Saydırmazsan niye saysın ki?

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Molla, Anıtkabir’e gitmedi.

Sakın kızmayın ona...

*

Oturduğu koltuğu Atatürk’e borçlu değil o... Oturduğu koltuğu Atatürk’e borçlu olup, dünyada eşi benzeri görülmemiş nankörlükle, Atatürk’ü saymayan, saydırmayanlara kızın.

*

Atatürk Türkiyesi, onun ülkesine ihraç edilmesin diye çaba harcıyor o... Humeyni İran’ı, bizim ülkemize ithal edilsin diye çaba harcayanlara kızın asıl.

*

Beğenirsin, beğenmezsin, bir devrimi var onun, sahip çıkıyor, hatta muhafızlığını yapıyor, kökleştirmeye çalışıyor... Kendi devrimine sahip çıkmayanlara, hatta onunla kavga edenlere, kazımaya çalışanlara kızın.

*

Albümü dağıtıldı; onlarca fotoğrafı var, hepsinde aynı gömlek, aynı ceket, babasının nalbant olduğunu unutmuyor, sade, mütevazı, Batı’ya inat kravat takmıyor... Halk çocuğuyuz ayaklarına yatıp, bir giydiğini bir daha giymeyen, ne oldum delisi, yatla-uçakla fink atan, Batı yalakası kravatlı mollalara kızın.

*

Vay efendim neymiş...

Molla, Anıtkabir’e gitmemişmiş.

"Bak arkadaş, Atatürk’ü tanımayanı ben de tanımam, ya tıpış tıpış gidersin, ya da gelme" diyen var mı?

Yok.

E niye gitsin ki?

Saydırmazsan niye saysın ki? - Yılmaz ÖZDİL - Hürriyet

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Güzel yazmış Yılmaz ÖZDİL kalemine sağlık.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Çok ilginç vallahi, bakalım cumhurbaşkanımız bir gün Humeyni'nin kabrini ziyaret ederse o zaman ne bulacaksınız ortalığı karıştırmak için? O zaman da "niye ziyaret ediyor" diyeceksiniz, şimdi ise "niye ziyaret etmiyor" diyorsunuz.

Sizlere şiddetle Taha Akyol'un "Ama hangi Atatürk" kitabını tavsiye ediyorum. Böylece belki görebilirsiniz tarihimizin sandığımız kadar kusursuz ve mükemmel olmadığını. Bazı ülkeleri nasıl "sattığımızı" vs.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kalıplarınız ile beraber uzanıyorsunuz şezlongunuza, oradan buraya vatan millet Sakarya duruşlu Mail'ler gönderiyorsunuz. Muhtemelen kaç dimağı safıma kattım diyerekten bi' kontrol mekanizmanız falan bile vardır, yine internetden istifade. Bence iyi yapmıyorsunuz...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Güzel yorumuna şunu da ekleyelim Jerusalem; şezlongumuza uzanıp bilgisayar başından vatan kurtarırken dünyaya da meydan okuyoruz, hatta diğer bütün ülkeleri de biz kurtarıyoruz.

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bence gayet güzel bir yazı ve yorum katılıyorum

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yılmaz Özdil güzer yazıyordu bizim için vazgeçilmez değerlerimiz olan ulusal konular AKP ve onun DIŞİŞLERİ baskanı babacan için yan konular oluyor..

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Çok ilginç vallahi, bakalım cumhurbaşkanımız bir gün Humeyni'nin kabrini ziyaret ederse o zaman ne bulacaksınız ortalığı karıştırmak için? O zaman da "niye ziyaret ediyor" diyeceksiniz, şimdi ise "niye ziyaret etmiyor" diyorsunuz.

Sizlere şiddetle Taha Akyol'un "Ama hangi Atatürk" kitabını tavsiye ediyorum. Böylece belki görebilirsiniz tarihimizin sandığımız kadar kusursuz ve mükemmel olmadığını. Bazı ülkeleri nasıl "sattığımızı" vs.

Anlaşılan sen İran aşığı ve onun molla rejiminin hayranısın..Ne diyelim beğenmediğin ATATÜRK senin düşüncede olanlara rağmen yok olmak üzere olan bir ulstan devlet yarattı..Sanırım sende tıpkı televizyona çıkan o karacahil kız gibi ATATÜRK e düşmansın..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Televizyonları bırak legolas, kitap okumalısın biraz. Ne İran'ı tanıyorsun ne Atatürk'ü. Birilerini zırt pırt şuncu buncu diye etiketlemeye kalkışmadan evvel tarih öğrenin arkadaşım biraz. "Sen şuncusun" deyip tekmeyi basmak ne kolay sizin için!

Atatürk yok olmakta olan bir ulustan devlet yaratmadı. Tarihimizi incelersen göreceksin ki vatan millet bilinci bu ülkede zaten vardı. Bunlar Mustafa Kemal'i tanımıyorlardı, sadece katıldığı savaşlardan bir kaçını duymuşlardı o kadar, şahsen bilmiyorlardı. Sadece "Heyet-i Temsiliye" reisi olduğu için kendisine müttehit oldular. Yoksa Heyet-i Temsiliye'nin başında başkası olsaydı onlar aynı bağlılığı ona da sunacaklardı.

Mustafa Kemal bu güçleri bir araya toplamak için elbette çaba gösterdi, göstermeliydi de zaten, gösterdiği bu çaba takdire şayandır; ama sizin ne iç olaylardan ne dış olaylardan haberiniz yok "Atatürk yarattı, Atatürk kurtardı" demeyi biliyorsunuz sadece. Örneğin bugün kaka dediğin İran olmasaydı belki kurtuluş savaşımızı yapamayacaktık, ama eminim senin bundan haberin yok. Eminim Atatürk'ün "mollalar" diye dalga geçtiğiniz adamlarla siyasi dostluk kurup şahlık rejimini devirmelerinde İran'ı desteklediğinden de habersizsindir. Ya da Hintli müslümanlar, hatta Hindular olmasaydı bu savaşı yine veremeyecektik yüksek ihtimalle. Ya da Bolşevik Rusya vs. Ülke içinde ne fırtınalar koptu biliyor musunuz? Tarih sadece bir kaç savaştan ibaret değil, oldukça yüklü bir siyasetler silsilesini de içinde barındırıyor. Sizlere ise sadece "Atatürk ilk hedefiniz Akdenizdir ileri dedi" gibi cümleler öğretiyorlar siz de kanıyorsunuz. Koca tarihi böyle bir kaç basit cümleden müteşekkil hikayemsi bir şey zannediyorsunuz.

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1
böyle bir saçmalık var mı?
oraya gidilmesini istemek bir saçmalık; oraya gitmez diye istanbulda ağırlamak ayrı saçmalık; vay niye gitmemiş demek apayrı bir saçmalık!!!
Ya arkadaş kim kimi bir yere gitmesi için zorlayabilir bu ne saçma bir kafadır...
yahu adam bizden değil; ona ne anıtkabirden... gelmesin zaten...
siz okul gezisi düzenleyin de çocuklarımız gitsin görsün öğrensin elin adamı değil..
bu forumdaki çok kişi bilmez arslanlı yolu.... onlarda mı molla!!!

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Mesele Anıtkabire gitmek değil aslında, bu davranışın altında yatan inanç. Mahmud Ahmedinejad'ın giyimi, duruşu ve davranışlarıyla takdir ettiğim bir şahsiyet. Üstelik benim adım da Mahmut. :)