İphone 7 ve iphone 7 plus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DinneX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DinneX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar iphone 7 128 gb ve iphone 7 plus 32 gb arasında kaldım arasında 200 tl fark var hangisini almalıyım öneri?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Arkadaşlar iphone 7 128 gb ve iphone 7 plus 32 gb arasında kaldım arasında 200 tl fark var hangisini almalıyım öneri?
İp7+ zoomlu kamerası fazla gereksiz bence. O yuzden İp7 128 gb

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
5.5 Büyük ekran
3gb ram
çift kamera
128gb İp7+ al
Bir kez alıyorsun sonuçta biraz paraya kıy iphone 7 plus'ın tek dezavantajı fazla büyük ve diğer telefonlara göre 30gr daha ağır oluşu ama alışıyorsun büyük ekrana iphone 7 oyuncak gibi geliyor insana iphone 6s plus 64gb kullanıcısı olarak söylüyorum

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Biraz paraya kıy dediğin alet 5 BİN TL ve bu bir telefon ..

5.5 Büyük ekran
3gb ram
çift kamera
128gb İp7+ al
Bir kez alıyorsun sonuçta biraz paraya kıy iphone 7 plus'ın tek dezavantajı fazla büyük ve diğer telefonlara göre 30gr daha ağır oluşu ama alışıyorsun büyük ekrana iphone 7 oyuncak gibi geliyor insana iphone 6s plus 64gb kullanıcısı olarak söylüyorum

erdx105_erol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bende çok kararsız kalmıştım 7+ aldım, hafta içi elime ulaşacak umarım memnun kalırım :)

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Biraz paraya kıy dediğin alet 5 BİN TL ve bu bir telefon ..
Kardeş haklısın ama türkiyede ki durum ortada vergici kdv ciler acayip para kaldırıyor bizi sömürüyorlar iphone almak için devlete haraç vermen lazım başka yolu yok dışardan getirsen uygun olacak belki ama bu sefer garantiyle uğraşman lazım 5.000tl az bir rakam değil ama bu cihazlarda birkez alınıyor insanın içine sinmese zararı göze alıp değiştirmeyi göze alamıyorsun.

FK5896

Asistan
Reaksiyon puanı
22
7+ daha iyi tabii ki ama 32 gb yetmeyebilir

FK5896

Asistan
Reaksiyon puanı
22
5.5 Büyük ekran
3gb ram
çift kamera
128gb İp7+ al

Evet 128 lik 7 plus daha iyi. Ama iphone 7 yide ezdin resmen :) ben note 4'ten 7' ye geçtim daha çok hoşuma gitti. Oyun oynarken film izlerken iyi ama tek elle kullanımda baya sıkıntı büyük ekranlı telefonlar ve taşıması zor özellikle hareketli biriyseniz. Geçen arkadaşın v20' yi alıp inceledim dedim bu ne tablet gibi. Bence çookta gerekli değil büyük ekran kişiden kişiye değişir tabi :)

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Bu fiyatlarla artık telefon almak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Samsung bile 5000 tl ye telefon satar hale geldi. Yazık günah 2 fotoğraf 3-5 mesaja kaç aylık maaşları düşünmeden verir olduk.
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu fiyatlarla artık telefon almak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Samsung bile 5000 tl ye telefon satar hale geldi. Yazık günah 2 fotoğraf 3-5 mesaja kaç aylık maaşları düşünmeden verir olduk.
Ayrıca tavsiyem iphone 7 dir. 7+ büyük sıkıntı oluyor bazen 7 en ideali her talebe cevap veriyor

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Evet 128 lik 7 plus daha iyi. Ama iphone 7 yide ezdin resmen :) ben note 4'ten 7' ye geçtim daha çok hoşuma gitti. Oyun oynarken film izlerken iyi ama tek elle kullanımda baya sıkıntı büyük ekranlı telefonlar ve taşıması zor özellikle hareketli biriyseniz. Geçen arkadaşın v20' yi alıp inceledim dedim bu ne tablet gibi. Bence çookta gerekli değil büyük ekran kişiden kişiye değişir tabi :)
İphone 7'yi yermek değil amaç sonuçta büyük ekran dışındaki artıları da var çift kamera 3gb ram gibi iphone 7+ çözünürlük 1080 iken iphone 7'de 720 çoğu zaman yazılarda dikkatli bakarsanız tırtıklar gözüküyor yazılarda
İphone 7 plus'ta çift kameraya ilerde bir sürü özellik gelme şansı var diğer seriler için konuşuyorum tek sıkıntısı plus modelinin ağır ve iri olması 188gr iphone 7 ise 138gr

Joxalm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Gunumuzde bir cok amiral gemisi telefon ortalama 5.5 inc gibi bi ekrani tercih ediyor yani ekrana buyuk demek artik bana biraz abes geliyor acikcasi...
Gelelim neden Plus modelini tercih etmen gerektigine:
Normal modele gore daha genis bir ekran ve ekran kalitesi (gerek film gerek oyunda iyi ki plus modelini almisim diyeceksiniz)(ben su anda plus modelinin ekraninin biraz daha buyuk olmasi taraftariyim acikcasi)
Cift kamera ve oldukca kaliteli fotograf ve video cekimleri
1 GB fazla Rame sahip
Daha buyuk batarya (bence en onemli etken bu , oyun oynayan biriysen normal model 5-6 saati gorurken plus modeli 7-8 saati goruyor ben cok fazla oyun oynamam diyorsan bu sure farki yine artiyo)
Benim telefonumda 350 muzik boyutlari 6-7 mb ( music sagolsun) 7 video 111 fotograf 44 uygulama 10 tanesi oyun 4 tanesi yuksek boyutlu olmasina ragmen geriye 10gb bos yerim var...32GB 7+ sahibiyim.Bir cok bakimdan Plus modeli daha ustunluk sagliyor kapasitede cok fazla sorun olacagini dusunmuyorum acikcasi...Son olarak bir baskasinin fikrinden cok 2 telefonu eline aldiginda hangisi daha cok hosuna giderse onu almalisin benim tavsiyem bu yonde. :)

asdf61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
İp7+ zoomlu kamerası fazla gereksiz bence. O yuzden İp7 128 gb

Kamerayı çok küçümsüyorsun ancak portre modu ile resim çektiğinde ortaya çok güzel resimler çıkıyor. Tabiki sadece portre modundan dolayı 7-7 plus arasında kalınıyorsa 7 tercih edilir. Plus modelinde ram 1 gb daha fazla, kişi oyun çok oynuyorsa film video çok izliyorsa o zaman tercih plus modelinden olmalı. Şahsen ben video film çok izleyen birisiyim şarj daha uzun süre dayanması için ve izlerken geniş ekranda izlemeyi daha çok beğendiğimden tercihimi plus modelinden yana yapmıştım.