İphone 6S mi 6S Plus mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xoxo3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xoxo3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, 6s ve 6s plus arasında kaldım. uzun süreli kullanım için tercih edicem, 6 ve 6 plus modellerini de araştırdım biraz ve 6 belki olur ama plus modelinin bana uygun olmadığını anladım. 6s yada 6s plus alsam da powerbank kullanıcam bu yüzden batarya kısmı önemsiz. ekran boyutu dışında farkları var mı ve hangisini önerirsiniz ?

clonpear

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Pil ömrü önemsiz ise tabii ki de 6s. Ufacık iyileştirmeler için o kadar çok fiyat farkı verilmez. Al bir tane 6s 64gb keyfine bak.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
bana sorarsan 6splus derim ama 6 plus uzun kullanım testinde ortaya çıktıki donuyo sen 6s plus ne kadar iyi olsada 6s plus ukt si çekilde heralde yarın bile koyabilirler onu bi izle 6s in ukt si var zaten onuda izle kararını ver eğer ukt de 6s plus da sorunsuzsa donmalar olmuyorsa kesinlikle 6s plus bence para önemli değilse 64 gb alıcaksan benim görüşüm

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba, 6s ve 6s plus arasında kaldım. uzun süreli kullanım için tercih edicem, 6 ve 6 plus modellerini de araştırdım biraz ve 6 belki olur ama plus modelinin bana uygun olmadığını anladım. 6s yada 6s plus alsam da powerbank kullanıcam bu yüzden batarya kısmı önemsiz. ekran boyutu dışında farkları var mı ve hangisini önerirsiniz ?

Merhaba,

Iphone 6s ve 6s plus arasindaki farkliklar;

• Iphone 6s plus daha buyuk kapasiteli bir bataryaya sahip. Bu nedenlede daha uzun pil suresi sunan bir model.
  • Iphone 6s plus'in arka kamerasinda ois destegi var. Ois destegi sayesinde cekilen videolarda titreme min. seviyeye cekiliyor. Cekilen fotolarda da nispeten faydasi var ois desteginin. Ois destegi gunumuzde cok buyuk oneme sahip mobil cihazlarda.
  • En belirgin fark ise ekran boyutu ve cozunurlugu. Iphone 6s 4.7" HD bir ekrana sahip. Iphone 6s plus 5.5" Full HD bir ekrana sahip.
  • Iphone 6s'in ekran cozunurlugu daha dusuk oldugu icin ust seviye oyunlarda daha iyi performans sunuyor 6s, 6s plus'a gore.
Iki urun arasindaki farklar bu sekilde. Sizin icin onemli olan kritere gore bir tercih yapmalisiniz.

Tavsiye;

Iki urun arasinda bir tercih yaparken.en cok dikkat etmeniz gereken nokta butcenizi 64gb'lik varyasyona gore ayarlayin. Yani 6s'de almaya karar versen 6s plus'da almaya karar versen mutlaka 64gb'lik modeli tercih edin. 16gb hafiza gunumuz kosullarinda yetersiz kalmakta. Eger 16 gb'lik olani alirsaniz belli araliklarla cihazi pc'ye baglayip yedekleme ve hafiza bosaltma islemi yaparsini. Ki iphone'larda bildiginiz gibi pc'ye baglayip dosyalara erismek android'deki gibi kolay olmuyor. Durum bir eziyete donusebiliyor. O nedenle alrken 64gblik varyasyonu alin. Hangi modeli alicaginiza da belirttigim farklardan yola cikarak ayrim yapabilirsin.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Pil ve kamera farkları var hem 6 plus hemde 6s plus da ois var batarya önemsiz ise kamera farkını hiçe sayma bence pluslardan birini al tabi 6s plus alirsan daha iyi olur