S7 Edge / Iphone 7 Plus

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
S7 edge artık eskidi sayılır S8 yoldaki Samsung S8 de önemli değişikliklere gidecek gibi gözüküyor note7 vakasından sonra android kullanmak istiyorsanız zamanınız varsa S8'i beklemenizi tavsiye ederim ama onun haricinde İphone 7 Plus şuan piyasada ki en üst düzey cihaz her yönüyle. İphone 7 plus almanızı tavsiye ederim. Sizi uzun yıllar rahat bir şekilde götürür.

asdwe3361

Asistan
Reaksiyon puanı
132
S7 Edge şuan özellik olarak piyasadaki en iyi telefon.Ayrıca iphone 7 serisinden den daha ucuz..s7edge adamdır

M

Murat Burç

SDN Okuru
S7 edge Salt işlem gücü istisna 7 plus tan çok ilerde bir cihaz rakipleri bazı teknolojilerde böyle geri olunca eskimez bilmiyor şöyle basit bir örnekle başlayayım iki cihazda batarya performansı olarak iyi sizi memnun eder S7 edge miliamper avantajı ile biraz önde
S7 Edge 3600 mah hızli sarj dolum süresi 1 saat 30 dk normal kablo şarjı akiminda şarj süresi 1 saat 40-50 dk arası
7 plus 2900 mah 3 saat 30 dk
Kamera kısmında S7 Edge açık bir şekilde önde hatta note 7 yi iade edip 7 plus geçen bir arkadaşın yorumu şu '' Note 7 den sonra 7 plus kamerası kötü beyazlar aşırılaşıyor ışıklar patlıyor ''
Ön kamera konusunda fotoğraf kısmında 7 plus önde videoda s7 edge önde AMA 7 plusun on kamera açısı gerçekten AMA GERÇEKTEN DAR shiftdelete.net kurucusu Hakkı Alkanın ifadesi ile İPhone ler ile ön kameraya 2 kişiyi sığdırmak zor iken Android rakipleri Harran ovasini çekiyor gibi abartılı bir tabirle aradaki ciddi farka dikkat çekiyor bu konu shiftdelete YouTube hesabındaki S7 ve iPhone 7 videosunda ve bir çok canlı yayında bahsedildi .
Kameradan sonra ekran
Birisi 1080p biri 2k yani 1440p aradaki fark 360p gibi az gözükse bile 1080p=1920×1080 iken 1440×2560 burda sayısal değerler girdim ama pratiğe bakarsak iki cihaz da iyi hoş paneli var memnun ederler fakat S7 edge nin iyi olduğu fark ediliyor pratikte ve şuan S7 Edge alana hediye VR var mesaj gönderiyorsunuz alınca en geç 6 haftaya kadar ki ( bir arkadaşıma 1 haftada mi ne gelmişti) bugün gitseniz 7 plusa vr alsanız bile uygulama desteği yok onu geçtim o ekran çözünürlüğü s7 edge de bile zor yeterken 7 plusa hayatta yetmez
Ekran kısmında S7 Edge önde
Yukarıda belirttiğim gibi batarya da S7 Edge performans kısmında iosun ve ekran çözünürlüğü farkı bir nebze kapatsa bile doldurma kısmı 7 plus ta çok sancılı
İşletim sistemi olarak Android daha yetenekli bu herkesin bildiği bir şey buraya fazla girmeye yok zaten işletim sistemi kişisel bir seçim iki cihazda sorunsuz 3-4 sene bana göre götürür .
Hafıza kısmında S7 Edge yine bana göre önde mesela bugün 32 GB iPhone 7 plus 3900 TL olması lazım(3800de olabilir onun altı değil ama kesinlikle ) iken S7 Edge 2800-3300 bandında geziyor 32 lik modeli ayrıca hafıza kartı desteği ile Samsung pro plus hafıza kartı takılarak 128+32 ye varan bir depolama elde edilebilir Samsung pro plus hafıza kartları 4k video çekimine uygundur kara cuma diye adlandırılan günlerde 128ligin fiyatı uygun fiyatlara düşebiliyor.
Bağlanabilirlik kısmında haliyle S7 Edge önde rahat rahat Bilgisayarlar ile dosya alışverişi çok kaliteli ekranı ile klavye gamepad ile destekleyen oyunları oynama ( asphalt 8 ve modern com bat 5 destekliyor mesela)
Veya olmadı telefonu televizyona aktarıp telefona kolu takip oyun oynayabilirsiniz.
Flash bellek Hard disk gibi depolama birimlerinin içeriğini telefonundan görebilir içeriklerini değiştirebilir telefonundaki bilgileri yedekleyebilirsiniz.
S7 Edge yine tasarım olarak önde
İki cihazda 5.5 inç ama 7 plus 5.7 inç note 4,5 ve 7 den daha büyük ve s7 edge den 31 gram ağır S7 Edge 157 7 plus 188
S7 Edge kesinlikle şık bir cihaz
7 plusun avantajı yok mu tabi ki var .
Salt işlemci gucu ile öne çıkıyor video düzenleme de güçlü gpusu ile önde
iOS sistemi daha fazla güncelleme alıyor.(yavaşlatan güncelleme ne ise yaşayacaksa örnek olarak ios7 5s iOS 9 5s kullanıcılarına performansı sorunuz evet iyi çalışıyor ama iOS 7 5s değil asla )
Ve arkasındaki elma ile kuvvetli bir kendini zengin gösterme gücü
3d touch(ne kadar kullanılır bilinmez)
Son olarak 7 plus çift kamera etkisi ile bokeh efektini daha iyi yapıyor ama iki cihazında yaptığı efekt sizi memnun eder.
Uzun lafın kısası sonuca bakarsak.
S7 Edge bana göre üzerinden zaman geçmiş olsa bile 7 plus tan çoğu konuda net bir şekilde ileri bir cihaz
Fiyat avantajı ile yine S7 Edge Fiyat/Performans olarak çok önde bir telefon
Bu yüzden Samsung GALAXY S7 Edge almak kesinlikle çok daha mantıklı
Yazımın sonuna gelirken
Yukarıdaki moderatörümün de belirttiği gibi imkanınız sabrınız varsa kesinlikle S8 ailesini bekleyin çünkü Note 7 faciasından sonra S8 Edge bencede piyasayı duman edecek.
Eğer şayet bekleyemem diyorsanız Samsung GALAXY S7 Edge açık ve net bir şekilde şuan Piyasanın en iyi telefonu

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Murat Burç mah değerleri bataryaların sadece dolum sürelerine mi etki ediyor ?
uzun süre dayanıklılık,günlük kullanıma etki etmiyor mu?
ve size göre şuan piyasada hangi telefonlar s7 edgeden daha önde ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Murat Burç mah değerleri bataryaların sadece dolum sürelerine mi etki ediyor ?
uzun süre dayanıklılık,günlük kullanıma etki etmiyor mu?
ve size göre şuan piyasada hangi telefonlar s7 edgeden daha önde ?
Mah ne kadar büyükse doldurması o kadar zordur
S7 Edge kutu adaptörü 5V 2A yani 10 watt ve hızlı şarj modunda 9V 1.67A yani 15.03 watt 3600 mah cihazın bataryası
7 plus kutu adaptörü ise 5V 1A yani 5 watt 2900 mah cihazın bataryası
Haliyle 7 plus mah olarak geride olsa bile daha geç doluyor
Telefonlarda batarya performansına gelince
İş kağıt üstünde değil pratikte bakılır çünkü telefonun batarya performansına etki eden çok faktör var. S7 Edge 3600 mah olmasına rağmen ağır touchwiz arayüzü 2k ekran gibi sebepler batarya performansına olumsuz etki ediyor.
7 plus 1080p ekran iOS sisteminin daha tasarruflu olması nedeni ile arayı kapatıyor.
Yani olay şu s7 edge atması gereken 700mahlik farkı atamıyor ekran ve işletim sistemi izin vermiyor ama 7 plusun yine üstünde
Şuan hali hazırda bana göre S7 edge nin üstündeki tek telefon Note 7
Onuda bulmak zor o yüzden Note 7 yi saymazsak piyasanın en iyisi S7 Edge

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
2 yıl iPhone 6 kullandıktan sonra S7 Edge'e geçtim. Cihaz performansı olsun kullanılabilirliği olsun iPhone'dan kesinlikle daha iyi. Benim tek iPhone'da üstün gördüğüm detay hoparlör kalitesi ve kulaklık kalitesi. Samsung'un kötü demiyorum ama iPhone gibi değil.

S7 Edge'in cihaz performansı iPhone 6'dan kesinlikle daha hızlı. 3 gün önce arka planda açık kalan uygulamaya geri döndüğümde kaldığım yerden devam edebiliyorum ama iPhone'da uygulamanın yeniden başlaması için bir telefon çalması yetiyor :)

S7 Edge'de 4GB Ram var en yükte bile 2.7 GB Ram kullandığını gördüm.

S7 Edge alırsan Gear VR'ı de ücretsiz almış olursun. Zaten VR tadına baktıktan sonra iPhone'u iyi ki seçmedim diyebilirsin.

128 GB hafıza kartı aldım şuan telefonda yüzlerce yabancı klip ve 1080p mkv yabancı dizilerim var çatır çatır izliyorum.

iPhone alırsan servisinden çok memnun kalırsın, ilgiden başın ağrır. Cihazda donanımsal sorun olursa %90 ihtimal yenisini verirler. Allah Samsung telefon aldığında sorun çıkartmasın. Servis kapılarında sürünürsün, güzelim temiz cihazı verirsin içini açıp çizikler içinde geri teslim alırsın. Tamir masrafını alıp aslında senin bile yapabileceğin işlemleri yaparlar. Tekrardan stock rom flaşlamak.

Ben 2 kere iPhone 6'yı değişimden aldım. 3 dk bile sürmedi teslim almam hemen değişim yaptılar. Samsung'ta ise ilk 1 ay değişim mevcut, 1 ay sonra parça değişimi yapılıyor. Anakartı bozulsa bile kullanıcı hatası diyip size kitleyeceklerdir. O yüzden Samsung alırsan çok iyi bak derim. Saygılar.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Mah ne kadar büyükse doldurması o kadar zordur
S7 Edge kutu adaptörü 5V 2A yani 10 watt ve hızlı şarj modunda 9V 1.67A yani 15.03 watt 3600 mah cihazın bataryası
7 plus kutu adaptörü ise 5V 1A yani 5 watt 2900 mah cihazın bataryası
Haliyle 7 plus mah olarak geride olsa bile daha geç doluyor
Telefonlarda batarya performansına gelince
İş kağıt üstünde değil pratikte bakılır çünkü telefonun batarya performansına etki eden çok faktör var. S7 Edge 3600 mah olmasına rağmen ağır touchwiz arayüzü 2k ekran gibi sebepler batarya performansına olumsuz etki ediyor.
7 plus 1080p ekran iOS sisteminin daha tasarruflu olması nedeni ile arayı kapatıyor.
Yani olay şu s7 edge atması gereken 700mahlik farkı atamıyor ekran ve işletim sistemi izin vermiyor ama 7 plusun yine üstünde
Şuan hali hazırda bana göre S7 edge nin üstündeki tek telefon Note 7
Onuda bulmak zor o yüzden Note 7 yi saymazsak piyasanın en iyisi S7 Edge
geçenlerde bir tane telefondan bahsediliyordu adını unuttum bataryası 4000 mah dı :)
acaba şuan bataryası en güçlü olan telefon hangisi ?

mayster

Asistan
Reaksiyon puanı
26
ekranın 2K olması çok önemli her ne kadar pili çabuk tüketse de VR için bazı durumlarda yetersiz bile kalıyor en azından ekrandaki pixelleri sayabiliyorsunuz. VR için en az 4K olması lazım ama burada Samsung sadece VR'a özel açarsa bu özelliği Sony gibi pili de olumsuz etkilemez. göz bir kere alışınca 5" ekranlarda artık full hd kötü durmaya başladı. 2K ise güzel gözüküyor ama 2K üstü en azından şimdilik normal kullanımlarda çok gereksiz.