AKK yerine kota sistemine mi geçiliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Az önce tekrar süperonline'yi aradım. Sabahki arkadaş değil, daha tecrübeli bir arkadaş çıktı sağolsun. Kendilerine aktarılan bilgi şöyle:

Benim şu an 75 GB internetim 25 Mbit hızım var.
Bundan sonra 2-8 arası yaptığım hiç bir işlem kotama yansımayacağı gibi, kotayı aştığımda dahi gecee internetim 25 Mbit olacak.
Kotamda mayıs ayında da 75 GB internet kullanmaya devam edeceğim. Hiç bir düşme artma olmayacak.
Kotamı aştığımda ücretlendirme konusunda bir değişiklik olmayacak sadece 16 Mbit'e düşürülecek. Burası hatalı olabilir. Çünkü bize sitede 8 Mbit denmişti. Ama bana Müşteri hizmetleri 16 MBit'e kadar olacak dedi.

KENDİLERİNE AKTARILAN BİLGİ BU KADAR olduğunu söyledi ve eğer ki BİR DEĞİŞİKLİK OLURSA WEBSİTESİNDEN bunları öğrenebileceğimizi söyledi.

TTnet 2 farklı müşteri temsilcisi ile görüştüm.

Biri sizin bahsettiğiniz gibi 2-8 arası 16 MBit kullanabileceğimi söyledi. Diğeri ise, hızımın 50 GB sonrası 5 Mbit'e düşeceğini ve buna göre kullanacağımı belirtti.

Araştırdığım kadarıyla 2. müşteri temsilcisi haklı. Yani arkadaşlar, hızınız normal tarifedeyken, 02 ile 08 arası yaptığınız downloadlar AKK'ye girmeyecek. Ancak bu sizin 02 ile 08 arası AKK doldurduktan sonra aynı hızı alacağınız anlamına gelmiyor.

Ayrıca kaçırılan bir nokta daha var. AKK kalkmıyor zaten. Yani kotasız değil internetimiz. Sadece herkesin 3 MBit'e düşme haksızlığı düzeltildi.

Ek olarak, TTnet müşteri temsilcisi kesinlikle sınırlı bir tarife gelmeyeceğini belirtti. Diğer servis sağlayıcılarının düzenlemesinin bununla alakalı olmadığını belirtti.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96

Biri sizin bahsettiğiniz gibi 2-8 arası 16 MBit kullanabileceğimi söyledi. Diğeri ise, hızımın 50 GB sonrası 5 Mbit'e düşeceğini ve buna göre kullanacağımı belirtti.

Araştırdığım kadarıyla 2. müşteri temsilcisi haklı. Yani arkadaşlar, hızınız normal tarifedeyken, 02 ile 08 arası yaptığınız downloadlar AKK'ye girmeyecek. Ancak bu sizin 02 ile 08 arası AKK doldurduktan sonra aynı hızı alacağınız anlamına gelmiyor.

Ayrıca kaçırılan bir nokta daha var. AKK kalkmıyor zaten. Yani kotasız değil internetimiz. Sadece herkesin 3 MBit'e düşme haksızlığı düzeltildi.

Ek olarak, TTnet müşteri temsilcisi kesinlikle sınırlı bir tarife gelmeyeceğini belirtti. Diğer servis sağlayıcılarının düzenlemesinin bununla alakalı olmadığını belirtti.

Yani diyor ki, AKK dolmadan gece 2 sabah 8 arası pakette ki üst hız limiti, AKK dolunca pakette ki AKK alt limit hızı verilecek geceleyin?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yani diyor ki, AKK dolmadan gece 2 sabah 8 arası pakette ki üst hız limiti, AKK dolunca pakette ki AKK alt limit hızı verilecek geceleyin?
02:00 ile 08:00 arasında yapılan kullanımlar AKN’ye dahil edilmeyecektir. Aynı zamanda AKN’nin %100 aşması durumunda bu saatler arasında hız düşümünden etkilenilmemektedir.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Benim bu yasa çıktığından beri anladığım budur. Az önce anasayfa'da yayınlanan Türkcell'in açıklaması buna paralel değildi. Ama TTNet'te son görüştüğüm ve paketimi yükselten temsilci hanım bu şekilde açıkladı durumu. 16 MBit kullanacağım, 50 GB AKK'yi geçince, gece 02-08 arası dahil olmak üzere 5 MBit'e düşecek.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
@muratteas Sorunun cevabını Türk Telekom kendi sitesinde vermiş (yukarıda da yazdım):
IMG_20170501_222807.png

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Benim bu yasa çıktığından beri anladığım budur. Az önce anasayfa'da yayınlanan Türkcell'in açıklaması buna paralel değildi. Ama TTNet'te son görüştüğüm ve paketimi yükselten temsilci hanım bu şekilde açıkladı durumu. 16 MBit kullanacağım, 50 GB AKK'yi geçince, gece 02-08 arası dahil olmak üzere 5 MBit'e düşecek.
Sitelerinde tam tersi yazıyor. AKN tamamen dolsa bile gece kullanımında hız pakette ki en yüksek hızdan verilecektir, yazıyor. Adil Kullanım Noktası (AKN) > Bilgi Bankası > Yardim > Bireysel > Evde İnternet > Türk Telekom

Bence müşteri temsilcisi sizin yeni paket işlemlerinde hızı insiyatif alarak sabitlemiş olabilir. Öyle bir durum olsaydı, sitelerinde de aleni şekilde yayınlamaları gerekirdi.
--- Gönderi Güncellendi ---
@muratteas Sorunun cevabını Türk Telekom kendi sitesinde vermiş (yukarıda da yazdım):
Ekli dosyayı görüntüle 21986
Bunu biliyorum. Arkadaşa verilen bilgiler sitede ki açıklamalarla ters düşüyor.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
ee müşterinin artısı ne oldu, kazancı ne oldu biri açıklasın bana :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
ee müşterinin artısı ne oldu, kazancı ne oldu biri açıklasın bana :D
müşterinin artısı şu oldu gece 2 den sonrasını saymaz isek 8 mbit de kota dolumunda 3 mbite düşüyordu 100 mbit de kullanan şimdi herkez hızına göre akk ya düşecek

rubarovan21

Profesör
Reaksiyon puanı
320

Aynen dediğiniz gibi. Sonunda biri anladı ben aşağıda ki konuda gereken açıklamayı yaptım. Herkese aynı şeyi yazmaktansa aşağıda ki konuya yönlendirirseniz bir sorun kalacağını da düşünmüyorum. Mesajınızı da konuma ekliyorum.

AKK Düzenlemesi [1 Mayıs 2017]

Son düzenleme:

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
müşterinin artısı şu oldu gece 2 den sonrasını saymaz isek 8 mbit de kota dolumunda 3 mbite düşüyordu 100 mbit de kullanan şimdi herkez hızına göre akk ya düşecek

farklı bi ''kaldırma'' anlayışı ne diyeyim. yine az da olsa iyi denebilir, azıcık.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
tabiki adam 100 mbit kullanıyor parasını ödüyor akk ya düştümü 3 mbit adama işkence gibi gelir o 3 mbit şimdi bir nebze rahatlar

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
düşük hızlarda paketleri olanlar için bişey değişmemiş o halde, doğru mu? yoksa gece tarifesi mi olmuş.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
o zaman 100 mbit paketlerin satışı artar :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
düşük hızlarda paketleri olanlar için bişey değişmemiş o halde, doğru mu? yoksa gece tarifesi mi olmuş.
Her paketin kendine göre düşüm hızı var. 8mbps paket dışında tüm paketlerin düşüm hızları iyileştirildi.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216

Yarın tekrar ararım. 2 den sonra hızım başlangıç hızında mi olacak öğreniriz. TTnet ile SO değişebilir.

ebbz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toplu olarak iptal edin aboneliklerinizi. Bir kaç ay kullanmayın, sıkın dişinizi. Ne yardan ne serden vaz geçiyorsunuz bir de gelmiş söyleniyorsunuz. Kendinizi bağımlı gibi gösterirseniz öperler böyle.