iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Ben jb bilmiyorum yapmadım 5s de yapmıstım onuda hatırlamıyorım zarar verir diye yapmıyorım
Yalan dolan illegal kullanmak sana kalmış ben bazı illegalite bulasirmiyim bilmiyorum kiralamak lazım ilkkez ios kullanacağım için bir şey demem ama jbsiz iphone coptur gözümde

vasilty

Asistan
Reaksiyon puanı
85
Yalan dolan illegal kullanmak sana kalmış ben bazı illegalite bulasirmiyim bilmiyorum kiralamak lazım ilkkez ios kullanacağım için bir şey demem ama jbsiz iphone coptur gözümde

Yapmalımıyım ne faydaları var mesela kasko ve garantisi bozulurmu

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Valla @FOM uzun zamandır teknoloji tutkunuyum ne carti curtu varsa donanım olsun yazılım olsun deneyimim çoktur ve ben burdan arkadaşlara şunu söylüyorum verebilecek olan 128 alsin çok büyük derecede bir fark var bu kadar söylüyorum fakat söz konusu 7 128 İle plus 32 olamaz. Bu sebeb ile sakın 7 almayın alan plus 128 yoksa 32

Sayfa 100 de @vasilty arkadasin yardımlarıyla 32 gb passmark sonuçlarının 32 gb sıkıntısının kanıtıdır

7 plus 128gb çok güzel ama alma imkanı olayan yada çok zorlanacak olan 7 plus 32gb da alabilir gayst yeterli gelecektir

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Şimdi düşünüyorum yaş ben 4K video çekecem dk da 350 mb
10Dk lik video 3.5 gb

Yani 128 gb alan ile yaklaşık 31 32 tane 10dk lik video saklanabilir

256 da ise 66 67 tane. Yaklaşık olarak

Bilemedim çekeceğim bir video maksimum 5 dk yani 128 lige 50 video saklayabilirim rahatlıkla 256 ya da 110 115 civarı

Kada karıştırıcı 400 lira fark ne yapsam bilemedim evde net var idare eder şekilde bir note book var icloud var bu 128 yeter gibi geliyor çok da abanmaya gerek yok hem yarın öbür gün satmak istesem 256 kimse almaz diye düşünüyorum

En iyisi ben 128 lik + 12 w + kilif alayim birde sizin aklınıza gelen işime yarar şeyler söylerseniz onlari da alacam

256Lik alacagimi söyleyip 400 lirayi da cebe atayım yakında ise girecem üstünü biraz tamamlayayim bir laptop alayim

@FOM ne diyorsun yoksa onuda biriktirip bir de mac book mu alsam ya da gaming::))

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
7 plusı aldım ya şimdiden 8s'i düşünmeye başladım. :D
ama neden ben ya aylarca bekle telefon gelmesin :/

Gelecek gelecek bu telefon satacak bir şekilde sonuçta bak bu hafta nasıl turkcell tırın tırım arıyacak gör

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Gitmez bence 8s den devam ederler iki sene sonra :D 1 sene daha bekleyemezsin bence:D
Sürpriz bir sekilde 9 çıkabilir

Beyler bir de aklima geldi vodafone akıl almaz ile 30 kasıma kadar alınan bir tahaadut cihaz 24 aylık 12 . ayı dolunca üst modeli ile değiştirilip fiyat hakkındaki bilgiyi unuttum sanırım işte iphone 'daki gibi 500 tl fark var tahadutu yeni cihaz ile 24 ay yenilenebiliyor çok enfes bir kampanya bence ama malesef sanırım 12 ay vodafone lular için geçerli ben malesef tt

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
7 Plus 'ı alınca daha 8 beya 8s düşünmeye gerek yok en az 4 sene yolu var
Iphone 6 vakası gibi olmaz yani diyorsun.
biliyorsun 6 donanım olarak vasat bir telefon 6 kullanıp 7 ye geçmek mantıklı ama galiba 7 veya 7 plus kullananlar 8'e geçmek için bir nedeni olmayacaktır umarım

Berkay1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ben 4k videodan pek anlamam buyuk ekran telefon hic kullanmadim sosyal medya cok girerim oynarsam biraz oyun oynarim normal video fotografimi cekerim @vasility ninde 7 icin yazdiklarindan sonra 128gb mat siyah plus veya normal duz hangisini bulursam alicam zaten 4s ten gecicem

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Iphone 6 vakası gibi olmaz yani diyorsun.
biliyorsun 6 donanım olarak vasat bir telefon 6 kullanıp 7 ye geçmek mantıklı ama galiba 7 veya 7 plus kullananlar 8'e geçmek için bir nedeni olmayacaktır umarım

7 si ve 7 plus olanı çok çok değişiklik olmadığı sürece 4 sene kafası rahat

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Kpss pazar günü brbin uğraştığını şeylere bak gerçek bakan müezzin kamu personeli alımını durdurdu lan ne karışık bir ülke ne karışık bir kafa bu ne karışık bir iphone celiskisi

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Sürpriz bir sekilde 9 çıkabilir

Beyler bir de aklima geldi vodafone akıl almaz ile 30 kasıma kadar alınan bir tahaadut cihaz 24 aylık 12 . ayı dolunca üst modeli ile değiştirilip fiyat hakkındaki bilgiyi unuttum sanırım işte iphone 'daki gibi 500 tl fark var tahadutu yeni cihaz ile 24 ay yenilenebiliyor çok enfes bir kampanya bence ama malesef sanırım 12 ay vodafone lular için geçerli ben malesef tt
Güzel kampanya evet haberini okudum bugün bende

vasilty

Asistan
Reaksiyon puanı
85
Ben 4k videodan pek anlamam buyuk ekran telefon hic kullanmadim sosyal medya cok girerim oynarsam biraz oyun oynarim normal video fotografimi cekerim @vasility ninde 7 icin yazdiklarindan sonra 128gb mat siyah plus veya normal duz hangisini bulursam alicam

Dostum buyuk istemiyosan 7 siyahı yapıstır cayır cayır telefon sesinden kamerasına batarya durusu hızı herseyiyle cok iyi geldi 3 ay lg g3 den sonra ozellikle ferahladım

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
İyi geceler gençler yarın yine ne alsam diye kalırım ortada

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Dostum buyuk istemiyosan 7 siyahı yapıstır cayır cayır telefon sesinden kamerasına batarya durusu hızı herseyiyle cok iyi geldi 3 ay lg g3 den sonra ozellikle ferahladım
Ben de de lg g3 var kahrolasica android ömrümü yedi be:)

vasilty

Asistan
Reaksiyon puanı
85
Ben de de lg g3 var kahrolasica android ömrümü yedi be:)

6 yı sattım bu bostaydı 3 ay kullandım 4 kere yere vurdum kırılmıyoda birader telefon bataryası cıldırttı wifi acıyorum bildirimler gelirken kasıyo telefonun tel +sı sesi iyi cıkıyodu

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
2 gün oldu iphone 7 128 siyah kullanıyorum ve kafasında soru işaretleri olanları tek tek rahatlatacağım.
1.Madde plus yüzünden normal 7 lerin hakkı yeniyor kanaatimce.
2.Madde kamerası; iphone 6s ile yan yana foto çekip video çekip bayağı karşılaştırdım.7 de fotolardaki renkler amoledimsi şekilde canlı ve kontrastlı lakin ekranın keskinlik oranı düşük olduğu için yeterli görünüyor ama kötü değil düşük ışıkta iyi çekiyor gren olsa bile bunların pro camera olmadığını aklınızdan çıkarmayınız zira plusda da olacaktır bunlar tek fark plusda fotoğrafın full hd görünmesi.

3.Madde performans; ana menüde sağa sola kaydırdığımda 2 kere takılma meydana geldi ve bir kere de kamerayı açtığımda parazitli şekilde açılıp sonra düzeldi.
7 serisinin 10.1 güncellemesine ihtiyacı var. Uygulamalarda takılma çökme sorununa hiç rastlamadım. İnstagram whatsapp tapatalk google çeviri işcep safari vs hiç problem yaşamadım iosd olması gerektiği gibi hızlı ve kararlı çalışıyorlar.

4.Madde batarya; bundan çok evvel iphone 5 ve bu cihazımdan evvel samsung S6 kullanarak söylüyorum ki sanıldığının aksine gerçekten dayanıklı bu batarya. Küçük bir örnek vereyim S6 da internette dolaştığımda(sadece wifi ve uçak modu açık parlaklık%30) üç dakikada yüzde 1 gider iken bu iphone7 de 5.5 dakikada yüzde 1 gitti ve hiç şaşmadı.
Youtubedan video izlediğimde S6 da 3 dakikada bir %1 gider iken iphone 7de yedi dakikada yüzde 1 gitti. Ayriyetten telefon uyku modunda iken yüzde 1 dahi gitmedi iphone7 de.
Özet geçersek 12 saatte Samsung S6 yı 4 saat aktif kullanabiliyorken iphone7 yi 6 saat aktif kullanabiliyorum.

5.Madde ekran; S6 ya nazaran parlaklığı baya düşük ve parlak olduğunu hissedebilmek için parlaklığı baya arttırmak gerekiyor. Ek olarak parlaklığı otomatikte kullanırsanız güneş istediği kadar ekrana vursun parlaklık coşuyor ve ekranı çok rahat görebiliyorsunuz deneyimim böyle.

6.Madde renk ve tasarım; mat black tercih ettim , parmak izi bırakmıyor bıraksa dahi görünmüyor. Çizilmesi zor çünkü arka tarafı jet black renginin aksine alüminyum ve yine parmak izinde olduğu gibi çizilse de zor görülür, ekranına da jelatin falan taktırmadım ekranı da çizilmedi hiç

Soruları alayım şimdi :)

MrJokes

Doçent
Reaksiyon puanı
283
Parası hazır olup istediğini alamayan olarak birtek Ben mi cok kızgınım arkadaslar. 6-8 hafta turkiye ile dalga gecmek degil midir?

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Nasıl memnunmusun bide kaç gb ?

32 aldım plus alamadım diye üzülüyordum ama harbi diyorum 7 güzel kamera da plus ile hemen hemen aynı gibi hatta aynı. Performans 1gb ram i arayacağımı düşünmüyorum. Tek sıkıntım depolama onu da Vodafone 50gb yer var oraya yaparım büyük bi ihtimalle oda olmadı 128e vereceğim para ile sağlam bi taşınabilir harddisk alıp ona atarım şarj da normal geldi . Rengi felan çok hoş home tuşu ayrı bir hoşuma gitti ilk başta keşke 6s deki gibi olsa dedim ama alışınca güzel baya .

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar düz 7 alan varmı aranızda nasıllar memnunlarmı batarya görüntü kalitesi vs bize fikir açısından yardımcı olabilirler
Ben plus alacaktım son anda 7 aldım. İyikide almışım diyorum . Çünkü plus ı ben tek elle çok zor kullanıyordum. Emin olun çok fark yok . Kamera normal çekimlerde aynı hemen hemen.

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
7 plus taki en güzel olay portre modu ve bu 7 lerde yok sadece 7 plus ta var

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Ekranda sarımtraklık yok olsa bile çözümü ayarlarda var.