Note 5 mü S7 mi Z5 Premium mu?

-Master

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar hangisi daha iyi? bütçemi biraz arttırdım.

Benim için önemli olanlar;

+ Pil (en önemlisi) 7-8 saat çıkarsın tam kullanımda yeterli. (Oyun , Film filan izlemek için işte)
+ Ekran kalitesi
+ Hızlı olması.
+ Arayüz.
+ Tasarım
+ Kamera (çokta önemli değil ama çekince net çeksin.

Hangisini almalıyım?

Sony telefon olarak güzel ama 4k ekran hiç hoşuma gitmedi. Isınma ve Çabuk pil bitme olayı mevcut mu? Ve kalemi yok tabi

Note 5 alacaktım, Sd Cart Desteği yok.

S7'de de sPen yok tamamen kararsız kaldım.

Şuan Note 5 ile S7 arasında kaldım. Ve bütçem 2700 maks.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
sPen durduk yere pil tüketen bir şey. Kendi fikrim bütçen 2700 ise başka telefonlara da bak derim. 2700 den 2999'a çıkart HTC One 10 al için rahat olsun

-Master

Asistan
Reaksiyon puanı
9
sPen durduk yere pil tüketen bir şey. Kendi fikrim bütçen 2700 ise başka telefonlara da bak derim. 2700 den 2999'a çıkart HTC One 10 al için rahat olsun

3000'e çıkarma imkanım maalesef yok. 2700'e zor çıkarabildim. Telefonu Ekim'de alacağım o sıralara kadar düşerse 2700'e alma imkanım var ama düşmesse arttıramam. Birde S7 Edge'nin fiyatı Ekim'e kadar 2700 sırasına düşme ihtimali var mı?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

+ Pil (en önemlisi) 7-8 saat çıkarsın tam kullanımda yeterli. (Oyun , Film filan izlemek için işte)
+ Ekran kalitesi
+ Hızlı olması.
+ Arayüz.
+ Tasarım

Hangisini almalıyım?

Sony telefon olarak güzel ama 4k ekran hiç hoşuma gitmedi. Isınma ve Çabuk pil bitme olayı mevcut mu? Ve kalemi yok tabi

Merhaba,

Bu uc model icinden s7 alin. S7, note 5 ile ayni batarya kapasitesine sahip olmasina ragemen daha iyi pil suresi sunuyor. S7 exynos 8890, 4gb ram donanimi ile note 5 ve z5p'dan daha guclu bir cihaz.

Yani bu 3 cihazi bir siralamaya koyarsak;

1- samsung s7
2- samsung note 5
3- sony xperia z5p

Ayrica fiyatlara sahibinden'den esnaf telefonculara bakin bide. 2700 tl'ye samsung TR garantili s7 edge bulunuyor o fiyatlara.

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
S7 alabilirsin eğer ekimde edge düştüyse onu tercih edersin...

-Master

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merhaba,

Bu uc model icinden s7 alin. S7, note 5 ile ayni batarya kapasitesine sahip olmasina ragemen daha iyi pil suresi sunuyor. S7 exynos 8890, 4gb ram donanimi ile note 5 ve z5p'dan daha guclu bir cihaz.

Yani bu 3 cihazi bir siralamaya koyarsak;

1- samsung s7
2- samsung note 5
3- sony xperia z5p

Ayrica fiyatlara sahibinden'den esnaf telefonculara bakin bide. 2700 tl'ye samsung TR garantili s7 edge bulunuyor o fiyatlara.
Teşekkürler , Bende S7 Edge düşündüm ama fiyatı pahalı geldi. 3300. Telefoncudan veya internetten alma imkanım yok sadece mağazadan alabilirim. Ekimde alıcağım için belki fiyatları düşer o zaman alabilirim. Ama düşmesse S7 alırım büyük ihtimalle :)

S7 alabilirsin eğer ekimde edge düştüyse onu tercih edersin...
sanırım böyle yapıcağım artık. Umarım Ekime kadar düşer :)

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
3000'e çıkarma imkanım maalesef yok. 2700'e zor çıkarabildim. Telefonu Ekim'de alacağım o sıralara kadar düşerse 2700'e alma imkanım var ama düşmesse arttıramam. Birde S7 Edge'nin fiyatı Ekim'e kadar 2700 sırasına düşme ihtimali var mı?

Hepsiburada'da ithalatçı garantili 2600 Samsung Galaxy S7 Edge. Bi bak istersen

gorkemmyuksell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben ikisi arasından s7'yi tercih ederdim ancak telefonu ekimde alacağın için note 6'yı bekleyip eğer fiyatı 2700 TL'nin üzerinde ise hepsiburadadan ithalatçı garantili alabilirsin

-Master

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Note 7'yı almak istiyorum ama ekime kadar 2700'e düşeceğini sanmıyorum. İnternetten alma imkanım da yok. Ve Note 7'ninde 3300 sırası olur diye düşünüyorum.

Eğer fiyatı düşerse S7 Edge düşmesse S7 alıcağım artık :)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Teşekkürler , Bende S7 Edge düşündüm ama fiyatı pahalı geldi. 3300. Telefoncudan veya internetten alma imkanım yok sadece mağazadan alabilirim. Ekimde alıcağım için belki fiyatları düşer o zaman alabilirim. Ama düşmesse S7 alırım büyük ihtimalle :)

sanırım böyle yapıcağım artık. Umarım Ekime kadar düşer :)
Yani dusmezsede sorun yok s7'de masallah canavar gibi cihaz. Eylul-ekim civari magaza fiyati 3200 olan s7 edge 3000 tl ve daha da asagi fiyata dusmus olur buyul ihtimalle.

Hatta gecen gece saat 12 gibi vatan bilgisayar'in web sayfasinda s7 indirime girmis 2200 tl'den satiliyordu. Yani bu tarz indirimleride takip ederseniz indirime girmesi icin ekim'i beklemenize bile gerek kalmayabilir.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264

+ Ekran kalitesi
+ Hızlı olması.
+ Arayüz.
+ Tasarım

Hangisini almalıyım?

2800 tl civarı hepsiburada s7 edge bulabilirsin ikisinden de iyi

dlsmahabwksn00000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ben note 5 kullanan biri olarak söyleyeyim 7-8 saat kullanım ben görmüyorum ama kullanımına göre de değişir ben aşırı kullanıyorum günde 2 kere şarj ettiriyor ara sıra s7 edge de 3600 mh bataryası var bence pil üstünlüğü olarakta s7 edge. Edge ekranı olsun Dual pixel kamera olsun. Always On ekran s7 ve s7 edge altı modellere de gelmeyecek dedi bizzat samsung öyle üstünlükleri var.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798

s pen içerisinde yüksek enerji gerektiren bir teknoloji yok s pen çalışma mantığı ekran paneli altında ki özel diyot döşemelerinden kaynaklanır bu sepledir ki başka akıllı telefonlarda çalışmaz

spen enerji tüketimi cihaza bir ag ile bağlanmadığından bana göre yok derecesinde dir ha şu şekilde tüketir kalem algılama uzaklaştığında hatırlat gibi özellikler aktif olursa hatırlatma sırasında titreşim verir cihaz o titreşimden şarj gider yada kalem giriş çıkış ses efekti ve titreti açarsanız enerji gider ama durduk yere enerji tüketmez ki kaldı ki kalem normal çizimcilerin içerisinde pil barındıran kallemlerinden farklı.

mikro dalga enerjisi ile içerisinde ki devre elektiriği tutar bir nevi kinetik enerjiyi depolama gibi görebiliriz

benim bildiğim budur ha yanılıyor da olabilirim ama siz bu fikre nasıl kapıldınız merak ettim açıkcası

dlsmahabwksn00000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kalem çıktığında açılan şeyler var ve çıkması için hazırda arka planda sürekli çalışma halindeler

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Kalem çıktığında açılan şeyler var ve çıkması için hazırda arka planda sürekli çalışma halindeler

bu mantıkla aldığınız her telefonda arka planda çalışan özellikler var google play store bile arakda sürekli çalışıyor veya lg de guick programlar hazır bekliyor yada sony de sahip olmadığınız ps için gelen uygulamalar arkada çalışıyor

kalem çıktığında ekrana menü gelir uygulama çalışmaz o menüden uygulamaya tıkalrsanız örneğin not gibi o o zaman çalışır kalem içerideyken hazırolda beklemez ha isterseniz o menü de kapanıyor

dlsmahabwksn00000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Tamam çalışıyo ben bu mantık yüzünden almam demiyorum note 5 im var zaten ama çalışıyor diyorum

ahertu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim gözümde en mantıklısı Z5 Premium olur. Mükemmel arayüz ve güzel bir pil ömrü var

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Tamam çalışıyo ben bu mantık yüzünden almam demiyorum note 5 im var zaten ama çalışıyor diyorum

yok canım benim amacım hani öyle enerji göze batabilecek düzeyde değil kaleme enrji tüketiyor dersek always on da isyan çıkartmamız gerek göze batabilecek bir değer değil onu anlatmak istedim
zaten android de durduğun uygulama bile 10 sn sonra sistem tarafından tekrar çalışıyor note 4 de öyle oluyordu s healt kullanmadığımda durdurdum 10 sn sonra geri aktif oldu en sonunda ayda 1 kullandığım için komple kaldırmıştım. Not uygulamaları da sistem tarafından aktif kılındığı için o kalem çıkarken gelen simgeleri kapatma şansınız var ses ve titreşimi de kapatırsak enerji tüketimi minimize edilmiş olur ha bunlar açık da olsa şarjdan gideceği %0,050 gibi birşey olur. Neyse fazla takılmamak gerek ince hesaplar işi zorlaştırır

arkadaş hangi cihaz dese s7 derim :D o ayrı

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Uzun sure kullanacaksan ekran yanı kullanim suresi istiyorsan android almayacaksın bu kadar basit.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
S-pen durduk yere ne pili tüketiyormuş?

SDN'den tolga incelemede bahsetmişti. Her zaman arka planda açık olduğu için ufak bir miktarda pil azalmasına neden oluyor demişti.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
SDN'den tolga incelemede bahsetmişti. Her zaman arka planda açık olduğu için ufak bir miktarda pil azalmasına neden oluyor demişti.
Hayır, o günlük kullanımda pili %1 bile düşürmez. Yani s-pek durduk yere pil tüketir demek yanlış olur. Durduk yere pil tüketmez.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798

always on dan daha az tüketim yapar emin ol arka planda açık olan birşey yok ayarlar kısmında isterseniz kalem çıktığında hiçbir kısayol ekrana gelmez yada açık olarak kalemi beklemez tüketim kalemden değil kalem çıkarken ki ses ve titreşim açıksa hoparlör ve titreşim motoru tarafından kullanılır

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
always on dan daha az tüketim yapar emin ol arka planda açık olan birşey yok ayarlar kısmında isterseniz kalem çıktığında hiçbir kısayol ekrana gelmez yada açık olarak kalemi beklemez tüketim kalemden değil kalem çıkarken ki ses ve titreşim açıksa hoparlör ve titreşim motoru tarafından kullanılır

Kalem konusunda sadece Tolga'nın dediği şeyi söyledim :D

Son düzenleyen moderatör:

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Tolga nın ve ekibin işi bunlar, biz daha iyi bilecek değiliz
Ne alaka ? Herkes tarih öğretmenliği yapıyor, ama her tarih öğretmeni tarihi en ince detayıma kadar bilmiyor. Mana biraz derin anlayabilirsin umuduyla yazdım.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Ne alaka ? Herkes tarih öğretmenliği yapıyor, ama her tarih öğretmeni tarihi en ince detayıma kadar bilmiyor. Mana biraz derin anlayabilirsin umuduyla yazdım.

Dediğin doğru ama o zaman sen Tolga ve ekibinden daha iyi biliyorsun ve seni dinlememiz lazım ?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Dediğin doğru ama o zaman sen Tolga ve ekibinden daha iyi biliyorsun ve seni dinlememiz lazım ?
Dostum o telefonu ben 7-8 ay kıllanmışım, sence bilirmiyim bilemezmiyim. Sen bir nötr 5 kullanıcılar kulubunun1. Sayfadini aç var sonuna kadar okumaya basla kararını verirsin :)