Ubuntuyu silip windows 10 yüklemek için yardım

Byperest

Asistan
Reaksiyon puanı
9
freedoss yani ubuntu (linux) yüklü bilgisayar aldım. USB'ye Windows'un sitesinden kurulum setup-ı yaptım ve laptop-a taktım. Setup-a tıklıyorum hata veriyor Ubuntu üzerinde. Normalde başka Linux'dan Windows'a kolayca geçiyordum ama Ubuntu'da beceremedim. Tamamen Ubuntu'yu silip Windows 10 kurmak istiyorum ama setup-ı açmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
@eronis usb ye kurulum setup ını nasıl yaptınız bu bir ikincisi win uygulamaları özellikle kurulum diyelim ubuntu üzerinde çalışmaz usb yi düzgün yaptı iseniz bilgisayarı yeniden başlattığınızda başlangıcı bios üzerinden usb ye vererek kurulumu başlatabilirsiniz

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bunu USB üzerinden başlatarak yapman lazım. Ubuntu'ya girmeden oluyor bu. Ubuntu'da exe dosyaları çalışmaz, çalışsaydı da işletim sistemi üstündeyken kurulum yapılmıyor sanıyorum. Her bios'da tuşlar fark yaratıyor.
Ben yine de Ubuntu'yu denemenizi tavsiye ederim. Cihaz onunla geldiyse çok iyi. Eğer sorunuz olursa burada Linux bölümünde sorabilirsiniz, bir sürü yazdığımız başlık var vs. Yani desteksiz bırakmayız.
Eğer Windows 10'a geçmek istiyorsan başlarken muhtemelen Esc tuşuna sürekli basman gerekecek (Genelde ESC görüyorum cihazlarda). Oradan USB'yi başlatmalısın. Bunun tonlarca eğitim video'sunu da Youtube'dan bulabilirsin. Burada senin biraz keşif yapman lazım.

Byperest

Asistan
Reaksiyon puanı
9
@eronis usb ye kurulum setup ını nasıl yaptınız bu bir ikincisi win uygulamaları özellikle kurulum diyelim ubuntu üzerinde çalışmaz usb yi düzgün yaptı iseniz bilgisayarı yeniden başlattığınızda başlangıcı bios üzerinden usb ye vererek kurulumu başlatabilirsiniz

windows bilgisayarımdan, windows'un sitesinden mediacreationtool uygulamasını indirip usb'ye yazdırdım. Yani farklı bir yerden windows indirip rufus aracılığıyla kurmadım usb'ye. Sonra taktım ubuntulu bilgisayarıma ve yeniden başlattım, direkt ubuntuyu açtı ve normal bir bellekmişcesine okudu. Setup dosyasına tıkladım hata verdi.
--- Gönderi Güncellendi ---
Bunu USB üzerinden başlatarak yapman lazım. Ubuntu'ya girmeden oluyor bu. Ubuntu'da exe dosyaları çalışmaz, çalışsaydı da işletim sistemi üstündeyken kurulum yapılmıyor sanıyorum. Her bios'da tuşlar fark yaratıyor.
Ben yine de Ubuntu'yu denemenizi tavsiye ederim. Cihaz onunla geldiyse çok iyi. Eğer sorunuz olursa burada Linux bölümünde sorabilirsiniz, bir sürü yazdığımız başlık var vs. Yani desteksiz bırakmayız.
Eğer Windows 10'a geçmek istiyorsan başlarken muhtemelen Esc tuşuna sürekli basman gerekecek (Genelde ESC görüyorum cihazlarda). Oradan USB'yi başlatmalısın. Bunun tonlarca eğitim video'sunu da Youtube'dan bulabilirsin. Burada senin biraz keşif yapman lazım.

Photoshop, premier pro ve oyun oynamak için aldım da normal bir linux'dan bu kadar zor olacağını tahmin etmedim windows'a geçmenin. Şuan fransızca kitabı almışım gibi. Keza bios'a girmek için 6 kere açıp kapadım bilgisayarı. Şimdi usb ile başlatmayı buldum ve kazandım. Evet windows'u çalıştırdım fakat ubuntu içinde kalacak yine değil mi? Şimdi windows'u normal kurup sonra disk yöneticisinden ubuntulu alanı biçimlendirip disklerden birine ekleyebilir miyim bir sorun olur mu?

Reaksiyon puanı
16,128
satıcı iyilik yapıp ubuntu kurulu vermiş free dos olan pcde ubuntu olmaz...

Byperest

Asistan
Reaksiyon puanı
9
satıcı iyilik yapıp ubuntu kurulu vermiş free dos olan pcde ubuntu olmaz...
Keyifli bir deneyimdi ubuntu ama yapıştırıverdim windows'u. Fotoğraf, video edit render yapıyorum. Oyun oynuyorum. Bana hitap ettiği söylenemez :D ama 1 günlük deneyimden bile keyif aldım :d

Reaksiyon puanı
16,128
önce windows kuruluyor sonra ubuntu o zaman ikiside olur farklı linux olunca en son ubuntu kurulunca grub2 oluyor benim kinde vista,7,pardus ve ubuntu vardı bir ara ...
Screenshot_20171022_214852.png