Bios Tarih ve Saati Uyumsuzluğu

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba iyi forumlar
Arkadaşlar yeni Anakart aldım modeli GİGABYTE g.1 sniper z97 o.c mhz bios tarihi ve saati yanlış bu nedenle Windows update yapmıyor diye dusunuyorum kod 80072efe hatası alıyorum biosa girip saati guncelliyorum fakat tarihi guncelliyemiyorum yardım edin pls

Son düzenleyen moderatör:

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Merhaba iyi forumlar
Arkadaşlar yeni Anakart aldım modeli GİGABYTE g.1 sniper z97 o.c mhz bios tarihi ve saati yanlış bu nedenle Windows update yapmıyor diye dusunuyorum kod 80072efe hatası alıyorum biosa girip saati guncelliyorum fakat tarihi guncelliyemiyorum yardım edin pls
Sürücü eksikliği olabilir diye birşeyler okudum ayrıca sürücüleri yenileyip sorun çıkmaz ise Bios pilini çıkarıp takmayı deneyebilirsiniz. Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
2 gündür uğraşıyorum bi sonuca varamdim sürücüleri dün guncellestirdim öyle denedim yine olmadi yeniden format attım aynı kod 80072efe hatası devam ediyor bunaldim gerçekten

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
2 gündür uğraşıyorum bi sonuca varamdim sürücüleri dün guncellestirdim öyle denedim yine olmadi yeniden format attım aynı kod 80072efe hatası devam ediyor bunaldim gerçekten
Windows güncelleştirmeleri denetlerken Windows Update 80072efe veya 80072f76 hatası alıyorsanız, bunun nedeni bilgisayarınız ile Windows Update sunucuları arasındaki bağlantının kesintiye uğraması olabilir. Windows Update'i kapatın, 10 - 15 dakika bekleyin ve Windows Update'i yeniden çalıştırın.
Normalde Windows güncelleştirmei yüklerken 80072efe veya 80072f76 hatası alıyorsanız bu işlemden sonra düzelmelidir.

Fakat güncelleştirmeleri yüklerken hâlâ 80072efe veya 80072f76 hatası alıyorsanız şunları deneyin.

Windows 7güncelleştirmeleri yüklerken alınan 80072efe veya 80072f76 hatalarının çözümleri:

Çözüm 1:

Bilgisayarınıza rootkit bulaşmış olabilir. TDSS truva atı buna sebep olabilir.

1. TDSS indir adresinden TDSS temizleyiciyi indirin.
  2. TDSS killer 'ı çalıştırın ve yönergeleri izleyin.
  3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  4. Windows güncelleştirmeleri kontrol edin. Sorun düzelmiş olmalı.
Çözüm 2:

1. Tarayıcınızı açın. Chrome, Firefox, Internet Explorer. Adres satırına uzmanim.net yazın enter'a basın.
  2. uzmanim.net sitesi açılmıyorsa, antivirüs programınız, firewal programınız, internet güvenlik yazılımınız varsa kapatın.
  3. Windows güncelleştirmeleri kontrol edin. Antivirüs yazılımları bazen 80072efe veya 80072f76 hatasına yol açabilir.
Çözüm 3:

1. Şu programlardan birini kullanıyorsanız kapatın (veya benzer görevi yapan)
    McAfee firewall
    Norton Internet Security
    Zone Alarm Firewall
    Panda firewall
    Comodo Firewall

2. Başlattan ara'ya gelin (Programları ve dosyaları ara yazan bölüm) gelin SERVICES.MSC yazın Enter tuşuna basın.

3. Şifreleme Hizmetleri bulun sağ tuşla tıklayın Durdur seçin.

4. C:\Windows\System32 klasörü altındaki Catroot2 klasörünü silin.

5. Başlattan ara'ya gelin (Programları ve dosyaları ara yazan bölüm) gelin SERVICES.MSC yazın Enter tuşuna basın.

6. Şifreleme Hizmetleri bulun sağ tulşa tıklayın Başlat seçin.

7. Windows güncellemelerini kontrol edin.
Çözüm 4: DNS değiştirin.

Çözüm 5:

Windows Güncelleştirme Aracısı'nın son sürümünü yükleyin.
Windows Güncelleştirme Aracısı Windows 7, Windows 8 için son sürüm indir (@alibebek teşekkürler)

Çözüm 6:

80072efe veya 80072f76 hatası özellikle bazı sitelere uygulanan erişim yasağından sonra artış göstermeye başladı. Bazı servis sağlayıcıların, yine bazı erişim noktalarında Windows servisleri ile ilgili engelleme olduğunu düşünüyorum. Farklı bir servis sağlayıcıdan (Vodafone, Superonline, Türktelekom) erişim imkanınız varsa onun üzerinden güncelleme işlemini başlatın. Cep telefonu üzerinden internete bağlanarak güncellemeyi başlatın ve daha sonra nomal kablosuza geçin

Yukarıdaki işlemlerden sonra, Windows güncelleştirme hataları 780072efe veya 80072f76 çözülmüş olmalı.

Kaynak : Uzmanım.net

Faydalı olabilir. @Seyhoo bakabilir misin ?

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Windows güncelleştirmeleri denetlerken Windows Update 80072efe veya 80072f76 hatası alıyorsanız, bunun nedeni bilgisayarınız ile Windows Update sunucuları arasındaki bağlantının kesintiye uğraması olabilir. Windows Update'i kapatın, 10 - 15 dakika bekleyin ve Windows Update'i yeniden çalıştırın.
Normalde Windows güncelleştirmei yüklerken 80072efe veya 80072f76 hatası alıyorsanız bu işlemden sonra düzelmelidir.

Fakat güncelleştirmeleri yüklerken hâlâ 80072efe veya 80072f76 hatası alıyorsanız şunları deneyin.

Windows 7güncelleştirmeleri yüklerken alınan 80072efe veya 80072f76 hatalarının çözümleri:

Çözüm 1:

Bilgisayarınıza rootkit bulaşmış olabilir. TDSS truva atı buna sebep olabilir.

1. TDSS indir adresinden TDSS temizleyiciyi indirin.
  2. TDSS killer 'ı çalıştırın ve yönergeleri izleyin.
  3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  4. Windows güncelleştirmeleri kontrol edin. Sorun düzelmiş olmalı.
Çözüm 2:

1. Tarayıcınızı açın. Chrome, Firefox, Internet Explorer. Adres satırına uzmanim.net yazın enter'a basın.
  2. uzmanim.net sitesi açılmıyorsa, antivirüs programınız, firewal programınız, internet güvenlik yazılımınız varsa kapatın.
  3. Windows güncelleştirmeleri kontrol edin. Antivirüs yazılımları bazen 80072efe veya 80072f76 hatasına yol açabilir.
Çözüm 3:

1. Şu programlardan birini kullanıyorsanız kapatın (veya benzer görevi yapan)
    McAfee firewall
    Norton Internet Security
    Zone Alarm Firewall
    Panda firewall
    Comodo Firewall

2. Başlattan ara'ya gelin (Programları ve dosyaları ara yazan bölüm) gelin SERVICES.MSC yazın Enter tuşuna basın.

3. Şifreleme Hizmetleri bulun sağ tuşla tıklayın Durdur seçin.

4. C:\Windows\System32 klasörü altındaki Catroot2 klasörünü silin.

5. Başlattan ara'ya gelin (Programları ve dosyaları ara yazan bölüm) gelin SERVICES.MSC yazın Enter tuşuna basın.

6. Şifreleme Hizmetleri bulun sağ tulşa tıklayın Başlat seçin.

7. Windows güncellemelerini kontrol edin.
Çözüm 4: DNS değiştirin.

Çözüm 5:

Windows Güncelleştirme Aracısı'nın son sürümünü yükleyin.
Windows Güncelleştirme Aracısı Windows 7, Windows 8 için son sürüm indir (@alibebek teşekkürler)

Çözüm 6:

80072efe veya 80072f76 hatası özellikle bazı sitelere uygulanan erişim yasağından sonra artış göstermeye başladı. Bazı servis sağlayıcıların, yine bazı erişim noktalarında Windows servisleri ile ilgili engelleme olduğunu düşünüyorum. Farklı bir servis sağlayıcıdan (Vodafone, Superonline, Türktelekom) erişim imkanınız varsa onun üzerinden güncelleme işlemini başlatın. Cep telefonu üzerinden internete bağlanarak güncellemeyi başlatın ve daha sonra nomal kablosuza geçin

Yukarıdaki işlemlerden sonra, Windows güncelleştirme hataları 780072efe veya 80072f76 çözülmüş olmalı.

Kaynak : Uzmanım.net

Faydalı olabilir. @Seyhoo bakabilir misin ?
Bu yazdiklarinizin hepsini uzamanim nette okudum yaptım yine olmadi çok teşekkür ederim emeğiniz için 80072efe hatası saat ve tarih ayarları bios ile eşit olmadigindan dolayı olduğunu dusunuyorum bios tarihi yanlış tek bu seçenek kaldı elimde yapamadigim bunu cozersem eğer başka yöntemler arayacagim :(

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Bu yazdiklarinizin hepsini uzamanim nette okudum yaptım yine olmadi çok teşekkür ederim emeğiniz için 80072efe hatası saat ve tarih ayarları bios ile eşit olmadigindan dolayı olduğunu dusunuyorum bios tarihi yanlış tek bu seçenek kaldı elimde yapamadigim bunu cozersem eğer başka yöntemler arayacagim :(
Tavsiyem gine'de bios pilini çıkarıp takmanız.

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Tavsiyem gine'de bios pilini çıkarıp takmanız.
Evet çıkartıp deneyecegim . Sorun su saati değiştire biliyorum biosa girip ama tarihi bugünün tarihi yapmama izin vermiyor. Bios pili mi çıkartınca ayarlar sifirlanicak bios içindeki tarihi değiştirme imkanı olucak mı acaba :(
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu arada Anakart işlemci yeni sonradan aldığım bi update hatası değil yeni kurulmus bir sistem

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
suan saat ve tarih bıos ile aynı durumda Fakat yıne kod 80072efe hatası alıyorum :(

Son düzenleyen moderatör:

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Merhaba iyi forumlar
İşletim sistemi nedir ve işletim sistemini nereden indirdin ?

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
işletim sistemı windows 7 herzamanki gibi windows 7 dvd den kurdum
İşletim sistemi nedir ve işletim sistemini nereden indirdin ?
alıntı yaptıgın yerı Düzenlemıs bulunmaktayım bıos tarıhını ve saatını Duzelttım Ama Kod 80072efe hatasını cozemedım :(

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Orijinal Windows 7 mi ?

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hayır orjinal windows 7 degıl

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
O zaman ilk önce o sorunun düzeltilmesi gerekir.

Microsoft sitesinden de ücretsiz olarak indirebilirsin Softpedia sitesinden de indirebilirsin, seçim sana kalmış.

Windows 7 Service Pack 1 (SP1) Download
Şimdi İndiriyorum Zaten bılgısayarımda Hıc bı guncelleme mevcut degıl bu lanet olası norton' denen antıvirus sıstemınıde Anakartı cd sının ıcıne yuklemısler bakmadım onuda yuklemıs bunca yıldır hep bu format dvd'sını kullanıyorum bı problem olmadı 3 gun olucak nerdeyse 1 gram ılerleme kaydedemedım bu konuda sp1 paketını yukluyorum ama Daha once baska paketlerınde olması gerekmıyormu calısması ıcın

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Şimdi İndiriyorum Zaten bılgısayarımda Hıc bı guncelleme mevcut degıl bu lanet olası norton' denen antıvirus sıstemınıde Anakartı cd sının ıcıne yuklemısler bakmadım onuda yuklemıs bunca yıldır hep bu format dvd'sını kullanıyorum bı problem olmadı 3 gun olucak nerdeyse 1 gram ılerleme kaydedemedım bu konuda sp1 paketını yukluyorum ama Daha once baska paketlerınde olması gerekmıyormu calısması ıcın
Anakartının Ethernet sürücüsünü kurunca zaten Windows Update otomatik olarak gerekli şeyleri kuracaktır.
Yalnız anlamadığım bir nokta var, böylesine muhteşem bir anakartın varken neden Windows 10 değilde Windows 7 ?

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Anakartının Ethernet sürücüsünü kurunca zaten Windows Update otomatik olarak gerekli şeyleri kuracaktır.
Yalnız anlamadığım bir nokta var, böylesine muhteşem bir anakartın varken neden Windows 10 değilde Windows 7 ?
Bende Windows 10 Kullanmak isterım Tabıkıde Kullandım daha once Eskı Anakartım ile beraber kullandım ve her oyunu desteklemedıgını gordum eskı Anakartım GIGABYT 970a -ds3 -ddr3 rev.1.0 pek bı performans alamadım online FPS oyunları oynuyorum yıllardır o yuzden wın7 geri dönüş yaptım
windows 10 aynı beta sürümünde gibi bana öyle gelıyor :(

redjcannas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Kod 80072efe hatasını Düzelttım İlgilendıgınız için Teşekkür ederim iyi forumlar