iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

m_akif_simsek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iPhone 7 Plus 128 Gb gold cihazda iOS 10.1.1 de kamera uygulamasında bazen fotoğraf çektiğimde 0.5 yada 1 saniye gecikmeli çekiyor birdaha çekmek istediğimde resping yapıyor (reboot değil) ve bu artık gına getirdi değişim mi yapılır.Yada çözüm ne olabilir.Cihaz sürümü 10.1.1 Jbsiz

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
iPhone 7 Plus 128 Gb gold cihazda iOS 10.1.1 de kamera uygulamasında bazen fotoğraf çektiğimde 0.5 yada 1 saniye gecikmeli çekiyor birdaha çekmek istediğimde resping yapıyor (reboot değil) ve bu artık gına getirdi değişim mi yapılır.Yada çözüm ne olabilir.Cihaz sürümü 10.1.1 Jbsiz

10.2 Güncelle dostum. Denemekte yarar var

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Allah korusun jb bekliyorum final sürümünü sen bana güncelle diyosun hocam [emoji23][emoji51]

iyi de dostum nasrettin hocanın işi gibi olmasın bu.

arızalı olup olmadığını anlamak buna bağlı.

değişime gönderince 10.1.1 ile geleceğine de emin değiliz. :)

yani deneyecen ya da böyle kullanılacak. normal bir durum değil bu. donanımsal sa ne olcak o da var ?

m_akif_simsek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iyi de dostum nasrettin hocanın işi gibi olmasın bu.

arızalı olup olmadığını anlamak buna bağlı.

değişime gönderince 10.1.1 ile geleceğine de emin değiliz. :)

yani deneyecen ya da böyle kullanılacak. normal bir durum değil bu. donanımsal sa ne olcak o da var ?

İşte zorluya götürcem net üzerinden çözüm bulamazsam eğer donanımsal derlerse 10.2'e jb çıkınca değişme götürcem.Hayırlısı bir çözüm yolu bilen varsa genede (update haricinde) paylaşırsa iyi olur.gerçi jb yapmadan ayarlardan sıfırla desemmi ama restorenin yapamadığı çözümü sıfırlamamı yapacak

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
İşte zorluya götürcem net üzerinden çözüm bulamazsam eğer donanımsal derlerse 10.2'e jb çıkınca değişme götürcem.Hayırlısı bir çözüm yolu bilen varsa genede (update haricinde) paylaşırsa iyi olur.gerçi jb yapmadan ayarlardan sıfırla desemmi ama restorenin yapamadığı çözümü sıfırlamamı yapacak

yok öyle olmaz. restore ile olmadıysa mümkün değil.

wedoman

Asistan
Reaksiyon puanı
100
Arkadaşlar rica ediyorum lütfen telefonunda video ve ya ses kaydında cızırtı olmadığını düşünen arkadaşlar lütfen yardımcı olmak adına bana bu kaydı ulaştırabilir misiniz ( sessiz ortam)!

@MrSmoke @Hakan__ @Apocalypse_ @Ahmet ERKAN @52SakocaN52 @Leatrix @Kenan___ @wedoman @Goksky @asdf61 @Bravess @MR.Anonymous

Foruma girip bu mesajımı okuyan arkadaşlar sizler lütfen rica ediyorum

Çok değil 3 sn bir ses kaydı ya da video

my10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar hepinize selamlar.Yaklaşık 1.5 aydır iphone 7 kullanmaktayım fakat son zamanlarda pil iyice saçmalıyor garip azalmalar oluyor.Ben telefonu genellikle kullanmayacağım zamanlarda kapatırım mesela dün %22 iken telefonu açtığımda sadece 1 dakika mesajlarıma baktım ve bu 1 dakika içinde şarjım %19 a kadar geriledi reset attığımda ise tekrar %22 ve gene kısa bir süre içerisinde %20 ye kadar düştü (sonra normale döndü.).Ayrıca 3 dakikalık bir müzikte bile %3 azalma oldu.Bu durum genelde şarj %60 ın altına düştüğünde oluyor.Neden böyle oluyor bir türlü anlam veremiyorum.Bu sebepten dolayı servise de gittim fakat cihazın arızalarını gösteren alet telefonda sıkıntı olmadığını söyledi yetkili de arıza tarayıcı cihaz arıza göstermeden müdahale yapamayız dedi.Sıkıntılarım bu kadar da değil mesela bir uygulama açık olsun telefonu kapatıp açtığımda o uygulama halen açık oluyor yani kapanmıyor ve ben genelde youtube dan video izleyen biriyim telefonu ilk aldığım zamanlar 1080p seçeneği yokken şimdi o da geldi.Bu sadece bende mi var yoksa iphone 7 kullanan diğer arkadaşlarda da mı ? Restore denediğim halde sorunlarım devam ediyor ne yapalıyım sizce cevaplarınızı bekliyorum.Saygılar.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar hepinize selamlar.Yaklaşık 1.5 aydır iphone 7 kullanmaktayım fakat son zamanlarda pil iyice saçmalıyor garip azalmalar oluyor.Ben telefonu genellikle kullanmayacağım zamanlarda kapatırım mesela dün %22 iken telefonu açtığımda sadece 1 dakika mesajlarıma baktım ve bu 1 dakika içinde şarjım %19 a kadar geriledi reset attığımda ise tekrar %22 ve gene kısa bir süre içerisinde %20 ye kadar düştü (sonra normale döndü.).Ayrıca 3 dakikalık bir müzikte bile %3 azalma oldu.Bu durum genelde şarj %60 ın altına düştüğünde oluyor.Neden böyle oluyor bir türlü anlam veremiyorum.Bu sebepten dolayı servise de gittim fakat cihazın arızalarını gösteren alet telefonda sıkıntı olmadığını söyledi yetkili de arıza tarayıcı cihaz arıza göstermeden müdahale yapamayız dedi.Sıkıntılarım bu kadar da değil mesela bir uygulama açık olsun telefonu kapatıp açtığımda o uygulama halen açık oluyor yani kapanmıyor ve ben genelde youtube dan video izleyen biriyim telefonu ilk aldığım zamanlar 1080p seçeneği yokken şimdi o da geldi.Bu sadece bende mi var yoksa iphone 7 kullanan diğer arkadaşlarda da mı ? Restore denediğim halde sorunlarım devam ediyor ne yapalıyım sizce cevaplarınızı bekliyorum.Saygılar.
10.2'nin sıkıntısı olabilir belki eğer güncellediyseniz

my10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
10.2'nin sıkıntısı olabilir belki eğer güncellediyseniz
10.1.1 dede bu sorunları yaşıyordum düzelir umudu ile 10.2 ye geçtim hala düzelmedi.Mesela dün müzik dinlerken şarjım %37 de yarım saat kaldı fakat %36 olunca hiç vakit kaybetmeden %35 e düştü

g0dforsaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
10.1.1 dede bu sorunları yaşıyordum düzelir umudu ile 10.2 ye geçtim hala düzelmedi.Mesela dün müzik dinlerken şarjım %37 de yarım saat kaldı fakat %36 olunca hiç vakit kaybetmeden %35 e düştü

Abi o an başka birşeylere falan yüklenmiş olabilir cihaz ya ben yeni kullanmaya başladım gerçi ama keşke önce alsaymışım note 5 varken öğlen 12 de bitiyordu şarjı ip7plusda aksam eve gidiyorum şarjım en az %35 lerde iyiki almışım

m_akif_simsek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başka önerisi olan arkadaş var mı ?

Hocam beta jb ti kurmadınız değilmi.şayet kurup batarya ile ilgili herhangi abi bir tweak yüklediyseniz bundan dolayı olmuş olabilir.Eğer jbsiz bir durumdaysanız ayarlar genel sıfırla başlığından tam sıfırlama yapabilirsiniz(bütün veriler silinicektir yedekleme alınız)

Çözüm olarak bu geliyor
Sebep olarakta ilk söylediğimin üstüne şunu ekliyim batarya loglarında fabrika çıkışlı bir sıkıntı olabilir

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Benim iOS 10.2 SHSH kaydım var uygun olursam betaya geçip bir batarya süresine bakmayı düşünüyorum.

wedoman

Asistan
Reaksiyon puanı
100
çok teşekkür ederim peki sence seninki de sorunlu mu
rica ederim dostum. bence de sorunlu fakat gördüğüm kadarıyla herkeste böyle. zaten çok video çeken birisi değilim o yüzden kafaya takmıyorum. @52SakocaN52'ın dediği gibi mikrofonu çok iyi olmasından da kaynaklanabilir ama mikrofonun daha kötü olmasına tercih ederdim :) sonuçta video çekerkende sesli bir ortamda çekilir bu cızırtı sesi duyulmaz bile.

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Sessiz ortamda video çekip aynı ortamda dinlemek çok saçma bir olay bu bir.
Mikrofon geniş bir alandan sesi topladığı için bu ses oldukça normal( bende de var aynı ses) bu iki.
Hadi bu sorun olsa mikrofonu düşürseler bir nebze bu seferde video çekerken sesi gerektiği gibi alıp dinletmediği zamanda bu telefonda ses çıkmıyor denecek %100 bunada emimim :)
İllaki bir sorun arıyor herkes telefonda, 3.5-4 bin lira verip alıyorsun neden açığını arıyorsun telefonun buda ayrı bir konu. Ha birde üretilen bütün iphone 7 ler bu şekilde çıkıpta sessiz ortamda sessiz video dinleyen çok az seçilmiş vardır heralde :))

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
rica ederim dostum. bence de sorunlu fakat gördüğüm kadarıyla herkeste böyle. zaten çok video çeken birisi değilim o yüzden kafaya takmıyorum. @52SakocaN52'ın dediği gibi mikrofonu çok iyi olmasından da kaynaklanabilir ama mikrofonun daha kötü olmasına tercih ederdim :) sonuçta video çekerkende sesli bir ortamda çekilir bu cızırtı sesi duyulmaz bile.
Yine teşekkür ederim şöyle bir şey var ben ses kaydı çok alıyorum ve benim farkettiğim durum şu ki benim lg g3 telefonumun geride kalır yazı yok hatta duru olmadığını düşünüyorum ip7 gibi sesi var ama ip 7 duru

Yarın buraya lg g3 sen gelen sesi atacağım sizde hem hoparlör hem de kulaklık ile dinleyin hak vereceksiniz bana kendi videolarına atan arkadaşları yine etiketlerim

Sessiz ortamda video çekip aynı ortamda dinlemek çok saçma bir olay bu bir.
Mikrofon geniş bir alandan sesi topladığı için bu ses oldukça normal( bende de var aynı ses) bu iki.
Hadi bu sorun olsa mikrofonu düşürseler bir nebze bu seferde video çekerken sesi gerektiği gibi alıp dinletmediği zamanda bu telefonda ses çıkmıyor denecek %100 bunada emimim :)
İllaki bir sorun arıyor herkes telefonda, 3.5-4 bin lira verip alıyorsun neden açığını arıyorsun telefonun buda ayrı bir konu. Ha birde üretilen bütün iphone 7 ler bu şekilde çıkıpta sessiz ortamda sessiz video dinleyen çok az seçilmiş vardır heralde :))

Hala zamanım var bu süreçte deneyim edinip son bir karara varacağım senin yorumun içinde teşekkür ederim

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Son noktayı koyuyorum. telefonunuzu güle güle kullanın:) en ufak sıkıntınız yok

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
iPhone 7 boş odada 1080p çekim. Bu patpat seslerle ilk defa karşılaşıyorum. Yalnız bu telefonla kısa film çektik orda bir sıkıntı olmadı ses gayet kaliteliydi.

cihad16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Yeni dikkatimi çekti video çekerken çok yakınmış gibi çekiyor 7plus deneyebilirmisiniz. Acaba çift kamerada geçiş mi yapmıyor.

pisst0n

Doçent
Reaksiyon puanı
180
Telefonu yere düşürdüm ekranı çatladı

ekran değişimi oluyor mu yeni cihazla mı değiştiriyorlar ? :(

maliyeti nedir bunun

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Telefonu yere düşürdüm ekranı çatladı

ekran değişimi oluyor mu yeni cihazla mı değiştiriyorlar ? :(

maliyeti nedir bunun

Valla çok 1000 liraya kadar çıkabilir.
Geçmiş olsun
Ne 1000 lirası [emoji23][emoji23][emoji23]
6be85d18a54a8839c297e22b02b086c4.png

Son düzenleyen moderatör:

cem ertaşkın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
İPhone 7 Plus 32 gb şarjı 2.15 da fulleniyor %24 deyken taktım 2.15 dk da dolma normal mi ?

Son düzenleyen moderatör:

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Benimde kullanım şu şekilde i7 32gb. Kullanım iyi sanırım.

Ekli dosyalar

• IMG_0045.PNG
    IMG_0045.PNG
    271.5 KB · Görüntüleme: 409
  • IMG_0044.PNG
    IMG_0044.PNG
    275.6 KB · Görüntüleme: 492