Dgs hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bepob
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Arkadaşlar ben 2 senelik üni okudum bu sene bitti dgs sınavına girdim sonuçlar hala açıklanmadı.Benim amacım anadolu üniversitesine sınavsız girmekti fakat oda bu sene kalktı şansıma mecburen dgs sınavına girdim.İş sağlığı ve güvenliği bölümünü okudum ve alttaki programlara geçiş yapabiliyorum benim amacım en kolay en basitinden 3. sınıftan başlamak yani sadece 4 senelik okumuş olmak ve açıktan okumak başka ile gitmek istemiyorum sırf okumak için.Benimde bilgim olmadığı için en kolay ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi
-İşletme
-İş Sağlığı ve Güvenliği
-Sağlık Yönetimi
-Sosyal Hizmet

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Derslerine bak en kolay hangisi ise onu seç ve oku.:)Bu arada başarılar dilerim.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Derslerine bak en kolay hangisi ise onu seç ve oku.:)Bu arada başarılar dilerim.

Şimdi sorun dersler değil başlamak yeterli ama okumak için okuyacağım için il dışına çıkıp tamamlayacağım sadece açıktan okumak istiyorum öylede 1-2 bölüm var ve puanlarını vs bilmiyorum nasıl netleştiririm bunu

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Şimdi sorun dersler değil başlamak yeterli ama okumak için okuyacağım için il dışına çıkıp tamamlayacağım sadece açıktan okumak istiyorum öylede 1-2 bölüm var ve puanlarını vs bilmiyorum nasıl netleştiririm bunu
Ben de sordum sistem henüz yeni olduğu için puan yok daha belirli bir şeyde yok.Sen sadece yazacaksın.:):(

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bende dgs ye girdim bu sene benim bildiğim kadarıyla anadolu üniversitesine sınavsız girmek bu yıl son sonra kalkacak.

Gerçi anadolu üniversitesi puanlı olsa bile çok az bi puan olacaktır onada girmek çok basit :)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bende dgs ye girdim bu sene benim bildiğim kadarıyla anadolu üniversitesine sınavsız girmek bu yıl son sonra kalkacak.

Gerçi anadolu üniversitesi puanlı olsa bile çok az bi puan olacaktır onada girmek çok basit :)

Hocam işte şans yok bende anadolu üniversitesi geçen seneye kadar sınavsız aldı hatta yönetmenlikte bu sene de almak vardı bu seneden sonra sınavla alıcaklardı şansımıza bu senede yönetmenlikten kalktı

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Girmek normale göre daha kolaydır tabi ama belli bir puan kontejan var yine bende neye göre bakıcam onu çözmüş değilim

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Gerçi sınavsız açıktan kayıtlar 9 eylülde sonmuş yani bitmiş.

Anlayamadığım olay şu mesela dgs ye girdik biz zaten dgs ertelendi , sınav sonuçları ertelendi açıktan sınavsız girme süresi geçti biz hala sonuçları bekliyoruz ya kötü alırsak mesela ?

Benim açıkçası hedefim DGS den kötü alırsam üniversite kazanamazsam açıktan devam etmekti ama şimdi ne yapıcağımı merak ediyorum bende ortada kaldım...

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Gerçi sınavsız açıktan kayıtlar 9 eylülde sonmuş yani bitmiş.

Anlayamadığım olay şu mesela dgs ye girdik biz zaten dgs ertelendi , sınav sonuçları ertelendi açıktan sınavsız girme süresi geçti biz hala sonuçları bekliyoruz ya kötü alırsak mesela ?

Benim açıkçası hedefim DGS den kötü alırsam üniversite kazanamazsam açıktan devam etmekti ama şimdi ne yapıcağımı merak ediyorum bende ortada kaldım...

Benim amacım zaten açıktan devam etmek dgs ile aöf ile fakat 3. sınıftan başlayarak tabi bunlada ona göre süre verirler

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Benim amacım zaten açıktan devam etmek dgs ile aöf ile fakat 3. sınıftan başlayarak tabi bunlada ona göre süre verirler
Valla kardeşim hakkımızda hayırlısı artık. Sınavsız kayıt için 9 eylül sonmuş yani bitti artık. Bundan sonra DGS puanıyla kayıt olacakmış eğer dgs den en az 20 netin varsa mutlaka girersin açıköğretime.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Valla kardeşim hakkımızda hayırlısı artık. Sınavsız kayıt için 9 eylül sonmuş yani bitti artık. Bundan sonra DGS puanıyla kayıt olacakmış eğer dgs den en az 20 netin varsa mutlaka girersin açıköğretime.
Anladığım kadarıyla fazla puan yok zaten.Hakkınızda hayırlısı.:)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302

Hocam şimdi yanlış bilginiz var 9 eylül son değildi geçen sene bitti sınavsız alım bu senede alınacaktı fakat yönetmenlikten kalktı yoksa ben başvuracaktım zaten.20 net rakat vardır fakat dgs ile geçebileceğim bölümler ney var bulamadım

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Hocam şimdi yanlış bilginiz var 9 eylül son değildi geçen sene bitti sınavsız alım bu senede alınacaktı fakat yönetmenlikten kalktı yoksa ben başvuracaktım zaten.20 net rakat vardır fakat dgs ile geçebileceğim bölümler ney var bulamadım
Sınavsız İkinci Üniversite Başvuruları Hayır yanlış biliyorsunuz bakarsınız buradan.
Başvurmaya gerek yok ayrıca geçici mezuniyet belgesi yada diploma ile direk kayıt yapabilirdiniz aöf 'e .
DGS sonuçları açıklandıktan sonra tablo vericekler şu bölümü okuyanlar şunları tercih edebilir diye şuan bilgi yok bekleyip görücez yani.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Sınavsız İkinci Üniversite Başvuruları Hayır yanlış biliyorsunuz bakarsınız buradan.
Başvurmaya gerek yok ayrıca geçici mezuniyet belgesi yada diploma ile direk kayıt yapabilirdiniz aöf 'e .
DGS sonuçları açıklandıktan sonra tablo vericekler şu bölümü okuyanlar şunları tercih edebilir diye şuan bilgi yok bekleyip görücez yani.

İkinci üniversiteden bahsetmiyorum ben direk alımdan bahsediyorum fakat ikinci üniversitede aynı mantıgamı geliyor anlamadım fakat yine iş görür bir şeymiş neyse bekleyelip görelim

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
İkinci üniversiteden bahsetmiyorum ben direk alımdan bahsediyorum fakat ikinci üniversitede aynı mantıgamı geliyor anlamadım fakat yine iş görür bir şeymiş neyse bekleyelip görelim
ikinci üniversite demek 2 yıl myo okuyan ( Ön lisans ) mezunlarının 3. sınıftan açıköğretimden devam etmesi demek. Yani aslında sizin söylediğiniz bu oluyor. Bu hak bu yıl sondu zaten resmi gazetede yayımlamışlardı bikaçay öncesinde. Neyse o gitti artık konuşmanın anlamı yok. Bundan sonra DGS puanlarıyla alım olacakmış Dikey Geçiş | Anadolu Üniversitesi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
ikinci üniversite demek 2 yıl myo okuyan ( Ön lisans ) mezunlarının 3. sınıftan açıköğretimden devam etmesi demek. Yani aslında sizin söylediğiniz bu oluyor. Bu hak bu yıl sondu zaten resmi gazetede yayımlamışlardı bikaçay öncesinde. Neyse o gitti artık konuşmanın anlamı yok. Bundan sonra DGS puanlarıyla alım olacakmış Dikey Geçiş | Anadolu Üniversitesi

Alla alla nasıl oluyor ya ben ocak ayından beri takip ediyorum sonra aöf kendi sitesinde açıklama yaptı kalktı diye ne bu saçmalık

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
@B-Mehovic

Sizin yanlışınız var resmi aöf sitesinden alıntıladım.
  1. Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi’ninönlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Zaten 2+2 4 yıl sayılıyor artık.