iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakan__

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Apple'ın böyle bir pazarı bu denli önemsememesinden çok ama çok rahatsizim, sanki afrika ülkesiyiz be kardeşim. Telefon beklemekten ciğerimiz soldu.

Coloredd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Turkcell duyuru yapmış 14Ekimde mağazalarımızda, 7Ekimden itibaren ön siparişte diye :)

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
IMG_0453.PNG

Hayırlı olsun

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Güzel oldu güzel ilk günden beri diyordum en geç 15 ekim diye

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Bugüne kadar kullandığım Iphone telefonlarda hep kara düzen sisteminde kullandım. Kara düzen derken düzensiz şarj düzensiz güncelleme gibi bugüne kadar çok uzun süre kullandım fakat yinede sormak istiyorum.

1- Sürüm güncellemelerini iTunes üzerinden yapılmasının daha sağlıklı olduğu söyleniliyor. Telefon üzerinden güncellemenin ne gibi zararı bulunuyor madem zararı var bunun neden telefon üzerinden gönderiliyor güncellemeler. iTunes den güncelleme yaparken DFU moda alarak mı güncelleme yapmalıyım. Bugüne kadar hiç iTunes üzerinden güncelleme yapmadım.

2- Şarj düzeni nasıl olmalı eskiden olan şu kadar bitir şu kadar şarjda tut devri bitti mi yoksa hala devam ediyor mu ? Pilin uzun ömrü olması için tamamen bitirip ondan sonra mı şarj etmeliyim yoksa dibinde biraz bırakmalı mıyım ?

3- 3D Touch nasıl kullanılır bu konu hakkında bilgi alabilir miyim nasıl aktif ederim hassasiyet oranı nedir ? 3D Touch aktif iken menü alanından uygulama silemiyoruz bildiğim kadarı ile uygulama silmek için 3D Touch kapatıp mı silmek gerekiyor ? Yoksa başka alan var mı ?

MrJokes

Doçent
Reaksiyon puanı
283
Bugüne kadar kullandığım Iphone telefonlarda hep kara düzen sisteminde kullandım. Kara düzen derken düzensiz şarj düzensiz güncelleme gibi bugüne kadar çok uzun süre kullandım fakat yinede sormak istiyorum.

1- Sürüm güncellemelerini iTunes üzerinden yapılmasının daha sağlıklı olduğu söyleniliyor. Telefon üzerinden güncellemenin ne gibi zararı bulunuyor madem zararı var bunun neden telefon üzerinden gönderiliyor güncellemeler. iTunes den güncelleme yaparken DFU moda alarak mı güncelleme yapmalıyım. Bugüne kadar hiç iTunes üzerinden güncelleme yapmadım.

2- Şarj düzeni nasıl olmalı eskiden olan şu kadar bitir şu kadar şarjda tut devri bitti mi yoksa hala devam ediyor mu ? Pilin uzun ömrü olması için tamamen bitirip ondan sonra mı şarj etmeliyim yoksa dibinde biraz bırakmalı mıyım ?

3- 3D Touch nasıl kullanılır bu konu hakkında bilgi alabilir miyim nasıl aktif ederim hassasiyet oranı nedir ? 3D Touch aktif iken menü alanından uygulama silemiyoruz bildiğim kadarı ile uygulama silmek için 3D Touch kapatıp mı silmek gerekiyor ? Yoksa başka alan var mı ?

1-Evet itunes üzerinden yaptığım güncellemelerde nerdeyse hep daha stabil oldu diyebilirim. DFU mode ancak jailbreak işleminden sonra DFU mode alarak güncelleme ya da restore işlemi yapmalısın. Bunun haricinde DFU mode a ancak kitlenme durumlarında ihtiyaç duyulur.

2-Bu konuda herkes farklı şeyler söylüyor fakat bana göre lityum iyonizer pil olduğu için pek birşey farketmiyor. Sadece orjinal şarj aleti kullanımına dikkat ettim ben hep herhangi bir kısalma görmedim. Tabi İOS'un sürümüne bağlı olarak...

3- Şimdi telefonu elinde bulunan 5s gibi düşün sadece dokunma ile uzun tutma ile silme işlemini gerçekleştiriyorsun. Diğer aşama biraz daha sert basma olacaktır. Bunda destekleyen uygulamaları videolardan da izlemişsindir. Ek sekmelerini aktif etmene yarıyor. // Fakat 3d touch aktif edip kapatabileceğin birşey değildir. Kısacası 3d touch ancak kullanılarak anlaşılır. Anlatarak pek o hissiyatı anlaman tam olarak mümkün olmayacaktır. Ama eline alır almaz alışacağına eminim.

MrJokes

Doçent
Reaksiyon puanı
283
Tab
Bana ayıracaklarını söylediler yârin tekrar arayacağım
Tabi ki ayıracaklar. Fakat Önceden sahip olma gibi bir durum söz konusu olmuyor ne yazıkki. son 3 telefondur ön sipariş yaptım. Farkeden birşey olmadı . Ön siparişte seni arayacaklar. seninki ön kayıttı almak istiyorsanız ücreti tahsil edelim , sen ücreti takdim edeceksin sonra sana satış günü saat 00.00 da telefonunu alabileceğin bir kağıt verecekler. O kağıt senin 7 ekimde satın alıp 1 hafta bekleyip 14 Ekim'de teslim alacağın telefon olucak işte :)

Son düzenleme:

MrJokes

Doçent
Reaksiyon puanı
283
Bu arada Apple'ın sitesine düştü 14 Ekimde sizinle diye sonunda :D:D:D:cool:

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
14e6f45be4002140e124643d322cedf5.jpg

Sabah baktım bi değişiklik var mı diye. Aman tanrım didim.

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198

1. Ana surum guncellemelerini itunestan 0.xli ufak iyilestirmeler iceren guncellemeleri otadan yaparsin. Acikcasi 4, 4s ve 5s kullandim, su ana kadar hep itadan guncelledim, 6s plusi itunesdan guncelledim zira otada sorun vardi ilk birkac gun. Acikcasi farkini goremedim. Tabi ben gunluk kullaniciyim, oyun oynamam, gps,internet,muzik gibi isler yaparim. Bunu kesinlestirmek icin ayni model cihazlari sifirlayip birini otadan,digerini itunesdan guncelleyip ayni uygulamalari calistirmak ve kronometre ile acilis surelerini bulmak lazim. Bu bile gercek sonuclari yansitlaz zira ayni banttan cikan iki islemci arasinda bile fark olabiliyor oem uretiminde. Milisaniyelik farklar da onemli degil. Sozun ozu, kafana gore takil.

2. Li ion piller hafiza etkisine sahip degil. O devir nikel kadiyum pillerin tarih olmasiyla bitti yillar once. İstedigin gibi sarja tak, cikar. Aracta,otobuste sarj et bir fark goremezsin. Ha ayda bir komple sifirlayip yeniden sarj etmenin iyi oldugunu soyluyorlar, isim icabi bunu yapamam, yapan arkadaslar vardir saygi duyarim. Su ana kadar pille ilgili hic sorunum olmadi. Hatta evden cikmadan evvel 10dk sarja taktim ipad adaptoruyle, simdi yeniden sarja takacagim falan. Tavsiyem ipad adaptiru kullanin, daha hizli sarj ediyor ve pile de etkisi yok bana gore.

3. 3d touchin hassasiyeti ayarlanabiliyor.ister hassas yaparsin en ufak bir sert basista algilar, istersen az hassas yaparsin biraz daha sert basman gerekir. Cok kullanisli, mesela hucresel veri kisa yolu falan geldi ayarlar simgesine, face,twitter vs de desteklemeye basladi. Uygulamayi acmaya gerek kalmadan temel islemlerini gerceklestiriyorsun.

Yalniz ios gittikce yumusaklasiyor. Bundan kastim asaleti yok artik. Mesela animasyonlaryavas geliyor vs. Bu benim hosuma gitmiyor. Bunu da hareketi azalt diyerek onluyorum. Ama kisisel mesele tabi

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Cidden alacak misin bunu?
Adam gibi iyilestirme yok ve kronik sorunu var mi bilinmiyor. Gelecek seneki model cok can yakacak, soyleyeyim...
Benim böyle bir takıntım yok ne bekliyorsunuz bir telefondan sizi dünya turuna çıkarmasını mı veya telefonu düşünceleriniz ile mi yönetmeyi mi ?
Çok ilginçsiniz asıl ilginç olan bu teknolojinin sonu yok, bugün bu çıkar yarın o çıkar

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Benim böyle bir takıntım yok ne bekliyorsunuz bir telefondan sizi dünya turuna çıkarmasını mı veya telefonu düşünceleriniz ile mi yönetmeyi mi ?
Çok ilginçsiniz asıl ilginç olan bu teknolojinin sonu yok, bugün bu çıkar yarın o çıkar
Mesajim biraz sert uslupla yazilmis gibi geldi galiba. Demek istediğim su, tabiki begendiyseniz alin buna kimsenin en ufak soz soylemeye hakki yok ancak 7, akse ettirildigi kadar bir yenilik barindirmiyor. Bunu butun otoriteler belirtiyor ve 8 sizintilari ve ilgili haberler simdiden basladi farkindaysaniz. Onda cift kavisli ekran, 2k ya gecis, cam aluminyum birlesimi bir tasarim olacagi konusuluyor.

Az paralar verilmiyor ve bu cihaz "BENCE" bu haliyle bu fiyati haketmiyor. Ben 6 plus ciktiginda da bu dusuncelerle s plusi beklemistim, kararimda ne kadar hakli oldugum ortaya cikti zira ram ve islemci iyileştirmesi ve kasa kalitesi s serisini bambaska bir yone getirdi.

Her zaman s serisi alma taraftariyim. Bu gune kadar da cogu cihazimi s serisi tercih ettim ve sorun yaşamadım. Size de bunu tavsiye etmistim. Uslubum sert kacmis ise pardon ☝️

Hakan__

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Mesajim biraz sert uslupla yazilmis gibi geldi galiba. Demek istediğim su, tabiki begendiyseniz alin buna kimsenin en ufak soz soylemeye hakki yok ancak 7, akse ettirildigi kadar bir yenilik barindirmiyor. Bunu butun otoriteler belirtiyor ve 8 sizintilari ve ilgili haberler simdiden basladi farkindaysaniz. Onda cift kavisli ekran, 2k ya gecis, cam aluminyum birlesimi bir tasarim olacagi konusuluyor.

Az paralar verilmiyor ve bu cihaz "BENCE" bu haliyle bu fiyati haketmiyor. Ben 6 plus ciktiginda da bu dusuncelerle s plusi beklemistim, kararimda ne kadar hakli oldugum ortaya cikti zira ram ve islemci iyileştirmesi ve kasa kalitesi s serisini bambaska bir yone getirdi.

Her zaman s serisi alma taraftariyim. Bu gune kadar da cogu cihazimi s serisi tercih ettim ve sorun yaşamadım. Size de bunu tavsiye etmistim. Uslubum sert kacmis ise pardon ☝️
Sen bir 6s kullanicisisin tabi ki 7 ye gecmessin begenmeyebilirsin, kendi adına haklı da olabilirsin yetersiz gelmiştir ama burda herkesin 6s i yok 6, 5s, 5, bu modele sahip insanlar çok bekledi bu telefonu. Bu açıdan bakıldığında da gayet alınabilir ve cidden alacağız inş:)