Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Kullananlar Kulübü

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşlar gece telefonu %30 şarj ile Wi-Fi ve Mobil Ağlar kapalı bir şekilde bıraktım. Sabah kalktığımda şarjım %22'ydi. Yaklaşık 7 saatlik bir sürede bu düşüş gerçekleşti. Sizce neden bu kadar fazla düşüyor hiçbir işlem yapmadığım ve arkaplanda işlem yokken ? Bu cihazdan önce iPhone 6 kullandım onda maksimum %1'lik bir düşüş olurdu aynı şartlarda. Önerisi olanlar düşüncelerini paylaşabilirse çok mutlu olurum.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Arkadaşlar gece telefonu %30 şarj ile Wi-Fi ve Mobil Ağlar kapalı bir şekilde bıraktım. Sabah kalktığımda şarjım %22'ydi. Yaklaşık 7 saatlik bir sürede bu düşüş gerçekleşti. Sizce neden bu kadar fazla düşüyor hiçbir işlem yapmadığım ve arkaplanda işlem yokken ? Bu cihazdan önce iPhone 6 kullandım onda maksimum %1'lik bir düşüş olurdu aynı şartlarda. Önerisi olanlar düşüncelerini paylaşabilirse çok mutlu olurum.
Senin yine iyi. Benim %20 düştüğü oluyor.

alper seçen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba
benim telefonda sonradan fark ettiğim, sizlerin telefonunda da var mı diye merak ettiğim bir sorundan bahsetmek istiyorum.
öncelikle telefonum s7. cihazdaki problem fotoğraf çekimi ile alakalı. şöyle ki; cihaz fotoğraf çekimlerimler (video da aynı) özellikle yakından çekimlerde düz çizgilerde dalgalanma olması. yani normalde düz bir cismi çektiğinizde çizginin yamuk olması. özellikle de yatay tutulduğunda ekranın altına ve üstüne yakın yerlerde daha da belirgin olmuyor. aşağıdaki resimde düz olması gerek çizgiler bariz bir şekilde yamuk.
ben bu sorun ile ilgili iki defa servise göndermeme rağmen telefonumda arıza yokmuş gibi davranıp bana geri gönderdiler.
acaba sizlerinde telefonunuzda aynı hata var mı?
20170310_114822.jpg

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
arkadaşlar merhaba
benim telefonda sonradan fark ettiğim, sizlerin telefonunda da var mı diye merak ettiğim bir sorundan bahsetmek istiyorum.
öncelikle telefonum s7. cihazdaki problem fotoğraf çekimi ile alakalı. şöyle ki; cihaz fotoğraf çekimlerimler (video da aynı) özellikle yakından çekimlerde düz çizgilerde dalgalanma olması. yani normalde düz bir cismi çektiğinizde çizginin yamuk olması. özellikle de yatay tutulduğunda ekranın altına ve üstüne yakın yerlerde daha da belirgin olmuyor. aşağıdaki resimde düz olması gerek çizgiler bariz bir şekilde yamuk.
ben bu sorun ile ilgili iki defa servise göndermeme rağmen telefonumda arıza yokmuş gibi davranıp bana geri gönderdiler.
acaba sizlerinde telefonunuzda aynı hata var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 19327
Bende yok çok şükür ama bazı arkadaşlarda vardı. Servis cidden çok kötü. Tek sıkıntısı o samsungun.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58

Mesela Marshmallow'da olmazdı bu. Kullanırken yine giderdi ama kapalıyken sıkıntı olmazdı. Her formatta şarjım düzeliyor ama aradan 2 hafta geçince yine bozuluyor. Bir de Marshmallow'a dönmeyi deneyeceğim sanırım.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Mesela Marshmallow'da olmazdı bu. Kullanırken yine giderdi ama kapalıyken sıkıntı olmazdı. Her formatta şarjım düzeliyor ama aradan 2 hafta geçince yine bozuluyor. Bir de Marshmallow'a dönmeyi deneyeceğim sanırım.
Rom yükleyebilirsiniz. Marhmellow için.

ene49

Asistan
Reaksiyon puanı
61

Bende hem marsmelowda hemde nougatta geceden sabaha kadar en fazla %2 düşüyor.
Hatta çoğu zaman %1 düşüyor.
Size tavsiyem gece telefonu bırakıp yatarken yeniden başlatıp öyle bırakın.
Ben hep öyle yaparım.
Bu arada marsmelowa geri dönme gibi bir yöntem varsa ilk ben geri dönecem.
İyice nefret ettim şu nougattan.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Bende hem marsmelowda hemde nougatta geceden sabaha kadar en fazla %2 düşüyor.
Hatta çoğu zaman %1 düşüyor.
Size tavsiyem gece telefonu bırakıp yatarken yeniden başlatıp öyle bırakın.
Ben hep öyle yaparım.
Bu arada marsmelowa geri dönme gibi bir yöntem varsa ilk ben geri dönecem.
İyice nefret ettim şu nougattan.

Odin ile dönebilirsiniz. Samfirmware'den 3 parçalı 6.0'ı indirin.

orhn91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
görüntülü arama yapacağım zaman,çağrı açıldığı takdirde görüntü aniden kesilip normal sesli aramaya geçiyor. Kimseyi görüntülü arayamıyorum neden böyle bir sıkıntı var ? karşı taraftan görüntülü çağrıda alamıyorum. Not: şebeke türktelekom, volte hd+ servisi aktif.

gorkemmalp

Asistan
Reaksiyon puanı
38
görüntülü arama yapacağım zaman,çağrı açıldığı takdirde görüntü aniden kesilip normal sesli aramaya geçiyor. Kimseyi görüntülü arayamıyorum neden böyle bir sıkıntı var ? karşı taraftan görüntülü çağrıda alamıyorum. Not: şebeke türktelekom, volte hd+ servisi aktif.
Aynı sorunu ben de yaşadım ve görüntülü konuşma için şebeke modunu LTE den 3G ye almak gerekiyo.

orhn91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
LTE 3Gden daha yüksek değilmi ?

gorkemmalp

Asistan
Reaksiyon puanı
38
LTE 3Gden daha yüksek değilmi ?
Evet daha yüksek ama ben de aynı problemi yaşadığım gün internette LTE den görüntülü konuşma yapılmadığıyla ilgili bi yazı okumuştum ve şebeke modunu 3G ye aldığımda gerçekten işe yaradı. [emoji41] LTE den neden yapamadığımı bilmiyorum ama!

MustafaHan1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar. Cihazı güncellemeden önce hızlı şarj veya normal şarj diye farklı seçenekler vardı. Naugat ile bu seçenek kaldırıldı mı?

gorkemmalp

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar. Cihazı güncellemeden önce hızlı şarj veya normal şarj diye farklı seçenekler vardı. Naugat ile bu seçenek kaldırıldı mı?
Ayarlar》Cihaz Bakımı》 pil kısmında ekranın sağ üstünde 3 nokta var ona basıp gelişmiş seçeneklere gir orda hızlı kablolu şarj ayarı var.

MustafaHan1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ayarlar》Cihaz Bakımı》 pil kısmında ekranın sağ üstünde 3 nokta var ona basıp gelişmiş seçeneklere gir orda hızlı kablolu şarj ayarı var.
Eyvallah kardeşim teşekkür ederim.
--- Gönderi Güncellendi ---
Hızlı sesli arama özelliğini aktif kullanan var mı arkadaşlar? Hep ingilizce tahmin ediyor. Türkçe tahmine çeviremiyormuyuz?

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Şaka mı yapıyorsun dediğin değerler zaten yaklaşık olarak saatte % 1 lik dilime eşit oluyor .

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Şaka mı yapıyorsun dediğin değerler zaten yaklaşık olarak saatte % 1 lik dilime eşit oluyor .

Dostum normal değerler değil bunlar. iPhone 6'da gece %100'de bırakıp sabah %100'de en kötü ihtimalle %99'da alıyordum. Deep Sleep denen olay işe yaramayacaksa sıkıntı var demektir.

Ki iPhone 6'nın bataryası 1800 mAh civarındayken S7'nin bataryası 3000 mAh bu da ayrı bir ironi. (Android iOS farkı diye yaklaşmazsak sevinirim. :) )

sonerozkaynak

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Herkes soruyor şu nerdeydi bu nerdeydi diye bu telefonda ayarlarda arama seçeneği var yazın oraya be aradığınızı o size ayarı buluyor valla ben biktim şu ayar nerdeydi bu nerdeydi yazılarından 3 milyarlık telefon almışsınız biraz kurcalayın yahu

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Herkes soruyor şu nerdeydi bu nerdeydi diye bu telefonda ayarlarda arama seçeneği var yazın oraya be aradığınızı o size ayarı buluyor valla ben biktim şu ayar nerdeydi bu nerdeydi yazılarından 3 milyarlık telefon almışsınız biraz kurcalayın yahu
telefonu servise verdikten sonra neden bana 7.0 güncellemesi gelmiyor.vermedeen önce güncellemiştim.şimdi 6.0 gözüküyor

MustafaHan1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hızlı sesli arama özelliğini aktif kullanan var mı arkadaşlar? Hep ingilizce tahmin ediyor. Türkçe
Arkadaşım seni telefon diye kullanırım. Ayarlarını yaparkende çok zorlanacağımı zannetmiyorum. Zira böyle düz mantığın 1 tane tuşu vardır. Oda aç-kapa. Herneyse. Gir ayarlara da ara bakalım. Normal şarjı bulabilecekmisin. Bol keseden atma. Önce elindekine bir bak. Tenkit ettiğin duruma düşersin. Neydi o söz ''şecaat arz ederken merdi kıpti sirkatin söyler''