Android Bir Linux İse Neden Android'te Virüs Tehlikesi Var?

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
muhabbet güzelde harbiden android linux türevi ise neden virüs bulaşıyor veya linux gibi stabil olamıyor ? bakınız mac ler ve ios lar onlarda linux türevi ana androidin yanında mersedes kalıyorlar ?
Sanırım denetimsizlikten ötürü ve ayrıca programlar kurulurken erişim sağlayacağı yerleri söyleyip onay istiyor. Kurduğun ve aktif olarak kullandığın kaç apk'nın erişim sağlama isteğini okuyup, bilerek kabul ettin. Cevabın sanırım soruna yanıt olur. Kendimden örnek veriyim, bilmediğim yazılımı kuracaksam, asla birşeylere erişmesine izin onayı vermem, ha! sanma ki hep böyle. Yeni yeni akıllanıyorum desem yeridir.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Sanırım denetimsizlikten ötürü ve ayrıca programlar kurulurken erişim sağlayacağı yerleri söyleyip onay istiyor. Kurduğun ve aktif olarak kullandığın kaç apk'nın erişim sağlama isteğini okuyup, bilerek kabul ettin. Cevabın sanırım soruna yanıt olur. Kendimden örnek veriyim, bilmediğim yazılımı kuracaksam, asla birşeylere erişmesine izin onayı vermem, ha! sanma ki hep böyle. Yeni yeni akıllanıyorum desem yeridir.
Ben Linux kullanmaya başlamadan önce sizin kafadaydım. Bir süre kullanınca bir şeylere haa ! Bu böyleymiş, biz bunu yanlış yapıyormuşuz ! deyince bir daha ne yaptığımı iyice okumadan, Google'da aramadan devam etmedim.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Ben ikisini de kullandım ve ikisinin de pozitif ve negatif yanlarını söylerim bu yüzden herkes tarafından nefret edilirim çünkü ikisinin de pozitif ve negatif yanlarını söylerim. Pozitifleri söylerken tek bir taraf ile konuşuyorsam harikayım, on numara bilgi sahibiyim, ben niye bilgisayar bölümü okumadım :D Ama diğerinin iyi yanını yada kendi kullandığı ürünün kötü yanını söyleyince suratının ifadesi değişir.
Hocam ne güzel söylediniz şimdi en basitinden örnek vereyim arkadşım Samsung'un orta seviye bir telefonunu kullanıyor ama o da en kralı Samsung benim telefonum süper kafasında :D ben o adama TouchWiz diğerlerine göre kötü diyemiyorum çünkü ben Samsung kullanmıyorum diye laf attığımı sanıyor,kızıyor hatta bir yerden sonra kıskanıyorum sanıyor :D ya ne kıskanıcam al elin Kore'lisini başına çal çok da umrumda :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hocam ne güzel söylediniz şimdi en basitinden örnek vereyim arkadşım Samsung'un orta seviye bir telefonunu kullanıyor ama o da en kralı Samsung benim telefonum süper kafasında :D ben o adama TouchWiz diğerlerine göre kötü diyemiyorum çünkü ben Samsung kullanmıyorum diye laf attığımı sanıyor,kızıyor hatta bir yerden sonra kıskanıyorum sanıyor :D ya ne kıskanıcam al elin Kore'lisini başına çal çok da umrumda :D
Kıskanmak ? :p Kusura bakma da bugün Android telefon alanlar da, IOS telefon alanlar da az para vermiyorlar. Her türlü parayı bayılmışın, istesen onun aldığı modeli de alırdın yani, bunun tercih ile ilgisi var :D
--- Gönderi Güncellendi ---
@f.krtl1
Bunun hakkında bayacak şekilde çok konuştuğumu biliyorum ama 900TL'ye aldığım netbook'u param olmadığı için almadım, babama kalsa 4000-5000TL'lik Ultrabook modellerine bakacaktık. Ama şu var ki o 900TL'lik netbook'un bana 5000TL'lik Ultrabook'un veremediğini verdiği gibi bir gerçek vardı. Ağırlığı, pili, ekranı, herşeyi benim için mükemmeldi. Şimdi ben istesem daha yüksek bir model alamaz mıydım ? İstesem 5000TL'ye Mac alamaz mıydım ? Alırdım. Ama neye ihtiyacım olduğunu düşündüm, tespit ettim, ona göre bir model satın aldım. Böylece hem boşa para bayılmadım çünkü zengin değiliz, ayrıca tam ihtiyacım olanı aldım.

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Kıskanmak ? :p Kusura bakma da bugün Android telefon alanlar da, IOS telefon alanlar da az para vermiyorlar. Her türlü parayı bayılmışın, istesen onun aldığı modeli de alırdın yani, bunun tercih ile ilgisi var :D

iPhone'unun çok pahalı olduğu söylenir, ama karşılaştırılan model, neredeyse aynı fiyata ait amiral gemisi android telefonlardır. Mesela ben 4 yıla yakın süredir iphone 5s kullanıyorum, ülkemiz standartlarına göre gayet pahalı sayılan telefondan stabilitesiyle alakalı şikayet yaşadığımı hatırlamıyorum. Donanım konusunda orta seviye olan bir telefon neredeyse 1 yıl daha güncelleme alacak ve beni 2 yıl daha, neredeyse ilk günkü performansa yakın götürür diye tahmin ediyorum. Geçen sene anneme aldığım orta seviye donanımlı GM, tek yapabildiği numara çevirmek ve irehberden sim bulabilmek olan annemin elinde hiç kullanamadığı çok az sayıdaki yazılım sayesinde aşırı kasmaya başladı. Bana iphone özgür değil android özgürdür istediğini yapabilirsin dediklerinde, aslında arayüzü ve simgeyi değiştirmenin özgürlük olarak, çok büyük nimetmiş gibi savunmaları beni benden alır. Bu arada pahalılığı nedeniyle beni ios yerine android kullandırmak isteyen arkadaşlarım, yavaşlama ve sorunlar nedeniyle 2. hatta 3. telefonlarını kullanırken ben 4 yıla yakındır aynı telefonu kullanıyorum. ios'un sık güncellenmesini eleştirenlerde var.

iphone tarafında ise hele ki 6 ve 7 benim için fazla birşey ifade etmiyor. Şunu çok iyi biliyorum beni 5s en az 2 yıl daha sorunsuz götürür. iphone 6 alıp, 6s çıkınca satıp 6s alan, farklı bir tabir bulamıyorum resmen manyak dereceli insanlar var. Ülkemiz şartlarında pahalı sayılabilecek telefonun en son modeline sahip olmanın kendini ayrıcalıklı yaptığını sananlar var, ama lazım olsa kontör bulamaz.
Örn: "Kapıda Ferrari var, ama benzin koyacak para yok." ios çok kullanışlı kabul ama android'inde kendine göre artıları var. Yukarıda arkadaş belirtmiş zaten. Benim ihtiyaçlarımı hangisi karşılıyorsa onu alırım. Ucuz ya da pahalı bir şey ifade etmiyor. hayatımda sadece 2 özellik kulanacaksam 10 özelliği olan ürünü neden alıyım.

Bir de benimde dahil olduğum hız takıntısı.
Son kullanıcı olarak eğer profesyonel iş yapmayacaksak laboratuvar ortamında elde edilen ama bizim hissedemeyeceğimiz hızları sanki kendi ölçmüş gibi "ben hızı farkettim, diğerine göre gerçekten çok hızlı" gibi aslında tamamen psikolojik olarak şartlanmış insanlar var. Ben asla yapmadım desem anca 15 yıl önce kötü yola düşmüş bir kadının ben hala annemden doğduğum gibi kız oğlan kızım demesiyle aynı gibi birşey olur. :) :)