılırken buraya geliyorum kingstonu seçince hiçbirşey olmuyor ekran 1 sn kararıp geliyor neden yapamıyorum bu testi

rakican36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Memtest 86+ USB Installer diye bir uygulama ekstra bir uygulama kullanmadım yazmak için ama

rakican36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Farklı bir sürüm kullandim Memtest86 7.4 diye boot menüden yazilimi calistirdim start dedim 26 dakikadir calisiyor şu an %91 civarlarinda errors :0
20171231_200303.jpg

rakican36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Çok uzun sürdü fakat %100 de errors:0 hdd tune indirdim çalıştırdım böyle sonuçlar verdi
Adsız.png
33.png
Adsız44.png

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Çok uzun sürdü fakat %100 de errors:0 hdd tune indirdim çalıştırdım böyle sonuçlar verdiEkli dosyayı görüntüle 31987Ekli dosyayı görüntüle 31988Ekli dosyayı görüntüle 31989
Sonuçlara göre raminiz de ve hardiskiniz re bir problem yok. Sıcaklık değerleri gayet normal.

Bir de sorun bazen yüklediğiniz driverlardan olabiliyor. Veya kullandığınız programlardan bazıları bu soruna yol açabilir. Programları paylaşırmısınız?

rakican36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
33.png

Adsız.png

İlk aldıktan 1 2 ay sonra aldım bu hatayı ilk kez yani bilgisayar şuan ki halinden daha boşken de hata alıyordum mağduriyetim büyük

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Bu sorun büyük ihtimalle bilgisayarınızdaki uyumsuz bir driver ile alakalı. Attığınız görseldeki programlardan biri veya birkaçı bilgisayarınız ile uyumlu değildir. Benim tavsiyem öncelikle İntel'in programlarını kontrol edin.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sorununuzun yazılımsal olduğunuz düşünüyorum.
Bilgisayarınızda Synaptics Touchpad isimli yazılım yüklüyse Revo Uninstaller ya da IObit Uninstaller'ı kullanarak kaldırın ve mavi ekran hatası verip vermediğini anlamak için bekleyin.

rakican36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Aslında denetim masasından kaldırdım bir dönem öyle kullandım bu seferde klavye ledinin programı Hotkey dolayısıyla aynı hatayı aldım synaptic ve hotkeyin tek kesişimi control center uygulaması ondamı sorun var acaba

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Aslında denetim masasından kaldırdım bir dönem öyle kullandım bu seferde klavye ledinin programı Hotkey dolayısıyla aynı hatayı aldım synaptic ve hotkeyin tek kesişimi control center uygulaması ondamı sorun var acaba
Kesin olarak bir şey söyleyemem ancak Control Center uygulamasını kaldırın ve en yeni sürümünü yükleyin derim.
Ama programı kaldırırken mutlaka Revo Uninstaller ya da IObit Uninstaller ile kaldırın. Denetim masasından programı kaldırınca geriye çöp dosyalar kalabiliyor.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Kesin olarak bir şey söyleyemem ancak Control Center uygulamasını kaldırın ve en yeni sürümünü yükleyin derim.
Ama programı kaldırırken mutlaka Revo Uninstaller ya da IObit Uninstaller ile kaldırın. Denetim masasından programı kaldırınca geriye çöp dosyalar kalabiliyor.
@rakican36 Kalıntı dosyalarını da aşağıdaki rehberden nasıl sileceğine bakabilirsin. Ama bunu yaparken dikkatli olman gerekiyor.

https://forum.shiftdelete.net/threads/rehber-silinmis-programlarin-kalintilarini-silme.530900/