BIOS Nasıl Sıfırlanır (Ekran Kırık)

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Elimde 1 adet ekranı kırık laptop var. VGA girişiyle başka bir monitöre yansıtarak kullanıyordum.

Format atma sırasında hata olduğu için hard disk komple sıfırlandı fakat tanımlama yapılmadı. Yani pc harddiski görmüyor. BIOS'tan bir ayarı kapattığım için vga ve hdmi girişleri çalışmaz hale geldi. İstesem yapamam yani.

Ekran kırık - yansıtma yapamıyorum, BIOS'u nasıl sıfırlarım bu durumda? VGA- HDMI girişi çalışsın gerisini halledebilirim.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Jumper reset denediniz mi?

Hayır denemedim. Nasıl yapılıyor?
--- Gönderi Güncellendi ---
İnternetten araştırdım ne olduğunu, sanırım bu reset yapmamız gereken yere metal bir şey ile değdirme yaparak güç butonuna basıp başlatıyoruz bu sırada ram ve hard disk takılı olmayacak.

Bunu bilgisayarcıda tamire versem benden ne kadar isterler başka bir şeye sebebiyet vermemek için. Çok isterlerse kendim yaparım.

Edit: toshiba satellite c660-1qg modelinde sıfırlama yeri nerede onu bulamıyorum.

@Scalh

Son düzenleme:

mrtlln

Asistan
Reaksiyon puanı
61
yani bios'a girebiliyorsan görmeden açıldığına kanaat getiriyorsan

F9 genelde default ayarlara yükler sonra

bir kere f9 a bas enterla bios sıfırlanır hani göremeden bu kadar tarif edebilirim

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Hayır denemedim. Nasıl yapılıyor?
--- Gönderi Güncellendi ---
İnternetten araştırdım ne olduğunu, sanırım bu reset yapmamız gereken yere metal bir şey ile değdirme yaparak güç butonuna basıp başlatıyoruz bu sırada ram ve hard disk takılı olmayacak.

Bunu bilgisayarcıda tamire versem benden ne kadar isterler başka bir şeye sebebiyet vermemek için. Çok isterlerse kendim yaparım.

Edit: toshiba satellite c660-1qg modelinde sıfırlama yeri nerede onu bulamıyorum.

@Scalh
Bilmem ama çok istemezler herhalde. Ama ben olsam kendim yapardım en fazla 5 dakikanızı alır.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bilmem ama çok istemezler herhalde. Ama ben olsam kendim yapardım en fazla 5 dakikanızı alır.

Üstte bios pilini tak çıkar yapın denmiş. Hangisini yapmalıyım? Kısa devre olayını mı pil çıkartıp takmayı mı ?

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Üstte bios pilini tak çıkar yapın denmiş. Hangisini yapmalıyım? Kısa devre olayını mı pil çıkartıp takmayı mı ?
Hangisi kafana yatarsa hocam. Ama pil çıkarma bazılarında işe yaramıyor diye biliyorum. Pili çıkar dene bir ama kasayı toplama. İşe yararsa topla yaramazsa jumper reset yaparsın.