Laptop hdmı sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MXR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MXR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostlar laptop tvye hdmı ile bağladığımda ses gidiyor ama görüntü gitmiyor tvde desteklenmeyen sinyal cihaz çıkışını kontrol edin yazıyor yardımcı olabilecek var mı ?

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
dostlar laptop tvye hdmı ile bağladığımda ses gidiyor ama görüntü gitmiyor tvde desteklenmeyen sinyal cihaz çıkışını kontrol edin yazıyor yardımcı olabilecek var mı ?
HDMI bağlı iken denetim masasının ses kısmından "Ses aygıtlarını yönet" seçeneğini seçip varsayılan ses aygıtını değiştirin.Sonucu buraya yazarsanız başkalarına da faydalı olabilir :) Bu arada dediğim menüye görev çubuğunda bulunan ses simgesine sağ tıklayıp "Kayıttan yürütme aygıtları" seçeneğini seçerek ulaşabilirsiniz :) İyi forumlar :)

MXR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
HDMI bağlı iken denetim masasının ses kısmından "Ses aygıtlarını yönet" seçeneğini seçip varsayılan ses aygıtını değiştirin.Sonucu buraya yazarsanız başkalarına da faydalı olabilir :) Bu arada dediğim menüye görev çubuğunda bulunan ses simgesine sağ tıklayıp "Kayıttan yürütme aygıtları" seçeneğini seçerek ulaşabilirsiniz :) İyi forumlar :)
Sorun görüntü iletilmesinde seste sıkıntı yok

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Pardon yanlış anlamışım :) Windows tuşu + P yapıp görüntüyü ayarladınız değil mi? Öyle kabloyu takınca direkt çalışmaz :)

MXR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pardon yanlış anlamışım :) Windows tuşu + P yapıp görüntüyü ayarladınız değil mi? Öyle kabloyu takınca direkt çalışmaz :)
Evet yaptim dedigim gibi tv ekraninda desteklenmeyen sinyal
cihaz çıkışını kontroledin yaziyor

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Bir çözüm önerisi sunacağım denemeniz gerek.PC'yi kapatıyoruz televizyonu açıyoruz.HDMI kablosunu televizyona ve PC'ye bağlıyoruz.Sonra PC'yi açıyoruz.PC açılınca Windows+P ile görüntüyü ayarlayın.Hemen yapabilirseniz bekliyorum :)

MXR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir çözüm önerisi sunacağım denemeniz gerek.PC'yi kapatıyoruz televizyonu açıyoruz.HDMI kablosunu televizyona ve PC'ye bağlıyoruz.Sonra PC'yi açıyoruz.PC açılınca Windows+P ile görüntüyü ayarlayın.Hemen yapabilirseniz bekliyorum :)
Deniyorum 1 dk

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Bu arada sormadım ama ekran kartı Driver'ınız kuruludur İnşallah :grimacing::smile:

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Birde laptobın ekran çözünürlüğü ayarlarını kurcala çözünürlüğü değiştir falan belki çözüm olabilir.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
İlk acilirken pc ekrani gozuktu sonra sahne seçimi degistirilmis yazisi cikti gitti ekra
Güzel sıkıntıyı çözdük sayılır.Kablomuzda çalışıyor.TV'nin kumandasından yeniden HDMI'ı seçin.Sahne değiştirilmiş derken otomatik olarak Scart'a falan geçmiş olabilir.

MXR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güzel sıkıntıyı çözdük sayılır.Kablomuzda çalışıyor.TV'nin kumandasından yeniden HDMI'ı seçin.Sahne değiştirilmiş derken otomatik olarak Scart'a falan geçmiş olabilir.
Başka bir laptop denedim onda sorun cikmadi

MXR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güzel TV'de sağlam.Peki bu PC'deki ekran kartı Driver'ınız kurulumu? Birde ekran kartınız nedir?
Galiba sorun ekran karti ayarlarinda ekran karri ayarlarina girdim tvyi görüyor

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Laptopda iki ekran harti mevcut bundan dolayi olabilirmi biri gaming digeri intel grafik karti
Evet büyük ihtimalle ondan zaten ekran kartı uygulamasının ekran görüntüsünü onun için istedim istedim.Bi kurcalayın o uygulamayı olmadı BIOS'a bakacağız :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Yada Intel'in uygulamasından ekranı seçin :)
Ekran Alıntısı.JPG

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
HDMI ayarlarına bakacağım eve gidince. Ekran kartının uygulamasında ki ayarlarada bakacağım. Sizde PC'nizin modelini yazarsanız daha rahat yardımcı olurum. İyi forumlar :)

MXR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
HDMI ayarlarına bakacağım eve gidince. Ekran kartının uygulamasında ki ayarlarada bakacağım. Sizde PC'nizin modelini yazarsanız daha rahat yardımcı olurum. İyi forumlar :)
Monster abra a7

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Nvidia'nın yazılımlarını kaldırıp tekrar dener misiniz? Daha sonra güncel yazılımı yüklersiniz.