Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Good lock u aktif kullanan var mı? Performansı nasıl? Resmi olarak note 4 e uyumlu değil sanırım. Ben birinde denedim
. Apk yüklendi. Sonra kastı açınca ve uygulama kendini sildi:-) Nasıl oldu anlamadım. Sonra da yüklemedim tekrar. Mesela good lock yüklü iken parmak izi okuyucusu düzgün çalışıyor mu? ( Bende ekran kilidi parmak iziydi. Acaba ondan mı kastı diye düşündüm (

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bendede 4.5 g de oldu.ama 3g ye gecince kalmadi.cekim gucu iii dis fosterse bile ne arama nede ulasilamama gibi sorun yasamiyorum artik.bence sende 3 g yi kullan dostum.malum 4.5 g nin baz istasyonlari cok yetersiz su anda.dolayisi ile cekim gucunu etkiliyor.3g yi sec farki gorursun
Saol hocam 2 dişi gördüm ama nedense lg g3 5 diş görürken benimki yine 2 diş çekiyor garantiye tekrar gitmelimiyim

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Saol hocam 2 dişi gördüm ama nedense lg g3 5 diş görürken benimki yine 2 diş çekiyor garantiye tekrar gitmelimiyim
Konusmani etkilemiyorsa bence gerek yok..dise bakma cekip cekmedigine bak.eger seni rahatsiz ediyorsa cekmeme sounu var ise konusma esnasinda yada ulasilamiyorsan gotur bence.birde 3g yi kullan bosver 4.5 g yi su anda bence.

hsn_yurdakul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

arkadaşlar kies ten yedekleme yaparken bazı verilerde hata veriyor yedeklemiyor. Bunun sebebi ne olabilir ?

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317

arkadaşlar kies ten yedekleme yaparken bazı verilerde hata veriyor yedeklemiyor. Bunun sebebi ne olabilir ?
Bilemeyecegim hocam.ama bana sorarsan resimlerini vs belgelerini pc ye al onun disinda eski verileri yedeklemeden tekrar copleri yuklemeden sifir cihaz kurulumu yap en sagliklisi olur

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
hocam bazı yorumlar da okudum herkes de aynı sıkıntı yok bazılarında takılmalar ve wi-fi kopmaları oluyormuş onları okudum sadece. ama güncellemeden önce gerçekten de wi-fi konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar ama şimdi wi-fi kopuyor ve googleplay den güncelleme yaparken bile bağlantı sorunu hatası veriyor. Şu zamana kadar böyle bir şey yaşamamıştım. ama dediğiniz gibi belki sadece benim telefonum da olan bir sıkıntı olabilir. ve telefonumun garantisi yok. Mecburen burdan alacağım önerilere göre hareket edeceğim
anladım kardeşim. Muhtemelen temiz bir kurulum olmadı wipe - factory reset olaylarını yapmadığın icin. tekrar dene bakalım eger sorun devam ediyorsa o zamna donanımsal yazılımsal sorun veya sorunlar var demektir.

resimdeki yedek olayına gelince isaretlilerin yedeğini bende de almıyor. ;)

hsn_yurdakul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
anladım kardeşim. Muhtemelen temiz bir kurulum olmadı wipe - factory reset olaylarını yapmadığın icin. tekrar dene bakalım eger sorun devam ediyorsa o zamna donanımsal yazılımsal sorun veya sorunlar var demektir.

resimdeki yedek olayına gelince isaretlilerin yedeğini bende de almıyor. ;)

eyvallah hocam sağolasın. Şu wipe olayını bir yapayım da ondan sonra tekrar değerlendirmesini yazacağım

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
Oyunların, uygulamaların datalarını yedeklemiyor olduğu gibi maalesef. Geri yükleme yaptığınızda yedeği, sadece simge olarak görünüyor. Ve bunları tek tek tekrar indirmemiz gerekiyor.

hsn_yurdakul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Oyunların, uygulamaların datalarını yedeklemiyor olduğu gibi maalesef. Geri yükleme yaptığınızda yedeği, sadece simge olarak görünüyor. Ve bunları tek tek tekrar indirmemiz gerekiyor.

Peki şöyle bir şey sorsam telefonu komple yedekleyip wipe yaptıktan sonra tekrar uygulamaları yükleyen bir yedekleme programı varmı. Bu arada kafanızı çok şişiriyorum kusura bakmayın. :)

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Arkadaşlar 18 mayıs ta gelen güncelleme ile birlikte
Pil kullanım tahmin süresi
Tam dolumdan sonra
İlk günler 10 saat
Sonra 11 saat 40 dakika
Bugün itibariyle 13 saat 20 dakika ya çıkmıştır.
Bilginize.
Arkadaşlar az önce tam dolumdan sonra pil kullanım sürem 15 saat olmuştur. Bilginize.

Reaksiyon puanı
10,315
Selamun aleykum,
Arkadaşlar size sormak istediğim bir sualim var.
Android 5.1.1 sürüm gelmeden evvel benim note 4'te canım sıkıldıkça değişik fontlar indirip kullanıyordum.
Daha sonra kullandığım bu fontları şimdi telefon kabul etmiyor, telefonda varsayılan yahut ön yüklü gelen fontlar haricinde yazı tiplerini yüklemeye müsaade etse de, ayarlayıp kullanmaya imkân tanımıyor.
Bu sorunu halletmenin bir yolu var mı sizce?
Eğer bilen biri varsa çok makbule geçecektir, merakla bekliyorum. :)

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
6.0.1 kullanan arkadaşlar pil durumunun son halini paylaşabilir mi?

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
6.0.1 kullanan arkadaşlar pil durumunun son halini paylaşabilir mi?
f97cb22928f7e7ddb47f8c96cbca127f.jpg

dfb159f0d50766ac1b8296881dca49ed.jpg

25 dakikasi kesintisiz oyun yine :) :)

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
f97cb22928f7e7ddb47f8c96cbca127f.jpg

dfb159f0d50766ac1b8296881dca49ed.jpg

25 dakikasi kesintisiz oyun yine :) :)

Fena değil şuanki haline göre. :) Bende bugün biriyle görüştüm bana takas edelim dedi siyahla beyazı. Daha cihazı bir aylıkmış. Faturasını falan teslim edecek. Türk Telekomdan almış. Ama 6.0.1 gelmiş ona bendeki gibi modem sorunlu değil. Bende beyaz olsun önemli değil diye düşündüm güncelleme gelsinde dedim. Bakalım akşam buluşacaz adamla. Türk Telekom çalışanı kendi de. Eğer olumlu geçerse takas ederim.

malt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Mrb herkese telefondan sesten yazıya dönüştürme işlemini nasıl yapıyoruz. S voice ı türkçe yapamiyorum

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Note2 de bir arkadaşım bu işlemi yaptığını söylemişti ama hangi programla yaptığını bilmiyorum
S voice turkce desteklwmiyor ama bir uygulama ile yapildiysa inan bilgim yok.yalniz sesden yaziya derken yzmak istedigun nedir.s pen menusu de bikdigun kadari ile var.mesaj vs yazarkende kullanabiliyorsun sesden yaziya zaten.google now uygulamasindada mevcut o olay.tam yapmak istedigini bilemedigim icin bu kadar yardimci olabildim anca

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
arkadaşlar sizden hem yardım istiyorum hem de bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum. n910cq modeli 6.0.1 Güncellemesini alalı yaklaşık 5 gün oldu. ve dün de güvenlik güncellemesi geldi. telefonum da şarj tüketimi arttı. normal olmayacak şekil de wifi kopmaları yaşıyorum. googleplay den uygulama veya güncelleme indirirken hata ya da kopmalar oluyor.ana ekran ve kilit ekranı arası geçişlerde çok takılma ve kasmalar oluyor.SD kartım pc bağlantılarında gözükmüyor. ayrıca güç tasarruf modunu sürekli olarak açık konumda tutan birisiyim.Önceden ana ekran da bildirimi gözükmüyordu şimdi ise çok saçma bir şekilde ekranın üstünde duruyor. Hem güç tasarruf modunu açık halde tutup hem de o gri bildirim ekranını gizleyebilirmiyim bu konuda bilgisi olan biri varsa lütfen yardım etsin ben denedim ama yapamadım beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Teknik olarak çok bilgim yok ama bazı yorumlarda telefonu fabrika ayarlarına döndürerek sıkıntıları çözebileceğimizi yazmışlar böyle bir durum olabilir mi ? fabrika ayarlarına döndürsem telefonu stabil duruma getirebilir miyim ya da sorunsuz hale getirmek için ne yapmayalım ama şunu da belirteyim telefona rom atmak vb. gibi şeyler hakkında hiç bir bilgim fikrim yok. daha önce hiç öyle birşey yapmadım. değerli yorum ve yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Telefonun Fabrika ayalarına değilde Recovery'den 'Wipe Data Factory Reset' yaparak bir gıdım düzelme ihtimali var.Güç tasarrufu modundaki Gri bildirim paneli düzelmiyor maalesef.

hsn_yurdakul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Tekrardan merhaba herkese.tavsiyeler üzerin telefona dün wipe yaptım. Şuan daha ayarlarını yapmadım. Çok şükür ki google yedekleme sayesinde hiç bir veri kaybım olmadı. Bütün uygulamaları tekrar geri yükledi yaklaşık 2 saat fln sürdü ama ben uğraşmaktansa kendi yüklemesi çok iyi oldu telefona. tekrar uygulama indirmek için uğraşmadım. telefon formatlanınca şuan çok rahatladı herhangi bir sıkıntı yaşamadım şu saate kadar sonrada inşallah yaşamam. wipe yaptıktan sonra telefonun şarjı %4 e düşene kadar kurcaladım sonra şarja taktım. Sabah 8 de şarj dan çıkardım. SS aldığım saate kadar sürekli ama kısa kısa telefon görüşmeleri yaptım bir kaç oyun oynadım. Çok fazla uygulama kullanmadım. Telefonun şarjı %74 e kadar düştü. Yani ortalama 10 saatten fazla telefonu kullandım durum şimdilik bu. Acaba bir müddet düzenli şarjdan sonra ben de pil durumunda iyileştirme görebilirmiyim. Birde launcher konusunda tavsiye almak istiyorum. İlk akıllı telefonum olan htc m7 de nova kullanıyordum çok seviyordum çok kullanışlıydı. Bu telefon için tavsiye edermisiniz yoksa kendi arayüzünü mü kullanayım. Pintiliğim tutunca indirime girene kadar beklemiştim. 1 tl ye düşünce almıştım :)

aras_892

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okadar güncelleme geldi şakır şakır telefon şarj yiyor telefonu alalı 4 ay olucak hala aynı sorun ya s3 mini vardı o bile okadar şarj yemiyordu mobil yada wifi de whatsapp facebookta şakır şakır şarj yiyor telefon ne yapmam lazım hala anlamadım :( yardım ederseniz sevinirim

AyCAN03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
aşağı yukarı 5 6 gündür telefonumda sistem UI durduruldu hatası alıyorum.Home tuşuna uzun basınca çıkıyo ve telefon 10 saniye bi kendinden geçtikten sonra düzeliyor.Acaba bu hata neden oluşabilir marshmallow gelmeden önce böyle bi hata almıyordum ?

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Okadar güncelleme geldi şakır şakır telefon şarj yiyor telefonu alalı 4 ay olucak hala aynı sorun ya s3 mini vardı o bile okadar şarj yemiyordu mobil yada wifi de whatsapp facebookta şakır şakır şarj yiyor telefon ne yapmam lazım hala anlamadım :( yardım ederseniz sevinirim

Güncellemeler geldikten sonra sıfırlama işlemlerini yapmanız lazım. Whatsapp değil ama Facebook, Instagram, Twitter, Google Haritalar, Google+, Hangout gibi uygulamalar çok fazla ram tüketir bunun sonucu olarak pili sömürür. Bunları devredışı bırakmanız lazım. Tarayıcı üzerinden sosyal hesapları kullanmanız daha iyi sonuç elde etmenizi sağlar. Bunların hepsi açıkken o kadar pil tüketmesi normaldir. Bu sorun telefonunuzdan kaynaklı değil. Uygulamalardan kaynaklı bir sorundur.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
aşağı yukarı 5 6 gündür telefonumda sistem UI durduruldu hatası alıyorum.Home tuşuna uzun basınca çıkıyo ve telefon 10 saniye bi kendinden geçtikten sonra düzeliyor.Acaba bu hata neden oluşabilir marshmallow gelmeden önce böyle bi hata almıyordum ?

Görünen o ki yazılımsal bir sorun. Büyük güncellemelerden sonra sıfırlama işlemlerini mutlaka yapın bu tip sorunların çözümü genellikle sıfırlamayla çözülür. Çözülmüyor ise bir sonraki güncellemeleri beklemelisiniz. Çok rahatsız oluyorsanız home tuşuna uzun süre basmayın zaten herhangi bir işlevi yok o şekilde yapmanın.

Son düzenleme:

AyCAN03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Görünen o ki yazılımsal bir sorun. Büyük güncellemelerden sonra sıfırlama işlemlerini mutlaka yapın bu tip sorunların çözümü genellikle sıfırlamayla çözülür. Çözülmüyor ise bir sonraki güncellemeleri beklemelisiniz. Çok rahatsız oluyorsanız home tuşuna uzun süre basmayın zaten herhangi bir işlevi yok o şekilde yapmanın.

Home tuşuna uzun basınca google now devreye giriyordu ben google now'u devre dışı bırakmıştım tekrar etkinleştirdim dün gece ve artık sistem UI durduruldu hatası almıyorum hiç bi şekilde :) Yinede önerileriniz için teşekkür ederim sağolun.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Home tuşuna uzun basınca google now devreye giriyordu ben google now'u devre dışı bırakmıştım tekrar etkinleştirdim dün gece ve artık sistem UI durduruldu hatası almıyorum hiç bi şekilde :) Yinede önerileriniz için teşekkür ederim sağolun.

Ben onu devredisi biraktigim icin home butonuyla calistigi konusunda bilgim yok. Denedim ama ben sizdeki gibi bir hata almadim. Rica ederim.

Erkan Toku

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Merhaba arkadaslar. Çıktığından beri 6.0 sürümünü kullanıyorum. Bataryanın eksilmesi durumu sanırım bende bir paranoya oldu. Siz bu grafiği bir yorumlarmısınız. Grafikte oyun oynamadığım halde bu sert düşüşler normal mi. Uygulama mı istediğiniz bir test var mı? Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-06-01-18-59-57.png
    Screenshot_2016-06-01-18-59-57.png
    122.5 KB · Görüntüleme: 237
  • Screenshot_2016-06-01-19-00-01.png
    Screenshot_2016-06-01-19-00-01.png
    80.3 KB · Görüntüleme: 246