- Reaksiyon puanı
- 2,135
Az önce tekrar süperonline'yi aradım. Sabahki arkadaş değil, daha tecrübeli bir arkadaş çıktı sağolsun. Kendilerine aktarılan bilgi şöyle:
Benim şu an 75 GB internetim 25 Mbit hızım var.
Bundan sonra 2-8 arası yaptığım hiç bir işlem kotama yansımayacağı gibi, kotayı aştığımda dahi gecee internetim 25 Mbit olacak.
Kotamda mayıs ayında da 75 GB internet kullanmaya devam edeceğim. Hiç bir düşme artma olmayacak.
Kotamı aştığımda ücretlendirme konusunda bir değişiklik olmayacak sadece 16 Mbit'e düşürülecek. Burası hatalı olabilir. Çünkü bize sitede 8 Mbit denmişti. Ama bana Müşteri hizmetleri 16 MBit'e kadar olacak dedi.
KENDİLERİNE AKTARILAN BİLGİ BU KADAR olduğunu söyledi ve eğer ki BİR DEĞİŞİKLİK OLURSA WEBSİTESİNDEN bunları öğrenebileceğimizi söyledi.
TTnet 2 farklı müşteri temsilcisi ile görüştüm.
Biri sizin bahsettiğiniz gibi 2-8 arası 16 MBit kullanabileceğimi söyledi. Diğeri ise, hızımın 50 GB sonrası 5 Mbit'e düşeceğini ve buna göre kullanacağımı belirtti.
Araştırdığım kadarıyla 2. müşteri temsilcisi haklı. Yani arkadaşlar, hızınız normal tarifedeyken, 02 ile 08 arası yaptığınız downloadlar AKK'ye girmeyecek. Ancak bu sizin 02 ile 08 arası AKK doldurduktan sonra aynı hızı alacağınız anlamına gelmiyor.
Ayrıca kaçırılan bir nokta daha var. AKK kalkmıyor zaten. Yani kotasız değil internetimiz. Sadece herkesin 3 MBit'e düşme haksızlığı düzeltildi.
Ek olarak, TTnet müşteri temsilcisi kesinlikle sınırlı bir tarife gelmeyeceğini belirtti. Diğer servis sağlayıcılarının düzenlemesinin bununla alakalı olmadığını belirtti.