Ryzen 3 sizce nasıl olacak ?

Sizce Ryzen 3 kaç core kaç thread olacak ?

• Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Arkadaşlar sizce AMD Ryzen 3 serisi nasıl olacak ?
Bilgisi olan varsa yazabilir mi ?
Ryzen 5 = 4 çekirdek 8 iş parçacığı
Ryzen 7 = 8 çekirdek 16 iş parçacığı
Ryzen 3 = (Bence) 4 çekirdek 4 iş parçacığı
Arkadaşlar Ryzen 3 eğer 4/4 olursa gücü i5 kadar olur ama oyunların yapısı yüzünden oyunlarda tam gücünü veremez (Çoklu çekirdeği kullanan oyunlar hariç)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
AMD quietly reveals Ryzen 3 chip details with Ryzen Pro's launch
The only thing AMD has officially said about Ryzen 3 is that the Core i3 competitors will launch sometime in the third quarter (read: by the end of September). The Ryzen Pro launch reveals two specific chips, the Ryzen 3 Pro 1200 and Ryzen 3 Pro 1300. Both are true quad-core chips without multi-threading, packing identical 65-watt TDPs and 2MB L2/8MB L3 cache sizes. The key difference? Clock speeds. The Ryzen 3 Pro 1200 hovers between 3.1GHz and 3.4GHz, while the faster Ryzen 3 Pro 1300 rocks clocks between 3.5GHz and 3.7GHz.
--- Gönderi Güncellendi ---
Arkadaşlar Ryzen 3 eğer 4/4 olursa gücü i5 kadar olur ama oyunların yapısı yüzünden oyunlarda tam gücünü veremez (Çoklu çekirdeği kullanan oyunlar hariç)
Ryzen 4/4 olacak ve i3'e rakip olarak sunulacak. Oyunlar bugünlerde 4 çekirdek kullanıyor zaten neden veremesin ? Hatta 4 iş parçacığı olmayan işlemcilerde çalışmayan oyunlar bile var bugün.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İnternetten araştırdığıma göre AMD Ryzen 3 1200'ün özellikleri yayınlanmış.
2 çekirdek 4 iş parçacığı şeklinde olacakmış.
2 MB L3 Cache
3.1GHz
65W TDP
ASROCK-Ryzen-3-1200-ozellikler.jpg

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Çok kötü olur o zaman :(
Hocam ben de emin değilim. Baktığım sitelerden anladığımı yazdım. Sanıyorum ki AMD Ryzen R3 sadece bir işlemci olmayacak.
Birden fazla R3 serisi işlemci olabilir ve R3 1200 ise bu serinin en alt seviye işlemcisi olabilir. Ama bu sadece düşünce. Yani böyle bir şey olmayada bilir.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Peki anlat, merak ettim ? :)
Kendin söylemiştin aga ve bencede öyle :) Oyunların yapısından dolayı intel daha iyi oyunlarda. Çünkü tekli çekirdeği daha iyi kullanıyorlar 2020 oyunlarında ryzen gücü daha iyi hissedilecek (Bencede öyle) ve aslında şimdi de hissediliyor.

Reaksiyon puanı
2,148
4/0 seçeneği ne, 4 çekirdek 0 thread mi. :D

4/4 olacak diye duydum ben de. i3'ler 2/4, Ryzen yine önde.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Hocam ben de emin değilim. Baktığım sitelerden anladığımı yazdım. Sanıyorum ki AMD Ryzen R3 sadece bir işlemci olmayacak.
Birden fazla R3 serisi işlemci olabilir ve R3 1200 ise bu serinin en alt seviye işlemcisi olabilir. Ama bu sadece düşünce. Yani böyle bir şey olmayada bilir.
Zaman gösterecek kardeş :)
4/0 seçeneği ne, 4 çekirdek 0 thread mi. :D

4/4 olacak diye duydum ben de. i3'ler 2/4, Ryzen yine önde.
Ne bileyim bazı işlemciler öyle ya piyasada koyayım dedim :D (Vardı diye hatırlıyorum)
ve aynen ona bende katılıyorum i3 2/4 ryzen 3 4/4 yani işlem gücü olarak i5 lere denk ama oyunlarda tam yansıtamıyor oyunların yapısından :(
La bende eskiden Pentium G4560 ve i3 6. nesil ve 7. nesil işlemcileri 4 fiziksel çekirdek var sanıyordum ha :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kendin söylemiştin aga ve bencede öyle :)
Ben dedim ki oyunlar aynı anda en fazla 4 çekirdek kullanıyorlar şu an. İleride illaki 8 çekirdek kullanacaklar da çıkacak.
Oyunların yapısından dolayı intel daha iyi oyunlarda. Çünkü tekli çekirdeği daha iyi kullanıyorlar
Hangi modeline göre konuştuğuna bağlı demiştim yine aynı şeyi söylemiştin.
Çünkü tekli çekirdeği daha iyi kullanıyorlar 2020 oyunlarında ryzen gücü daha iyi hissedilecek (Bencede öyle) ve aslında şimdi de hissediliyor.
Demek istediğim şey bugün 4 çekirdekten aşağıda çalışmayan oyunlar var. Çekirdek sayısı standartı akıllı telefonlarda bile artıyor. Onun için 8 çekirdek uzun vadede akıllıca. Ayrıca ryzen'in ve intel'in örnekte gösterdiğin işlemcileri arasında çekirdek performansı açısından büyütülecek bir farkları da yoktu.
Öyle zaten, tek bir R5 mi var sanki ? :D Bir serinin kaç tane i3 yada i5'i var ? :D i3 6098p, i3 6100 örnek.
Ne bileyim bazı işlemciler öyle ya piyasada koyayım dedim :D (Vardı diye hatırlıyorum)
0 iş parçacığı ortada işlem yapacak bir modül yok demektir :D

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Ben dedim ki oyunlar aynı anda en fazla 4 çekirdek kullanıyorlar şu an. İleride illaki 8 çekirdek kullanacaklar da çıkacak.

Hangi modeline göre konuştuğuna bağlı demiştim yine aynı şeyi söylemiştin.

Demek istediğim şey bugün 4 çekirdekten aşağıda çalışmayan oyunlar var. Çekirdek sayısı standartı akıllı telefonlarda bile artıyor. Onun için 8 çekirdek uzun vadede akıllıca. Ayrıca ryzen'in ve intel'in örnekte gösterdiğin işlemcileri arasında çekirdek performansı açısından büyütülecek bir farkları da yoktu.

Öyle zaten, tek bir R5 mi var sanki ? :D Bir serinin kaç tane i3 yada i5'i var ? :D i3 6098p, i3 6100 örnek.

0 iş parçacığı ortada işlem yapacak bir modül yok demektir :D
Eski açtığım konuya dönmek istemiyorum ama tek çekirdek performansları arasında fark yoktu o modellerin evet ama ryzen 5 1600 6 çekirdek 12 thread. (i7 7700 veya i6 7600 dan daha iyi) render işlerinde falan sokuyor ama neden oyunlarda tam performansını gösteremiyor :( Beni üzen durum.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Mantıken çekirdek sayısı ne kadar fazla olursa işlemcinin harcayacağı elektrik de o kadar fazla olur.
Bence günümüzde 1920x1080 çözünürlükte ve orta seviyede oynanacak oyunlar için 4 çekirdek yeterli.
Ama işlemci mimarisi de önemli.
Önceden ben AMD FX serisi işlemcilerin çekirdek sayısı fazla olduğu için AMD FX serisi işlemcileri çok güçlü sanıyordum. Ama şimdi biliyorum ki her şey çekirdek sayısı değil.

Ayrıca işlemcinin çekirdek sayısı ne kadar fazla olursa işlemcinin fiyatı ve işlemcinin ısınması da artacaktır.
Bununla ilgili bir sitenin haberi var ama paylaşmayacağım. İsteyen özelden ulaşsın haberi paylaşayım. :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Mantıken ne kadar çekirdek sayısı ne kadar fazla olursa işlemcinin harcayacağı elektrik de o kadar fazla olur.
Bence günümüzde 1920x1080 çözünürlükte ve orta seviyede oynanacak oyunlar için 4 çekirdek yeterli.
Ama işlemci mimarisi de önemli.
Önceden ben AMD FX serisi işlemcilerin çekirdek sayısı fazla olduğu için AMD FX serisi işlemcileri çok güçlü sanıyordum. Ama şimdi biliyorum ki her şey çekirdek sayısı değil.

Ayrıca işlemcinin çekirdek sayısı ne kadar fazla olursa işlemcinin fiyatı ve işlemcinin ısınması da artacaktır.
Bununla ilgili bir sitenin haberi var ama paylaşmayacağım. İsteyen özelden ulaşsın haberi paylaşayım. :D
Katılıyorum. Hiçbirimizin 4 çekirdekten fazlasına ihtiyacı yok. Bak, gidersin 3D, oyun tasarımı/programlama, server gibi performans isteyen işlere girişirsin, o işe uygun ekipman alırsın ama bugün bir oyuncunun bilgisayar için 2000TL'den fazlasını vermesine karşıyım ki o bile fazla. Fiyatlar azdı, ondan 2000 diyorum. Lükse kaçacağım diyorsan 3000TL yeter de artar.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@eronis Bugün internet kafeye gittim. Kafede kullandığım bilgisayarda ekran kartı olarak Rx460 ve işlemci olarak Intel Pentium G4560 vardı.
GTA V'i 1920x1080 çözünürlükte kasmadan oynadım. Ve çok beğendim. :p:p

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
1920x1080 çözünürlükte ve orta seviyede oynanacak oyunlar için 4 çekirdek yeterli.
Ben doyumsuzum ne yapalım kardeş :D Edit: Bende 4 çekirdekli işlemci alıcam ryzen 5 1400 ve gtx 1060 sistem toplayacağım.
Bende öyle sanıyordum sonra benchmark açtım dedim nasıl G4560 bile eziyor bu işlemciyi :D
2000TL'den fazlasını vermesine karşıyım ki o bile fazla.
Bana göre değil ? Ben 1060 ve ryzen 5 aşağısına düşmem ? Bu na ne diyecen :D

FlameWinder

Asistan
Reaksiyon puanı
109
Katılıyorum. Hiçbirimizin 4 çekirdekten fazlasına ihtiyacı yok. Bak, gidersin 3D, oyun tasarımı/programlama, server gibi performans isteyen işlere girişirsin, o işe uygun ekipman alırsın ama bugün bir oyuncunun bilgisayar için 2000TL'den fazlasını vermesine karşıyım ki o bile fazla. Fiyatlar azdı, ondan 2000 diyorum. Lükse kaçacağım diyorsan 3000TL yeter de artar.
3000'e anca denk geliyor :D 2000 biraz düşük kalabilir :P

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
3000'e anca denk geliyor :D 2000 biraz düşük kalabilir :p
Aslında günümüzde monitör hariç 2000 TL'ye güzel sistem toplanabilir. Örneğin:
2000 TL PC TOPLAMA(GÜNCEL).png

Not: Resim bir forumdan. Ve bir kaç ay önceki bir resim. Bu sebepten fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

FlameWinder

Asistan
Reaksiyon puanı
109
Aslında günümüzde monitör hariç 2000 TL'ye güzel sistem toplanabilir. Örneğin:
Ekli dosyayı görüntüle 25209
Not: Resim bir forumdan. Ve bir kaç ay önceki bir resim. Bu sebepten fiyatlar değişkenlik gösterebilir.
Standartları düşük tutmayalım yahu :) SSD candır,kandır,koldur,BACAKTIR YA! Bir de bellekler 16GB olması gerek çünkü oyunlar giderek fazlasını istemeye başladı. Kişisel görüş olarak da ekleyim monitör dediğin şöyle biraz kaliteli olacak oyun keyfini kısıtlamayacak :P Böyle düşününce 3000 oluyor belki de aşıyor biraz.
Demek ki toplanacak sistemin özellikleri kişinin ihtiyaçlarına ve zevkine göre değişiyormuş. :D
Bu yüzden özellikle laptop tavsiyesi isteyenlere soruyoruz ya ne için kullanacaklarını soruyoruz ya sırf bu yüzden :)

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Benim toplayacağım ise (doyumsuzum) (cidden toplayacağım sistem bu)
YNN0Nj.png

Sistem iyi mi ?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Standartları düşük tutmayalım yahu :) SSD candır,kandır,koldur,BACAKTIR YA!
İşte şimdi mesajınıza katılıyorum hocam. :)
HDD'de Windows 10 kurulu iken yaklaşık 1 buçuk dakikada açılıyordu. Ama SSD'de Windows 10 kurulu iken 10 saniyede açılıyordu. Yani anlayacağınız SSD'nin HDD'ye göre sistem açılış hızı 9 kat daha hızlı olmuştu bende. :)
Bir de bellekler 16GB olması gerek çünkü oyunlar giderek fazlasını istemeye başladı. Kişisel görüş olarak da ekleyim monitör dediğin şöyle biraz kaliteli olacak oyun keyfini kısıtlamayacak :p Böyle düşününce 3000 oluyor belki de aşıyor biraz.
Tabiki hocam. Eğerki toplanacak olan sistem uzun bir süre kullanılacaksa Ram'i 16GB yapmakta fayda var. Ama bütçe 2000 TL civarına düştüğünde Ram'i 16GB değil de 8GB yapmak bence daha uygun. Ne de olsa sisteme daha sonradan Ram eklenebilir.
Benim toplayacağım ise (doyumsuzum) (cidden toplayacağım sistem bu)
YNN0Nj.png

Sistem iyi mi ?
Güzel sistem.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Eğer ekran kartını kısarsam (1050 ti yaparsam) ryzen 7 1700 alırım.
İşte şimdi mesajınıza katılıyorum hocam. :)
HDD'de Windows 10 kurulu iken yaklaşık 1 buçuk dakikada açılıyordu. Ama SSD'de Windows 10 kurulu iken 10 saniyede açılıyordu. Yani anlayacağınız SSD'nin HDD'ye göre sistem açılış hızı 9 kat daha hızlı olmuştu bende. :)

Tabiki hocam. Eğerki toplanacak olan sistem uzun bir süre kullanılacaksa Ram'i 16GB yapmakta fayda var. Ama bütçe 2000 TL civarına düştüğünde Ram'i 16GB değil de 8GB yapmak bence daha uygun. Ne de olsa sisteme daha sonradan Ram eklenebilir.
[/QUOTE]

Güzel sistem.[/QUOTE]
Kardeş belki ekran kartından kısabilirim biraz. MSI GeForce GTX 1050 Ti iyi mi ?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Eğer ekran kartını kısarsam (1050 ti yaparsam) ryzen 7 1700 alırım.

Bence paylaştığınız resimdeki gibi kalsın. Hem AMD Ryzen 5 1400 kötü bir işlemci değildir. Bu sebepten Ryzen 5 1400 + GTX 1060 bence daha güzel olur.

Son düzenleme:

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Bence paylaştığınız resimdeki gibi kalsın. Hem AMD Ryzen R5 2400 kötü bir işlemci değildir. Bu sebepten R5 2400 + GTX 1060 bence daha güzel olur.
Tamam :)
Bu arada GTX 1060 daha ucuza bulunabiliyor mesela 1600 TL falan
Ryzen 3 çıkarsa da ryzen 3 1300 alırım nasıl olsa 4/4 onu besler. Çünkü bütçe darlaşıyor :( . Yani ryzen 3 çıksa bile yine i5 lere kafa tutar. Ryzen 1 çıkarsa 3/3 olur i3 lere kafa tutar artık :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
3000'e anca denk geliyor :D 2000 biraz düşük kalabilir :p
Elinde eski kasandan hard diskin olacak ama misal. Çoğu oyuncunun önceden kullandığı bir bilgisayarı var ve donanımını güncel oyunları çalıştırabilmek için güncellemek istiyor. Misal PSU hala çalışıyor ve gücü yeni sisteme yetiyorsa neden olmasın ? Benim sistemimi fıstık gibi yenilememin maliyetini hesapladım. 1500TL.

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Senin sistem kötü. i3 iyi bir işlemci değil. i5 yada ryzen 3 aşağısı kötü.