Technopat neden bu kadar acımasız?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Klavyler ingilizce değil, Türkçe Q klavye olarak geçiyor.
Mobil cihazlar ise Türkçe Q klavye olarak ayarlanabiliyor ve mesela ''ı'' yazmak için ''i'' ye basılı tutmak gerekmiyor çünkü klavyede ı için ayrı bir yer açılıyor.
Bu dedikleriniz geçerli bir mazaret olamaz.
Telefonun 4.5 inç ekrana sahip olduğunu ve parmakların dolma gibi olduğunu düşünün. Sırf sizin göz zevkinize hitap etmek için o eziyete girmek zorunda değil kimse.

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Klavyler ingilizce değil, Türkçe Q klavye olarak geçiyor.
Mobil cihazlar ise Türkçe Q klavye olarak ayarlanabiliyor ve mesela ''ı'' yazmak için ''i'' ye basılı tutmak gerekmiyor çünkü klavyede ı için ayrı bir yer açılıyor.
Bu dedikleriniz geçerli bir mazaret olamaz.
Hocam biz zaten forumu kotulemiyoruz aksine turkcenin dogru kullanilmasida onemli fakat bana gore verilen cezalar fazla kaciyor basta 1 gun 3 gun 1 hafta diye devam edilebilirken direk 3 ay vermek bence insani sogutur cezasi bitse bile girmek istemez

M

Murat Burç

SDN Okuru
Telefonun 4.5 inç ekrana sahip olduğunu ve parmakların dolma gibi olduğunu düşünün. Sırf sizin göz zevkinize hitap etmek için o eziyete girmek zorunda değil kimse.
Otomatik düzeltme ne güne duruyor? Bende bazı şeyleri yanlış yazıyorum ama şak diye düzeltiyor.
Adamın hiçbir kelimesini mi otomatik düzeltme düzeltemiyor?
Otomatik düzeltme kavramından habersiz olduklarını düşünüyoruyorum.
Ben de sıkıntıyı sikinti olarak çok kez yazdım ama hemen sıkıntı olarak değiştiriyor kaldı ki öyle telefon içinde gelen özel bir klavye değil G Board kullanıyorum.
Eziyet falan değil adamın yazdığını okuyamıyoruz.
Bu sadece kelimeleri yanlış yazmak da değil demin birine rastgeldim(1 dakika önce) telefon yerine smart phone yazmış. Arkadaş kendini bilir yahu Smart phone nedir? Ben İngilizce cahiliyim arkadaş Türkçesini yazamıyor musun?
--- Gönderi Güncellendi ---
Hocam biz zaten forumu kotulemiyoruz aksine turkcenin dogru kullanilmasida onemli fakat bana gore verilen cezalar fazla kaciyor basta 1 gun 3 gun 1 hafta diye devam edilebilirken direk 3 ay vermek bence insani sogutur cezasi bitse bile girmek istemez
Bana hep 1 gün verdiler size 2. 3. cezadan sonra nasıl 3 gün, 1 ay gibi cezalar veriyorlar anlamıyorum.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Otomatik düzeltme ne güne duruyor? Bende bazı şeyleri yanlış yazıyorum ama şak diye düzeltiyor.
Adamın hiçbir kelimesini mi otomatik düzeltme düzeltemiyor?
Otomatik düzeltme kavramından habersiz olduklarını düşünüyoruyorum.
Ben de sıkıntıyı sikinti olarak çok kez yazdım ama hemen sıkıntı olarak değiştiriyor kaldı ki öyle telefon içinde gelen özel bir klavye değil G Board kullanıyorum.
Eziyet falan değil adamın yazdığını okuyamıyoruz.
Bu sadece kelimeleri yanlış yazmak da değil demin birine rastgeldim(1 dakika önce) telefon yerine smart phone yazmış. Arkadaş kendini bilir yahu Smart phone nedir? Ben İngilizce cahiliyim arkadaş Türkçesini yazamıyor musun?

öylelerini ignore edin.

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Smart phone yazmistir adam kime ne zarari var anlasilmayan bisey mi?bu kadar takmaya deger mi?

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Murat o kadar takiyorsan yonetim denen bisey var.bi zahmet ilgililere kadar gidiver.moderatorler isini yapiyo sen canini sikma.smart phone yazmista bilmemnede

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
O kadar insanlari elestiricen. Havadan sebeplerle kendi yazdigini kendin gormiycen :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Mazeret olarak sana belirtmedik zaten.gunluk kullanim senaryosu insanlara nasil kolay geliyorsa oyle kullaniyorlar genelde.kimseye yaranmak zorunda degil kimse.benim boyle isime geliyo.ya anlamadim diyem cikmadi simdiye kadar.
Benim işime böyle geliyor nedir ya bu nasıl iş?
Tamam kural yıkmak serbest ben de millete küfür edeceğim yöneticiler beni yasaklamasın.

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Yaşadığımız ülke Türkiye. Sen hiç yurtdışında Which akıllı telefon should I buy? cümlesini gördün mü?

Tamam o kadarina bende bisey demedim.bazi kelimeler dile yerlesti yapacak fazla bisey yok.

Yorumu sildim polemige gerek yok.herkes rahat olsun :)

Benim işime böyle geliyor nedir ya bu nasıl iş?
Tamam kural yıkmak serbest ben de millete küfür edeceğim yöneticiler beni yasaklamasın.

Kufurle yazi dili ayni mi.sen kufur edersen bunun birde cezai yaptirimi var.rahat ol.

Simdi burada yazan arkadaslar madem bir oz elestiri yapsin o zaman.noktalama sifir.yanlis mi ???

Kufur edecekmis :)hic gulesim yoktu adamdaki anlayisa bak.

Son düzenleyen moderatör:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Yahu durup durup kendine gaz verip gelip bana cevap mı yazıyorsun?
Tek mesajda toplasana şunları yaptığın sadece mesaj kirliliği.

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
İşte bu dil kirliliği (:
Böyle bir kalıp da yok. smart phone direk olarak ingilizce bir isim.
Yalan diyosun diye kimseyi zaten zan altinda birakmadim dikkat edersen.benim dedigim tamamen globallesmenin etkisi.dunya dili malesef ki ingilizce ve bu her alana girdi.smart phone kullanim alani bulan bir kelime gunluk hayatta malesef.evet direk ingilizce mi ? Dogru.hadi edebi bi baslik altinda olsa anliycamda.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Yalan diyosun diye kimseyi zaten zan altinda birakmadim dikkat edersen.benim dedigim tamamen globallesmenin etkisi.dunya dili malesef ki ingilizce ve bu her alana girdi.smart phone kullanim alani bulan bir kelime gunluk hayatta malesef.evet direk ingilizce mi ? Dogru.hadi edebi bi baslik altinda olsa anliycamda.

Globalleşme etkisi evet. Ama yine de meşrulaştıramazsınız. Tek bir dil olmasını ben de isterdim ama öyle değil. Bizim dilimiz bu ve buna sahip çıkmamız gerekiyor. Herhangi uluslararası iletişimde İngilizce ana dil, kendi ülkendekiler ile konuşurken İngilizce' yi niye kullanıyorsun? Gariptir ki buna zıt olarak yabancı videolarda da inatla Türkçe yazan kişiler çok.

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Globalleşme etkisi evet. Ama yine de meşrulaştıramazsınız. Tek bir dil olmasını ben de isterdim ama öyle değil. Bizim dilimiz bu ve buna sahip çıkmamız gerekiyor. Herhangi uluslararası iletişimde İngilizce ana dil, kendi ülkendekiler ile konuşurken İngilizce' yi niye kullanıyorsun? Gariptir ki buna zıt olarak yabancı videolarda da inatla Türkçe yazan kişiler çok.

Ingilizce kullanan olmadi.yazisma dilimiz türkce tabiki.ana dilimiz tabiki.ana dilimizi korumak teknolojik ve ekonomik gucle olur.bunu kaybeden her millet elbet o dilini gun gelir kaybeder.o bakimdan saglam durmaliyiz.ve bu da bilincli akilci genclerle olur.seklen takilmayan ama bilginin gucune hukmedebilen.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Ingilizce kullanan olmadi.yazisma dilimiz türkce tabiki.ana dilimiz tabiki.ana dilimizi korumak teknolojik ve ekonomik gucle olur.bunu kaybeden her millet elbet o dilini gun gelir kaybeder.o bakimdan saglam durmaliyiz.ve bu da bilincli akilci genclerle olur.seklen takilmayan ama bilginin gucune hukmedebilen.

Ekonomik boyutunun katkısı büyük. Nbr, Slm, nabion, kısaltmalar. Ama smartphone nin Türkçe ile ilgisi yok. Dilin şeklini büke büke başka bir dile mi dönüştürdük, benim haberim yok.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
foruma ilk üye olduğum yıllarda attığım yorumlara bakıyorum da bazen, kendimden utanıyorum. de ler bitişik, ne nokta var ne virgül. bazı yorumlarımı kendim bile anlayamıyorum. forum ortamı gerçekten çok iyi bir dil bilgisi eğitimi sağlıyor. sizi uyaranlara kızmayıp yorumlarınıza çeki düzen vermeye gayret ederseniz faydalarını göreceksiniz.

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Bu memleketin inanim sizden baska dayanicak tek bir dali yok takilmayin kardesim boyle seylere.dusununce insan uzuluyo.kafani teknolojiye bilime yor sen.anliyorum milli duygular insani bi yone surukluyo elbette,ozetle smart phone yazmak yerine akilli tel yazinca sorunlarimiz duzelmiyor.ana felsefem bu.bi anlatamadim :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ekran Görüntüsü 2017-08-18 19-04-28.png

yorumsuz...
iki tane fansız notebook linkini reklam ilan ettiler.

Erdem Alsırt

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Adım Tuğberk, Technopat' da gezenler beni görmüş olabilirler. Genelde de orada takılırım zaten. Şimdi bu kurallara hak veriyorum. Forumun bir ciddiyet seviyesi var. Samimiyet de yok demeyin konu dışı bölümü var orada.
Toplanın Harika Bir Espri Patlatacağım!

Ama sıkıntı, bir moderatörün aşırılığı yüzünden. 3 ay gibi kısa sürede 4700 mesaj yapan biri vardı. %90 Bilgisayar toplama konularına atılmış mesajlar bunlar. 4200 de beğenisi var, boş bir arkadaş değil. Bu arkadaş ismini değiştirmek için biraz ısrar etti diye 6 ay ban yedi. Daha fazla uzatmaya gerek yok.
Cidden samimiyet yok. Konu Duşı bölümüne kendi hayati sorunlarımı insanlarla paylaşmak ve destek istedim diye bana 3 Ay ban verdiler? Samimiyette yok.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu memleketin inanim sizden baska dayanicak tek bir dali yok takilmayin kardesim boyle seylere.dusununce insan uzuluyo.kafani teknolojiye bilime yor sen.anliyorum milli duygular insani bi yone surukluyo elbette,ozetle smart phone yazmak yerine akilli tel yazinca sorunlarimiz duzelmiyor.ana felsefem bu.bi anlatamadim :)
Neyi anlatıyorsun yahu sen bir saattir?
Smart phone yazılması yanlış bu kadar basit.
Bunun bir felsefesi falan bir şey yok neyin felsefesini anlatıyorsun unut onu.

Erdem Alsırt

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Neyi anlatıyorsun yahu sen bir saattir?
Smart phone yazılması yanlış bu kadar basit.
Bunun bir felsefesi falan bir şey yok neyin felsefesini anlatıyorsun unut onu.
Benim yazdığımada cevap verir misin?

Erdem Alsırt

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Ne cevap verebilirim ki? Sana ne diye ceza yazdılar açıklaması neydi?
"Gereksiz Mesajlar" nedeniyle 3 ay ceza yedim. Üstelik gereksiz mesajla alakasızdı. Hayati dertlerimden, okul hayatımdan veya sosyal sorunlarımdan bahsettim. Diğerlerinin bahsettiği gibi.