Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
24 25 saat kullanim suresi 4.45 ile 5 saat arasida ekran suresi aliyorum kardesim.
c4f6c78c2df60fe2345a21235cf7217d.jpg

Bu süreler çok iyi. Ben acele etmişim desene 5.1.1 e geçmekle. Bişey daha sormam lazım. Şimdi diyelim ki 6.0.1 i yükledim. Yeni güncelleme gelince yeşilcin den indirip odin ile gene flashlayacak mıyız? Bu şekilde yapınca sorun olmuyor değil mi?

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Pil de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü yaklaşık 1 günü çıkarıyor. WiFi ve data sürekli açık. Güç tasarrufu kapalı.
Önceden de 14 saat civarındaydı. Şimdi de eski kullanım süresine yaklaştı.Senin ne kadar gidiyor pil.
Ben 13 saqtte bitiyor sandim doatum.bende ortalama 24 saat i geciyor kesin.tabi kullanima gore degisiyor ama mesela su an ustteki resim gibi durum.7 saat once sarj etmisim daha 22 saat var siyor.tabi cogunda telefon pasifteydi

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Bu süreler çok iyi. Ben acele etmişim desene 5.1.1 e geçmekle. Bişey daha sormam lazım. Şimdi diyelim ki 6.0.1 i yükledim. Yeni güncelleme gelince yeşilcin den indirip odin ile gene flashlayacak mıyız? Bu şekilde yapınca sorun olmuyor değil mi?
Yok sanmam dostum.sen yine herzamanki yaptigin sekilde gecersin.pooonyaya gectigin gibi.yogun kullqninda daha cabuk sarj gidiyir uygulamasiq gore ama telefon pasif iken 51 deki gibi hic kayip olmadigi icin o arayi kapatiyor.eskisi gibi 6 saat yeni bir guncelleme gelmezse cok zor ama en kotu 4.45 in altina hic dusmedim o da daha %10 sarjim varken kardesim.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Yok sanmam dostum.sen yine herzamanki yaptigin sekilde gecersin.pooonyaya gectigin gibi.yogun kullqninda daha cabuk sarj gidiyir uygulamasiq gore ama telefon pasif iken 51 deki gibi hic kayip olmadigi icin o arayi kapatiyor.eskisi gibi 6 saat yeni bir guncelleme gelmezse cok zor ama en kotu 4.45 in altina hic dusmedim o da daha %10 sarjim varken kardesim.

Anladım kardeşim tamam. Şu yeni güncelleme gelse de son durum nedir öğrensek iyiydi.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Arkadaşlar ben 10 saatten yukarı göremiyorum ama ekran açıkkenki sürem 6 7 saate yakın çıkıyor gecede full sarjda kalıyor 20 saat görememem normal mi sizce

hsn_yurdakul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar sizden hem yardım istiyorum hem de bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum. n910cq modeli 6.0.1 Güncellemesini alalı yaklaşık 5 gün oldu. ve dün de güvenlik güncellemesi geldi. telefonum da şarj tüketimi arttı. normal olmayacak şekil de wifi kopmaları yaşıyorum. googleplay den uygulama veya güncelleme indirirken hata ya da kopmalar oluyor.ana ekran ve kilit ekranı arası geçişlerde çok takılma ve kasmalar oluyor.SD kartım pc bağlantılarında gözükmüyor. ayrıca güç tasarruf modunu sürekli olarak açık konumda tutan birisiyim.Önceden ana ekran da bildirimi gözükmüyordu şimdi ise çok saçma bir şekilde ekranın üstünde duruyor. Hem güç tasarruf modunu açık halde tutup hem de o gri bildirim ekranını gizleyebilirmiyim bu konuda bilgisi olan biri varsa lütfen yardım etsin ben denedim ama yapamadım beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Teknik olarak çok bilgim yok ama bazı yorumlarda telefonu fabrika ayarlarına döndürerek sıkıntıları çözebileceğimizi yazmışlar böyle bir durum olabilir mi ? fabrika ayarlarına döndürsem telefonu stabil duruma getirebilir miyim ya da sorunsuz hale getirmek için ne yapmayalım ama şunu da belirteyim telefona rom atmak vb. gibi şeyler hakkında hiç bir bilgim fikrim yok. daha önce hiç öyle birşey yapmadım. değerli yorum ve yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleme:

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
Şu yazdığınız sorunların hiçbiri bende yok. aynı model iki telefon arasında bu kadar bariz farklar nasil oluyor anlayamıyorum. üretim kaynaklı mi yazilimsal kaynaklı mıdır cidden merak ediyorum.

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
arkadaşlar sizden hem yardım istiyorum hem de bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum. n910cq modeli 6.0.1 Güncellemesini alalı yaklaşık 5 gün oldu. ve dün de güvenlik güncellemesi geldi. telefonum da şarj tüketimi arttı. normal olmayacak şekil de wifi kopmaları yaşıyorum. googleplay den uygulama veya güncelleme indirirken hata ya da kopmalar oluyor.ana ekran ve kilit ekranı arası geçişlerde çok takılma ve kasmalar oluyor.SD kartım pc bağlantılarında gözükmüyor. ayrıca güç tasarruf modunu sürekli olarak açık konumda tutan birisiyim.Önceden ana ekran da bildirimi gözükmüyordu şimdi ise çok saçma bir şekilde ekranın üstünde duruyor. Hem güç tasarruf modunu açık halde tutup hem de o gri bildirim ekranını gizleyebilirmiyim bu konuda bilgisi olan biri varsa lütfen yardım etsin ben denedim ama yapamadım beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Teknik olarak çok bilgim yok ama bazı yorumlarda telefonu fabrika ayarlarına döndürerek sıkıntıları çözebileceğimizi yazmışlar böyle bir durum olabilir mi ? fabrika ayarlarına döndürsem telefonu stabil duruma getirebilir miyim ya da sorunsuz hale getirmek için ne yapmayalım ama şunu da belirteyim telefona rom atmak vb. gibi şeyler hakkında hiç bir bilgim fikrim yok. daha önce hiç öyle birşey yapmadım. değerli yorum ve yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Güncellemeden sonra wipe falan yaptınız mı? Yani telefona format attınız mı? Yoksa 5.1.1 in üzerine direk güncelleme mi yaptınız?

hsn_yurdakul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güncellemeden sonra wipe falan yaptınız mı? Yani telefona format attınız mı? Yoksa 5.1.1 in üzerine direk güncelleme mi yaptınız?
hocam direk 5.1.1 in üzerine güncelleme yaptım. wipe olayı nedir bilmiyorum. O konulardan hiç anlamadığım için yapmak istemedim. telefonların teknik konularında pek bilgim olmadığı için burdan yardım istedim.

hsn_yurdakul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu yazdığınız sorunların hiçbiri bende yok. aynı model iki telefon arasında bu kadar bariz farklar nasil oluyor anlayamıyorum. üretim kaynaklı mi yazilimsal kaynaklı mıdır cidden merak ediyorum.
hocam bazı yorumlar da okudum herkes de aynı sıkıntı yok bazılarında takılmalar ve wi-fi kopmaları oluyormuş onları okudum sadece. ama güncellemeden önce gerçekten de wi-fi konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar ama şimdi wi-fi kopuyor ve googleplay den güncelleme yaparken bile bağlantı sorunu hatası veriyor. Şu zamana kadar böyle bir şey yaşamamıştım. ama dediğiniz gibi belki sadece benim telefonum da olan bir sıkıntı olabilir. ve telefonumun garantisi yok. Mecburen burdan alacağım önerilere göre hareket edeceğim

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347

necmi.0201

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Günaydın arkadaşlar

Ben note 4 cihazdan bıktım sıkıldım sürekli şebeke sorunu internet sorunu var 4.5g çekmiyor bile
Samsung S6 alsam diyorum yorumlarınız nedir
Pişman olur muyum note 4 bıraktığım için
Batarya note 4 3220
S6 ise 2550 falan
İki cihaz arasında hangisi daha stabil vu üstün siz göre ?

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Günaydın arkadaşlar

Ben note 4 cihazdan bıktım sıkıldım sürekli şebeke sorunu internet sorunu var 4.5g çekmiyor bile
Batarya note 4 3220
S6 ise 2550 falan
Günaydınlar. 4.5G olayı nın note 4 ile alakası yoktur. Çünkü 4.5G nin baz istasyonları farklı.Bulunduğunuz yerlerin çekim gücünü etkilemesi söz konusu.Bu arada hattınızın bile önemi var biliyorsunuz. Ülkemizde oturması için en az 1 veya 2 yıl sürer. Hatırlarsanız 3G geldiği zamanda bu Şekilde olmuştu.
Tabi arada note 4 kullananlardan şebeke sorununu duyuyoruz. Fakat yine de note 4 kullanışlı diye düşünüyorum. Ben çok bi sıkıntı yaşamadım. Fakat bende şuan için 3G de kullanıyorum. Zaten çokta kaybımın olduğunu düşünmüyorum.
Eğer maddi imkanınız varsa illaki telefon değiştireyim diyorsanız bari S7 falan düşünülebilir. Diğer türlü note 4 bence daha iyi. Ama aceleniz yoksa yaza note 7 tanıtımı yapılıp Eylül Ekim gibi satışa sunulabilir.
Yine de tercih sizin.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Günaydın arkadaşlar

Batarya note 4 3220
S6 ise 2550 falan

Günaydın,

Şebeke konusunda baycebir arkadaşımıza katılıyorum. Diğer konuya gelecek olursak.. S6 kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir cihazdır. Pil konusunda sıkıntı yaşarsanız. Hatta şöyle söyleyeyim sizi tek mutlu edecek tarafları şudur:

-Yeni touchwiz
-Görsel yenilikler
-Kamera
-Ses kalitesi

Ama uzun zaman sonra emin olun pişman olursun.

-Pil istenilen verimde değil.
-Havanın sıcak olduğunda alev topuna dönüyor. Bu da pile etki ediyor.
-Anlamsız ısınmaları var.
-Şebeke sorunu var.
-Pil çıkmadığı için bir problem olduğunda pil çıkarıp gerekli işlemleri yapamıyorsunuz. Mesela bende kendi kendine ekran kapandı ve açılmadı. Çağrı alıyordum ama ekranda ve telefonda bir tepki yoktu. Servise vermiştim bişey yok deyip yazılım yüklemesiyle göndermişler. Sonuç olarak telefon çalışıyordu ama anlamsız hatalarla doluydu.
-Hafıza kartı kullanan biriyseniz zaten artısı yok.
-Kasılmalar var. Belki düzelmiş olabilir yeni güncellemeler ile.

İlla alacaksanız S7 serisi alabilirsiniz. Ya da az bekler Note 7 alabilirsiniz. Ben Note 4 bırakmak için geçerli bir sebep bulamadım kendimde. İlla değiştireceksem Note 4 ü satmadan Note 7 alırım. O da sırf üst düzey bir kamera, batarya için. Elinizdeki telefon oldukça stabil ve sağlam. Bunlara rağmen karar sizin.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Valla arkadaşlar şebeke sorunu bendede var telefon 2 dişin üstüne çıkmıyor garantiye yeni rom kurup ayarlarını bile yapmadan veriyorum onlar bana reset atarak geri veriyor .Bu şebeke sorunun bi çözümü var mı acaba

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Valla arkadaşlar şebeke sorunu bendede var telefon 2 dişin üstüne çıkmıyor garantiye yeni rom kurup ayarlarını bile yapmadan veriyorum onlar bana reset atarak geri veriyor .Bu şebeke sorunun bi çözümü var mı acaba
Bendede 4.5 g de oldu.ama 3g ye gecince kalmadi.cekim gucu iii dis fosterse bile ne arama nede ulasilamama gibi sorun yasamiyorum artik.bence sende 3 g yi kullan dostum.malum 4.5 g nin baz istasyonlari cok yetersiz su anda.dolayisi ile cekim gucunu etkiliyor.3g yi sec farki gorursun

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Günaydın arkadaşlar

Batarya note 4 3220
S6 ise 2550 falan
S6 ile note 4 mukayese bile edilmez kamera disindaki ozelliklerde bence.ki kamerayi ram kullabmayo hilen biri gece cekimi haric cok daha iyi sonuclar alir note4 ile..ayriyetten baycebir arkadasimizin dedigi gibi ayarkardan 4.5 g yani lte yerine 3g yi secerseniz cekim derdiniz kalmaz.4 5 g de bwndede sikibti vardi ama bu telefon ile alakaoi degil yeteraiz baz istasyonlari ile alakali.3g ye gecin rahat edin olanaginiz var isede bence s7 bile degil note 6 yi bekleyin derim.ama s6 sizi pisman eder

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
hocam bazı yorumlar da okudum herkes de aynı sıkıntı yok bazılarında takılmalar ve wi-fi kopmaları oluyormuş onları okudum sadece. ama güncellemeden önce gerçekten de wi-fi konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar ama şimdi wi-fi kopuyor ve googleplay den güncelleme yaparken bile bağlantı sorunu hatası veriyor. Şu zamana kadar böyle bir şey yaşamamıştım. ama dediğiniz gibi belki sadece benim telefonum da olan bir sıkıntı olabilir. ve telefonumun garantisi yok. Mecburen burdan alacağım önerilere göre hareket edeceğim
Resim muzik yada dosyalarinizi sd carda yada kies e yada pc ye yedekledikten sonra Baycebir arkadasimizin yolladigi linkten wipe data ve wipe cache olaylarini yapip telefonunuzu fabrika ayarlarina dondurun.icindeki hersey silinip size tertemiz yeni bir kurulum olacak.bu yuzden bilgilerinizi yesekleyin diyoruz.wipe lari yapmazsaniz hatalariniz duzelmez.
--guc tasarrufu telefonda arkada bircok seyi kisitlar.hatta belkide kopma sorunlari ondan olma ihtimalihile yuksektir.guc tasarrufu acik iken wifi kopma bildirim almama bazi uygulamalarda takilma hissi vs normaldir.cuniu guc tasarrufu cogu seyi kisitlar.bence mecbur kalmadikca kullanmayin.
--- telefonu sifirladiktan sonra bir hafta pil terbiyesi icin onemlidir.pilinizi bitmeden kesinlikle sarj etmeyin ve her seferinde tam dolum bitwne kadarda sarjdan cekneyin.mesela 5 lere dusunce takin 100 olmadan almayin.en azindan bir hafta boyle kullanin ki pil bir duzene otursun.inanin guc tasarrufundan daha iyi sure alirsiniz ve telefinunuzun performansida artar...tabi piliniz sisip cok eskidi ise onu bilemem.ama siz baycebirin ve benim tavsiyelerimi bir dikkate alin sorunlariniz cozulecektir kanimca