İphone 7 mi S7 edge mi?

ibrahim6694

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En az 2-3 yıl götürsün istiyorum. Şu anda note 3 kullanıyorum. Neredeyse bütün telefonların özelliklerini biliyorum. Daha öncede ios deneyimim olmadı hiç. Sizce iphone'a mı geçmeliyim yoksa androide devam mı?

M

Murat Burç

SDN Okuru
S7 Edge diyorum
Neden dediğimi sorarsan iPhone 7 işlemci olarak daha güçlü (iddia ediyorum S7 edgenin nougatli multitaskingi daha iyi 7 plusa eş değer hatta 7 plusadan bile bir tane uygulama daha fazla tuttuğunu görmüştüm )
Neyse toplayayım ip7 daha güçlü bir cihaz ama 7 plusdan S7 Edgeye geçen bir arkadaş arayüzün daha akıcı olduğunu performanstan çok memnun olduğunu söylemişti bana.
İp7 işlemci olarak güzel. Benim müzik kulağım rezalet ip7nin ses çıkışı da daha iyi diyorlar . Gerisinde bence S7 Edge üstün .
--- Gönderi Güncellendi ---
Net batarya farkı hızlı şarj farkı arka kamerada düşük ışıkta bariz S7 Edge üstünlüğü ön kamerada açı düşük ışık avantajı hep S7 Edgede ekran da daha iyi

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
258
Ben İOS'a geçip farklı bir macera yaşamanı tavsiye ederim.Ben 3 haftadır 7 Plus kullanıyorum ve benim de ilk İOS telefonum.Almadan önce tereddütlerim vardı alışabilir miyim alışamaz mıyım diye..Korktuğum gibi olmadı kısa sürede alıştım.Gerçekten harika bir deneyim sunuyor.Bir daha Android'e dönmek istemezsin bile..

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
En az 2-3 yıl götürsün istiyorum. Şu anda note 3 kullanıyorum. Neredeyse bütün telefonların özelliklerini biliyorum. Daha öncede ios deneyimim olmadı hiç. Sizce iphone'a mı geçmeliyim yoksa androide devam mı?
Android kullandığın için bildiğin bir sistem olduğu için s7 edge al hem daha çok yenilik sunuyor appleye göre

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Benim 7 plusıda s7 edge ide deneme firsatim oldu S7 edge al kardeşim batarya tasarım kamera ekran olarak daha üstün iphone 7 nin işlemci üstünlüğü var ama arayüz hızları aynı normal 7 yi denemedim ama 7 plus la kıyasladım gerçekten s7 edge her yanıyla çok güzel bir cihaz

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
S7 edge öneriyorum 2 yıl götürür 3'e zorlar.Ekran ,tasarım,kamera ve pil gibi alanlarda daha önde!

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
S7 edge öneririm kendi kullandığım bir cihaz nedenleri dersen Oyun oynamayı seviyorsan o edge ekranı o amoledin nasıl diyim canlılığı 2k olması vsvs ekran efsane olduğundan mesela daha iyi oyun oynarsın daha iyi zevk alırsın sonra kamerası daha iyi diyorlar ona bir şey diyemem fakat düşük ışıkta her türlü daha iyi sonra tasarım olarak bence edge ekranı olması ve cam olması çok daha şık yapıyor ( bence ) ve kablosuz şarj hızlı şarj olması ve bataryanın daha çok gitmesi ile beraber S7 edge ile öneririm :) 7 aydır kullanıyorum her hangi bir kasılma donma 2 3 kere yaşadım daha yaşamadım onuda belirtmeliyim kısaca S7 edge öneririm :)

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Ben İOS'a geçip farklı bir macera yaşamanı tavsiye ederim.Ben 3 haftadır 7 Plus kullanıyorum ve benim de ilk İOS telefonum.Almadan önce tereddütlerim vardı alışabilir miyim alışamaz mıyım diye..Korktuğum gibi olmadı kısa sürede alıştım.Gerçekten harika bir deneyim sunuyor.Bir daha Android'e dönmek istemezsin bile..

Ben o macerayı hiç önermem arkadaşa. Ben de androidden macera yaşamak için iosa geçtim, ilk 2-3 ay güzel bir deneyim oluyor doğrudur ama androidin rahatlığına alışmış çok nadir sayıdaki insan iosun kısıtlayıcı tabanına alışabilir. ios cihaz kulllanıyorum bir senedir ve artık duvara çarpcam yani, deli oluyorum istediğim hiç bir şeyi yapamıyorum. Androidle devam etmesini öneririm arkadaşın. S7 edge fiyat seviyesinde istisnasız emsali olmayan bir cihaz.

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Ben o macerayı hiç önermem arkadaşa. Ben de androidden macera yaşamak için iosa geçtim, ilk 2-3 ay güzel bir deneyim oluyor doğrudur ama androidin rahatlığına alışmış çok nadir sayıdaki insan iosun kısıtlayıcı tabanına alışabilir. ios cihaz kulllanıyorum bir senedir ve artık duvara çarpcam yani, deli oluyorum istediğim hiç bir şeyi yapamıyorum. Androidle devam etmesini öneririm arkadaşın. S7 edge fiyat seviyesinde istisnasız emsali olmayan bir cihaz.
Hocam neleri yapamadınız merak ettim. çünkü G3 den iphone 7'ye geçebilirdim de merak ettim şu an

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545

2 side değil.

İphone 7 seçeneğinize bakaraktan bütçenizin çıkacak olan Note 8 ve iphone 8 ikilisine yettiği buna göre bekleyip 2'sinden birini tercih etmeniz daha sağlıklı bşr karar olacaktır.

Şahsen ben uzun zamandır bu 2 liyi beklemekteyim, size de beklemeyi tavsiye ederim ;)

M

Murat Burç

SDN Okuru
2 side değil.

İphone 7 seçeneğinize bakaraktan bütçenizin çıkacak olan Note 8 ve iphone 8 ikilisine yettiği buna göre bekleyip 2'sinden birini tercih etmeniz daha sağlıklı bşr karar olacaktır.

Şahsen ben uzun zamandır bu 2 liyi beklemekteyim, size de beklemeyi tavsiye ederim ;)
Şayet bütçesi yetecek olsaydı 7 Plus vs S8 oluş yapardı çünkü 4.7 inç ve 5.5 inçlik iki cihazı sorarak boyut onemsemedigini belli ediyor
Note 8 ve iP8 muhtemel 5000 TL olacak cihazlar

Reaksiyon puanı
0
S7 edgemin su alıp anakartının ölmesinden sonra(yaklaşık 5ay kullandım) iphpne 6s cihazına geçtim. Kendi izlenimimi söyleyeyim kesinlikle 6s s7 edgeden daha hızlı bir cihaz. Gündüz ikisinin de fotoğrafları güzel ancak ben doğal olması nedeniyle iPhone u tercih ederim. Gece ise kesinlikle s7 edge bi kaç gömlek daha üstün. Birde yoğun kullanırsan 6s de şarjın bir günü çıkarmıyor. S7 esge bi günü muhakkak geçiyor. Yani hız ararsan bi kaç yıl performans konusunda sorun yaşamamayım dersen iphone al. Yok ben bataryayı çok önemsiyorum ve gece de çok fotoğraf çekerim dersen s7 al. He bir de s7 ön kamera bariz daha geniş açılı ama fotoğrafın kenar kısımlarında yamulmalar oluyor. Karar senin iksi de güzel cihaz

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Bak şimdi sana şunu söylemek istiyorum. Eğer İphone 7 Plus deseydin hadi batarya performansında çok fark yaşamazsın diye pilden fazla bahsetmezdim. Gerçi onuda üç buçuk saat şarj edecektin. Ama daha uzun giderdi en azından 7'ye göre. Ama aklının bir köşesinde bulunsun. S7 Edge çok performanslı eski kasma durumu falan kafandan sil. İOS daha stabildir ama sen bu telefonu kullanacaksın, bu telefonu şarj edeceksin, bu telefona bakacaksın. Belki İOS sayesinde daha akıcı kullanırsın ama Samsung'un da amiral gemilerindeki performans gayet iyi. Sıkıntı yaşamazsın. Gelelim asıl konuya. Bir kere bir günü çıkaramayacaksın o pille. Hızlı şarj özelliğin olmayacak. Ayrıca S7 Edge'nin tasarımı çok daha şık. Gözüne daha hoş gelecek. MicroSD kart takabileceksin. Kablosuz şarjın olacak. Ayrıca S7 Edge'nin kamerası daha iyi. Yani kısacası S7 Edge diyorum.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Şayet bütçesi yetecek olsaydı 7 Plus vs S8 oluş yapardı çünkü 4.7 inç ve 5.5 inçlik iki cihazı sorarak boyut onemsemedigini belli ediyor
Note 8 ve iP8 muhtemel 5000 TL olacak cihazlar

Arkadaşımız cevap verse daha güzel daha sağlıklı olur.
İphone 7 ile S7 arasındaki fiyat farkını söylemeye gerek yok sanırım ;)

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
İkisi de seni 2-3 yıldan fazlası ile götürür gayet güçlü ve iyi donanımlı cihazlar bence iPhone 7 al bir ios tecrübende bulunmuş olur :)

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Hocam neleri yapamadınız merak ettim. çünkü G3 den iphone 7'ye geçebilirdim de merak ettim şu an

Hocam dosya uzantısı destekleme olayı çok kötü, bazen üçüncü parti uygulama yükleseniz dahi office programlarını açmadığı oluyor. mp3 atma konusu eziyet, biliyorsunuz. bir film atayım uygulama yüklemeden deseniz falan film indirmek veya atmak olanıksız neredeyse bir uygulamaya başvurmadan. Zil sesi başka bir dert, mağazanın pahalılığı başka bir dert. Mesela ben sinema okuyorum ve director viewfinder tarzı uygulamalar kullanmamız gerekiyor dslr kameralarımızın enstantene, alan derinliği, lens odak uzaklığı gibi pozlama değerlerini hızlıca hesaplamak için ve güneşin buluttan kaç dakika sonra çıkacağını öngörmek için bir takım uygulamalar var. Bu uygulamaların çoğu androidde ücretsizken iosta 70-80 TL gibi fiyatlarla mağazada bulunuyor.

Ios'ta hiç bir zaman istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz, apple ne kadarına müsade ediyorsa ancak o kadar hareket ediyorsunuz ama android öyle değil; bu herkesin malumu zaten. Ben sadece film izlemek amaçlı kullandığım Ipad tabletimi de satıp yerine küçük bir laptop aldım, kısıtlanmayı sevmiyorum. Önerim de o paraları harcadıktan sonra hareket alanımızı geniş tutabileceğimiz cihazları almaktan yana.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşımız cevap verse daha güzel daha sağlıklı olur.
İphone 7 ile S7 arasındaki fiyat farkını söylemeye gerek yok sanırım ;)
S7 Edge vs ip7 diyoruz S7 vs ip7 değil
Edge 2800 ip7 3000-3200
7 Plus ise 3700 yine s8 3500 plus 3800 hepsi burada fiyatları

ibrahim6694

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Sanırım tercihim s7 edge'den yana olacak. Bütçem 3000 tl civarında. Belki biraz artabilir duruma göre. Eminim ki note 3 ten s7 edge'e geçtiğimde farkı hissedeceğim zaten çok fazla oyun oynayan biri değilim. Tabi note 3 le s7 edge'i kıyaslamak pek mantıklı değil ancak şu anda note 3 kasma, donma ve batarya konusunda pert olmuş durumda. 3 yıldır note 3 kullanıyorum. Sadece aklıma takılan şu: s7 edge yakın zamanda aynı sıkıntıları yaşatır mı bana ? Cevaplarınıza göre bi sıkıntı yaşamam sanırım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Sanırım tercihim s7 edge'den yana olacak. Bütçem 3000 tl civarında. Belki biraz artabilir duruma göre. Eminim ki note 3 ten s7 edge'e geçtiğimde farkı hissedeceğim zaten çok fazla oyun oynayan biri değilim. Tabi note 3 le s7 edge'i kıyaslamak pek mantıklı değil ancak şu anda note 3 kasma, donma ve batarya konusunda pert olmuş durumda. 3 yıldır note 3 kullanıyorum. Sadece aklıma takılan şu: s7 edge yakın zamanda aynı sıkıntıları yaşatır mı bana ? Cevaplarınıza göre bi sıkıntı yaşamam sanırım.
12 aydır S7 kullanıyorum sıkıntım yok
Biraz bekle bence Note 7nin akıbeti belli olsun.
Veya bir yerden para gelir s8 alabilirsin 3500e
@by efsane Sakın sana hesap sorduğumu falan düşünme ne haddime
Facebook sayfa yöneticisine sorabilir misin iPhone 7 nasıl öndeymiş ? Hani bizim SDNnin objektifliği ?
Screenshot_20170709-003106.jpg

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Hocam dosya uzantısı destekleme olayı çok kötü, bazen üçüncü parti uygulama yükleseniz dahi office programlarını açmadığı oluyor. mp3 atma konusu eziyet, biliyorsunuz. bir film atayım uygulama yüklemeden deseniz falan film indirmek veya atmak olanıksız neredeyse bir uygulamaya başvurmadan. Zil sesi başka bir dert, mağazanın pahalılığı başka bir dert. Mesela ben sinema okuyorum ve director viewfinder tarzı uygulamalar kullanmamız gerekiyor dslr kameralarımızın enstantene, alan derinliği, lens odak uzaklığı gibi pozlama değerlerini hızlıca hesaplamak için ve güneşin buluttan kaç dakika sonra çıkacağını öngörmek için bir takım uygulamalar var. Bu uygulamaların çoğu androidde ücretsizken iosta 70-80 TL gibi fiyatlarla mağazada bulunuyor.

Ios'ta hiç bir zaman istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz, apple ne kadarına müsade ediyorsa ancak o kadar hareket ediyorsunuz ama android öyle değil; bu herkesin malumu zaten. Ben sadece film izlemek amaçlı kullandığım Ipad tabletimi de satıp yerine küçük bir laptop aldım, kısıtlanmayı sevmiyorum. Önerim de o paraları harcadıktan sonra hareket alanımızı geniş tutabileceğimiz cihazları almaktan yana.
Anladım hocam teşekkür ederim zil sesi başka dert derken değiştiremiyor musun onu tam olarak anlayamadım da geri kalanlarda çok haklısınız :D

bilal50

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kardeşim, S7 kullanıcısıyım 1.5 yıl oldu.5 Aydan sonra ekran yanığı oluştu.Bu coğunlukla samsunglarda mevcut.Servise verdim kullanıcı hatası dediler mahkemeye verip 3000 tl para iademi salı günü alcam.Ne almanı isterim nede samsung kadar servis rezaletini görmeni.Apple al servis 10 üzerinden 20 veririrm süper.6s plus kullandım s7 edgeden daha iyi batarya ömrü var 2 gün gidiyor.Yalnız yanlış karsılastırma olmuş.S7 EDGE VE 7 PLUS olmalı.CNKÜ 7 PLUS s7 edge göre daha iyi cekimleri mevcut.Donma vs kasma yok s7de bile ufak bazen oluyor ve uygulama hataları alıyosun.Ses konusunda yine apple.Batarya konusunda yine apple.
Applenın eksileri kullandığım için söyluyorum ön kamerada biraz eksik samsung daha iyi.Hızlı sarj yok.Ekran çözünürlüğü full hd samsunugun quad hd 2k yani.. Karar senin bence İOS tercih etmelisin suan ben para iademi bu salı alıp ıphone 7 plus alcam.

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Kardeşim, S7 kullanıcısıyım 1.5 yıl oldu.5 Aydan sonra ekran yanığı oluştu.Bu coğunlukla samsunglarda mevcut.Servise verdim kullanıcı hatası dediler mahkemeye verip 3000 tl para iademi salı günü alcam.Ne almanı isterim nede samsung kadar servis rezaletini görmeni.Apple al servis 10 üzerinden 20 veririrm süper.6s plus kullandım s7 edgeden daha iyi batarya ömrü var 2 gün gidiyor.Yalnız yanlış karsılastırma olmuş.S7 EDGE VE 7 PLUS olmalı.CNKÜ 7 PLUS s7 edge göre daha iyi cekimleri mevcut.Donma vs kasma yok s7de bile ufak bazen oluyor ve uygulama hataları alıyosun.Ses konusunda yine apple.Batarya konusunda yine apple.
Applenın eksileri kullandığım için söyluyorum ön kamerada biraz eksik samsung daha iyi.Hızlı sarj yok.Ekran çözünürlüğü full hd samsunugun quad hd 2k yani.. Karar senin bence İOS tercih etmelisin suan ben para iademi bu salı alıp ıphone 7 plus alcam.
Hocam batarya konusunda bence s7 edge daha fazla götürür kullandığım kadarı ile rahat 2.5 günü zorluyor bende ki oyun felanda oynuyorum bayağı :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Screenshot_20170709-130806.png

Bı dediğiniz bir dediğinizi tutsun yahu
Hayır başka yorumda da 7 Plus kullandım falan yazmişsiniz:D

bilal50

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ekli dosyayı görüntüle 25205
Bı dediğiniz bir dediğinizi tutsun yahu
Hayır başka yorumda da 7 Plus kullandım falan yazmişsiniz:D
Baska yorumda 7 plus kullandım derken ?
Kardeşim ben sana memnun deılım dmemeısım ki biraz iyi okuyun bee..!! Servis diyoruzz... SERVİS REZALET DİYORUM bende biliyorum onların oldugunu eksi yönlerini zaten söylüyorum sen daha anlamıyosan ben napıyım.Ben samsung fanıyım.Cok kullandım samsung suan s8 için çok istiyorum alsam yine alırım ama bu saatten sonra almam biraz yorumu ıyı okuyun be kardesşim.6s plusın sorunları vardı değişim gelirdi fakat ben ön kamera hızlı sarj vs onlar yoktu bunlar baya bir eksik fakat apple appledır.sERVİSİ OLSUN BAZI KONULARI OLSUN ÖNDE AMA BAZI YÖNLERİYLE EKSİK.1.5 YIL OLDU ŞİMDİ O ZMAAN 5.AYDI ÇOK GÜZELDİ.1 SENE ZAMAN GEÇMİŞ DEMİ ? BUDA PARA İADESİ ONAYINA BAK..
Hocam batarya konusunda bence s7 edge daha fazla götürür kullandığım kadarı ile rahat 2.5 günü zorluyor bende ki oyun felanda oynuyorum bayağı :D
Kardeşim appleda arka planları otomatik kapatıyor gece tak sabaha azalmıyor fakat s7de yuzde 3 gibi filan düşüş oluyor.Vede çok ısınıyor çok oyna aşırı ısınıyor.Apple da ısınma sorunu yok aslında var ama arkası onun alımınyum geçirmiyor sanırsam ondan.Samsung cam olduğu için ısıyı direk geçiriyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-07-09-13-23-27.png
    Screenshot_2017-07-09-13-23-27.png
    101.9 KB · Görüntüleme: 445

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Baska yorumda 7 plus kullandım derken ?
Kardeşim ben sana memnun deılım dmemeısım ki biraz iyi okuyun bee..!! Servis diyoruzz... SERVİS REZALET DİYORUM bende biliyorum onların oldugunu eksi yönlerini zaten söylüyorum sen daha anlamıyosan ben napıyım.Ben samsung fanıyım.Cok kullandım samsung suan s8 için çok istiyorum alsam yine alırım ama bu saatten sonra almam biraz yorumu ıyı okuyun be kardesşim.6s plusın sorunları vardı değişim gelirdi fakat ben ön kamera hızlı sarj vs onlar yoktu bunlar baya bir eksik fakat apple appledır.sERVİSİ OLSUN BAZI KONULARI OLSUN ÖNDE AMA BAZI YÖNLERİYLE EKSİK.1.5 YIL OLDU ŞİMDİ O ZMAAN 5.AYDI ÇOK GÜZELDİ.1 SENE ZAMAN GEÇMİŞ DEMİ ? BUDA PARA İADESİ ONAYINA BAK..

Kardeşim appleda arka planları otomatik kapatıyor gece tak sabaha azalmıyor fakat s7de yuzde 3 gibi filan düşüş oluyor.Vede çok ısınıyor çok oyna aşırı ısınıyor.Apple da ısınma sorunu yok aslında var ama arkası onun alımınyum geçirmiyor sanırsam ondan.Samsung cam olduğu için ısıyı direk geçiriyor.
Apple ısınıyor mu onu bilmiyorum ama haklısınız S7 edge ısınıyor bayağı hissediyorum bu telefonla alakalımı onu bilmiyorum fakat.

TeknoLee

Doçent
Reaksiyon puanı
135
Apple ısınıyor mu onu bilmiyorum ama haklısınız S7 edge ısınıyor bayağı hissediyorum bu telefonla alakalımı onu bilmiyorum fakat.
iPhone 7 32 GB ta 1 buçuk saat gta san oynadım telefon elimi yakacak kadar ısındı. Ama o da normal. 30 45 dakika oyun oynayınca pek ısınmıyor. Plus ında ne olur bilmem ama ıPhone 7 nin bataryası rezalet internette gezerken de s7 edge daha hızlı.

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
iPhone 7 32 GB ta 1 buçuk saat gta san oynadım telefon elimi yakacak kadar ısındı. Ama o da normal. 30 45 dakika oyun oynayınca pek ısınmıyor. Plus ında ne olur bilmem ama ıPhone 7 nin bataryası rezalet internette gezerken de s7 edge daha hızlı.
Anladım hocam bilgi verdiğiniz için sağolun havalarda sıcak ya ondan olabilir demişti biri öyle el yakacak kadar ısınmıyor ama hani fark ettiriyor kendisini lg g3 vardı namı değer soba ondan buna geçince ama bayağı rahatlamıştım :D

TeknoLee

Doçent
Reaksiyon puanı
135
Isınmak derken telefonun bazı kısımları el yakacak kadar ısınıyor. Yani telefonu eline alınca öyle çok sıcak gelmiyor. Üst kısımlar daha çok ısınıyor mesela. Ama o ısınan kısımları yüzünüze dayayınca gerçekten yakıyor. Tabi 1 buçuk 2 saat oyun oynayınca.