Bilim İnsanı Stephen Hawking'den Ses Getirecek Açıklama!

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Yaptığı açıklamalarla sansasyon yaratan bilim insanı Stephen Hawking ilgi çekici bir açıklama daha yaptı. Hawking'in "Stephen Hawking's Favorite Places" isimli belgeselinde, ünlü bilim insanının açıklamalarına yer verildi.

,wELib2mppkiI_-9g_IyUlA.jpg



Belgeselde Hawking, insanlığı, gelişmiş medeniyetlere mensup uzaylılarla iletişime geçmenin yaratabileceği olası tehlikelere karşı bir kez daha uyardı. İngiliz astrofizikçi, geri kalmış galaksilerde bulunan kaynakları yağmalamak gibi kötü emelleri olan gelişmiş yaşam formları olabileceği yolundaki, geçmişte yaptığı uyarıları tekrarladı.

Hawking, insanlığın kendinden üstün yaşam formlarıyla karşılaşması halinde doğacak felaketler konusunda uyarıda bulunurken, “Üstün yaşam formlarıyla olası bir karşılaşmanın, Kristof Kolomb’un Amerikan yerlileriyle karşılaşmasını aratmayabilir. Gelişmiş bir uygarlıkla karşılaşmak Amerikan yerlilerinin Kolomb’la karşılaşmasına benzeyebilir. Onun da sonuçları pek de iyi olmamıştı” dedi.

Hawking konuşmasında daha önce de yaşam formlarının olabileceğini belirttiği Gliese832c gezegenini gündeme getirirken, “Bir gün böyle bir gezegenden bir takım sinyaller alabiliriz, ancak cevap verirken temkinli olmalıyız” ifadesini kullandı.

Stephen Hawking: Uzaylılar Colomb gibi gelebilir
 

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
8,217
Reaksiyon puanı
3,025
Puanları
113
Yaş
21
hawking o kadar zeki olsaydı kendine yürümeyi bulsaydı eğvkeğvk:D:D:D
 
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
İnsanları çözdük uzaylısı kaldı hahha :D
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
Son zamanlarda nasa ve abd tarafı sürekli uzaylılarla ilgili açıklamalar yapmaya başladı. Medyaya da sürekli bu konuları paylaşıyorlar, bir sebebi vardır muhakkak ama bakalım zaman ne gösterecek.
 
Üst