Windows 10 Nasıl Kurulur?

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar bu yaz 4500 civarında Pc toplayacağım.Bunu kendim yapmıcam daha karar veremedim fakat bir düzgün bir yerde toplatıcam.

Kafama takılan Pc'ye nasıl Win10 kuracağım.
Yeni toplanan bir pc freedos mu oluyor?

Ve fiyat olarak firmalar için olan Oem işletim sisteminin daha az olduğunu gördüm.Bu ürünü alabilir miyim yoksa sadece kutulu verisyonunu mu almalıyım?

Bilgisayar fiyatına ek olarak gidip 500 liraya Windows mu alıyor herkes?
Birçok sistem tavsiyesi gördüm fakat hiç biri 500Tl gibi büyük bir fiyata sahip olan işletim sisteminden bahsetmiyor.

Bu sorularım belki sizler için saçma vb. gelebilir fakat bunları aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen moderatör:

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Öncelikle yeni toplanan PC freedos olur. Windows' un lisanslı 7,8 veya 8.1 kullanıcılarına sunduğu ücretsiz Windows 10 teklifi sona erdi. Windows'u CD satın alarak, internetten indirdiğiniz ISO dosyasını USB belleğe boot ederek veya bir bilgisayarcıya kurdurabilsiniz. Lisanslama kısmını ise internetteki güvenilir sitelerden key alarak ( yerine göre değişir yaklaşık 50-60 TL ye bulabilirsiniz) yapıyorsunuz. Bunu yapmanın başka yolları da mevcut (crack, çeşitli programlar) ama bunların yasadışı olduğunu belirtmeliyim.

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Öncelikle yeni toplanan PC freedos olur. Windows' un lisanslı 7,8 veya 8.1 kullanıcılarına sunduğu ücretsiz Windows 10 teklifi sona erdi. Windows'u CD satın alarak, internetten indirdiğiniz ISO dosyasını USB belleğe boot ederek veya bir bilgisayarcıya kurdurabilsiniz. Lisanslama kısmını ise internetteki güvenilir sitelerden key alarak ( yerine göre değişir yaklaşık 50-60 TL ye bulabilirsiniz) yapıyorsunuz. Bunu yapmanın başka yolları da mevcut (crack, çeşitli programlar) ama bunların yasadışı olduğunu belirtmeliyim.
Son cümlenize ithafen bir bilgi de ben ekleyeyim, yasadışı olarak kullanmak kişinin kendi vicdanı ile ilgili olduğunu düşünüyorum fakat dediğiniz gibi çeşitli programlar ile lisanslı gibi gösterilen işletim sisteminin çok daha büyük sorunlara yol açtığını belirtmek isterim, bu yüzden alınabilecek en düşük fiyattan lisans satın alıp kullanmak en güzeli. ;)

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Windows'u CD satın alarak, internetten indirdiğiniz ISO dosyasını USB belleğe boot ederek veya bir bilgisayarcıya kurdurabilsiniz.
Windows'u Cd satın almama gerek var mı?
Iso dosyasını boot ile bilgisayara yükledikten sonra 90 gün deneme süresi olduğunu bu sürede de key alabileceğimi veya yasal olmayan şekilde etkinleştirebileceğimi sanıyordum?
@Alecont

Son düzenleme:

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Forum içerisinde Orijinal uygun fiyata Windows key satan arkadaşımız mevcut, kendisine danışabilirsiniz. @Kadima

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Windows'u Cd satın almama gerek var mı?
Iso dosyasını boot ile bilgisayara yükledikten sonra 90 gün deneme süresi olduğunu bu sürede de key alabileceğimi veya yasal olmayan şekilde etkinleştirebileceğimi sanıyordum?
@Alecont
Windows yüklendikten sonra size 30 günlük bir deneme süresi sunar. Cd satın alınmasına gerek yok, yüklemek için farklı yollar mevcut. Benim önerim Windows'u kendiniz yükleyip sonra ucuza key almak olacaktır. Forumda key satan bir kişi mevcut ve üstte kullanıcı adı yazılmış.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
30 günün sonunda ne oluyor peki?
Windowsu hala kullanabiliyor muyuz?
Kullanabiliyorsun. Bu arada 90 günmüş yanlış hatırlamışım. Arka plan falan siyah olacak bide sık sık key isteyen yazılar çıkacak. Bir süre sonra epey can sıkıyor.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Kullanabiliyorsun. Bu arada 90 günmüş yanlış hatırlamışım. Arka plan falan siyah olacak bide sık sık key isteyen yazılar çıkacak. Bir süre sonra epey can sıkıyor.
Peki crack ve benzeri yöntemlerle lisans etkinleştirildiğinde bir fark kalmıyor değil mi?

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,975
Arkadaşlar bu yaz 4500 civarında Pc toplayacağım.Bunu kendim yapmıcam daha karar veremedim fakat bir düzgün bir yerde toplatıcam.

Kafama takılan Pc'ye nasıl Win10 kuracağım.
Yeni toplanan bir pc freedos mu oluyor?

Ve fiyat olarak firmalar için olan Oem işletim sisteminin daha az olduğunu gördüm.Bu ürünü alabilir miyim yoksa sadece kutulu verisyonunu mu almalıyım?

Bilgisayar fiyatına ek olarak gidip 500 liraya Windows mu alıyor herkes?
Birçok sistem tavsiyesi gördüm fakat hiç biri 500Tl gibi büyük bir fiyata sahip olan işletim sisteminden bahsetmiyor.

Bu sorularım belki sizler için saçma vb. gelebilir fakat bunları aydınlatırsanız çok sevinirim.

Birincisi "Yaz" bitti, artık sonbaharda yaşıyoruz.

İkincisi, bir toplama bilgisayarda "FreeDos'ta yok. Siyah bir ekran var. FreeDos bile önce kurulması gereken bir işletim sistemi.

Bilgisayrı toplatacağın yer genelde Windows'u da kuruyor ve toplu (çoklu kurulum hakkı) bir fiyat ödediğinden sana kendi kurulum Dvd'inden daha hesaplıya geliyor. Toplayan kişinin dürüstlüğüne güvenerek, Windows'ta yasal ve lisanslı oluyor.

Daha hesaplısı, kendin Linux kurarsın, lisans bedeli ödemezsin (Tüm Linux'lar ve her zaman ücretsiz değil.) Kişisel kullanım için düşünülmüş popüler dağıtımlar, özelleştirilmiş Windows gibi durur.

İllâ FreeDos istiyorsan, o da ücretsiz. İnternet'ten temin edilebiliyor.