Masaüstü mü Dizüstü mü

ipeksal58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Son düzenleyen moderatör:

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Merhaba, performans açısından masaüstü, taşınabilirlik açısından dizüstü daha iyidir. Seçerken ne için kullanacağınızı göz önünde bulundurun. Çok seyahat eder misiniz? Bilgisayara dışarıda çok ihtiyacınız olur mu? Cevap evet ise performanstan fedakarlık ederek dizüstü alın. Hayır ise masaüstü kesinlikle daha iyidir.

Eğer tercihiniz masaüstü ise kendiniz toplayın. Hazır toplanmış masaüstü bilgisayarlar her zaman pahalı ve saçma sistemler olur. Bana bütçe belirtin yardımcı olacağım. Eğer laptop ise yine de yardımcı olabilirim. Dediğim gibi bana maximum bütçenizi söyleyin.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Masaüstü her zaman daha performanslı ve rahat olur. Ve hazır kaza değil toplama kasa alın.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Arkadaşlar Oyun İçin Masaüstü mü Dizüstü mü alayım? Çok kararsızım. Masaüstü daha iyi olur diyorlar ama dizüstü daha rahat olur diyenler de var.
Cevaplarınızı Bekliyorum.Sizce masaüstü mü dizüstü mü alayım?
http://www.vatanbilgisa...0ti-win-8-1.html?srt=UP
http://www.vatanbilgisa...html?srt=UP#genel-bakis
ve yukarıdaki masaüstülerden hangisi daha iyidir.
Dizüstünün linki:
http://www.ebrarbilgisa...x-156-freedos-pmu350495
Masaüstü her zaman daha performanslıdır ama artık dizüstü bilgisayarlar artık yaklaştı hatta yakaladı denebilir ama yakalayanlar 10000 liradan başlıyor. 10 bin liraya sli'ın dibene dibene :D

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Masaüstü her zaman daha performanslıdır ama artık dizüstü bilgisayarlar artık yaklaştı hatta yakaladı denebilir ama yakalayanlar 10000 liradan başlıyor. 10 bin liraya sli'ın dibene dibene :D
10K liralık bir laptop 2500 TL lik masaüstünün performansını anca yakalar :D Aynı parayı masaüstüne verin şu an o performansı verecek bir laptop bile yok. Dizüstü belki gelecekte yakalar ama şu an gerçekten zorunlu değilsen alman mantıksız olur. Bu arada benim de laptopum var 5000 TL ye aldım çünkü öğrenciyim ve taşıma zorunluluğum var.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Yakaladı dersek ancak hayalperestçe yaklaşmış oluruz, hatta yaklaştı dersek bile verilere ihanet etmiş oluruz, 2012'de Geforce 600 serisi ile gelen kepler mimarisinde masaüstüler ve dizüstüler bir miktar yaklaştı, geçen 4 yılda ise maalesef değişen birşey olmadı, geforce 10 serisi ile gelen maxwell mimarisi henüz dizüstüne üretilmedi.(pilot deneme olarak üretilen eski serideki tek bir model hariç ki o da orta seviyedendi) Soruyu soran arkadaşın karşılaştırma yapmasını istedikleri modeller 2000 - 2600 arasında iken sizin 10 milyarlık model önermeniz ancak boş konuşmanızdan kaynaklanıyor. Daha önceki konularda da benzer boş konuşmalarınıza şahit oldum ve özellikle para ile ilgili forum üyelerine gösteriş çabasında olduğunuzu farkettim. Normal üye olsanız göze bu kadar batmazsınız ama mod adayı olunca gözüme batıyorsunuz. Bir mod adayı olmanıza rağmen gereksiz, görece, saçma cevaplar ve konularla ortamı öldürüyorsunuz.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Yakaladı dersek ancak hayalperestçe yaklaşmış oluruz, hatta yaklaştı dersek bile verilere ihanet etmiş oluruz, 2012'de Geforce 600 serisi ile gelen kepler mimarisinde masaüstüler ve dizüstüler bir miktar yaklaştı, geçen 4 yılda ise maalesef değişen birşey olmadı, geforce 10 serisi ile gelen maxwell mimarisi henüz dizüstüne üretilmedi.(pilot deneme olarak üretilen eski serideki tek bir model hariç ki o da orta seviyedendi) Soruyu soran arkadaşın karşılaştırma yapmasını istedikleri modeller 2000 - 2600 arasında iken sizin 10 milyarlık model önermeniz ancak boş konuşmanızdan kaynaklanıyor. Daha önceki konularda da benzer boş konuşmalarınıza şahit oldum ve özellikle para ile ilgili forum üyelerine gösteriş çabasında olduğunuzu farkettim. Normal üye olsanız göze bu kadar batmazsınız ama mod adayı olunca gözüme batıyorsunuz. Bir mod adayı olmanıza rağmen gereksiz, görece, saçma cevaplar ve konularla ortamı öldürüyorsunuz.
Dostum beğenmiyorsan yazma burada fikir belirtiyorsun. O makineleri kullanıyoruz biz laboratuvarlar, okullarda vb. neyin ne olduğunun farkındayım . Düşüncelerin içinde bişey diyemem şahsi fikrin. 10 milyarlık model önermedim ayrıca okuma sorunları ve anlama sorunlar yaşıyorsunuz galiba.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Ayrıca konuları öldürseydim 2008'den beri burada olmazdım.

tavsiye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
2000 TL notebook yerine toplamayı tavsiye eder misiniz?

tavsiye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Toptan bilgisayarcılar mı uygun toplar ve 2000 tl uygun olarak önerileriniz nedir?

ipeksal58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba, performans açısından masaüstü, taşınabilirlik açısından dizüstü daha iyidir. Seçerken ne için kullanacağınızı göz önünde bulundurun. Çok seyahat eder misiniz? Bilgisayara dışarıda çok ihtiyacınız olur mu? Cevap evet ise performanstan fedakarlık ederek dizüstü alın. Hayır ise masaüstü kesinlikle daha iyidir.

Eğer tercihiniz masaüstü ise kendiniz toplayın. Hazır toplanmış masaüstü bilgisayarlar her zaman pahalı ve saçma sistemler olur. Bana bütçe belirtin yardımcı olacağım. Eğer laptop ise yine de yardımcı olabilirim. Dediğim gibi bana maximum bütçenizi söyleyin.
(2000-2500 TL arası)