Apple'mı Samsung'mu ? TARTIŞMA - ÖNERİ

Hangisi Tercih Edilmeli? [İOS 11'ide baz alın]

• Kullanılan toplam oy
    81
Reaksiyon puanı
258
Pil konusunda sıkıntı olmaz kasma konusunda ise telefon hantallaşacak. Üstünden 2-3 seri geçmiş ios11'i telefona sağlasa dert sağlamasa ders Android sağlamıyor diye kıskanmanın mantığı yokki :D Samsung'un yazılımla yavaşlatmasından iyidir :D
--- Gönderi Güncellendi ---

Halden anlıyan sen çıktın hocam teşekkür ederim. İOS akıcı ve kasma yapmayan bir sistemdir. 55 60 yaşındaki veya 12-13 yaşındaki insanın eline verirsen telefonu telefonu düzensiz kullanarak çok uygulama yüklüyerek arka plandaki uygulamaları kapatmayarak depolama alanının sonuna kadar saçma sapan bakmayacağı resim ve videolarla doldurarak telefonun kasmasını sağlayıp İOS kasıyor diyenlere aldırış etmiyoruz düzgün kullandıktan sonra Android'te İos'ta bu saatten sonra 1500 TL üstü kasma yapmaz NOKTA
KARARIMI AÇIKLIYORUM VİDEOSUNDAN YOLA ÇIKARAK;

GÖNÜL İSTERKİ BÜTÇEM EL VERSİN İPHONE 7 PLUS ALAYIM AMA

KARARIM : S8 [EKRAN KASA ORANI,KAMERASI,ARAYÜZÜ İYİLEŞTİRİLMİŞ]
2. ALTERNATİF: İPHONE 7 [İOS HERŞEYİ İLE SEÇİM SEBEBİ]
3. ALTERNATİF: S7 EDGE

Hayırlı uğurlu olsun :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum? S8 yerine İphone 7 tercih etmelimiyim ? Kullanışlılık[sadece işe yarayan özellikleri barındırmasından ötürü] ve stabilitesinden başka +'sı olmadığını düşünüyorum İphone7'nin
Bence siz iPhone 7 alın. İmkansız olmakla birlikte bi ihtimal yarın S8i beğenmezseniz dilinizden kurtulamayız.
S8 3500 TL 7 plus 3800 TL hatta

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Gün geçmiyor ki yeni bir tartışma çıkmasın.
@İnan İriziz
iPhone gerçekten özellik bakımından geri bir telefon. iOS bu açığı kapatmaya yetmiyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bugün bu dediklerimi yarın başka bir konuda söyler miyim bilmiyorum.
Siz kafanıza iOSun üstün olduğunu koymuşsunuz.
Ben oyumu değiştirdim.
upload_2017-6-8_0-0-32.png

Siz iPhone 7 alın. Kafanıza androidin kullanışsız dandroid olduğunu kodlamışsınız. Mutlu olacağınızı düşünmüyorum. Ne kadar iPhone 7 benim gözümde S8in tırnağı bile olamayacak olsa da durum bu.
İşletim sistemini beğenmeme durumunuzu göz önünde bulundurarak karar verin.

İnan İriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Gün geçmiyor ki yeni bir tartışma çıkmasın.
@İnan İriziz
iPhone gerçekten özellik bakımından geri bir telefon. iOS bu açığı kapatmaya yetmiyor.

Kararım S8 :D
Bugün bu dediklerimi yarın başka bir konuda söyler miyim bilmiyorum.
Siz kafanıza iOSun üstün olduğunu koymuşsunuz.
Ben oyumu değiştirdim. Ekli dosyayı görüntüle 24014
Siz iPhone 7 alın. Kafanıza androidin kullanışsız dandroid olduğunu kodlamışsınız. Mutlu olacağınızı düşünmüyorum. Ne kadar iPhone 7 benim gözümde S8in tırnağı bile olamayacak olsa da durum bu.
İşletim sistemini beğenmeme durumunuzu göz önünde bulundurarak karar verin.

Kararım S8 ;)
Bir aksaklık olursa alternatifim İphone 7. Yarın inceleyeceğim İphone 7 ve S7 Edgeyi ekran konusunda tatmin etmesse 2. sıraya S7 Edge koyacağım.

Murat Bey gerçekten hırsızını anlıyamıyorum :D Fanboy demiyeceğim :D Neler dersiniz allahbilir.

İyi akşamlar. Kullanıcı deneyimlerinizi paylaşın rica ediyorum. S8 S7 edge ve İphone 7 sahipleri. İphone ve Samsung kullanan bir adam bilgilendirirse bizi ve forumu daha faydalı olur.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
@İnan İriziz
İphone 7 nin ekranı ile tatmin edebileceğini hiç sanmam. İphone 6 kullanıyorum. 1334x750 ve 326 ppi. İphone 7 ile aynı. 3400 TL verip böyle bir ekran alınca benden daha fazla dumura uğrayabilirsiniz. Malum 2K ekran ve 570 ppi ekrana sahip S8 ile karşılaştırınca patates kalıyor.

nights35

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Iphone tavsiye etmiyorum benim çok şükür hepsini alacak durumum varken s7 edge aldım çünkü s8'de parmakizi okuyucu biçimsiz bir yerde olduğu için ve sanal tuşa geçtiği için. Fakat bunlar sizin için sorun teşkil etmiyorsa tabiki S8 alın derim..

mehmetcanaksu

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Bence ilk önce işletim sistemini kafanızda bir belirleyin ama saf olarak donanıma bakarsak s8 daha üstün .

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Iphone 6S Plus kullanıyorum 32 GB olanını. Memnunum kasma donma takılma yok şarjı son zamanlarda fena değil ama özellik olarak az özelliği var Android' te yığınla özellik var.

tolga26esk26

Asistan
Reaksiyon puanı
43
ip 6s plus kazık s7 edge direk ele s8 yada ip7 al ama s8inde 7 edgeden bi farkı yok at çöpe geriye tek şık ip7 kalıyor onu al yada ip8i bekle ;)

İnan İriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
@İnan İriziz
İphone 7 nin ekranı ile tatmin edebileceğini hiç sanmam. İphone 6 kullanıyorum. 1334x750 ve 326 ppi. İphone 7 ile aynı. 3400 TL verip böyle bir ekran alınca benden daha fazla dumura uğrayabilirsiniz. Malum 2K ekran ve 570 ppi ekrana sahip S8 ile karşılaştırınca patates kalıyor.

Teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım.
Iphone tavsiye etmiyorum benim çok şükür hepsini alacak durumum varken s7 edge aldım çünkü s8'de parmakizi okuyucu biçimsiz bir yerde olduğu için ve sanal tuşa geçtiği için. Fakat bunlar sizin için sorun teşkil etmiyorsa tabiki S8 alın derim..

Tavsiye için teşekkürler hocam mühendislik harikası olduğunu ekranı ile kanıtlamş olan S8'i alacağım.
Bence ilk önce işletim sistemini kafanızda bir belirleyin ama saf olarak donanıma bakarsak s8 daha üstün .

İşletim sistemi olarak İOS istiyorum.

despotango

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Samsung s8 ve sony xz kullanicisi olarak kesinlikle apple diyorum ..

Sevgiler ..

İnan İriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Iphone 6S Plus kullanıyorum 32 GB olanını. Memnunum kasma donma takılma yok şarjı son zamanlarda fena değil ama özellik olarak az özelliği var Android' te yığınla özellik var.

Dediğim gibi benim telefondan beklediğim özellikler İOS'da mevcut. Stabilite benim için önemli uygulamadan atmıyacak takılmayacak.
Samsung s8 ve sony xz kullanicisi olarak kesinlikle apple diyorum ..

Sevgiler ..

Hocam özelden yazıcaktım ama forum'da bilgilensin nedenini açıklarmısınız ?
ip 6s plus kazık s7 edge direk ele s8 yada ip7 al ama s8inde 7 edgeden bi farkı yok at çöpe geriye tek şık ip7 kalıyor onu al yada ip8i bekle ;)

Hocam bir telefona 3500'den yukarı vermem gerek yok. İphone 8'in fiyatı 4000'den aşşağıya çıkmayacağı kesin. Ayrıca 3 model çıkacak diyorlar böyle bir politika ile yürürler ise Hem saçma olur hemde İphone 7'lerin satış rakamları çok darbe alır bakalım kaç model çıkıcak umarım 2den fazla çıkmaz.

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
ABD'de yaşasam tabi ki Apple

Ancak Türkiye'de hiç biri babamızın oğlu değil ve hepsi fahiş kâr marjları koyduğu için, ikisinin de mobil ürünlerini almamaya özen gösteriyorum.

Aslında Apple daha kaliteli genel olarak Laptop, masaüstü ve tablet konusunda Samsung'dan üstün.

Samsung'da kamyon üretiyor, tv üretiyor oralarda iyi firma elbet.

Bence kıyas saçma farklı kulvarların markaları.

İnan İriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
ABD'de yaşasam tabi ki Apple

Ancak Türkiye'de hiç biri babamızın oğlu değil ve hepsi fahiş kâr marjları koyduğu için, ikisinin de mobil ürünlerini almamaya özen gösteriyorum.

Aslında Apple daha kaliteli genel olarak Laptop, masaüstü ve tablet konusunda Samsung'dan üstün.

Samsung'da kamyon üretiyor, tv üretiyor oralarda iyi firma elbet.

Bence kıyas saçma farklı kulvarların markaları.

Apple'ın fazla kar oranı olduğu bariz ortada ama fiyatların yüksek olmasının altında Türk Lirasının değersizliği ve satılan her nesnede ürünün fiyatının 2'ye katlanmasına sebep olacak vergi alınması.

İphone gerçekten kaliteli bir marka kullanıcının işine yarayacak özellikleri sağlıyor cihazlarına. Leptop ve Tablet'de tasarımsal ve yazılımsal anlamda 1 numara.

Windows ise MacOS High Sierra'nın yanına bile yaklaşamaz.

Samsung ise evet çoğu satılan üründe ekran kartı belleği olsun kamera olsun hoparlör olsun[harman kardon,AKG] ne sayarsanız sayın Samsung üretimi. İphone 8 ekranınıda Samsung üreticek gerçekten çok iyi çok büyük bir firma ama Apple gibi bir işletim sistemi yapmayıda akıl edemiyor.

Telefon denince akla LG Samsung ve Apple'dan başka ne geliyor aklımıza ? Apple ile Samsung'u yani iki devi kıyaslaştırmayacağızda hangi markaları kıyaslaştıracağız ?

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Apple'ın fazla kar oranı olduğu bariz ortada ama fiyatların yüksek olmasının altında Türk Lirasının değersizliği ve satılan her nesnede ürünün fiyatının 2'ye katlanmasına sebep olacak vergi alınması.

İphone gerçekten kaliteli bir marka kullanıcının işine yarayacak özellikleri sağlıyor cihazlarına. Leptop ve Tablet'de tasarımsal ve yazılımsal anlamda 1 numara.

Windows ise MacOS High Sierra'nın yanına bile yaklaşamaz.

Samsung ise evet çoğu satılan üründe ekran kartı belleği olsun kamera olsun hoparlör olsun[harman kardon,AKG] ne sayarsanız sayın Samsung üretimi. İphone 8 ekranınıda Samsung üreticek gerçekten çok iyi çok büyük bir firma ama Apple gibi bir işletim sistemi yapmayıda akıl edemiyor.

Telefon denince akla LG Samsung ve Apple'dan başka ne geliyor aklımıza ? Apple ile Samsung'u yani iki devi kıyaslaştırmayacağızda hangi markaları kıyaslaştıracağız ?

Özet olarak İphone 7'nin Türkiye'ye çıplak 700$'a giriş yaptığını zanneden sayısı çok oldukça bu ülkede her zaman kazıklanan halk olacak.

Bu telefonu Türkiye'ye fabrikadan 450$'a çekiyorlar, 1500'e yakın Apple ve toptancı, 1500'e yakın devlet geçiriyor sonra.

Bu halka müstahak sorgulamıyor kimse.

İnan İriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Özet olarak İphone 7'nin Türkiye'ye çıplak 700$'a giriş yaptığını zanneden sayısı çok oldukça bu ülkede her zaman kazıklanan halk olacak.

Bu telefonu Türkiye'ye fabrikadan 450$'a çekiyorlar, 1500'e yakın Apple ve toptancı, 1500'e yakın devlet geçiriyor sonra.

Bu halka müstahak sorgulamıyor kimse.

Arabalardada böyle hocam %110 vergi alınıyor. Bunun Tafik Sigortası ve Kasgosuda var. Devlet kasasına[kasasınamı artık bilemem] koyduğu para ile orantılı halka hizmet sunmuyor.

50'den fazla şehir verildi hani terör duracaktı ? Şehit babası'nın cevabı bende olsam bende şehit olurdum ? Bu nasıl bir cevaptır ? Amca kendine gel amca bu ülkenin sana hiçbir yararı yokken zararı kenara koy Elindeki en değerli varlığı OĞLUNU alıyorlar ama sen halen onlar için canını göz ardı edip tapmaya devam edebiliyorsun?

Neyse hocam yeri değil bende pek hevesli değilim bukadar para vermeye Ona buna para kazandırmaya ama işte ihtiyaç. Aldığım telefonu en az 3 sene en ince detayına kadar kullanan bir insanım.

mehmetcanaksu

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım.

Tavsiye için teşekkürler hocam mühendislik harikası olduğunu ekranı ile kanıtlamş olan S8'i alacağım.

İşletim sistemi olarak İOS istiyorum.
İşletim sistemi ios istiyorsan iphone al çünkü telefonda en haşır neşir olacağın şey işletim sistemi

Ayberk45

Asistan
Reaksiyon puanı
88
Bana göre iki işletim sistemi de çok iyi gerçi en son android olarak s3 kullanmıştım şuan 6s kullanıyorum şuan bu telefonu bırakıp andoride de dönebilirim ikisini de seviyorum bu meseleyi bu kadar uzatmaya ne gerek var alın bi telefon kullanım mezara mı götüreceksiniz anlamadım :D:D:D

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
S7 edge neden elendi sorabilirmiyim bilgisiz olduğun apaçık ortada 6s plus kazık tamam onu sallada s7 edge 2016 nın en iyi telefonu seçilmiş telefon ayrıca bu sene yine en iyi ekran ödülünü aldı s8 ide çöpe at dedinya gerçekten telefonlar hakkında bilgin sıfır sende sadece elma logosu için Apple kullananlardansın anlaşıldı

tolga26esk26

Asistan
Reaksiyon puanı
43
S7 edge neden elendi sorabilirmiyim bilgisiz olduğun apaçık ortada 6s plus kazık tamam onu sallada s7 edge 2016 nın en iyi telefonu seçilmiş telefon ayrıca bu sene yine en iyi ekran ödülünü aldı s8 ide çöpe at dedinya gerçekten telefonlar hakkında bilgin sıfır sende sadece elma logosu için Apple kullananlardansın anlaşıldı
sensin bilgisiz normal s7 elimde olsun uste 1000 tl ver yine edgeye vermem edge çöp en berbat problem çıkartan telefonlardan bitanesi edge en basit örnek ekranda pembe çizgi çıksın senden 1500 tl ücret talep edip samsungun o sorunu kabullenmemesi garantiye sokmaması durumlarını bi yaşa görürsün ozaman edgeyi iyimiymiş çöpmüymüş

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
sensin bilgisiz normal s7 elimde olsun uste 1000 tl ver yine edgeye vermem edge çöp en berbat problem çıkartan telefonlardan bitanesi edge en basit örnek ekranda pembe çizgi çıksın senden 1500 tl ücret talep edip samsungun o sorunu kabullenmemesi garantiye sokmaması durumlarını bi yaşa görürsün ozaman edgeyi iyimiymiş çöpmüymüş

Garantiye verdiğin zaman duruma göre değişim yapılıyor ayrıca yeni üretilen serilerde bu sorun yok samsung bu sorunu ortadan kaldırdı şimdi ne bahane bulacaksın merakla bekliyorum

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
en iyisi bilgisayarlarda olduğu gibi cep telefonlarında da açık kaynak kodlu linux işletim sistemli sağlam cihazlar :) başkasının yediği haltların ürünü olan elma armutu ne yapayım :D

alperendnya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O zaman size bir şey anlatayım.2-3 ay önce bana bu seçenekler sorulsaydı kesinlikle s8 derdim. Ön yargılıydım. Hep Apple ı kötüler Samsungu başıma koyardım. 2-3 ay önce telefon alacaktım. Kararım hep a5 2017 idi. Son hafta kararım değişti. Ve aniden İphone 6 32 gb olarak kararım değişti. Sonuç olarak İphone 6 32 gb aldım. Ve diyorum ki iyi ki almışım. Ailemde bulunan s7 ve note 5 cihazları kullandım. Ama İphone bir ayrı. Kullanım kolaylığı , stabillik. Herşey beni kendine çekti. Hiç durduruldu hatası almadım. Shazam da s7 de hep hata alırdım. Tek sıkıntım şarj. O da çok kötü sayılmaz günü çıkartıyor. Sana son şeyi söyleyeyim. İphone al pişman olma